» »

Prenova spletnega mesta Slo-Tech

1
2
3

Pithlit ::

CaqKa: sej lahko kasnej zbrišejo dokaze. >:D

Pri anketi pa me je motilo to, da se omenja "stran" namesto "portal" ali "forum". Za neko povprečno stran je čist vseeno ali ima search ali ne, ker ponavadi niso tolk zlo velike da bi to potrebovale. Sicer pa, čist osebno, Slo-tech je uporaben tak kkr je.
Life is as complicated as we make it...

BluPhenix ::

Glede teme, predlagam sledeče.

Naj slo-tech dizajnerji al kdor koli bo že delal grafično prenovo naredi eno osnovno temo. Naj bo stran tudi čim bolj prilagodljiva in CSSju podložna, ter odprta možnost, da sami uporabniki naredijo nov vmesnik, po zgledu css zen gardena ( www.csszengarden.com/). To pa zato, ker se je tudi na tem portalu kar nekaj sposobnih spletnih programerjev in zakaj nebi svojega znanja uporabili tudi tukaj. Nadaljno se naredi ali tekmovanje ali kaj podobnega in uporabniška tema, ki dobi največ glasov pristane med teme, ki so na razpolago med nastavitvami, se pravi postane ena izmed uradnih tem.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

CaqKa ::

glede na to kakšni so bili rezultati takih podvigov na drugih straneh, močno odsvetujem tako početje, ker ljudje nismo vsi oblikovalci in sploh ne bomo opazili, če katera izmed podanih strani ni celotno stilsko oblikovana.
ne moreš slotech strani oblikovat pinky recimo... design more bit izdelan tematsko, ter se more držat nekih doslednosti, tako da vse skupaj izpade kot celota. ne pa da par ikon nekje vun štrli in ne vedo kaj bodo s samo.

sem pa zato da se pusti ljudstvu naredit svoje cssje ki se dajo med stile. ampak nikakor da kateri od njih postane default.

Looooooka ::

zen garden...vse lepo in prou sam bi mogu bit cel page pol table-free kar potegne za sabo se dejstvo da ne bo delal v starejsih browserjih.display v text-only browserjih bo pa se bl zanimiv.
Bad bad!

Microsoft ::

