» »

WAN in brskanje po LAN

WAN in brskanje po LAN

vpak ::

Pozdravljeni...
Preko VPN povezave dostopam do oddaljenega omrežja, vendar pridem samo na računalnik, ki služi kot VPN server. Do omrežja, v katerega je oddaljeni računalnik povezan, ne morem dostopat. Ideje?

MUC ::

Seveda morš v primeru, da VPN server ni hkrati tudi router tamkajšnjega omrežja uredit route, ker morš v omrežju nardit, da tvoj VPN IP LAN najde na VPN serverju in ne na tamkajšnjem switchu.

To je ideja, naprej jo morš pa sam rešit :)

vpak ::

Prebral sem kar nekaj člankov na to temo, samo se več ali manj nanašajo na 'starejše' sisteme (NT4, WIN98, etc), kjer naj bi se ta problem reševal z omogočanjem WINS strežnika. V Microsoftovi bazi je navedeno, da to v XP ni potrebno, v kolikor DHCP določa sam naslove...
Zanimivo je, da v kolikor se povežem preko istega VPN tunela na ta VPN strežnik, ter nato zaženem Remote desktop, lahko neomejeno brskam po celotnem omrežju (Preko RD seveda). Nastavitve za Remote desktop so praktično klasične. Kje je pol razlog?

vpak ::

@MUC :
sem že veliko razmišljal in še vedno razmišljam kako naj zadevo uredim, ampak se mi vedno bolj zdi, da bo treba VPN router nabavit, moj Netgear WPN824 tega pač ne omogoča (ali pač) router+VPNServer....


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Povezava dveh lokalnih omrežij

Oddelek: Omrežja in internet
171663 (1143) Aleks Nafi
»

Vmware ESXI pomoč

Oddelek: Pomoč in nasveti
463471 (2883) Adminer
»

Postavitev omrežja - poslovno

Oddelek: Omrežja in internet
111667 (1340) SasoS
»

Google Apps - blokirani gmail strežniki - pomoč?

Oddelek: Omrežja in internet
152239 (1869) qhar
»

VPN omrežje med dvema računalnikoma z enim routerjem?

Oddelek: Omrežja in internet
102555 (2355) vpak

Več podobnih tem