» »

Pregrevanje kište oz. Kitajski sindrom

Pregrevanje kište oz. Kitajski sindrom

kuglvinkl ::

Poleti se mi je procesor pri polni obremenitvi segrel na 56 C, kišta pa na 40 C. Sedaj, ko je v sobi verjetno okrog 22 C, se mi proc. segreje na 49 C, kišta na 37.

Proc. je nenavit Duron 850, plata je Abit KT7E, sistem verjetno precej segreva tudi GeForce 256. Na Duronu je hladilnik EverCool ND-9, pod napajalnik pa sem še dodal en vent. velikosti 80mm (Prologic, verjetno krep, dobil sem ga za 600 SIT v Mega(s)hitu).

Torej sulci, kaj mi svetujete, da mi kišta ne bo zgorela?!:\
Your focus determines your reallity

Bungee- ::

Jaz sem montiral ventilatorje. In sicer enega spodaj spredaj, dva na stranico nad grafikuljo in procesor. In seveda zadosten "izpuh" z dodatnima dvema na zadnji strani. Po domace naredil sem "prepih kisto" :D Aja prvi trije venti so 80 mm in vsi sesajo zrak v ohisje.

Upam da kaj pomaga. 8-)
S kladivom in dinamitom je mozno vse! - Poanta je samo v doziranju.

kuglvinkl ::

Pa sta dva (eden od trafe) dost, da vlečejo zrak ven?
Your focus determines your reallity

alien-w ::

hja, en vent ni ravno super.. sej imas ogromno clankoc povsod. tu sta ze dva nacina kako poskrbeti za fin prepih. klik klik

slycer ::

Deifnitivno je kriv ventilator, ker imam jaz tudi nekaj takega na svojem Celeronu 500, ki mi idla na 50 stopinj C, medtem, ko ima prjatu Spire cooler in mi Celeron 533 lavfa vedno okrog 30 stopinj C.

krucymucy ::

Stranice dol vzem, pa v kot z njimi...

kuglvinkl ::

Mi priporočate Vulcano 6Cu (jep, na žalost mora biti tih) glede na njegov price/performance?
Your focus determines your reallity

Kriko ::

Imam ABIT KT7A in Athlon 850 (6.5x133) in ND-) ventilator ter samo enega spredaj in sem super zadovoljen. Ko je mašina najbolj obremenjena ne preseže 42 stopinj.
Ne vem zakaj imamo take razlike, zgleda da moraš imet srečo!!

luni ::

najvecja napaka je napacno/nesutrezno montiranje hladilnika na procesor... OBVEZNO poskrbi, da s spodnje strani hladilnika odstranis tisto termalno ploscico, ki jo ponavadi prilaga proizvajalec (najboljse uporabit en plasticni kuli da postrgas, potem pa aceton da do konca spucas) in namazes svojo... ze samo to ti bo prineslo 5 stopinj C na procesorju

ce rabis tih in ucinkovit ventilator, poglej Spirove modele, se posebej tistega z bakrenim podnozjem.... stanejo ene 2-3 cuke, je pa precej ucinkovit hladilnik z zelo tihim ventilatorjem (60x15mm), zraven pa dobis se pravo srebrno termalno pasto

se mi pa zdi, da se bos moral dodatni potrudit tudi s prevetritvijo sistema... ce se ti ne da ubadat z venti in ljubis tisino (ter prah :)) enostavno daj stranice dol, tako kot vsi ostali lenuhi (vkljucno z mano :))
Artificial Intelligentia

beli_ninja ::

Zakaj ste vsi tako vsekani na durone. Ker so falejši. Potem pa še norc kupi zraven en venti za 12000, ki uspešno hladi in spet je zapravil ves denar. Mislim da so pentiumi tu dosti boljši. Sam ima p3 1000 mhz in en venti spredaj in dva zadaj, ki vlečeta ven. Evercoola za hlajenje thunderbirda do 1,5 giga sem zmontiral na p3. Tistega, ki je pa bil poleg, ko sem rač kupil sem pa zmontiral na konec reber po ventijem na proccesoru tako da piha direktno na osnovno ploščo in rame. JUHEJ ------------> rezuiltati so,

procesor največ 40
plošča največ 30
včasih procesor 22
plošča 15------> kaj menite
?
------------------------------------------------------
beli_ninja !!!!!!!!!!!!!!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

XP1700+ na 58° verjetn ni normaln ha?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
492421 (1444) Markoff
»

Kako vroč je vaš CPU ?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
411921 (1421) abcde7
»

Vulcano 6cu VS 6cu+

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
211602 (1189) Jux
»

L0S REzuLTAT0S TU !!! Vsi ki va moja majhna raziskava zanima kojci vržite uč na to ru (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
715261 (4323) texhex
»

Kaj vse ste nardil z Abakom?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
263447 (3015) iCe

Več podobnih tem