- Stvar, ki me je najbolj RAZFUKALA tule gor je, da se ne shranjuje vsebina sporocila, ki ga zdele pisem. Se mi je ze enih parkrat naredilo, pa bi najrajsi zabil tale racunalnik v zemljo. Zdele, sem dal fokus nekam stran iz tegale okna, pritisnem tipko za brisanje, itak brskalnik to razume kot Back. Ko das spet naprej, se vsebina zgubi.
Tudi kurcevo je to, da ce pises dolgo eno stvar, te ta cas logouta, potem se logiras, nakar te vrze nazaj na stran za pisanje sporocil, sporocilo se pa itak razgubi in jovo na novo.
- Moti me, da niso vsa moja sporocila kako oznacena s kako zastavco ali barvo, da bi jih lahko hitreje videl med ostalimi sporocili v neki temi. Moja zastavica je trenutno rumen smesko, ampak bi si zelel, da bi bila stvar bolje resena.
- Iskanje je slabo. Ne poznam niti ideje v tem, da enkrat isces v oddelku Oddelek: Novice, potem pa se v oddelku Novice. Tu res ne stekam, zakaj dva oddelka in kje je razlika med njiam.
Slabo se mi zdi tudi vnasanje datuma, ki bi lahko bilo reseno s kaksnim koledarjem, po katerem bi klikal.
- Oglasi so slabo zamsiljeno. Razdeljeni bi morali biti na oddelke prodam/kupim, softver/hardver, lj/ce/mb, do 100kSIT/ nad 100kSIT, ...
- Totalno kucevo vnasanje rezerviranih znakov, kot je to recimo znak vecji/manjsi. Ko potem ze to naredis nekako z st.koda, se ti izpise ena vrstica tkesta, sto vrstic nekih presledkov, pa spet ena vrstica teksta...
Se ena kurceva stvar je to, da se potem stran raztegne. En recimo vnese nekaj Cjevske kode, potem pa je treba skrloat levo pa desno. To me moti. Ce je stran zdele sroka ~1000px, naj bo tko skos. Ne pa, da mi tam nek vnos kode to razsiri.
- Ankete (te na levi strani) se menjujeo preredko in so gor ze tko dolgo, da radiobutni zarustajo... Dajte to menjavat veckrat. Recimo, vsak ponedeljek zjutraj nova anketa.
In ni treba zdej, da se skupaj zbere 8221 znanstvenikov, da bo naredilo eno anketo. Vprasanja naj bodo preprosta, namen ankete naj bo razvedrilo. Te dni bi se dalo dost anket gor. Recimo, ce smo te dni postavli kazga snezaka, kolkrat smo se sankali, a smo uzivali ob kidanju snega, kolkrat smo cafnal na tla zaradi spolzkih tal, ... Mal miljon. Brez neke zatezene strokovnosti. Jst vidim te ankete bolj v sproscenem duhu.
- O risanih avatarjih bi mogoce blo vredno premislat, samo je ze dost blo recenega na to. Je pa mogoce zdej boljsa priloznost, ker bi lahko prilagodili izgled strani za te slikce. Premislite.
- Direkten link do novic! Na levi strani v stolpcu hocem direkt link!
- Pri zasebnih sporocilih naj prikaze vsaj 10 le teh na stran. Ne pa, da mam 124422 strani in 3 zasebne sporocile; prvo sporocilo na strani 4313, ...
- Bom se premislu...

Se glede ankete. Je totaln podn. Po parih vprasanjih ti ze tako odkurci, da se samo klikas neki, da cim prej prilezes do konca in se je resis.
Vprasanja nimajo nobene veze z izboljsevanjem te strani, prav tako so vprasanje v smilu "Ko kupujete avto, ali si zelite, da bi delal brezhibno vrsto let, ali da bi vam crkval vsake pol ure?". Pa to je itak ze blo omenjeno.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

B-D_ ::

@Microsoft: To o brisanju se dogaja samo v internet exploderju... :\ tipično

CaqKa ::

huh zelo dobro opažanje.

glede tvojih postov pa imaš spodaj en tako rumeno ikonico kao neka msn ikonica
klikni jo:
glava Slo-Tech | Prenova spletnega mesta Slo-Tech

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

Microsoft ::

CaqKa, to ni tisto, kar bi jaz rabil. Ker to mi odstrani vse komentarje, razen mojih. Jst pa hocem vidit vse komentarje, tako tvoje, kot moje, kot od nekoga tretjega. A pri tem naj bo moj oznacen z nekim flagom, ki bo viden pri skrolanju po strani.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

M.B. ::

Saj pa tako Firefox kot Konqueror podpirata, da razveljaviš to kar si napisal, torej če si se premaknil nazaj po zgodovini se premakni naprej in tvoje sporočilo bo tu.

P.S. Aja ti uporabljaš IE...
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

BluPhenix ::

Microsoft, kaj pa če bi gledal po nicku, ali pa podpisu? Večina forumov nima tega rešenega, tudi ne vem kaj ti rabi, da takoj vidiš toje odgovore, al jih rad večkrat prebereš, ker so ti tako všeč?

Bolj smiselno bi bilo imeti flage ali drugače obarvan tekst (kot sem že omenil zgoraj) za offtopic dele odgovorov. Je pa tudi to dobra ideja, da sam pisec odgovora označi kaj je off, za tiste, ki bi pa to "pozabljali" pa poskrbi moderator.

