Forum » Pomoč in nasveti » Počasno predvajanje glasbe v Linuxu in Windowsih
Počasno predvajanje glasbe v Linuxu in Windowsih
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
zee ::
Živjo.
Včeraj sem opazil, da se mi glasba na računalniku predvaja počasneje, kot bi se morala. Sliši se smešno, vendar je res. To izgleda tako, poslušam recimo neko priljubljeno radijsko postajo in iznenada se glasba prične predvajati počasneje. Lahko menjam postajo pa bo problem še vedno ostal.
Sprva sem pomislil, da je kaj narobe z mrežno kartico, vendar se je izkazalo, da do problema pride tudi če predvajam mp3je iz trdega diska.
Ker večino časa preživim v Linuxu(Gentoo), sem pomislil, da je kaj narobe z nastavitvami, vendar je vse nastavljeno tako, kot sem nastavil pred nekaj meseci ko sem postavljal sistem. Od takrat naprej nisem spremenil nič.
Problem se pojavi tudi v Windows XP Pro (SP2 + vsi popravki), kjer je vse nastavljeno tako kot vedno.
Sumim, da bo odletel trdi disk, ker imam občutek, da se dostopni časi daljšajo. Opažam tudi, da vse aktivnosti, ki vključujejo pisanje po disku (kar poslušanje mp3jev, brskanje po spletu, itd. po mojem je), trajajo nenormalno dolgo.
Računalnik je prenosnik Toshiba Satelite M30 (P-M 1.5 GHz, 512 MB ram, 40GB HDD).
a lahko kdo potrdi moje sume?
vnaprej hvala.
zee
Včeraj sem opazil, da se mi glasba na računalniku predvaja počasneje, kot bi se morala. Sliši se smešno, vendar je res. To izgleda tako, poslušam recimo neko priljubljeno radijsko postajo in iznenada se glasba prične predvajati počasneje. Lahko menjam postajo pa bo problem še vedno ostal.
Sprva sem pomislil, da je kaj narobe z mrežno kartico, vendar se je izkazalo, da do problema pride tudi če predvajam mp3je iz trdega diska.
Ker večino časa preživim v Linuxu(Gentoo), sem pomislil, da je kaj narobe z nastavitvami, vendar je vse nastavljeno tako, kot sem nastavil pred nekaj meseci ko sem postavljal sistem. Od takrat naprej nisem spremenil nič.
Problem se pojavi tudi v Windows XP Pro (SP2 + vsi popravki), kjer je vse nastavljeno tako kot vedno.
Sumim, da bo odletel trdi disk, ker imam občutek, da se dostopni časi daljšajo. Opažam tudi, da vse aktivnosti, ki vključujejo pisanje po disku (kar poslušanje mp3jev, brskanje po spletu, itd. po mojem je), trajajo nenormalno dolgo.
Računalnik je prenosnik Toshiba Satelite M30 (P-M 1.5 GHz, 512 MB ram, 40GB HDD).
a lahko kdo potrdi moje sume?
vnaprej hvala.
zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
![](https://static.slo-tech.com/stili/avatar_gray.gif)
farko ::
Zee preveri dma kanal morda je tam notri kaj ki bi delovalo počasi ker sumim da zaradi tega ne more kar disk crknat.Ali si kak program inštaliral kake pluginse al pa malo preglej z antivirusnim programom.Samo zanima me ali ti čist ustavi predvajanje?Ker rešitev je tudi možna da zbrišeš program s katerim predvajaš glasbo in ponovno naložiš.Men je to delal windows media player 10 pa se ga dal dol potem pa 9 nazaj pa je delalo.
pozdrav zee
pozdrav zee
farko
![](https://static.slo-tech.com/stili/bel_non_grata.png)
luli ::
Na problem sem naletel pred kar nekaj časa na eni 486, kjer je bila zadeva obratna. Vse je delalo prehitro. Idi v BIOS in preveri hitrost ure (za koliko ti zaostaja na približno eno uro).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ne morem v BIOSOddelek: Pomoč in nasveti | 1009 (931) | bizgech |
» | Veliki problemi s PC-jem...Oddelek: Pomoč in nasveti | 2439 (2239) | misek |
» | [5.1] Genius zvočniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 16805 (10744) | FlamE#7 |
» | Windows 2000 se ob zagonu restartajo - zelo čudno obnašanjeOddelek: Pomoč in nasveti | 1500 (1283) | Jackass |
» | počasnejše delovanje pcjaOddelek: Pomoč in nasveti | 2115 (1740) | jastreb |