» »

10 stopinj nižje!

10 stopinj nižje!

totimato ::

Doma imam Durona 750, ki se pri mirovanju segreje na 35 stopinj, pri obremenitvi pa na 49. Nikoli mi ga ni uspelo (preko tipkovnice in miši) segreti na več. Na njem je (bil) Evercool (ec6020hh12c, če številke komu kaj povejo), pač tisto kaj dobiš zraven.

Hotel sem izkoristiti konektor za system fan, ne samo zaradi boljše zračnosti računalnika, ampak tudi zato, ker bi mi bilo všeč, da lahko opazujem obrate obeh ventilatorjev. Ok, in se odločim za nakup še enega proc. hladilnika.
Obiskal sem mojo najljubšo mb comp trgovino, kjer so mi ''uturili'' pravo stvar. Za malo več kot 3 jurje sem kupil Spire (5e34b3-h for amd, če številke komu kaj povejo), ki ima bakreno podnožje in priloženo srebrno pasto. Če se prav spomnim, stane samo srebrna pasta pri konradu 3 jurje...

Pridem domov in zmontiram zadevo. Sedaj je procesor pri idle na 33 stopinj. :) Fino, nekaj manj je.

Ko pa ga obremenim, pa se ne segreje na več kot 39 stopinj! 8-O8-O8-O :D

No res je da srebrna pasta in bakreno podnožje naredita svoje, ampak res nisem pričakoval DESET stopinj manjšo temperaturo.
Idle temp sem meril tako, da sem računalnik pustil pri miru 20 min.
Max temp pa sem meril tako, da sem 20 min zaganjal prog CPU stability test in to CPU warming opcijo.

Kaj se tiče hrupa, se mi zdi enak kot pri Evercool-u, če ne manjši. Je pa čisto možno, da je moja objektivnost zamegljena zaradi nizkih temperatur. ;)

No, upam, da bo to komu pomagalo pri nakupu.

lp

totimato :D

luni ::

Ta bakreno-aluminijasti Spire je res en skriti talent. Folk ga ne pozna, ampak je res za svojo ceno in za tudi precej visjo ceno ODLICEN kuler. Zmogljiv, tih, poceni, pa se pasto dobis.
Artificial Intelligentia

tec ::

A ima ta mb comp trgovina kako web stran ?Ker tole bi odlicno pasalo na mojga grenija :D

msmiha ::

Jaz mam durona 800 in ima pripolni obremenitvi temp. 39*C pri idel. pa 35*C. Ko pa procesor navijem na 1017 in pa vklopim ventilatorje na stranicah pa ma pri obremenitvi 43*C pri idel. pa 38*C. Procesor je hlajensamo z Volcanotom 2,ki je pobrušen in spoliran. Med procom in pa hladilnikom je Titanova termalna pasta. Zanima me kolko bi mel kaj tem., če bi dal spire gor. V kateri trgovini si ga kupil?
Edini način, da odkrijemo meje mogočega je, da jih prestopimo in se znajdemo v nemogočem.

Kaboom ::

jaz mam pa Spire 5E34B3 kupil v avstriji. pa sem zelo zadovoljen z njim... zadeva hladi zadovoljivo ja...
Če se zatakne - pritisni močneje. Če se zlomi - bil je skrajni čas za nakup novega.

Kupil sem ga v Birostroju, Mladinska 3, zraven pravnega faksa. Spletno stran imajo, samo si z njo ne moreš bogvekaj pomagati.
Treba se je oglasiti, pa še to po možnosti v dopoldanskem času, razen če točno veš kaj boš kupil (njihov pc guru dela do 15h)
www.birostroj-co.si

msmiha: hja, če imaš denar kupi spirota in če je boljši prodaš volkanota :P. Nisem pa še imel volkanota, da bi ga sprobal, zato se mi ne sanja, če je boljši.

lp

totimato

_Mortal_ ::

A je ta srebrna pasta mogoče Artic Silver II
Is reading in the bathroom considered as multi-tasking?

tec ::

No obiskal jih bom malo tezko, ker sem iz cisto drugega konca Slovenije. Sem jih pa kontaktiral, ce posiljajo po posti.
Hvala

PeTe13 ::

No ja, jst mam tut 750 Durona na njem pa Volcano 2. Kako mi hladi: neobremenjen ima 22-24 C, obremenjen pa 31-34C. Res pa da imam tudi dobro hlajeno ohišje!
Capitalism stole my virginity!

Jux ::

Jaz sem pa mojemu sosedu zinstaleru na amd800 VulcanoCU6+ in ima ob temp. sobe 21 temp proca 38. S tem da sem dol strgu uno kaka termalno plast, vendar kar precej porazil sam kuller. Je pa tudi res, da prepiha cez ohisje ni, pa se sam kuler stoji tako da ga samo pol gleda iza napajalnika. Ah jebat ga, bo ze!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

_Mortal_: na inekciji piše:
Silver Grease modelST700-TU05
25% silver included
thermal conductivity:>7.5W/m-k
thermal resistance:>0.06 C-in2/W
STARS700

Sem pa sedaj pogledal na račun; celotna stvar stane 3.116,61 SIT

lp

totimato

Pa še to: glede hrupa - je tišji od Evercoola, zvok ima višjo frekvenco, verjetno zato. Toliko za referenco, imam tudi Sunona, ki pa je še glasnejši.

{CoOoLeR} ::

ja ja Bom kr probu NI druga :))) :D:D

HAve fuN !! HVALA!!
js sm pa CoOoL :)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Temperatura AMD XP 2000P+ ???

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
231778 (1405) Bremzi
»