Aja,tvoj problem z back (pritisneš backspace, gre na prejšnjo stran, pritisneš forward, pride spet okence za odgovor, vendar prazno) se pri meni ne pojavi (no IE ma včasih te probleme), v FF pa ni nikoli teh problemov. Za problem z odjavljanjem med pisanjem dolgih postov inaš dve možnosti:
- pišeš post nekam drugam (word, notepad)in sproti shranjuješ (ker te lahko preseneti tudi blackout elektrike)
- preden stisneš pošlji pritisneš še CTRL+A, CTRL+C in ni nobenega problema več
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Microsoft ::

- Lahko bi imel moznost dodajanja flagov "Kewl tema" na doloceno temo. Vse to bi se ti shranjevalo v tvoj lokalni profil, kjer bi tudi lahko pogledal vse te teme. Jst ucasih rad pogledam kako leto staro temo, cist iz firbca, ali pa kaj iscem v njej. Samo iscem ko budala, ker vse kar vem, je leto pa mogoce se beseda v naslovu. Ce bi si lahko oznacil teme, bi jo nasel v sekundi. No, sploh je ne bi iskal, ane. Kot nek osebni zaznamek tebi dobrih, pomembnih, karkoli, tem.
- Mogoce bi se blo razmislit, ce bi se dodalo kake dodatne informacij v profil, vidne drugim. Kot se email (kar je ze sedaj), pa potem razni IM kontakti, mogoce tvoja stran, pa blog. K zdej je to v podpisih...
- Kaj, ce bi mel kako oglasno desko? Ker se tu pa tam najde kdo, ki kar pod programiranje ali izdelavo spletisc napise, da isce programerja. Zdej, pod oglase to ne gre, po drugi strani to ni neko programiranje. No, ce bi mel neko oglasno desko, bi lahko na hiter gor dal tak, mini mini oglas, ki ne pase pod Oglase, pa se predmet oglasa je tak, da ne pase tja. Za razmislit. Prav tako bi se lahko gor dodajale kake take, kratke in jedernate informacije.
- Omogocit iskanje po clankih
- Ker se zadrzujem bol tam, kjer je govora o programih, bi se tu nekaj dodal. Ker vemo, da se uporabniki razlicnih OSjev zelo dobro razumemo (sodec po zadnjih novicah o Visti), bi predlagal neke pododdelke. Namrec, za nekoga, ki ni hibriden (jst recimo), so neke teme iz podrocja Linuksa irelevantne. Te pododdelki bi razdelili vsebino na vsaj dva dela, tako da bi bila vsebina v tem oddelku bolj specificne narave. Recimo, kr tko na pamet, vsaj trije pododdelki v Operacijski Sistemi: Linuks, Mac, Windows.
Ce mas zdej vprasanje, zakaj nimas ikon na desktopu, pejt v pododdelek Windows, pa tam spesni vprasanje.
Nekje sem opazil dosti podobno stvar iz podrocja programskih jezikov. Kjer enostavno preklaplas med VB.NET in C#. Podobno bi bilo tukaj, da bi spet lahko nekako preklaplal med razlicnimi OSji. Da hibridi niso prizadeti, se omogoci vpogledat v vse teme hkrati.
Tako nekako je ze zamisljeno, ko oddas novico. Moras zbrat recimo IT, napoved, programska operma, izid, igre, ... Tu bi isto.
- Pri iskanju naj bodo oddelki razvrsceni po abacedi.
- Ce je neka tema prestavljena, naj se izbrise iz izvornega oddelka (izjema bi lahko bil sam kreator teme, da bi vedel, da je bila prestavljena).

