Forum » Omrežja in internet » Vdori in heckerji
Vdori in heckerji
HyperGL ::
pozdrav..
slišal sem za primer, ko je nekdo preko noči vdiral v računalnik...seveda ne mislim fizično! :)) čeprav je bil ta ugasnjen se je logiral nanj in nabijal telefonski račun z raznoraznimi klici...
ali je kej takega sploh možno??
koliko je možnosti, da hecker se resno loti domačega računalnika z navadno dial up povezavo??? ali mu je to sploh v interesu, če ni podatkov, ki bi bili za njega vir zaslužka ali kakršnega koli pridobivanja posebnih informacij?
glede zgornje trditve: jaz temu 1000% ne vrjamem... ali mi lahko kdo to potrdi ali zanika?
PS: če tema ni primerna za ta forum... premaknite temo!
slišal sem za primer, ko je nekdo preko noči vdiral v računalnik...seveda ne mislim fizično! :)) čeprav je bil ta ugasnjen se je logiral nanj in nabijal telefonski račun z raznoraznimi klici...
ali je kej takega sploh možno??
koliko je možnosti, da hecker se resno loti domačega računalnika z navadno dial up povezavo??? ali mu je to sploh v interesu, če ni podatkov, ki bi bili za njega vir zaslužka ali kakršnega koli pridobivanja posebnih informacij?
glede zgornje trditve: jaz temu 1000% ne vrjamem... ali mi lahko kdo to potrdi ali zanika?
PS: če tema ni primerna za ta forum... premaknite temo!
- premaknilo iz Pomoč in nasveti: bastadu ()
Trubadur ::
Če je ugasnjen se res ne da...
Da se pa heker (taprav) loti tvoje kište moraš pa imeti res važne fajle na kompu ;) Večinoma so to mali 14 palčki, ki jim e-kurac zraste za 1 cm ko ti ddosajo komp.
Da se pa heker (taprav) loti tvoje kište moraš pa imeti res važne fajle na kompu ;) Večinoma so to mali 14 palčki, ki jim e-kurac zraste za 1 cm ko ti ddosajo komp.
Berite Thomasa!
Kami ::
Jap ne more nič če je PC skloplen :)
Sem že slišal take, da so vdrli, ko modem ni bil vkloplen!
Jap drugače pa kot so rekli, to večinoma delajo script kiddiju, ko najdejo exploite na netu, sami pa nimajo kaj dosti pojma o računalništvu, razen tega, da znajo exploit zagnat potem pa vpisat tisto kaj jih vpraša
Sem že slišal take, da so vdrli, ko modem ni bil vkloplen!
Jap drugače pa kot so rekli, to večinoma delajo script kiddiju, ko najdejo exploite na netu, sami pa nimajo kaj dosti pojma o računalništvu, razen tega, da znajo exploit zagnat potem pa vpisat tisto kaj jih vpraša
Tear_DR0P ::
računalniki z dialup povezavami so zlasti zanimivi za dialerje, vendar zgolj kadar delujejo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain
Samuel Clemens aka Mark Twain
Microsoft ::
Tudi, ce je ugasnjen, se da. Seveda, z veliko srece. Namrec, obstaja WakeOnLan, s katerim lahko uzges ugasnjen racunalnik. Ce so pogoji dani, potem gre. Amapk, to so bolj redke izjeme.
by Miha
by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr
Matri[X] ::
WakeOnLan ne dela preko modema. Tisto je wake on ring, pri cimer mislim da rabis modem, ki to podpira. Ko se racunalnik potem prizge in je ukuzen z dialerjem, se potem poveze na internet (preko tujine) in zacne "nabijat" tf "impulze".
jan01 ::
Se hočeš zelo dobro zavarovati pred hekerji, virusi, ..
Obstaja rešitev->oglej si kako imajo na battlestar galactici računalnike urejene pa ti bo hitro jasno...
Obstaja rešitev->oglej si kako imajo na battlestar galactici računalnike urejene pa ti bo hitro jasno...
HyperGL ::
hvala za te fajn odgovore... tako lahko končno dokažem nekaterim ljudem koliko nimajo pojma o računalnikih... mislim... koliko je možnosti, da bi hecker vdrl v povprečen slovenski računalnik????
po mojem ena na eno miljardo...
po mojem ena na eno miljardo...
XaNti ::
To se zelo redko zgodi zakaj bi nam to nekdo delo nima koristi od tega razen če je nekdo ki mu je v strast to dela in njegove explote(ki jih je sam napisu) sprobat druga zgodba drugače pa po slo ni tega, najbole so ražrijen trojanci backdoor in ne samo za windows
Lp XaNti
Lp XaNti
*AMD 64 3700+@2508~11x228*DFI LaN Party Ultra-D*Club3D6800GT@410/1100*
*GeilUltra-XBH-5 1GB*WD250GB SATA*Q-tec "650"*Chieftec *G15*CopperHead*
*GeilUltra-XBH-5 1GB*WD250GB SATA*Q-tec "650"*Chieftec *G15*CopperHead*
Matri[X] ::
Realno je tako: Veliko vecja moznost je da se uporabnik sam okuzi (klikanje po sumljivih linkih), kot da mu nekdo zavestno in namenoma vdre v sistem (velja za navadne, vsakdanje uporabnike).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wake on lan help neededOddelek: Omrežja in internet | 1947 (1402) | sleby |
» | Poraba elektrike v mirovanjuOddelek: Pomoč in nasveti | 3142 (2902) | genius11 |
» | virus da ali ne?Oddelek: Pomoč in nasveti | 755 (649) | Malajlo |
» | Krmiljenje / (programator) oz. kako narediti da bi preko interneta vklopil neko napraOddelek: Loža | 2744 (2405) | Fave |
» | Logitech optična miškaOddelek: Strojna oprema | 932 (803) | VASkO |