Forum » Zvok in slika » Sb live - kako doseči isti zvok na obeh izhodih kartice
Sb live - kako doseči isti zvok na obeh izhodih kartice
kivi113 ::
živjo
imam soundblaster live 5.1. Kartica ima 2 izhoda za zvok (+digitalni izhod). Težava je v tem, da je po defaultu delujoč samo 1 izhod, drugi pa deluje, če nastavimo, kot da imamo 4 zvočnike.
Težava se potem pojavi v igrah, saj na enem izhodu kartica igra za sprednja zvočnika, na drugem pa za zadnja 2 zvočnika. Sam pa bi rad imel priklopljene 2.1 zvočnike in na drugem izhodu slušalke.
Kaj naredit, da bo na obeh izhodih samo stereo zvok in ne nek razdeljen zvok za 4 zvočnike.
tnx :p
imam soundblaster live 5.1. Kartica ima 2 izhoda za zvok (+digitalni izhod). Težava je v tem, da je po defaultu delujoč samo 1 izhod, drugi pa deluje, če nastavimo, kot da imamo 4 zvočnike.
Težava se potem pojavi v igrah, saj na enem izhodu kartica igra za sprednja zvočnika, na drugem pa za zadnja 2 zvočnika. Sam pa bi rad imel priklopljene 2.1 zvočnike in na drugem izhodu slušalke.
Kaj naredit, da bo na obeh izhodih samo stereo zvok in ne nek razdeljen zvok za 4 zvočnike.
tnx :p
jRk0 ::
mislim da bo tezka, ker so windowsi preneumni bi rekel=) to bi moral driverje take met.
Slusalke ponavadi das v onboard zvocno, 5.1 sistem pa v drugo zvocno :) vsaj jaz sem tako mel
Slusalke ponavadi das v onboard zvocno, 5.1 sistem pa v drugo zvocno :) vsaj jaz sem tako mel
You fuck up once, you loose two teeth.
jRk0 ::
pa se to lahko v igri uporabljas le eno zvocno. ponavadi tisto ki je v winsih primarna...
edina pametna in ucinkovita resitev v tem primeru je razdelilcek, ki ti iz ene bananice nardi dva vhoda za bananice. razdelilec das v zvocno, v razdelilec pa slusalke in zvocnike. pa mas stereo vsepovsod.
//edit heh, no, to je to kar sem napisal :D
edina pametna in ucinkovita resitev v tem primeru je razdelilcek, ki ti iz ene bananice nardi dva vhoda za bananice. razdelilec das v zvocno, v razdelilec pa slusalke in zvocnike. pa mas stereo vsepovsod.
//edit heh, no, to je to kar sem napisal :D
You fuck up once, you loose two teeth.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jRk0 ()
danix1 ::
Za delujoča oba izhoda potrebuješ nov driver, ki omogoča na rear izhodu enak zvok, kot na
front izhodu (Omogoča pa tudi dva popolnoma samostojna stereo izhoda na front in rear -
primerno za DJ-je, ki imajo zunanji mixer, vendar, ti to verjetno ni pomembno...).
Dobiš ga na http://kxproject.lugosoft.com/index.php...
to je neuradni driver za vse Soundblaster kartice, ki ti omogoča malo več kontrole
nad izhodi, kot uradni Creativov.
LP
front izhodu (Omogoča pa tudi dva popolnoma samostojna stereo izhoda na front in rear -
primerno za DJ-je, ki imajo zunanji mixer, vendar, ti to verjetno ni pomembno...).
Dobiš ga na http://kxproject.lugosoft.com/index.php...
to je neuradni driver za vse Soundblaster kartice, ki ti omogoča malo več kontrole
nad izhodi, kot uradni Creativov.
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Logitech z5500, pomoč pri digitalnem načinuOddelek: Zvok in slika | 2936 (2359) | 2mlavric |
» | Kako dobiti zvok iz prenosnika na receiverOddelek: Zvok in slika | 5380 (4648) | Primoz7 |
» | Kako imate priklopljene zvočnike + slušalke?Oddelek: Zvok in slika | 2375 (2166) | vlak |
» | 5.1 onboard zvočna: 2 različna out-puta?Oddelek: Zvok in slika | 1038 (980) | danix1 |
» | Zvočna kartica + PC + Ojačevalec... Katero?Oddelek: Kaj kupiti | 2515 (2233) | Oblivion |