BluPhenix, Ctrl+A,C uporabljam, samo tokrat sem sel pomotoma nazaj. Glede mojih postov; jst imam pac poleg drugega rad to, da hitro vidim, kje sem kaj napisal. In nick ali podpis nista tako markanta, kot recimo rumena barva smeskota na crni podlagi.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

Microsoft ::

- Ko nek post desetkrat spremenis, mas potem spodaj deset vrstic Ta odgovor je spemenil. Naj bosta samo dve: en pove, kdaj si ustvaril, druga, kdaj si nazadnje spremenil odgovor.
- Odstranite tiste brezvezne persona rudise (nazive). Ce kdo tolko najeda, da je prevec, mu disejblite prijavo za kak teden. Zraven naj bo nekako razvidno, da je uporabniku preprecena prijava.
Namesto tega rajsi dajte pod vask nick Prisoten/Neprisoten.
- Obvestila o novih zasebnih sporocilih naj bodo vidna na VELIKO. Pa se kaka barva naj bo zraven. Ker zdej je tako, da se tile smeskoti, recimo tale 8-O, bolj migajo kot sporocilo o novem zasebnem sporocilu. Blo je ze miljonkrat povedano; naj se prikaze neka velika rdeca koverta, pa ti naj malo pomig, da bos videl.
- Standardizirat zacetke imen novih tem v oddelku Programiranje. Sej, zdej je neka ideja, da se pise [programskijezik], samo naj se to bolj strogo kontrolira, ker sem jst tole zadnic sele po nakljucju videl. Torej, [PHP], [ASP], [C++], ...


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Zgodovina sprememb…

veteran ::

Tudi kurcevo je to, da ce pises dolgo eno stvar, te ta cas logouta, potem se logiras, nakar te vrze nazaj na stran za pisanje sporocil, sporocilo se pa itak razgubi in jovo na novo.

Ej stari, pa kva maš to en čuden browser?? Ko me vrže ven, kliknem na Prijavi, na Nazaj in na Pošlji. Še nikoli nisem tipkal na novo...

To sploh ni napaka forum-a, ampak problem retardiranega brskalnika. :)

BigWhale ::

Prevec, prevec se vas je obesilo na samo anketo... Besedica 'vkljucno z'?

Bebavo pikolovstvo ljudi, ki imajo prevec casa. Odgovorite na anketo ali pa ne, moraliziranje kaj je s samo anketo narobe je pa naravnost blesavo.

Jaz nisem odgovoril. Zakaj ne, bom pa samo Nani povedal, vas itak ne briga. ;>

Bakunin ::

- pri iskanju dolocenih izrazov bi najprej dobil zadetke iz clankov

sverde21 ::

@Microsoft: ne preklinjaj, poleg tega pa ko tako težiš k preglednosti foruma, bi se lahk že nauču delat sezname:

  • Na prvi strani bi lahko zraven števila komentarjev za novico bilo tudi število novih komentarjev od zadnjega obiska

  • Lahko bi se potrudili in naredili stran popolnoma po W3C standardih

  • ...

<?php echo `w`; ?>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sverde21 ()

linuxdady ::

Mislim, da je pod tem naslovom objavljena napačna anketa. Pravi naslov objavljene ankete bi bil:

Kako bebav si pri brskanju po spletu?

Nejc Pintar ::

jaz pa hočem avtomatske linke;)
Lahko je biti prvi, če si edini!

christooss ::

Avtomatski linki bi bli res kul. Ker se enim res ne da nardit povezave. Jst osebno se pomatram :P
Označevanje "moji" komentarjev bi blo tud kul. Magari če bi bli drugač barve. Npr namesto črno odzadej tako sivo oz user prefered color

Črno naj ostane črno

Microsoft ma kr kul predloge. Predloge, ki gotovo izhajajo iz forumov kjer je mal boljš poštiman. Tist glede popravljanja postov je res tu mač da ti napiše da si 10krat spremenil en post.

