Forum » Izdelava spletišč » Linki do mesta v besedilu
Linki do mesta v besedilu
osti1 ::
Haj.
Mam problem, rad bi, da ko kliknem na link v levem frami, besedilo v srednjem frami skoč na označeno mesto.
Nekak tako, kot če tuki na Novice kliknem, ostane vse isto, sam sredina se spremeni.
LP
osti
Mam problem, rad bi, da ko kliknem na link v levem frami, besedilo v srednjem frami skoč na označeno mesto.
Nekak tako, kot če tuki na Novice kliknem, ostane vse isto, sam sredina se spremeni.
LP
osti
Če polžu ukradejo hišico, ... a je nag ali brezdomec?
Tody ::
heh zdej ti govoriš o 2 različnih stvareh. Eno je hyperlink na stran drugo je povezava na besedilo oz del besedila. Za to drugo se uporabljajo sidra oz anchor po angleško. Še enkrat dobr premisli kaj bi sploh rad pa povej
OK, mislim .... mislim .... pa probimo:
- na levi strani so linki, ko na njih klikneš, naj bi se v srednjem framu pokazala željena vsebina; podobn kokr deluje na tej vaši strani;
- zdej sm poizkušu to nardit, dal sidro na pravo mesto, ampak, ko kliknem na link, se mi željena vsebina prikaže v levem framu, tam kjer je prej bil link.
LP
osti
- na levi strani so linki, ko na njih klikneš, naj bi se v srednjem framu pokazala željena vsebina; podobn kokr deluje na tej vaši strani;
- zdej sm poizkušu to nardit, dal sidro na pravo mesto, ampak, ko kliknem na link, se mi željena vsebina prikaže v levem framu, tam kjer je prej bil link.
LP
osti
reber ::
Če maš frameje je stvar drugačna, saj moraš v linku določit v kerem frameu se ti naj odpre, v tvojem primeru main frame ali parent frame, ne vem kako maš to narejeno. Glede frameov ti težko rečem, saj jih sam ne uporabljam, sem naredil stran brez frameov, sedaj pa se bom vrnil k frameom, ker mi zadeva postaja nepregledna in zoprna zarad velik menijev ki jih mislim dodat. Za link do določene točke v tekstu je pa tisto, deluje lepo na strani brez frameov, čeprav bi moralo tudi v frameih.
McAjvar ::
ko postavljas okvirje, vsakemu doloci se ime. nato se v povezavah sklicuj na tisto ime, npr
sicer pa se poskusi odvaditi uporabe okvirjev, ce imas kaksno drugo moznost. npr. moznost uporabe skriptnih jezikov, kjer lahko resis to z vkljucitvami ustreznih delov kode na ustreznih mestih. okvirji so zastarel koncept in so foo.
<a href="stran.html#polozaj" target="imeCiljnegaOkvirja">linki naj ne vsebujejo besede klik, marvec opisno besedilo, kam vodijo!</a>
sicer pa se poskusi odvaditi uporabe okvirjev, ce imas kaksno drugo moznost. npr. moznost uporabe skriptnih jezikov, kjer lahko resis to z vkljucitvami ustreznih delov kode na ustreznih mestih. okvirji so zastarel koncept in so foo.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov
Hvala, se prav, da je boljš, da uporabm skript? Kje se ga pa da pogledat, in priredit za moje potrebe?
Pa še ena stvarca, kako nastavm, da je glavna vsebina (stran) široka 800 pikslov? Neki so en kontejnerji omenjan bli? Na www.pixel2life.com sm isku, pa ne vem sploh, kako se tej stvari strokovno reče.
Lp
osti
Pa še ena stvarca, kako nastavm, da je glavna vsebina (stran) široka 800 pikslov? Neki so en kontejnerji omenjan bli? Na www.pixel2life.com sm isku, pa ne vem sploh, kako se tej stvari strokovno reče.
Lp
osti
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nasvet pred izdelavoOddelek: Programiranje | 3073 (2417) | Gandalfar |
» | Flash gumbi na HTML straniOddelek: Izdelava spletišč | 1904 (1603) | damjan11 |
» | Kako zagotoviti prikazovanje celotne straniOddelek: Izdelava spletišč | 1612 (1497) | coldman |
» | framiOddelek: Izdelava spletišč | 1386 (1215) | mile |
» | IE odpira strani v novih oknihOddelek: Izdelava spletišč | 1723 (1690) | Zzzzzzz |