» »

Chieftec 360W FAN

Chieftec 360W FAN

m16si ::

Zivjo !!!!

Moj bratranec mi je senku 360w chieftec napajalnik, ker je kupu novga (480w) pa se v temu je reku da FAN ropota !!!

Jst bi vprasu kaj se da nardit da nov tok ropotal !! Sej vem d nov ni drag sam vseen grem raj na per kokr pa dajem dnar za nov fan !!!!
Kwa se da nardit (razen tega da ga spihas s kompresorjem ) ?

MyName ::

Odstrani ga s napajalnika, odstrani nalepko na spodnji strani. Spodaj se skriva zaponka (ponavadi plastična) ki se jo potegne strani s majhnim izvijačem (se moraš malo znajdet). Ko to odstraniš lahko razdreš ventilator. Ko imaš vse razdrto vse dele dobro spucaj (ja prah pride tudi notri med rotor in stator). Ko ga žespet sestavljaš daj k drsnemu ležaju (če je BB je ponavadi samo 1 ležaj od 2 krogličen) kar veliko mero masti (jaz sem uporabil teflonsko mast ki je sorazmerno gosta in se ne spravi stran s osi kar tako). Jaz ponavadi sploh ne dam zaponke nazaj (ker je treba nekje na leto ponoviti vajo).

Tako se da tudi star 40x40 ventilator od Pentium 1 utišati na tolerabilno glasnost :D

m16si ::

Hvala !!!

Do sedaj nisem vedel kako razdret FAN, res HVALA !!!!
Bom not vrgu HEAVY DUTY BEARING mast pa upam d nov več ropotal

MyName ::

P.S. Če ni doma masti vzami marmelado, samo se prepričaj da ne vzameš slučajno marmelado s peškami od jagod :D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ventilator glasen, vrti ves čas (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
878197 (6908) lolipop2
»

Spomladansko čiščenje

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
153282 (2636) flashek
»

grafična kartica mi "cvili"

Oddelek: Pomoč in nasveti
5838 (784) Brilko
»

Močan ropot ventilatorja