» »

NE morem zaspat !!!

NE morem zaspat !!!

hominis ::

Kako dragocen je spanec ugotovis sele ko ne mores zaspati ;((

Problem je sledec, ze leta in leta imam isti bioritem, spat hodim med 3h-4h zjutraj, vstajam med 11h in 12h uro. Imamo zelo mirno okolico, kjer dobesedno ni hrupa, temen prostor, ravno prav vlage, ravno prava temperatura, skratka vse super.

Naj povdarim da zelo dobro in kvalitetno spim, zbudim se naspan in sem cel ves dan telesno in umsko aktiven. Popoldanskih pocitkov nisem nikoli poznal, ker jih ne potrebujem. Pa tudi pri mojih letih .... 25

Najprej so se zacele tezave, ko sem spal kje drugje. Se posebej ce je se kdo spal v istem prostoru. Uni so zaspali v 10 min, jaz pa po 3 urah se vedno gledam u luft ;((

potem te zacne vse motit, kako uni diha, smrci, promet, svetloba, potem gledas na uro, ratas zivcen, postane ti toplo ...Nekoc sem zaspal po 5 (!!!!!) urah.

se eno opazanje je ko smo ga zurali recimo do 7 zjutraj. smo prsli vsi domo s povprecno 5 promili :P Kolegi so zaspali kot klade in jih ni zbudilo nic do 4 popoldne (hehe studentska leta), jaz sem sicer tudi v trenutku zaspal, ampak sem se zbudu po 2-3 urah in zame je bilo za tisti dan konec s spanjem ! Potem ni treba razlagat kak sem bil cez ves dan :|

No zdej pa so se te tezave ze zacele pojavljat tudi doma v prelepem mirnem okolju, enostavno NE MOREM ZASPAT. Rabim vsaj 3o min, vcasih tudi uro ali dve preden zaspim. Ko enkrat zaspim, spim kvalitetno in se v povprecju zbudim po 7 urah popolnoma naspan.

samo to gledanje u strop mi pocasi doseda. res je mucno za popizdit.

cez dan skorajda ne posegam po kavi, ker je ne potrebujem ... pa tudi v najboljsih letih sem lahko pred spanjem zeksal pol litra kave in zaspal, tko da to ni tezava.

kaj storiti ? po kakih tabletah ne mislim posegat, ker se mi ne zdi ravno resitev, da se zadevam :8)

ma se kdo take tezave ?

Vikking ::

začni vstajat najpozneje ob 7 zjutraj.

gzibret ::

Imam en recept. S kovtrom se pokrij čez glavo in počakaj, da naraste koncentracija CO2 na primerno raven. Pol boš zaspal. Je pa malo neugodno, ker hitro rata vroče. Zaspiš pa garant v 20 minutah.

Pa to ni hec - resno deluje. Pa brez skrbi, ne boš se zadušil.
Vse je za neki dobr!

Tear_DR0P ::

jst zaspim ko se uležem - si lahko predstavljaš kako seksam? ponavadi potem ko se zbudim

to da nisem mogel zaspat, se je men dogajal v srednji šoli, prvi dve leti sem imel pouk popoldan in sem hodu spat po polnoči, ustajal sem pa najprej ob 9ih. potem se mi je zamenjalo in sem mel pouk dopoldan in se je bilo treba navadit na vstajanje ob 5.00 - moral sem it spat že ob 22.00, če sem se hotel zbudit naspan, pa ni blo mogoče da bi zaspal pred enasjto.
enkrat sm mel poln kurac in sm se šel najprej za eno uro učit, pol pa še mal trebušnjaki pa sklece in dvigovat uteži - sm spal ko dojenček, s tem da v četrem letniku sm bil sposobn naredit po 100 sklec in 100 trebušnjakov pred spanjem - danes sm pa rahlo zavaljen prasc, ki ne more naredit 10 sklec - pa sm na fasku peto leto.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

hominis ::

Vikking ... od konca osnovne sole ne ustajam vec ob 7ih zjutro, ker je to zame ubijanje cloveka po obrokih.

tudi ce spim 8 ur in vstajam ob tako nehumanih urah, sem ves dan neuporaben. Tisti sok za telo ko zacne kricat budilka, naenkrat ustanes, telo je se celo premrazeno. opravis vse na wc-ju, gres u kuhinjo in dobesedno vse kar vidis ti obrne zelodec, celo mleko, sok, kosmici ... vse ! potem zivcnost, hitenje, bom dovolj zgoden za v sluzbo, vsi po cesti vozijo 40 na uro ... no tnx.

srednjo solo sem hvala bogu imel popoldan ... ko sem hodil na faks sem vedno spal dopoldne in ga zdelal v 5 letih, sedaj pa imam nocno sluzbo od 20h do 3h. ni lepsega, pocasi pojes vecerjo, se pocasi odpravis v sluzbo, nobenega prometa po cesti, za nazaj se manj :)

tako da ne mi o 7h zjutro ;((

bom probal s kakimi skleci pred spanjem, verjetno je problem tudi v tem da sem premalo fizicno aktiven cez dan ...

Doman ::

Spat hodi tako kot ponavadi le da si naviješ budilko vsak dan ob 7ih. Ti garantiram da telo po 1 mesecu ne bo moglo zdržat takega tempa in boš zvečer zaspal ko klada.

hominis ::

Doman ne vem ce je to resitev, ker ce ne odspim mojih 7 ur me potem po dnevu ali dveh ful zacne jebat odpornost ... smrkam, tisci me v glavi, razdrazene oci in grlo ... da o slabem razpolozenju ne govorim.

ce sem lahko zadnjih 10 cisto lepo shajal s omenjenim bioritmom, ne vem zakaj je zdej drugace ...

