Forum » Pomoč in nasveti » pc naj se prižge takoj ko dobi elektriko
pc naj se prižge takoj ko dobi elektriko
slovencl ::
A se da nastavit, da se komp prižge takoj ko dobi elektriko. Zdej če slučajno zmanjka elektrike računalnik ostane ugasnjen, jaz pa bi rad da se potem spet zažene. Sem gledal v biosu, pa nisem nič nšel
SimplTech ::
To se nastavlja v BIOSu. Jst imam na plošči Asus A7N8X-E Deluxe, pod opcijo Power Management Settings v BIOS-u, lahko izberem AC Power Loss Restart (to dam na Enable) in comp se v primeru izgube elektrike, ko se le-ta vrne sam prižge nazaj.
slovencl ::
Sem cel bios premetov, pa nisem našel te funkcije za vklop računalnika. A je možno da biosi na starejših kištah tega še niso imeli?
A se da to hardversko rešit...npr. da bi imel gumb za vklop ves čas pritisnjen?
A se da to hardversko rešit...npr. da bi imel gumb za vklop ves čas pritisnjen?
mangaldar ::
Jaz sem to rešil tako, da sem čez kontakte stikala za vklop vezal kondenzator. Stvarca dela odlično že kako leto.
Žal se zdaj ne spomnim točno kak kondi je to bil, zdi se mi pa, da je 4.7µ, pa polariteta je pomembna.
Žal se zdaj ne spomnim točno kak kondi je to bil, zdi se mi pa, da je 4.7µ, pa polariteta je pomembna.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasneOddelek: Strojna oprema | 3112 (2374) | suhi |
» | Računalnik se ne prižgeOddelek: Pomoč in nasveti | 17846 (13969) | G_mAn |
» | MSI želi odpisati BIOS, prihaja UEFI (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Matične plošče | 19866 (17311) | Jst |
» | TipkovnicaOddelek: Strojna oprema | 1583 (1343) | Pyr0Beast |
» | Vklop računalnika z GSM-om (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 9507 (7142) | _pobesneli_ |