Forum » Operacijski sistemi » linux boot problem
linux boot problem
mastakilla ::
Hello!
Imam Windowse XP in sem instaliral Linux(Pingo 4.0)
winse imam na master disku(ki ima 3 particije), linux pa na slave disk(ki ima 2 particiji-- instaliral sem na drugo particijo)
vse lepo in prav, toda ko se boota sistem se mi sploh ne pojavi izbira sistemov, direktno se zaženejo Xp-ji.
probal sem vse moznosti pri izbiri nalagalnika(GRUB).
ali je problem v tem, da je linux na peti particiji in ga bios je zazna (ker v biosu imam na izbiro za boot od HDD0 do HDD3).
ali je problem v cem drugem??
hvala pa pomoc
lp
Mastakilla
Imam Windowse XP in sem instaliral Linux(Pingo 4.0)
winse imam na master disku(ki ima 3 particije), linux pa na slave disk(ki ima 2 particiji-- instaliral sem na drugo particijo)
vse lepo in prav, toda ko se boota sistem se mi sploh ne pojavi izbira sistemov, direktno se zaženejo Xp-ji.
probal sem vse moznosti pri izbiri nalagalnika(GRUB).
ali je problem v tem, da je linux na peti particiji in ga bios je zazna (ker v biosu imam na izbiro za boot od HDD0 do HDD3).
ali je problem v cem drugem??
hvala pa pomoc
lp
Mastakilla
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Trdi disk ni zaznan v BIOSuOddelek: Operacijski sistemi | 2959 (2548) | srus |
» | Menjava maticne, procesorja in rama (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 5301 (4205) | creed |
» | TRIPLE BOOT Mac OsX Xp in VISTAOddelek: Pomoč in nasveti | 2228 (1727) | maxsis |
» | Reševanje podatkov z diskaOddelek: Strojna oprema | 4793 (4039) | Spajky |
» | Iz Linuxa v Windows -> MBR (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 4504 (3839) | WarMaker |