» »

Navijanje stare kište!

Navijanje stare kište!

aL1eXy ::

Pri nevijanju sm še začetnik zato me zanima kako bi navil svoj računalnik predvsem procesor in sistemsko vodilo. V BIOS-u sm že nekaj stikal za tem a nisem našel ničesar. Imam Procesor Intel Pentium III 733mhz in matično QDI advance 9 z čipom Apollon 133. za kakršne koli nasvete se vam že v naprej zahvaljujem!
Pentium III rula!

Bistvo je v tem da ne najdem nastavitev v BIOS-u!
Pentium III rula!

tiborrr ::

Maticne plosce QDI so navijanju zelo neprijazne. Povrh vsega imas procesor revizije EB, ki pa ima ze privzeto hitrost zunanjega/sistemskega vodila nastavljeno na 133MHz. Torej ti caranje odpade... Poskusis pa vseeno lahko pogledati, ce najdes kje v biosu kaj v zvezi z 'bus speed', frequency, ... Visjega takta FSBja cipset uradno niti ne podpira.
Don't test the captain's validity or his vulnerability!

Iz zanimivosti sem šel prebrat User Manual od matične in tam piše da je lahko FSB navit do 155mhz. Ko sem pa začel iskati v Bios-u tega nesem našal, v navodilih piše da se neka frekvenca spreminja pod Clock Spread Spectrum. Pa me zanima kaj to pomeni in zakaj se uporablja?
Pentium III rula!

jest10 ::

To kar pusti pri miru.

OK, to bom pustu pri meru!
Sm še zdej nevem kje bi jst v svojem BIOS-u kj sploh navil če se da?
Pentium III rula!

Ice-Man ::

da nebom odpiro nove teme!

brat ima athlona 900Mhz (Thunderbird), pa me nekaj zanima. do kolko lahko grem z voltažo in kolko je max temp. računalnik ni za 24/7.
CPU: Athlon (thunderbird) 900mhz
Plata: ASUS A7V-E
300w napajalnik.

Hvala za odgovore!!!

schurda ::

Če ga boš dobro hladil (dober Cu cooler), greš lahko do 2.4V in ne bo crknil. S tem da ga laufaš navitega.
I want to know God's thoughts, the rest are details. (Einstein)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

pomoč pri navijanju (strani: 1 2 )

Oddelek: Navijanje
554502 (3500) Wolfman
»

Kako naviti AMD 1600XP

Oddelek: Navijanje
301944 (1479) Hux
»