Forum » Strojna oprema » Uveljavil garancijo in dobil slabšo komponento
Uveljavil garancijo in dobil slabšo komponento
Ashrack ::
Zaradi problemov z notebookom (ugašanje LCDja, slabo branje in pisanje CD/DVDjev) sem ga nesel v ANNI na popravilo. Čez 2dni ga pridm iskat in LCD napaka je bila odpravljena je bil kao nek kontakt slab in tudi DVD-RW enoto so mi zamenjali. Nakar pridm domov ugotovim da imam DVD enoto popolnoma drugo kot prej in da je tudi slabša od prejšne. Saj mi CD-RW peče 20min z kao 8x hitrostjo. Prej mi ga je pekel z 12x hitrostjo in okoli 7min. DVDjev in navadnih CDjev še nisem probal zapeči.
Ime enote je:
matshita uj-815a
ps. Glede ugašanja LCDja je bil že 2x na popravilo in čez kaki mesec se simptomi ponovijo.
Kaj mi je sedaj narediti ker nočem imeti slabše komponente notri kot prej in tudi ne mislim neprestano voziti notebook na popravilo zaradi istih napak.
Ime enote je:
matshita uj-815a
ps. Glede ugašanja LCDja je bil že 2x na popravilo in čez kaki mesec se simptomi ponovijo.
Kaj mi je sedaj narediti ker nočem imeti slabše komponente notri kot prej in tudi ne mislim neprestano voziti notebook na popravilo zaradi istih napak.
....
- spremenilo: Ashrack ()
SaXsIm ::
nesi nazaj, če te ni nihče obvestil/vprašal, če se strinjaš s takšno zamenjavo, ti morajo zamenjati pokvarjene enote z identičnimi/enako zmogljivimi.
SaXsIm
Kaj pa glede napake v LCDju pri notebooku, ker se v dolocenih pozicijah ugasa! Ze 2x je bil na popravilu in zmerom so ga kao popravili(slab kontakt). In danes sem opazil da po 3 dneh od kar so mi kao popravili LCD imam s5 isto napako. Se pravi se mi je sedaj ze tretjic pojavila ista napaka.
Meni se res ne da skoraj vsak teden nositi notebook na popravilo in tudi ga vsak dan rabim.
Ker očitno oni tega ne znajo popravit ali lahko zahtevam novega? Pa imejte se v mislih da so mi zamenjali DVD-ROM enoto za popolnoma drugo brez da bi me obvestili in povrh vsega je slabša od originalne.
Se zahvaljujem za kakršnokoli pomoč. HVALA VAM
Meni se res ne da skoraj vsak teden nositi notebook na popravilo in tudi ga vsak dan rabim.
Ker očitno oni tega ne znajo popravit ali lahko zahtevam novega? Pa imejte se v mislih da so mi zamenjali DVD-ROM enoto za popolnoma drugo brez da bi me obvestili in povrh vsega je slabša od originalne.
Se zahvaljujem za kakršnokoli pomoč. HVALA VAM
....
Han ::
DVD enota: preveri, če je v Upravitelju naprav pod IDE/ATAPI vključen DMA prenos podatkov.
LCD: če je ta prenosnik znamke Gericom, se boš moral s tem sprijazniti, žal.
DVD enota ima DMA
Znamka je GERICOM.
Zakaj bi se pa moral s tem sprijazniti? Dokler imam garanciji mi mora enota delovati brezhibno saj je tak tudi zakon. In nima veze katerakoli firma je
Znamka je GERICOM.
Zakaj bi se pa moral s tem sprijazniti? Dokler imam garanciji mi mora enota delovati brezhibno saj je tak tudi zakon. In nima veze katerakoli firma je
....
Witboy ::
Hja no... na zakon se lahko samo sklicujes da ti ga zastojn popravlajo... Drgac pa ne mors nkol pricakovati od Yugota da ti bo delal kot kaka Mečka
A potemtakem lahko recimo peljem notebooka na popravilo vsak teden dokler mi garancije ne zmanjka? Mislim da more obstajat kakšni zakon?
PA glede primerjave z YUGO in MEČKA!