Prosm pa ne upoštevat njegove želje o deljenju foruma OS. Ker pol bo še več zmede. Mogoče bi se lahko uvedlo tako označevanje kot je npr na ubuntuforums.org. Tam preden dodaš HOWTO izbereš za katero okolje pišeš. Al je to KDE Gnome al General Ubuntu. Mogoče bi blo tukej to fino da moraš izbrat na kaj se vprašanje navezuje

Pa prosm poštimejte maile. Še nikdar nisem dobil odgovore na mail ki sm ga poslal na @slo-tech.com ccc. To ni dobro.
Zakaj je nebo modro? Da imamo lahko sladoled Modro Nebo

Zgodovina sprememb…

r5r ::

Anketa ima slabo določene meje odgovorov izbirnega tipa, saj če imam povezavo 1mbit, se ne morem odločiti ali bom izbral pod 1mbit ali nad 1mbit, verjetno je pod bolj pravilno, saj poznam ozadje hitrosti povezav, ampak anketa naj ne bi imela takih odgovorov.

Road Runner ::

piše ti "do 1mbit" in "nad 1mbit"
http://dusan.fora.si/blog/ (742617000027)

Tr0n ::

Baje bodo prihajajoce ankete bolj specificne glede dolocenih featerjev na strani. Koliko se bo potem tudi dejansko implementirano remains to be seen.

Roadkill ::

Zdej, ko pomislim glede označevanja svojih postov, sem se spomnil na feaure, ki ga koristim pri vsej chat clientih. Da bi bili lastni post nekako drugače obarvani... da ne bereš svojega posta in zraven razmišljaš "kaj za hudiča hoče ta bebec povedat..." :)
Ü

sverde21 ::

Lahko bi tudi naredili boljši sistem za citiranje, z ikonco ob sporočilu, ki bi sporočilo avtomatsko dalo med <blockquote> in </blockquote> , kar bi olajšalo citiranje, saj mi nebi blo treba kopirati vsebine sporočila pa pol klikat citat in pastati,...........
<?php echo `w`; ?>

Jux ::

ko pišeš odgovor bi imel lahko spodaj celotno temo in vse poste objavljene.. tako da lažje odgovoriš na več postov.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

OmegaBlue ::

Jimi, glede odstoten/prisoten si kdaj probal miško držati nad nicknejmom?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

gregy ::

Omegablue .. da ni tehle komentarjev menda do konci zivljenja ne bi vedel, da je prisoten/odsoten nad nickom :)

sedaj bom pa jaz lep po "kmeck" napisu, pa ceprav sem iz velikega mesta ..

zakaj odkrivate toplo vodo .. miljontavznt CMS-ov obstaja in dvamiljonatauznt dobrih forumov obstaja .. al ker je to slo-tech morate pa sami neki programirat .. dejte no ..

poleg tega so določeni na forumu, ki mislijo, da so boga za jajce prijeli .. oni so tisto n00b obdobje kar preskočili .. i guess

drgač mi je pa slo-tech zelo zanimiv .. predvsem forum .. član(k)i ne toliko .. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gregy ()

OmegaBlue ::

Slo-Tech je že od podna spisan na novo in ja je superioren kateremukoli CMS-u zunaj. In dodaja se nekatere dodatne funkcije. Ne bit neučakani - fletno bo :)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

Nejc Pintar ::

@gregy: S-T forum je na ravni phpBB, ma kšn feature več, kakšnega manj. Če se doda še kakšno stvar je res idealen.

Stvar pač ni delana za to da si vsak postavi svoj S-T ampak specifično za to stran.
Lahko je biti prvi, če si edini!

R33D3M33R ::

No, upam da se boste pri prenovi kaj ozrli v temo Vaši predlogi :\
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:

M.B. ::

Kaj bi pa meni bilo všeč, naprimer v profilu izbereš, kater OS imaš kateri brskalnik, katere komponente imaš, če si že kaj navijal etc. Ker to je le slo-tech. Tako kot ima naprimer mobisux, ko poveš kaj o svojem avtu v profilu.

Nujno pa je mislim, da izbira, katere novice me zanimajo, ker mene res ne zanima kateri novi virus je prišel za Windows sisteme ven. Ker ne vem čemu je potem namenjena izbira kategorije, ko pišeš novico.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Pithlit ::

Nejc: Na ravni phpBB?!? A se ti zajebavaš? Kolkokrat je že bil S-T heknen?

