» »

Razbiti žaromet...

Razbiti žaromet...

matjash ::

Torej razbil sem sprednji žaromet (ali se mogoče reče odsevnik - plastiko pred lučmi) in me zanima če se je zdaj kaznivo voziti s takšnim vozilom, ker moram čakat na popravilo 1 teden. Aja, žarnice svetijo, prav tako utripalke.

Hvala
... bolje pozno kot nikoli.

steev ::

Mi smo se tut tko vozil, pa nam na meji nč niso rekli čeprov so vidl. Pomoje je pomembn, da delajo. Pa mal zalep tm ukol, ker če pride voda v stik s halogenkam, bo pregorela.
:|

Mene zanima če je kakšna multa če te slučajno policaj ustavi, ker za prejšnji slučaj na meji je bila lahko le policajeva dobra volja da se ni upičil v to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matjash ()

Nejc Pintar ::

Mislim da če luči delajo da ni problema. Je pa vseeno bolje če hitro popraviš, ker ta plastika usmerja svetlobo
Lahko je biti prvi, če si edini!

perci ::

Jah, mislim, da bi znal bit problem, ker je zaromet brez tistega stekelca verjetno precej oster in bi v primeru, da nasadis kakega pesaka, bil kar problem...

Ne vem...jst sem se s takim zarometom kak teden vozu naokol ampak nisem sel kam dalec (bolj lokalno po LJ in bliznjih naseljih). V tujino s takim avtom ne bi sel. So pa te zadeve sigurno opisane v Zakonu o varnosti cestnega prometatko, da si pač mal poglej zadevo in boš hit najdu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

V redu, hvala.

steev ::

Mi smo se pa iz Srbije peljal s takmu avtom. Sam verjetn nebi blo problemov, ker smo mel zapisnik o nesreči pa vse papirje.
:|

Matev ::

tak žaromet zagotovo ni v skladu z predpisi
saj ne more metati snopa svetlobe tja in toliko daleč in z takšno jakostjo kot je predpisano
avto tehnični bi izpraven - če te pa kdo kaznuje zato je pa stvar policije

boych ::

No sicer pa, če se ti že kaki možic v modrem zapiči v to stvar, pač rečeš, da se ti je to zgodilo pred 15 min in se pelješ domov! Je pa za tvojo varnost boljše, če čimprej popraviš!
AGGRESSIVINLINERULESTHEWORLD

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: boych ()

Highlag ::

Novejši avtomobilski žarometi ne potrebujejo več zunanjega žarometa da bi svetili pravilno. To je narejeno z zrcalom ki se nahaja za žarnico. "Steklo" je le za zaščito pred vremenom. Takšna stekla so ponavadi narejena iz plastike. In so ponavadi skoraj popolnoma gladka brez odebelitev.
Never trust a computer you can't throw out a window

Sem enga prjatla policaja vprašal pa je rekel kao da se ne bi smel vozit z razbito lučjo, no do popravila se moram, pa lahko samo upam da ne pade kaka multa in s tem nepotrebni stroški.

_pobesneli_ ::

ko sm jaz razbil sprednje luči..mi je reku policaj da naj varno vozim domov,vprasal je le če žarnice še gorijo)....žarnice so svetle toda samo ena je svetla prav v X smer(namesto na vozisce ..v zrak )
Zna pa bit kakšen zajeban,pa mu rečes da se ti je pravkar zgodilo pa da se peljes ravno na popravilo :)
Gregor

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vprašanje glede dnevnih LED luči pri avtu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
12843036 (9508) rogerg
»

Slepljenje LED svetil v prometu (AMZS) (strani: 1 2 )

8312160 (9153) blackbfm
»

Ali lahko pades na tehnicnem zaradi zarnic?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6714630 (11788) dxx
»

XENON HID KIT za avto (strani: 1 2 )

5820582 (19150) Clubraider
»

xenon-ski žarometi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6632934 (31087) AtaStrudl

Več podobnih tem