Forum » Strojna oprema » Merilec temperature zunaj in v sobi
Merilec temperature zunaj in v sobi
Doman ::
Na računalniku bi rad imel pregled zunanje temperature, ter temperature v sobi, ki bi mi ga prikazovalo v desnem spodnjem kotu na namizju.
Je že kdo delal kaj podobnega? V mislih imam samo temperaturo, 0 vlažnosti, smeri vetra inp. (to sem že videl da je nekdo kupil/naredil, vendar je predraga tista zadeva).
Lp
Je že kdo delal kaj podobnega? V mislih imam samo temperaturo, 0 vlažnosti, smeri vetra inp. (to sem že videl da je nekdo kupil/naredil, vendar je predraga tista zadeva).
Lp
VASkO ::
jaz sem to naredil v okviru seminarske naloge. naprava se priklopi preko gameporta na racunalnik, gor lahko das tolko senzorjev kot ima joystick osi in gumbov (2+2?) pa pol se rabis softwer in kalibrirat zadevo pa imas najenostavnejso pripravico ki ti prikazuje temperaturo.
evo se povezavo ce se odlocis, da si bos kaj takega izdelal sam.
evo se povezavo ce se odlocis, da si bos kaj takega izdelal sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: VASkO ()
Spajky ::
Doman, jest mam tako napravljeno:
na plati imam dodatni AUX temp senzor input conn. in ga mam vezanga na preklopnik/stikala s senzorji (termistorji NTC 10k -thermal probes za PC-je) na žižkah na različnih mestih in merim brdo temperatur lahko (mam senzorje na vseh živih mestih . Ona sobna se meri pred input ventom pod sprednjim plastičnim pokrovom - nad filtrom na enem čudnem stikalu (vidi na mojem sajtu detalje pod moj komp); ona za zunaj (balkon) pa je speljana preko činč konektorja na enožilnem oklopljenem kablu na ohišje kompa (da lahko odklapljam komp pri premikanju če treba!)
Zunanji priključek je not v kompu na stikalih nevtraliziran proti zunanjim /RF/ motnjam (vidi pod elektro prva slika) z blok kondiči, da ti prikaz ne "blesavi".
Prikaz mam v trayu (preko MBProbe-prg), ker pa majo vsi ti programi ponavadi samo prikaz 3 (največ 4) temperature hkrati, pač preklopim stikala na tisto temperaturo, ki jo hočem sledit na AUX prikazu v proggy-ju/tray-u ...
Hudič je edino, če tacga priključka na plati ni v originalu, da bi si nekaj takega najbolj poceni napravil; pol je treba pa res kako zunajo (com ali Lpt stvar napravit po kakem načrtu) ...
na plati imam dodatni AUX temp senzor input conn. in ga mam vezanga na preklopnik/stikala s senzorji (termistorji NTC 10k -thermal probes za PC-je) na žižkah na različnih mestih in merim brdo temperatur lahko (mam senzorje na vseh živih mestih . Ona sobna se meri pred input ventom pod sprednjim plastičnim pokrovom - nad filtrom na enem čudnem stikalu (vidi na mojem sajtu detalje pod moj komp); ona za zunaj (balkon) pa je speljana preko činč konektorja na enožilnem oklopljenem kablu na ohišje kompa (da lahko odklapljam komp pri premikanju če treba!)
Zunanji priključek je not v kompu na stikalih nevtraliziran proti zunanjim /RF/ motnjam (vidi pod elektro prva slika) z blok kondiči, da ti prikaz ne "blesavi".
Prikaz mam v trayu (preko MBProbe-prg), ker pa majo vsi ti programi ponavadi samo prikaz 3 (največ 4) temperature hkrati, pač preklopim stikala na tisto temperaturo, ki jo hočem sledit na AUX prikazu v proggy-ju/tray-u ...
Hudič je edino, če tacga priključka na plati ni v originalu, da bi si nekaj takega najbolj poceni napravil; pol je treba pa res kako zunajo (com ali Lpt stvar napravit po kakem načrtu) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Merjetnje zunanje temperature in prikaz na PCjuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3032 (2555) | Cuoresportivo |
» | Resnične temperatureOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1720 (1494) | Poldy |
» | Čitalec XP temperaturne diode (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6167 (4892) | Jux |
» | Merjenje zunaje temperatureOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1192 (1043) | Spajky |
» | EpoxOddelek: Strojna oprema | 2480 (1918) | Spajky |