Jz ne pričakujem od notebooka da bo delal kot AMD 4GHZ ampak pričakujem pa delovanje v mejah normale. In mislim da to vsak pričakuje ne pa da ima sistem non stop na popravilu
PA glede primerjave z YUGO in MEČKA!
Jz ne pričakujem od notebooka da bo delal kot AMD 4GHZ ampak pričakujem pa delovanje v mejah normale. In mislim da to vsak pričakuje ne pa da ima sistem non stop na popravilu
....
roscha ::
Dokazila da je bila gajbica že n-krat na servisu imaš?
Če jih imaš se malo poglobi v obligacijski zakonik -> stvarna napaka..
Nadrkan z znanjem iz OZ. pejt PRODAJALCU težit za nov preosnik.
V primeru vadenja mu pošlješ inšpekcijo na vrat.
Jebi ga zakon je neizprosen
edit:typo
Če jih imaš se malo poglobi v obligacijski zakonik -> stvarna napaka..
Nadrkan z znanjem iz OZ. pejt PRODAJALCU težit za nov preosnik.
V primeru vadenja mu pošlješ inšpekcijo na vrat.
Jebi ga zakon je neizprosen
edit:typo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: roscha ()
klemen22 ::
Kera bedasta izjava. Prenosnik mora delati. Če ti pa eno in isto stvar že 3x popravljajo jim pa samo popizdi (men bi že pri drugem popravilu dopizdlo).
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
Shark-357 ::
Prenosnik lepo odnesi nazaj in se zmeni da ti zrihtajo pač kar je narobe ...ni potrebe po inšpekciji ker se da vse lepo zmeniti
SHARK
To sem dosedaj ze 3x naredil in se zmerom je 1teden po kao popravilu zacelo zajebavati.
ROSCHA
Dokazil zal nisem. Sem vse stran zabrisal.
Jih bom ju3 dopoldne poklical in se probal nekaj zmenit. Mate kake nasvete se dodatne?
To sem dosedaj ze 3x naredil in se zmerom je 1teden po kao popravilu zacelo zajebavati.
ROSCHA
Dokazil zal nisem. Sem vse stran zabrisal.
Jih bom ju3 dopoldne poklical in se probal nekaj zmenit. Mate kake nasvete se dodatne?
....
CaqKa ::
reči jim naj ti servisne naloge še enkrat sprintajo. ko jih boš držal v roki pa jim razloži situacijo.
Good Guy ::
ok offtopic:
mam en problem, sm dobu nazaj adapter za pentium m sam problem je v tem da sm dobu nazaj zarad skurjenega čipa!pa me zanima kaj garancija res en vela v tem primeru pa zakaj hudiač so rabil 1 mesec pa pol da so to preveril!
mam en problem, sm dobu nazaj adapter za pentium m sam problem je v tem da sm dobu nazaj zarad skurjenega čipa!pa me zanima kaj garancija res en vela v tem primeru pa zakaj hudiač so rabil 1 mesec pa pol da so to preveril!
http://goo.gl/7ItKpU
Naj računalnik dela za vas^^
Naj računalnik dela za vas^^
SepoX ::
Ashrack: Sploh ni dileme - deci pri Anniju poznajo zakon in ti lepo zahtevaj nov prenosnik, če ti kaj težijo pa reč za šefa servisa in njemu razloži situacijo.
sirotka ::
djte nehat vsi čez gericoma govort...istu l lc napajalci
Če se ti že 3tjič napaka ponavlja....zahtevaj nov prenosnik...tle ni debate!
Če se ti že 3tjič napaka ponavlja....zahtevaj nov prenosnik...tle ni debate!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Popravilo prenosnika v garanciji.Oddelek: Pomoč in nasveti | 2902 (2014) | fikus_ |
» | Reklamacija telefonaOddelek: Pomoč in nasveti | 1655 (1544) | šernk |
» | pofuk.. comtronOddelek: Kaj kupiti | 5285 (2731) | x45 |
» | nakup notebooka (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6243 (5395) | nodes |
» | Kakšen prenosnik?Oddelek: Kaj kupiti | 2751 (2437) | andrej |