» »

Nov Prenosnik - 350.000 Sit

Nov Prenosnik - 350.000 Sit

d0rK ::

Lep pozdrav,

situacija je sledeca. Imam kolega, ki ima sina v Spaniji. Sin si zeli prenosnik, ki ga bo uporabljal za:

- komunikacijo s Skype
- uporaba Office paketa
- prenos slik s fotoaparata

- obcasno tudi kaksna igrica (mu bom razlozil, da od najnovejsih igric ne more pricakovati cudezev)

Na voljo imamo: 350.000 Sit.

Gledal sem naslednji prenosnik: Sony Vaio VGN-FS395VP - 339.000 v BigBangu.

Je vreden svojega denarja? Predvsem me zanima kvaliteta zaslona in tipkovnice.

Ma dejte no ljudje....Help me! :/

Zdej mi je Hunday na mIRKu predlagu se: Prestigio 1590W

Po specifikacijah je boljsi od Vaiota, je tut mal drazji. Ampak kako se pa kej obnese zaslon, tipkovnica pa segrevanje?

prometej ::

Pozdravljen!

Torej, Sony je precej kvalitetno narejen, lep je in ima izjemno dober zaslon!! Prav tako je vredu tudi tipkovnica. Če bi se odločal kupiti Prestigio/Sony.. bi se sam gotovo odločil za Sonyja.

Kar precej časa sem iskal najugodnejši nakup za 350k sit.. in sem se po dolgem premisleku odločil za Tegale. (po kvaliteti naj bi bil blizu Sonyja, s tem da ima noter veliko boljšo grafično..X700).
A žal bom mogel čakat nanjga še kakšen teden.

Jan987 ::

prestigo je vredu po komfiguraciji baje pa so tud še kar solidno narejeni. S x700 ter 1 giga rama pa bo lahko poganjal vse igre (sicer ne na ultra hig) ampak na malo manjših detailih. Če bo edelal s kašnimi specijalnimi programi (autocad, photoshop) mu bo 1 giga rama kar dobro delo

Dax ::

Tudi sam sem se po daljšem iskanju odločil za Toshibo M70 (model 113). Zaenkrat zelo zadovoljen, moti me edino, da ni "WIN" tipke ter da je potrebno USB disk pred vsakim vklopom prenosnika izklopit (drugače se prenosnik ne zažene). Drugače pa odlična tipkovnica, solidno ohišje in špica zaslon. Design je stvar okusa, ampak črno-srebrna kombinacija z modrimi LED diodami mi je precej všeč.

Gledal sem tudi Sonya, vendar mi ni bila všeč upogljiva tipkovnica z belimi tipkami ter dostopnost priključkov. Za pomnilnik pa nisem prepričan, ali ima 1x512 ali 2x256.

Sonya dobiš ceneje na enaa (329k), omenjena Toshiba pa je tam 360k.

mirkopirko ::

Dax
Jaz sm se tudi odločil za toshibo M70-113. Sam čakam še finance konec meseca. Koliko časa pa si ti čakal na ta model? Cena je 393.000 pri inea? zanima me tudi če ima res 2 leti garancije, kakšen software je še zraven razen WIN XP pro, če ima slovensko tipkovnico ali samo nalepke. Dodaten ram je baje 33kSit z DDV (533MHZ). Lahko preversi ali ima 2*256 ali 1*512?
Aja in koliko ti zdrži baterija?
Upam da nisem nadležen.
Hvala za odgovore!

Zgodovina sprememb…

Dax ::

Huh, gremo lepo po vrsti:

1. Čakal nisem nič, ker je bil že na zalogi. Pravzaprav sem čakal en dan, ker niso še imeli tipkovnice.

2. Pri INEI je redna cena 390k. Jaz sem ga dobil s popustom za 380k. Na enaa sem kasneje dobil odgovor, da je cena dobrih 360k, vendar nisem prepričan, če je ista konfiguracija (mislim, da ima manjši disk).