Ne spravljat S-T na raven phpBB. Prosim. Niti ne ju primerjat. K da bi Ferrarija s fičkotom primerjal.
Life is as complicated as we make it...

mtosev ::

S-T forum je na ravni phpBB

LOL >:D samo to.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

PCnow! ::

Glede teme, predlagam sledeče.

Naj slo-tech dizajnerji al kdor koli bo že delal grafično prenovo naredi eno osnovno temo. Naj bo stran tudi čim bolj prilagodljiva in CSSju podložna, ter odprta možnost, da sami uporabniki naredijo nov vmesnik, po zgledu css zen gardena (www.csszengarden.com/). To pa zato, ker se je tudi na tem portalu kar nekaj sposobnih spletnih programerjev in zakaj nebi svojega znanja uporabili tudi tukaj. Nadaljno se naredi ali tekmovanje ali kaj podobnega in uporabniška tema, ki dobi največ glasov pristane med teme, ki so na razpolago med nastavitvami, se pravi postane ena izmed uradnih tem.


Se podpišem pod to, men osebno bi bil izziv naredit kakšno pure css layout temo po stilu zengarden za slo-tech

CaqKa
se pa strinajm, da bi bil po default nek v naprej določen stil, izbira drugačne teme bi bila kot opcija

zen garden...vse lepo in prou sam bi mogu bit cel page pol table-free kar potegne za sabo se dejstvo da ne bo delal v starejsih browserjih.display v text-only browserjih bo pa se bl zanimiv.
Bad bad!


ok, res da mora bit tableless layout, kar je lahko za neukega css koderja kar problem, ampak tiste o starejših browserjih in text-only browserjih sta pa mal smešni, probaj z Lynxom prebrowsat recimo: csszengarden.css, pa simlebits.com

se pa strinjam, da se pojavi kar nekaj problemov (hkrati pa tudi veliko prednosti) če delaš pure css layout:

evo še nakj virov, za reševanje omenjenih težav:

para! ::

Ne, uporabniki ne smejo dodajat tem. Na csszengarden je to namen strani - "the beauty of CSS" - ST ma drugačen namen :>
Death before dishonor!

BluPhenix ::

CaqKa: narobe sva se razumela, oziroma sem malo nerodno napisal. Taka tema nebi bila default ob prijavi, ampak na voljo med izbiro tem v nastavitvah. Tukaj tudi nebi pristale kar vse teme povprek, ampak tiste, ki bi bile najbolj izglasovane.

Glede starih browserjev in podobnega .... s pametno uporabljenim CSSjem se da narediti strani veliko bolj uporabne ljudem, ki uporabljajo tekstovni dostop (tisti ki ga), stari browserji pa ... who cares. Kje nebi delal na explorerju 3.0? Pa sej takim ne dela že ogromno strani. Med drugim tudi zavirajo razvoj. Torej prilagodi se ali pa crkni. Za stran kot je slo-tech, pričakuješ da gre v koraku s tehnologijo (no nekaj združljivosti za nazaj more bit), vsaj meni se tako zdi.

Sej po drugi strani ni treba, da je dovoljeno vse spreminjati, lahko se naredi da se layouta ne spreminja, le grafično podobo.

Para! zakaj pa da ne? Sej to nebi bil osnoven namen slo-techa, pač kot dodatna opcija.

Predvsem bi pa bilo fanj, da bi se začeli spet bolj pogosto pojavljati zanimivi članki in kakšni testi. Vem, da verjetno manjka folka ki bi to pisal, vseeno pa si lahko to želim >:D
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Zgodovina sprememb…

para! ::

CSS že, ampak, da bo pa vsak user dodajal svoj CSS...zakaj?

lp
Death before dishonor!

