» »

Razdelilec za slušalke

Razdelilec za slušalke

Tac20 ::

V glavnem rabil bi takšen razdelilec da mi razdeli slušalke na left in right, ker rabim vklopit v zvočno, priklopa left pa right mora bit pa ta velka banana:8)

Upam da sm dost jasno povedal, v glavnem imam zvočno ki ima mono izhode in bi rad priklopil v zvočno slušalke:\


skica razdelilca

OZZY ::

mono izhod ne pomeni, da ima razdeljeno na levo in desno. Mono pomeni, da je na obeh kanalih enak zvok, ki prihaja iz enega priključka . Stereo pa da zvok ni enak na obeh kanalih ...recimo na enem kanalu je muzka, na drugem pa muzka z petjem..tko laično. po tvoji skici pa ma zvočna samo razdeljena kanala na levi in desni. Z združitvijo kanalov pa bi mogoče samo pridobil to, da maš na obeh kanalih enak zvok..se pravi še vedno mono. zdej ali ima zvočna možnost stereo ali samo mno pa boš ti vedel.

Za združitev kanalov še nisem videdl kabla razen da je bil doma narejen. Sicer si ga lahko tud sam nardiš. Kupi dve bananci in en konektor za slušalke, pa mal kabla, ter lepo skupi sestav.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: OZZY ()

Tac20 ::

sej to je moj cilj, pridobit zvok na obeh kanalih levem in desnem, levi in desni slušalki, vem da potem ne bo stereo, vendar rabim slišat na obeh ušesih. Mogoče kdo ve kje so najbolj založeni s temi stvarmi, bolj glasbene trgovine ali trgovine v stilu big bang in bof?

Lp

mte ::

Pomoje boš prej našel v kakem bofu kot glasbeni trgovini, ampak vseeno mi malo čudno zveni tale uporaba, vsekakor ni nekaj običajnega, tako da bo treba pomoje kar posebej konektorje kupit pa narest poseben kabel. Svetujem, da v kolikor sam ne znaš, poiščeš koga ki ti bo to znal zalotat, ali pa greš vseeno do kakega bigbanga pa se pozanimaš, če imajo, če obstaja, če se da to posebej naročit, itd. Ampak boš tako verjetno prišel skozi malce dražje...
Btw kakšna pa je ta zvočna kartica?
lp

Tac20 ::

uf jst pa lotat res ne znam, kartica je emu-1212m

SaXsIm ::

sej to je moj cilj, pridobit zvok na obeh kanalih levem in desnem, levi in desni slušalki, vem da potem ne bo stereo, vendar rabim slišat na obeh ušesih. Mogoče kdo ve kje so najbolj založeni s temi stvarmi, bolj glasbene trgovine ali trgovine v stilu big bang in bof?

Kaj zdaj? Sej če daš stereo vtikač v mono vtičnico boš slišu zvok v obeh slušalkah. Tako da... Drugače zakaj pa ne bi dobil stereo zvoka, če bi združil oba kanala v en izhod? Pomojem bi mel stereo (od obeh minus skupi, pa plus posebi)
Drugače glede kabla, mislim, da ti ga ne bi smelo biti problem nardit, za poskus ga sploh ne rabiš zlotat (sam preplet žice pa prelep z izolirnim trakom).
SaXsIm

mte ::

Hja, imaš napol profi kartico - zakaj bi rad naredil s slušalkami nekaj "za silo"? Izhodi za slušalke imajo ponavadi drugačno impedanco kot linijski izhodi, tako da na tak način sigurno nekaj zgubiš na kvaliteti. A si pomislil na kako manjšo mešalno mizico ki ti bo te stvari poštimala in ki bo imela tudi izhod za slušalke? Ali pa poseben predojačevalec za slušalke? Zadeve sicer ne boš dobil za 1000 sit, ampak - sistem je toliko dober, kot je dober najšibkejši člen, torej je potem nesmiselno imeti zvočno kartico za 60 jurjev in potem nekaj improvizirat in čarat s kabli, ki so sestavljeni tako, da zadeva sicer deluje ampak ne optimalno.
No mogoče pa le rabiš nekaj za silo in imaš monitoring za miksanje poštiman drugače, v tem primeru pač ignoriraj post :)

(btw ko si govoril tem, da dobiš samo mono ven - močno dvomim da ne moreš v kontrolni plošči od kartice nastaviti stereo zvoka)
lp

DenisM ::

TU imaš če še nisi najdel

http://www.bolha.com/oglas1457745

mte ::

TU imaš če še nisi najdel

Kolikor jaz vidim so to tamali jacki, on pa rabi tavelike.. samo tako kot opozorilo...
lp

Jeebs ::

Mislm da dobiš pretvornik iz malih na velike jacke in/ali obratno v vsaki trgovini z avdio opremo.
Press any key to continue... RESET. Didn't you say ANY key?!?!?!

mte ::

Jeebs: seveda dobiš, ampak to definitivno ni način, kako doseči optimalen prenos signala. Za domačo uporabo je še ok, ampak čim želiš izkoristiti dobro (vsaj polprofesionalno) opremo, to ni prava pot...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nastavitev aktivnega zvočnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
5943 (864) DamijanD
»

Kateri kabel

Oddelek: Zvok in slika
193119 (2746) axee
»

Računalnik in domači disko

Oddelek: Zvok in slika
111930 (1635) Korenchek
»

Združitev Avdio Kanalov (Stereo na Mono)

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
173147 (2316) ingange
»

TV zvok--> PC

Oddelek: Zvok in slika
81073 (997) Clone

Več podobnih tem