» »

IE odpira strani v novih oknih

IE odpira strani v novih oknih

Zzzzzzz ::

Ok, imam en problemčk.
In sicer mi IE odpira strani v novih oknih, namesto v drugem frame-u.
Stvar je pa taka: Če dam <base> tag, dela vse b.p., vendar tega taga ne morem dat, ker imam potem problem z javascriptom in reloadanjem HTML-ja, v katerem bi bil ta tag. Zato mora biti nekaj drugega. Ta "nekaj drugega" bi bil dodat target="ta_pa_ta_frame" v <a> tag. Vse lepo in prav, vendar ko to naredim, se mi začno odpirati strani namesto v ta_pa_ta_frame-u, v novih oknih. In to le v IE-ju (v Mozilli dela stvar ok). WHY?

Tody ::

Ker uporabljaš frame ? :D
Prvič imaš tage kot target=_blank al pa _parent al pa kej... Drugič noben ni navdušen nad svetlikajoči se ubierdolgimi meniji ki se nalagajo nevem kok dolg... Sploh pa dial up uprabniki...
Če horaniš zadevo preprosto lahko to fino narediš tud z tabelami... poleg tega se stvar ohrani v brskalnikovem spominu tako da stran hitreje naloži... seveda če nimaš spet nekega ogromnega flasha...:\

Zzzzzzz ::

Mislm... D...........

Kdo je kej govoru o iberdolgih menijih? Kdo je kej govoru o flashu? Če bi to blo, bi že kej omenu. Tko da v bodoče prosim preberi celoten post in se, čeprav si moderator, ne delaj bolj pametnega kot si v resnici.

Bom razložil še enkrat, na dolgo, za tiste ki ne zastopijo:
Imam tri frame, zgornjega, sredinskega in spodnjega. V zgornjem je glava strani in preprost (tekstovni) meni. Ob kliku na povezavo menija se mora v srednjem framu odpret določena stran. Problem se mi pojavlja v IE-ju, ko z javascriptom na novo reloadam vse tri frame. Ta koda v Mozilli dela brez problemov, v IE-ju pa uniči cel frameset:
<script language="javascript" type="text/javascript">
function changelang(id) {
parent.top.location.href = "changelang.php?ret=glava.php&lang="+id;
parent.vsebina.location.href = "changelang.php?ret=" +
escape(parent.vsebina.location.href) + "&lang="+id;
parent.bottom.location.href = "changelang.php?ret=noga.php&lang="+id;
}
</script>

Nato se glava strani, namesto da bi se odprla v svojem framu, odpre na celotnem dokumentu in potem mi ob kliku na povezavo v glavi odpira nova okna (ker frejmi pač manjkajo).

Any ideas?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zzzzzzz ()

rokpok ::

Odgovora na tvoje vprašanje žal ne poznam, vendar če dovoliš, bi ti nekaj priporočil: NE uporabljat frame-ov in JavaScript-a.

Lp
Rad bi bil pingvin.

Zzzzzzz ::

Kombinacija frame-ov in javascripta zna bit pestra, vem.

Ampak ni moja izbira, da uporabljam to kombinacijo. Stvar sem dobil takšno že narejeno in moje delo je le posodobit in dodelat nekaj stvari, tko da to kombinacijo _moram_ uporabljat, če želim, na ta koncept dodajat stvari in ne delat vsega od začetka.

Tody ::

emm se upravičujem za svojo drznost....

Zzzzzzz ::

Opravičilo sprejeto.

Brilko ::

Lepo od Tody-ja (velik +). Čudn je da v drugih browserjih dela. Mogoče pa je res kje skrit kak "nevidn" target="_blank". :P

Zzzzzzz ::

Ej, nimam pojma

Se že cel dan ubadam s to neumnostjo.
Pa da ne boste misnli, da se zmišljujem: pejte na www.fininvest.si pa probite spremenit jezik is slo v ang oz. obratno. Pogoj je, da uporabljate IE. V Mozilli dela vse OK.
Če pa pri vas tudi v IE-ju vse dela ok, pol pa ne vem kaj je s tem. Pol bi moglo bit pri meni nekaj narobe - vendar KAJ?