BluPhenix ::

para! dvomim, da bi vsak user naredil svoj CSS, mogoče bi se pojavilo 5 takih userjev v enem letu. Zakaj? Mogoče bi pa bil kakšen design boljši, uporabnejši od tega, ki ga bodo predlagali snovalci prenove. Med drugim zakaj ne dat možnosti ljudem, da se izkažejo?

Za teme kot so šola, problemi človeštva in sedem umetnosti, bi lahko tudi kdo rekel, da ne spadajo sem... pa so in delujejo prav lepo.
Podpisa ni več, ker so me poskušali asimilirati.

Nana L. ::

Hej, vidim, da se debata kar odvija ... tole bomo počeli v skupinskih pogovorih, in ker vidim, da ste ogreti, vas res vabim:))

Nejc Pintar ::

na ravni phpBB po fjučrih:\

O hekanju pa tukaj ne moremo govort ker je phpBB precej bolj izpostavljen.
Lahko je biti prvi, če si edini!

poweroff ::

ST je že v osnovi zasnovan bistveno drugače kot phunBB. Že sama zasnova je bistveno bolj security aware. Zato ST foruma tudi ne moreš kar enostavno inštalirat...
sudo poweroff

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: poweroff ()

sverde21 ::

Pomoje bi tud ST kdo heknu, če bi bila njegova koda prosto na pogled,... zj so možnosti d greš probvat vsemogoče kombinacije, kak bi heknu ST, dal bi se tud z kakim vulnom od apacheja >:D , na ravni PHP-ja je pa ST kolikor toliko varen, ne pravim pa da nima lukenj :)
<?php echo `w`; ?>

poweroff ::

Takole bom rekel - kaj ti bo root dostop, če pa root nima pravice pisat po disku? Think of it! 8-)
sudo poweroff

Kami ::

Ja o funkcionalnosti in varnosti foruma je težko govorit, če ne vidiš kode.

Lahko, da je forum čisto na simpl in majo moderatorji in admini samo delete in lock funkciji pa še ti sta bogo naredi ampak lahko, da se čisto motim, ker nisem videl kode in nisem mod :)

Torej brezveze, da naprej debatiramo o tej zadevi.

Aja lahko bi dodali funkcijo za citirat :P

sverde21 ::

kdo je reku d rabš root dostop... že z navadnim uporabnikom se da dost škode naredit >:D
<?php echo `w`; ?>

_n00b_ ::

mislim da je najboljs da najprej popravite one funkcije za iskanje po forumu.

Iskanje je obupno pocasno.

poweroff ::

sverde: kaj pa če noben uporabnik nima pravice pisanja? >:D
sudo poweroff

sverde21 ::

Ja ampak en ma 100% pravice čez..., sicer pa obstaja pri PHP ju uporabnik "nobody" ki skor more met pravico pisat na isk zarad sesionov, če pa že tist ne, se pa najde tud uporabnik "mysql", ki mora podatke ki mu jih PHP pošlje zapisovat na disk.... tak da bl težk naredš d noben nima dostopa do diska IMO.:\
<?php echo `w`; ?>

CaqKa ::

>>> Takole bom rekel - kaj ti bo root dostop, če pa root nima pravice pisat po disku? Think of it!

sej mogoče sem kaj falil.. ampak bom vseeno vprašal, a nima root dostop do vsega?

sverde21 ::

Ja ma dostop do vsega ampak IMO se da nastavt, da nima, če ne drugač, greš v kodo >:D
<?php echo `w`; ?>
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sodobni moški

Oddelek: Problemi človeštva
202167 (1445) Saladin
»

Anketno - Raziskovalna skripta

Oddelek: Izdelava spletišč
71104 (996) Zeberdee
»

Prenova spletnega mesta Slo-Tech (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Obvestila
10411418 (8626) poweroff
»

Slo-tech kot empirični primer v doktorski

Oddelek: Slo-Tech
121271 (1091) delfinus
»

Nova anketa

Oddelek: Novice / Ankete
71931 (1931) undefined

Več podobnih tem