Forum » Loža » tipkani smajliji :) in njihov pomen
tipkani smajliji :) in njihov pomen
Tear_DR0P ::
predvsem me zanima smajli tele oblike :P - jaz sem si to vedno predstavljal kot nagajiv smajli, kot izraz da nekomu pokažeš jezik, danes pa obdelujem en članek za seminarsko na faksu in vidim da je to rueful smile - torej znamenje kesanja - a tega smajla jst interpretiram narobe že več let, al je to v članku zapisano mal čudno.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
R33D3M33R ::
Zanimivo je predvsem da si lahko predstavljaš te smajlije na različne načine. Recimo :D je zame kazanje jezika, za nekoga je nasmešek. Kak za koga...
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Na spletu že od junija 2002 ;)
:(){ :|:& };:
R33D3M33R ::
No saj, vsi uporabljajo to, meni pa vedno najprej potegne kot da mi kažejo jezik - široki jezik
Moja domača stran: http://andrej.mernik.eu
Zgodovina sprememb…
- spremenil: R33D3M33R ()
strictom ::
Puxov zažge. Smajliji so povečini pokazatelji sreče, veselje (Smiley - go figure :)
So pa tudi smajliji dugih oblik: .!.. d[°˛°]b ..!. Semi-Graphic smajlji :)
So pa tudi smajliji dugih oblik: .!.. d[°˛°]b ..!. Semi-Graphic smajlji :)
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin
overlord_tm ::
overlord_tm ti misls d:) da to jezk kaze, u resnic ma smesko na glav baseball hat :].
vem ... :p je jezk, d: je kapca. Ta z kapco zgleda bl tak, jest pa nč nisem naredu
hmm mam jst tle ene zadeve čudn v glavi pošlihtane, sm vedno mislu, a je emoticon smajli pa :)
Emoticon je slikca. Smilej je pa "semi-grafika"
Smilej -> :)
Emoticon ->
Smilej -> :)
Emoticon ->
para! ::
:D je bil vcasih user is laughing (at you).
Hehe, sam zdaj ko si reku, res zgleda tak :)
lp
Hehe, sam zdaj ko si reku, res zgleda tak :)
lp
Death before dishonor!
Stepni Volk ::
Wikipedia se ne strinja z vama, iz povezave, ki sem jo višje podal:
An emoticon, sometimes called a smiley, is a sequence of printable characters such as :), ^-^, or :-) or a small image that is intended to represent a human facial expression and convey an emotion.
Enako Wikipedia ponovi pri definiciji Smeškota
An emoticon, sometimes called a smiley, is a sequence of printable characters such as :), ^-^, or :-) or a small image that is intended to represent a human facial expression and convey an emotion.
Enako Wikipedia ponovi pri definiciji Smeškota
Aja. Sem bral na wikipedii pa sem zgleda nekam zmedeno prebral. Prav maš. Smilej == Emoticon ... :)
jst nisem nikjer trdil, da se z wikipedio ne strinjam, čeprav je tud ta kdaj v zmoti, sam povedu sm da to ni tko kot sm jst milu da je. vsekakor pa do nadaljnega emoticone jemeljem kot smajlije in ne kot smajlijem podobne.
Gorth ::
jst si :P bl predstavlam kot kesnje, ne pa kazanjee jezika enmu =P ne vem no .... razn če napišeš :p bl zgleda =)
BigWhale ::
Smiley je bil pred wikipedio in pred emoticonom...
'emoticons' so prisli z instant messengerji...
'emoticons' so prisli z instant messengerji...
Stepni Volk ::
BigWhale - težko je pisati enciklopedijo za naprej.. se ti ne zdi?
OK, futurologi se gredo prav to. Samo svojemu delu ne pravijo enciklopedija. :)
OK, futurologi se gredo prav to. Samo svojemu delu ne pravijo enciklopedija. :)
a je pol moj do nadalnjega že poteku al še velja?
jst sm zaečl irac tam nekje leta 96 in takrat je bil :P nekaj čist vsakdanjega, če si se s kom pošalil, si mu pokazal jezik - tud vsi ostali smaji in LOLi in ROFLI itd so bili normalni, so pa fejst bennal vso ASCII "grafiko" in to so bli na vseh kanalih smajli, pa najsi so bli slovenski ali tuji kanali - ko je prišu ven ICQ, še tud ni blo narisanih smajlov, smo jih klepal v oknčke, pol pa se je instant messaging razširu, in so pršl vn smajli za mejle in webchate (tko nekok sm jst to zasledil) in pol se je pa pojavil izraz emoticon - emotion icon, kamor seveda spada, :/ pa bolj težko
ampak to je iz mojega zgornjega kota in dokler mi nekdo (mogoč celo jst sam) ne najde potrditve, bom emoticon upošteval za oboje, :P
jst sm zaečl irac tam nekje leta 96 in takrat je bil :P nekaj čist vsakdanjega, če si se s kom pošalil, si mu pokazal jezik - tud vsi ostali smaji in LOLi in ROFLI itd so bili normalni, so pa fejst bennal vso ASCII "grafiko" in to so bli na vseh kanalih smajli, pa najsi so bli slovenski ali tuji kanali - ko je prišu ven ICQ, še tud ni blo narisanih smajlov, smo jih klepal v oknčke, pol pa se je instant messaging razširu, in so pršl vn smajli za mejle in webchate (tko nekok sm jst to zasledil) in pol se je pa pojavil izraz emoticon - emotion icon, kamor seveda spada, :/ pa bolj težko
ampak to je iz mojega zgornjega kota in dokler mi nekdo (mogoč celo jst sam) ne najde potrditve, bom emoticon upošteval za oboje, :P
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smeškoti - must have - forumOddelek: Izdelava spletišč | 5831 (5414) | Urc |
» | Ruski podjetnik ima avtorske pravice za ;-)Oddelek: Loža | 1403 (997) | AngelOfDeath |
» | Ali pravilno razumemo elektronsko pošto?Oddelek: Novice / Omrežja / internet | 3283 (2566) | bMozart |
» | Smajliji?Oddelek: Slo-Tech | 3686 (2931) | Primoz |
» | Krneki...SMAJLIOddelek: Loža | 2329 (1725) | Caboose |