Tody ::

hmm meni ne odpira strani (angleščina v slo ) novih okn mi pa odpirajo nove okna meniji. Tako se tudi ne pokaže stran ampak mi vrne error i napiše naslov strani... Če to komu kej pomaga... jest nimam več pojma...

Brilko ::

Ko hočem spremenit jezik, mi neke js alert-e meče ven, kjer piše url. Hmm... pa nič angleške strani ne pokaže, v mozili pa dela ok, sam vseen vrne js alert. Zakaj maš to?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brilko ()

Zzzzzzz ::

Stran je tako narejena, da ob spremembi jezika naloži nove HTML-je za vse 3 frame. Vendar če pogledaš pazljivo, boš opazil, da ko menjaš jezik, se glava (zgornji del, z meniji) odpre na celi strani, ne le v svojem framu. Potem pa, ker ne "najde" srednjega frame-a, povezave (meni) odpira v novih oknih.
Te neumnosti se dogajajo le v IE-ju. V Mozilli (tudi v Firefoxu) dela vse v redu.

Tisti alerti so bli za mojo "evidenco" pa zgleda da sem jih pozabu pobrisat. Zdej sem jih odstranil.

PS: tudi jst nemam več pojma...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Zzzzzzz ()

pivmik ::

Manj časa in živcev boš porabil, če boš vse strani predelal v standardne HTML 4.01 Transitional strani brez (i)Frameov. Pusti design/izgled tak kot je le znebi se iFrameov in JavaShita. Sej ta stran ni tako obsežna.

Tvoja hrbtenic... Tvoji živci ti bodo hvaležni.

PS: IE odpre v novem oknu, če ne najde targeta framea/okna z imenom ki si ga navaden v TARGET=.
PS2: In bolj primerno je napisati slovenščina v po angledško Slovenian in ne Slovene.
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: pivmik ()

Zzzzzzz ::

IE odpre v novem oknu, če ne najde targeta framea/okna z imenom ki si ga navaden v TARGET=.
To vem. Ampak fora je v tem, da bi vse lepo in prav delalo, če bi se zgornji frame ob spremebi jezika odprl v svojem frame-u, ne pa v _parentu. Ker se pa odpre v _parentu, pa pol odpira nova okna. Če pazljivo pogladaš naslovno vrstico IE-ja, vidiš, da ob menjavi jezika ne piše tam več http://www.fininvest.si, ampak piše http://www.fininvest.si/glava.php. In to je ta glavni problem, ki bi ga treba rešit. Pol bi se že frejmi prav prikazovali...
Valda se bom mogu še kej novga zmislt...:\
PS2: In bolj primerno je napisati slovenščina v po angledško Slovenian in ne Slovene.
I do agree. Bom popravil, čeprav tega nisem jat delal - js samo predelujem stran. Thx.

Skrat ::

Zvonko: povsem dobronamerna pripomba -- imas streznik, ki podpira php in stran, ki je v osnovi ze napisana v phpju. Php je zelo mocna zadeva. Sicer ima tvoja stran kar nekaj podstrani, ampak vseeno -- precj hitro (verjetno rabis ravno toliko casa, kot si ga porabil sedaj za resevanje tega problema s frejmi) imas zadevo postavljeno na v php z includi namesto framov. Pa se brskalnikom prijazna bo :D
Free software is a matter of liberty, not price.

Zzzzzzz ::

Frejmi morejo ostat - na žalost.

Ampak zdej sem pogruntal neki druzga. Naredil sem tako, da mi reloada samo en frame, potem pa ta frame reloada še ostala dva frama. Vse skupaj dela približno OK. V IE-ju malce šepa - če je v srednjem framu odprt npr. faq, potem ob reloadnu u srednji frame ne odpre faq-ja v drugem jeziku ampak kar index.php... Zanimivo, vedar vsekakor boljše kot prej...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Flash gumbi na HTML strani

Oddelek: Izdelava spletišč
211723 (1422) damjan11
»

Kako izdelati večnivojni meni da dela preko frameov?

Oddelek: Izdelava spletišč
91014 (853) _marko
»

flash in DW

Oddelek: Izdelava spletišč
141195 (1070) Loki
»

link v animaciji(urgent)

Oddelek: Pomoč in nasveti
7715 (648) Lunik
»

popup windows

Oddelek: Programiranje
51026 (937) McAjvar

Več podobnih tem