Forum » Elektrotehnika in elektronika » Punto 2001(MK2) Daljinsko centralno zaklepanje
Punto 2001(MK2) Daljinsko centralno zaklepanje
danijels ::
Hay! Moj roblemček je naslednji.
Na obstoječe serijsko centralno zaklepanje, bi rad zmontiral daljinca Meta System M320 RC new in sicer za negativno komando.
Problem je v tem , da sem našel žici , ki imata pulz pri ročnem odklepanju ali zaklepanju, vendar se na maso z avtomobilsko probno lampico ne odzivata:
- vijolična : pulz za zaklepanje vrat - 12V cca. 0,5 sek
- zeleno/bela : pulz za odklepanje vrat
Iščem namreč žički (odklepanje, zaklepanje), ki bi jih povezal z omenjenim sistemom.
Ali mi nekdo lahko kaj svetuje po možnosti na moj e_mail! Hvala!
Na obstoječe serijsko centralno zaklepanje, bi rad zmontiral daljinca Meta System M320 RC new in sicer za negativno komando.
Problem je v tem , da sem našel žici , ki imata pulz pri ročnem odklepanju ali zaklepanju, vendar se na maso z avtomobilsko probno lampico ne odzivata:
- vijolična : pulz za zaklepanje vrat - 12V cca. 0,5 sek
- zeleno/bela : pulz za odklepanje vrat
Iščem namreč žički (odklepanje, zaklepanje), ki bi jih povezal z omenjenim sistemom.
Ali mi nekdo lahko kaj svetuje po možnosti na moj e_mail! Hvala!
danijels ::
Ker nihče ne ve, sem si vzel čas in rešitev je (po eno urnem brskanju po avtomobilu) sledeča:
Odpri prostor z varovalkami in našel boš vse kar potrebuješ. Osredotoči se na 40 pin črni konektor z vijoličnim držalom na levi strani od varovalk.
Kar potrebujemo, je snop žic, ki prihajajo iz konektorja. Ta snop potuje po levem pragu. Odviješ zaščitno plastiko na pragu , snemi trak, ki povezuje žice in poišči žice za odklepanje/zaklepanje:
tanjša črno/bela … ZAKLEPANJE
tanjša modro/črna … ODKLEPANJE
prazen konektor ( prostor z varovalkami, pri meni prazen) … 12V + (stalni)
roza … UTRIPALKA 1.
roza/bela … UTRIPALKA 2.
masa ... večji vijak za in nad prostorom z varovalkami
To velja za katerikoli daljinec. V navodilih za daljinca pa piše katera žica je za kaj (negativna komanda)!
Upam, da bo komu koristilo!
Odpri prostor z varovalkami in našel boš vse kar potrebuješ. Osredotoči se na 40 pin črni konektor z vijoličnim držalom na levi strani od varovalk.
Kar potrebujemo, je snop žic, ki prihajajo iz konektorja. Ta snop potuje po levem pragu. Odviješ zaščitno plastiko na pragu , snemi trak, ki povezuje žice in poišči žice za odklepanje/zaklepanje:
tanjša črno/bela … ZAKLEPANJE
tanjša modro/črna … ODKLEPANJE
prazen konektor ( prostor z varovalkami, pri meni prazen) … 12V + (stalni)
roza … UTRIPALKA 1.
roza/bela … UTRIPALKA 2.
masa ... večji vijak za in nad prostorom z varovalkami
To velja za katerikoli daljinec. V navodilih za daljinca pa piše katera žica je za kaj (negativna komanda)!
Upam, da bo komu koristilo!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Ključ za avtomobil? (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 22898 (9997) | donvito |
» | Varnostna brezbrižnost razgalila proizvajalce avtomobilovOddelek: Novice / Industrijska lastnina | 7869 (4316) | MrStein |
⊘ | Ključavnice na prstni odtis (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13376 (11289) | Brane2 |
» | Odklepanje avta na daljavo prek GSM (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 12199 (10189) | Ejsi_Disi |
» | Mazda z USB ključemOddelek: Novice / Diski | 4930 (3894) | Damjan Jagar |