» »

Merilec temperature zunaj in v sobi

Merilec temperature zunaj in v sobi

Doman ::

Na računalniku bi rad imel pregled zunanje temperature, ter temperature v sobi, ki bi mi ga prikazovalo v desnem spodnjem kotu na namizju.
Je že kdo delal kaj podobnega? V mislih imam samo temperaturo, 0 vlažnosti, smeri vetra inp. (to sem že videl da je nekdo kupil/naredil, vendar je predraga tista zadeva).

Lp

VASkO ::

jaz sem to naredil v okviru seminarske naloge. naprava se priklopi preko gameporta na racunalnik, gor lahko das tolko senzorjev kot ima joystick osi in gumbov (2+2?) pa pol se rabis softwer in kalibrirat zadevo pa imas najenostavnejso pripravico ki ti prikazuje temperaturo.

evo se povezavo ce se odlocis, da si bos kaj takega izdelal sam.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: VASkO ()

Doman ::

Hvala, bom preštudiral malo.

Spajky ::

Doman, jest mam tako napravljeno:

na plati imam dodatni AUX temp senzor input conn. in ga mam vezanga na preklopnik/stikala s senzorji (termistorji NTC 10k -thermal probes za PC-je) na žižkah na različnih mestih in merim brdo temperatur lahko (mam senzorje na vseh živih mestih :D . Ona sobna se meri pred input ventom pod sprednjim plastičnim pokrovom - nad filtrom na enem čudnem stikalu (vidi na mojem sajtu detalje pod moj komp); ona za zunaj (balkon) pa je speljana preko činč konektorja na enožilnem oklopljenem kablu na ohišje kompa (da lahko odklapljam komp pri premikanju če treba!)

Zunanji priključek je not v kompu na stikalih nevtraliziran proti zunanjim /RF/ motnjam (vidi pod elektro prva slika) z blok kondiči, da ti prikaz ne "blesavi".

Prikaz mam v trayu (preko MBProbe-prg), ker pa majo vsi ti programi ponavadi samo prikaz 3 (največ 4) temperature hkrati, pač preklopim stikala na tisto temperaturo, ki jo hočem sledit na AUX prikazu v proggy-ju/tray-u ...

Hudič je edino, če tacga priključka na plati ni v originalu, da bi si nekaj takega najbolj poceni napravil; pol je treba pa res kako zunajo (com ali Lpt stvar napravit po kakem načrtu) ... 8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Merjetnje zunanje temperature in prikaz na PCju

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
142973 (2496) Cuoresportivo
»

Resnične temperature

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
121697 (1471) Poldy
»

Čitalec XP temperaturne diode (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
906088 (4813) Jux
»

Merjenje zunaje temperature

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111176 (1027) Spajky
»

Epox

Oddelek: Strojna oprema
272441 (1879) Spajky

Več podobnih tem