OldSkul ::

Jst grrem povanadi spat ob 11.30 zvečer, zbudim pa se ponavadi ob 6.20, ker mam tzakrat budilko naštimano, saj imamo skoraj vsak dan preduro. V soboto spim ponavad do pol osmih, pa grem isto spat. Nimam problemov :)

BigWhale ::

> Vikking ... od konca osnovne sole ne ustajam vec ob 7ih zjutro,
> ker je to zame ubijanje cloveka po obrokih.

To je zato, ker si se tako navadil. Jaz ze prakticno pol leta vstajam ob sestih, spat pa hodim med eno in drugo uro zjutraj.

Tody ::

Kaj pa delaš čez dan ? Če recimor cel dan presediš za računalniko (čeprav delaš....) si recimor umsko zjeban oči te bolijo ampak zaspat pa nemoreš. Poznam to ker sem sam to doživel in še doživljam. Štos je v tem ker si preveč napet (pod stresom) čeprav mogoče se tega niti ne zavedaš. Torej predlogi: štej ovce ali pa misli na lepe dogodke in si jih probaj prdstavljat kako se bodo zgodili tako da boš videl kot en film... to zaposli možgane in padeš v spanec. Zvečer pojdi tečt in ne misli na nič osredotoči se recimor na dihanje ali pa na pot pred sabo opazuj kamnčke al pa kej. Pozimi je mrzlo zato recimor če imaš sobno kolo se spravi na njega in goni spet misli na številke ki se vrtijo and stuff.

Tretja opcija je spet da lahko kako relax muziko si ubodeš in se spet uspavaš....

Tody ::

@BW ti tako zgodaj vstajaš zaradi posebnega modela budilke ki si ga naredil na po svoji volji >:D

BigWhale ::

Tudi zaradi tega. ;) No ampak v vojski sem brez problemov vstajal, pa je bilo treba vstajati ob sedmih zjutraj, ob stirih zjutraj ali pa ob enih zjutraj. :)

Torej, vstajal sem brez budilke, da me niso rabli budit. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: BigWhale ()

Nejc Pintar ::

Themen neu, Lektion 6
Die Schlafstörungen:)

Torej v učbeniku za nemščino piše da pomaga skodelica toplega mleka z medom, ali pa kozarec vina oz. piva zvečer. Škodi pa kofe pa preveč čikov.

A kdo ve kakšen nasvet za manj spanja. Zjutraj vstajam ob 6.30-6.45, grem v šolo. Po šoli ponavadi kofe oz. angleški čaj. Ob 10ih sem pa že tako zaspan da pridem v sobo, skadim čik in samo še dol padem. Zjutraj pa spet problemi z vstajanjem.
Lahko je biti prvi, če si edini!

Tic ::

Cannabis Sativa.


Lahko ti namečem ene par linkov, če ne verjameš.


lp
persona civitas ;>

Kaufmann ::

Cannabis Sativa. se popolnoma strinjam, zaspiš k dojenček:D
ni podatka

mmmato ::

No ja, IMO lepše zaspiš po indici

DOOM_er ::

men se je ene dvakrat naredilo to da nisem dejansko nč spal. če sm 20 min sm ogromno. Preprosto sem celo noč gledal v luft in se ob 5h zutri spravu špilat css. Čez dan pa pol nisem bil nč zaspan, kt da bi se res naspau, ob 10h zutri sm meu pa popravca in ga naredu :D
Robots will steal your job. But that's OK

Tic ::

tyaz

Cannabis Sativa se deli na Sativo in Indico.

Čudno, ampak res.


lp
persona civitas ;>

mmmato ::

Wikipedia pravi:

Cannabis indica Lam. (sometimes classified Cannabis sativa spp. indica) is a putative species of Cannabis, although not all botanists agree that it should be treated as separate from Cannabis sativa L. ([1]).

Cannabis indica @ Wikipedia

No ja, naj se botaniki odločjo

Trinitron ::

Hm... Ne prosim s takimi, da že deset let isto hodiš spat (in ustajat) in zdej ne moraš spreminjat bioritma. Vsak povprečen človek lahko bioritem v cca. treh dneh popolnoma zamenja: to se pravi da spi podnevi in je buden ponoči. To vem iz lastnih izkušenj. Ko smo šli v LA (9 ur razlike) je bil prvi dan problem, drugi že malo manj, tretji dan pa si že čisto utečen. Ob prihodu nazaj v ljubljano je bilo enako...

Zato lepo budilko na 7.00 in tretji dan boš spal ko top!

sash ::

sem podobnega mnenja kot Tody in to predvsem zaradi svojih izkušenj, imel sem podobne probleme, ko sem bil v fazi absolventa na faxu in sem delal prakso ... jaoooo prvi mesec, ma nisem spal nič. Potem sem se nekak stabiliziral ampak po kakem letu so se zadeve začele ponavljat in takrat sem se odločil za redne športne dogodke (recimo vsaki drugi dan recimo med 18 in 19 uro zečer) in ugotovil da zadeva pomaga. Ko se potem zvečer uležem v poslo še mal novice na TV pogledam (za vsak primer če bi kakšno na interntu sfalil) in med 23 in 24 me sfali obvezno. Pomaga pa po mojem mnenju zato ker nisem bil prej nikoli fizično utrujen, ampak samo umsko in telo enostavno ni imelo volje spati, čeprav glava bi ...
--------------------
Think different...
TOROiD Group


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ne morem spati (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
589721 (4062) Sabina4
»

(ne)spanje

Oddelek: Loža
474387 (3150) energetik
»

Vsaj koliko spanja potrebujemo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
507229 (5903) TribesMan
»

Zaspanost (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
586619 (5011) satfinder
»

Spanje? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
738414 (6746) nokia6310

Več podobnih tem