Forum » Zvok in slika » "izguba" barve na tv-ju
"izguba" barve na tv-ju
nosk8fx ::
pozdrav!
imam TV Matrix stereo in sem ga danes nekaj premikal. vzel sem ga z omare in dal na posteljo z ekranom navzol (proti jogiju).
do sedaj je vse normalno delalo, sedaj pa ne prikazuje pravih barv - slika je ponekod preveč modra, ponekad preveč zelena, nekje rdeča ... sem probal nastavljati barve, kontrast, svetlost v nastavitvah, vendar ne spremeni kaj dosti. televizija se ni "udarila" nikamor, ni padla na tla, ni bilo nobenega kontakta s kakimi drugimi stavrmi.
pol sem dal tv spet dol na posteljo, pregledal kable (ni bilo spremembe), malo pretresel in se je stanje malo izboljšalo - nekako v sredini so se barve "vrnile", obroba pa je ostala čudno obarvana.
ali je možno kaj storiti (če lahko sam kaj storim)? ali naj kar tv peljem na servis (je še v garanciji)?
za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!
lp, Sašo
imam TV Matrix stereo in sem ga danes nekaj premikal. vzel sem ga z omare in dal na posteljo z ekranom navzol (proti jogiju).
do sedaj je vse normalno delalo, sedaj pa ne prikazuje pravih barv - slika je ponekod preveč modra, ponekad preveč zelena, nekje rdeča ... sem probal nastavljati barve, kontrast, svetlost v nastavitvah, vendar ne spremeni kaj dosti. televizija se ni "udarila" nikamor, ni padla na tla, ni bilo nobenega kontakta s kakimi drugimi stavrmi.
pol sem dal tv spet dol na posteljo, pregledal kable (ni bilo spremembe), malo pretresel in se je stanje malo izboljšalo - nekako v sredini so se barve "vrnile", obroba pa je ostala čudno obarvana.
ali je možno kaj storiti (če lahko sam kaj storim)? ali naj kar tv peljem na servis (je še v garanciji)?
za odgovore se vam že v naprej zahvaljujem!
lp, Sašo
#000000 ::
Ja lahko je kak slab stik 'če ga porukaš in se to pozna na sliki' lahko je enostavno ekran pri koncu, lahko pa pogledaš da ni kak 'zvočnik od pc-ja' kje zraven, oz. kak močen magnet 'to zna uplivat na sliko' LP
v bližini so bili takrat (ko je bil na postelji) hladilnik (to ga verjetno ni razmagnetilo) in vrtalni stroj (to mogoče), pa še ekran od pc-ja in zvočniki. samo sedaj (ko je na svojem mestu) je polek samo hladilnik.
kaj naj naredim? ali moram samo "tisto" stvar odstraniti ali sam ne morem storiti ničesar (servis?)?
kaj naj naredim? ali moram samo "tisto" stvar odstraniti ali sam ne morem storiti ničesar (servis?)?
MadMax ::
Izklopi ga s stikalom, počakaj 2 uri in znova vklopi.
Po potrebi nekajkrat ponovi.
Po potrebi nekajkrat ponovi.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
#000000 ::
Ja sej si reku da zvočniki od PC-ja torej ga je razmagnetilo to, v tem primeru nimam pojma kaj bi lahko 'sam' naredil da zadevo poštimaš, probaj kot je predlagano, če ne bo šlo pa ti drugo kot servis ne pomaga.
Srečno LP
Srečno LP
Valentin ::
Tako se je namagnetil TV ekran enkrat tudi meni.
Najprej sem ga poskusil razmagnetiti z ponavljajočimi vklopi in izklopi glavnega stikala, vendar brez vidnejšega uspeha.
Zadevo sem rešil z enim malo večjim magnetom od pokvarjenega zvočnika. Premikal sem ga nad lisami na ekranu dokler niso izginile. Pri tem sem ugotovil, da ni vseeno kako je obrnjen, tudi ga ne smeš približati preveč ekranu in dolgo zadrževati na enem mestu, sicer je lahko še slabše...
Najbolje, da najprej potreniraš kje bolj na vogalu ekrana.
Najprej sem ga poskusil razmagnetiti z ponavljajočimi vklopi in izklopi glavnega stikala, vendar brez vidnejšega uspeha.
Zadevo sem rešil z enim malo večjim magnetom od pokvarjenega zvočnika. Premikal sem ga nad lisami na ekranu dokler niso izginile. Pri tem sem ugotovil, da ni vseeno kako je obrnjen, tudi ga ne smeš približati preveč ekranu in dolgo zadrževati na enem mestu, sicer je lahko še slabše...
Najbolje, da najprej potreniraš kje bolj na vogalu ekrana.
mihakk ::
TV izštekaj iz omrežja.. postavi ga tako kot ga boš mel za pol ure, nato ga pa vklopi, če še vedno ne bo ok, je šel PTC upor, potreben obisk servisa!
lp
lp
bla je izklopljena čez noč, magneti so tudi na drugi strani sobe, vendar ni bilo izboljšave. bom še malo probal s temi izklopi in vklopi, s tistimi magneti pa mislim, da se ne bom igral, da ne bom samo še poslabšal stvari. potem bom ga nesel na servis...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | problem nov racunalnik (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 25693 (8450) | hojnikb |
» | kako razmagnetit TV ekran?Oddelek: Zvok in slika | 3015 (2824) | Azrael |
» | Pogin televizorja!Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 4472 (4094) | Azrael |
» | Disk blizu napajlnikaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3937 (3473) | Pyr0Beast |
» | Magnet pred monitorjem :>Oddelek: Pomoč in nasveti | 1508 (1278) | bastadu |