» »

Vdori in heckerji

Vdori in heckerji

HyperGL ::

pozdrav..

slišal sem za primer, ko je nekdo preko noči vdiral v računalnik...seveda ne mislim fizično! :)) čeprav je bil ta ugasnjen se je logiral nanj in nabijal telefonski račun z raznoraznimi klici...

ali je kej takega sploh možno??

koliko je možnosti, da hecker se resno loti domačega računalnika z navadno dial up povezavo??? ali mu je to sploh v interesu, če ni podatkov, ki bi bili za njega vir zaslužka ali kakršnega koli pridobivanja posebnih informacij?

glede zgornje trditve: jaz temu 1000% ne vrjamem... ali mi lahko kdo to potrdi ali zanika?

PS: če tema ni primerna za ta forum... premaknite temo!

kunigunda ::

Ce je bil pa ugasnjen pa res ni mozno :\

Trubadur ::

Če je ugasnjen se res ne da...

Da se pa heker (taprav) loti tvoje kište moraš pa imeti res važne fajle na kompu ;) Večinoma so to mali 14 palčki, ki jim e-kurac zraste za 1 cm ko ti ddosajo komp.
Berite Thomasa!

Kami ::

Jap ne more nič če je PC skloplen :)

Sem že slišal take, da so vdrli, ko modem ni bil vkloplen! :D :D

Jap drugače pa kot so rekli, to večinoma delajo script kiddiju, ko najdejo exploite na netu, sami pa nimajo kaj dosti pojma o računalništvu, razen tega, da znajo exploit zagnat potem pa vpisat tisto kaj jih vpraša :P

Tear_DR0P ::

računalniki z dialup povezavami so zlasti zanimivi za dialerje, vendar zgolj kadar delujejo
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Microsoft ::

Tudi, ce je ugasnjen, se da. Seveda, z veliko srece. Namrec, obstaja WakeOnLan, s katerim lahko uzges ugasnjen racunalnik. Ce so pogoji dani, potem gre. Amapk, to so bolj redke izjeme.

by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Matri[X] ::

WakeOnLan ne dela preko modema. Tisto je wake on ring, pri cimer mislim da rabis modem, ki to podpira. Ko se racunalnik potem prizge in je ukuzen z dialerjem, se potem poveze na internet (preko tujine) in zacne "nabijat" tf "impulze".

jan01 ::

Se hočeš zelo dobro zavarovati pred hekerji, virusi, ..
Obstaja rešitev->oglej si kako imajo na battlestar galactici računalnike urejene pa ti bo hitro jasno...

HyperGL ::

hvala za te fajn odgovore... tako lahko končno dokažem nekaterim ljudem koliko nimajo pojma o računalnikih... mislim... koliko je možnosti, da bi hecker vdrl v povprečen slovenski računalnik????

po mojem ena na eno miljardo...

XaNti ::

To se zelo redko zgodi zakaj bi nam to nekdo delo nima koristi od tega razen če je nekdo ki mu je v strast to dela in njegove explote(ki jih je sam napisu) sprobat druga zgodba drugače pa po slo ni tega, najbole so ražrijen trojanci backdoor:\ in ne samo za windows:D

Lp XaNti
*AMD 64 3700+@2508~11x228*DFI LaN Party Ultra-D*Club3D6800GT@410/1100*
*GeilUltra-XBH-5 1GB*WD250GB SATA*Q-tec "650"*Chieftec *G15*CopperHead*

Matri[X] ::

Realno je tako: Veliko vecja moznost je da se uporabnik sam okuzi (klikanje po sumljivih linkih), kot da mu nekdo zavestno in namenoma vdre v sistem (velja za navadne, vsakdanje uporabnike).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wake on lan help needed

Oddelek: Omrežja in internet
101947 (1402) sleby
»

Poraba elektrike v mirovanju

Oddelek: Pomoč in nasveti
93142 (2902) genius11
»

virus da ali ne?

Oddelek: Pomoč in nasveti
7755 (649) Malajlo
»

Krmiljenje / (programator) oz. kako narediti da bi preko interneta vklopil neko napra

Oddelek: Loža
212744 (2405) Fave
»

Logitech optična miška

Oddelek: Strojna oprema
7932 (803) VASkO

Več podobnih tem