3. Software zraven je stvar okusa. Moj je romal direktno v kanto za smeti. Ne prenesem predinštaliranih stvar pač :). Drugače je pa zraven DVD z windowsi98 (ja :) ), ki delujejo v nekem avtomatskem načinu in ti samo prekopirajo image diska z XP Pro in rebootajo. Tu zraven pride še malo morje neki bolj ali manj uporabnih programov, ki jih je muka deinštalirat in zato sem se raje odločil za sveže Windowse. Drugače je pa Norton, OneNote, driverji, Toshibina nadzorna plošča, nek BIOS utility... niti nisem vsega pregledal, preden sem formatiral. Te pa moram opozoriti, da Toshibe ne delujejo z izvirno inštalacijo winXP, ampak rabiš takšno z vključenim SP2.

4. Garancije je 24 mesecev. Dodatnih 12 stane 18k, dodatnih 24 (vse skupaj 4 leta) pa 30k.

5. Rama je 1x512. Dodaten pomnilnik tudi mene interesira, vendar je 33k za 512 too much. Morda kdo ve, kje dobit DDR2 ceneje?

6. Slovenski znaki so natisnjeni (zato sem tudi čakal na tipkovnico).

7. Baterijo težko ocenim, saj sem jo do sedaj le dvakrat napolnil in izpraznil. Pri drugi uporabi sem ob 18:00 vklopil prenosnik, pogledal en film, potem pa še malo surfal po internetu. V stand-by je šel malo po 21:00 uri...

Kaj več pa težko napišem, ker ga šele dobre dva dni uporabljam... Msg. me naslednji teden pa lahko povem, če sem našel še kake slabosti al pa dobre stvari :).

Hvala za pomoc.

Kolegu sem predlagal naj vzame: Prestigio 1590W.

velikiB ::

Pozdravljeni. Nagledan imam tale prenosnik:http://www.gericomp-slo.com/index.php?a...
Zanima me če mi bo poganjal igre. Kakšne novejše imam v mislih. In kako je z grafiko v prenosnikih? Se da zamenjati?
VelikiB

billy ::

Grafika se NE da zamenjati.

Dobiš pa tega sonija cenej v slo..malo posurfaj

Igre..nekje 12 tisoč doseže v 3d mark 2001, če ti je dovolj za "tvoje" igre...

mtosev ::

Kolk nekje moja 9600 v notesniku dobi.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

billy ::

Nekje tu je ja...podobno kot x600 recimo.

Moje igre so COD2 in podobne. Zamenjaš pa lahko RAM če se ne motim
VelikiB

webfreak ::

NE (povdarjam NE) kupuj gericoma ker tole je največje sranje kar sem ga kdaj videl. Pred leti sem kupil webgine in z njim nisem imel 0 drugega kot kopico problemov. Moj prijatelj je kupil hammerja in tudi ni dobil ničesar boljšega kot jaz. Nato pa je še en moj prijatelj kupil nek novejši model (oznake modela na žalost ne vem), ki pa je v 2 letih skoraj dobesedno razpadel - celotno ohišje se drobi v male kose. Tako da če kaj ljubiš svoje $$ potem resnično premisli kaj kupuješ.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: webfreak ()

mtosev ::

Jaz mam Gericoma že 3 mesece in vse dela lepo.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

SepoX ::

Webfreak: Misliš da se Gericom v teh letih ni nič naučil. Sploh pa primerjaš čist neke X cenovne razrede med sabo...

Odkrito povedano pojma nima kaj pomeni, če grafična v 3D mark doseže 12. Kaj potem previte, da ne bi kupil SONY VAIO FE-11H?? Drugače se mi zdi dober. Ekrani so mi pri sonyu zelo všeč.
VelikiB

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup prenosnika (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
527655 (6139) Jan987
»

Core duo gericom (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Kaj kupiti
11912672 (8011) rokipoki