» »

Težave z Geforce 6600

Težave z Geforce 6600

tinesko ::

Pred kratkim sem kupil kartico Geforce 6600, 256mb - turbo force v upanju da bo kaj izboljšala delovanje novejših iger.Do sedaj sem pa imel Radeon-a 9200 SE in sem bil zelo zadovoljen z njo, dokler se niso igre dotaknile meje njene zmogljivosti.
Da sedaj povem zakaj rabim pomoč.Ta novi geforce sploh ni nič boljši od prejšnega radeona,kvečjemu še za malenkost igre bolj štekajo(npr. pri COD 2 pri auto nastavitvi, nastavi pri radeonu resolucijo na 800x600, pri geforcu pa 640x480,pa še mal šteka povrhu, slika pa ni nič boljša kot pri radeonu.
Gonilniki za geforca pa delujejo samo ti ki sem jih dobil zraven kartice.Probal sem najprej seveda najnoveše in je na prvi pogled vse v redu, ko pa hočem pognati kak film, video(pri vseh playerjih in formatih filma je isto) mi sistem zamrzne, tko da ostane samo trd reset.Probal sem tudi omega driverje pa jih sploh ne instalira, oziroma jih kartica ne sprejme.
Ali je možno da je z mojim sistemom kaj narobe oziroma da je kakšna komponenta preslaba za to kartico,malo sumim napajalnik,toda potem bi se komp resetiral sam od sebe, pa se to ne dogaja.
Naj povem ,da sem driverje menjaval pravilno (v varnem načinu z driver clean-erjem), pa tudi windowse sem na začetku na novo naložil.
Še moja konfiguracija kompa:Athlon 2400+(2000 mhz) , Ram 512 mb , napajalnik 300w , disk wd 120 gb(nov)
Pa še nekaj se mi zdi sumljivo.V navodilah za grafo piše da moraš seveda priključit dodatno napajanje, drugače se sistem sploh ne bo zagnal.Jaz pa sem najprej to dodatno napajanje spregledal in je vse delovalo natanko tako kot zdaj ko sem ta kabel vtaknil v grafo.Ali je to normalno ??
Preden nesem kartico nazaj v trgovino pa lepo prosim še za vaše mnenje.

profii ::

si formatiral?

TOP ::

Prvo formatiraj potem daj vse drajverje gor inštaliraj igro pa probaj potem poročaj da vidimo kaj bo.

tinesko ::

A misliš pri nalaganju winsov ?
Seveda sem.Sveža instalacija (format-počasni način)

profii ::

čudno. si naložil driverje za matično?
probaj grafo v drugem kompu.
če tudi tam ne dela jo nesi nazaj. jaz sem v enem kompu izmenjeval 9200se in 6600gt pa je brez reinstalla windovsev delal use normalno. imel sem posnete oboje driverje pa je kr oboje delal.

tinesko ::

Kakšne driverje za matično ??

profii ::

take ki si jih dobil na cdju zraven matične ali na proizvajalčevi strani.

tinesko ::

Pa kaj ni to že naloženo ?

profii ::

če naložiš je...če jih ne pa jih ni.

tinesko ::

Pa dobro, daj mi prosim povej za kaj so ti driverji ,kako lahko potem matična dela.Jaz namreč nisem nič takega nameščal.

profii ::

saj tud grafična dela berz driverjev vendar samo na 800x600 pa še to brez 3d podpore. podobno je pri matični.

tinesko ::

V tem se strinjam s teboj, vendar po moje ni to vzrok, da mi grafična kartica ne dela tko kot bi pričakoval od nje.Saj mi potem tud do sedaj ne bi delalo ko sem imel radeona (sedaj sem jo dal nazaj, ker mi vse lepše deluje kot pa z geforcom ) ????

SimplTech ::

Kot ti je že profii povedal - driverje za matično moreš dat gor. Kot praviš si čisto na novo nameščal sistem (format), s tem si zbrisal driverje za matično. Poglej katero ploščo imaš in na strani od proizvajalca si dol potegni najnovejše driverje.

Naredi to in potem poročaj kako se stvar obnaša. Jaz sem imel primer, da sem najprej dal gor driverje za grafično kot ti, in je AGP deloval na 1x hitrosti in ne na 8x kot je potem, ko sem dal gor driverje za matično.

Glede kabla za napajanje, pa ga moreš obvezno priklopiti notri, če ne ti grafična deluje v omejenem načinu, meni pa se sploh bootnat ni htela in se je začel dret en alarm na njej.

AngelOfDeath ::

Poskusi z 71.89 verzijo driverjev :)

Dalmatinc ::

pa direct x naloži - ker si ga s foramtom pobrisal srček :D

tinesko ::

Mislim da sem ugotovil vzrok.Nič od tega kar ste povedali, ampak sem dodal 512 mb rama in voila.Kartica je zadihala.
V glavnem cel moj sistem je prešibak za to grafo.Sem pozabil na rek,da je računalnik tako hiter, kot je hitra najpočasnejša komponenta v sistemu.Sedaj jo zavira še procesor, vendar vse nove igre mi delajo tud na 1024x 786 brez zatikanja.To je bilo to.
Fantje vseeno najlepša hvala za vaš trud.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19318329 (11845) Ursus
»

primerni driverji za ALL IN WONDER 9800 SE

Oddelek: Pomoč in nasveti
141229 (1067) Jakka
»

AGP onemogočen - asrock dual939 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
784414 (3485) Veron
»

GeForce Inno 3d 6600 LE in čudne texture v igrah...

Oddelek: Pomoč in nasveti
421866 (1229) Mirč
»

asus radeon 9600XT POMOČ!!!

Oddelek: Strojna oprema
381869 (1339) Dr_M

Več podobnih tem