Forum » Pomoč in nasveti » CHIPSET temperatura----RESET?????
CHIPSET temperatura----RESET?????
Fish <>< ::
Pozdrav.
Potreboval bi glas ljudstva!
Moj problemček je naslednji. Kot sem že prebiral po slo-techu in googlu se mnogim računalnik ugaša in zmrzuje v igrah. Menjavali so grafične, PSU, rame in problema niso odpravili.
Ko sem razmišljal kaj bi lahko bil vzrok temu, sem opazil (vsaj na moji mašini), da se chipset zelo greje. Namreč imam plato od ASUSA K8N-E Deluxe, ki ima na čipsetu pasiven hladilnik. V glavnem zadevca je tako topla da ne morem gor držat prsta.
A je možno da je to vzrok metanja iz iger in resetiranja ter ugašanja, .....
Kva nardit če je??? Zamenjat hladilnik (katerega kupit), al reklamirat plato ????
Potreboval bi glas ljudstva!
Moj problemček je naslednji. Kot sem že prebiral po slo-techu in googlu se mnogim računalnik ugaša in zmrzuje v igrah. Menjavali so grafične, PSU, rame in problema niso odpravili.
Ko sem razmišljal kaj bi lahko bil vzrok temu, sem opazil (vsaj na moji mašini), da se chipset zelo greje. Namreč imam plato od ASUSA K8N-E Deluxe, ki ima na čipsetu pasiven hladilnik. V glavnem zadevca je tako topla da ne morem gor držat prsta.
A je možno da je to vzrok metanja iz iger in resetiranja ter ugašanja, .....
Kva nardit če je??? Zamenjat hladilnik (katerega kupit), al reklamirat plato ????
FisH <><
BogyX ::
Če je hladilnik:
Zalman
Cooler Master
Je pa velika razlika v ceni.
KAk napajalnik imaš? Koliko ti kaže temperaturo tega severnega mosta?
Lp
Bogdan
Zalman
Cooler Master
Je pa velika razlika v ceni.
KAk napajalnik imaš? Koliko ti kaže temperaturo tega severnega mosta?
Lp
Bogdan
Napajalnik je od LC ja 550W----ja ja sej vem. Sam so bli nekateri z istim napajalnikom pa so pol kupval aka. Antec varijanto pa so mel še zmer isti problem.
Zdej glede temperature ne vem, ker odčitavam lahko CPU pa MB temperaturo. CPU je 45 °C MB pa 33 °C. Mislm da nobena od teh dveh ni temperatura chipseta, ker je zadevca kr topla.
Zdej glede temperature ne vem, ker odčitavam lahko CPU pa MB temperaturo. CPU je 45 °C MB pa 33 °C. Mislm da nobena od teh dveh ni temperatura chipseta, ker je zadevca kr topla.
FisH <><
Mam enak napajalnik in dela OK.
Temperaturo chipseta lahko zmeriš s kakim digitalnim IR termometrom - nekateri ti za osebno uporabo nesejo do 100°C (sam mam takega in večkrat prav pride).
Na splošno bi jaz menjo osnovno ploščo, če je še v garanciji.
Temperaturo chipseta lahko zmeriš s kakim digitalnim IR termometrom - nekateri ti za osebno uporabo nesejo do 100°C (sam mam takega in večkrat prav pride).
Na splošno bi jaz menjo osnovno ploščo, če je še v garanciji.
Plata je stara 14 dni. Sam vprašanje je če mi jo bodo hotl menjat, ker če se ne špila, mašina dobr dela.
FisH <><
Pokliči tja in povej, kaj se dogaja. Pa naj ti svetujejo - pa povej, da kao prej nisi imel teh težav z isto strojno opremo, tako da more bit kriva plata.
Tomay ::
Na P4P800 (intel 865PE) se greje nb tako, da ne morem roke gor držat po moje enih 80°C, na novi Gigabyte GA-8I915PL ni nič boljše, moral bi bit aktivno hlajen nb ali pa boljše prezračena kišta. Tudi pasivno hlajene grafične so precej vroče.
Voodoo 4Ever
Tomay najbolš da zamenjaš hladilnik z aktivnim al pa dodaj ventilator, ker je razlika v stabilnosti sistema kot dan in noč (vsaj v igrah). Sedaj je moj NB rahlo mlačen .
Ne vem zakaj dajejo gor pasivne hladilnike če se stvar greje k žvau. In če mene vprašaš je v večini primerov ki jim meče al pa resetira iz šilpv glih v temperaturi chipseta-pregrevanje (moje ugotovitve).
Res pa je da z aktivnim hlajenjem dodaš dB. Še zmer bolš kukr pa nestabilen sistem .
Ne vem zakaj dajejo gor pasivne hladilnike če se stvar greje k žvau. In če mene vprašaš je v večini primerov ki jim meče al pa resetira iz šilpv glih v temperaturi chipseta-pregrevanje (moje ugotovitve).
Res pa je da z aktivnim hlajenjem dodaš dB. Še zmer bolš kukr pa nestabilen sistem .
FisH <><
Tomay ::
Seveda kaj ti pomaga še tako stabilen sistem, če vsake tolko zašteka.
Sem iskal aktivne nb coolerje, pa izbira ni ravno velika. Zaenkrat sem dal samo ventilator od 486 gor. Malo boljše je.
Sem iskal aktivne nb coolerje, pa izbira ni ravno velika. Zaenkrat sem dal samo ventilator od 486 gor. Malo boljše je.
Voodoo 4Ever
farko ::
Če se ti segreva je strojna napaka na plati.In če je plata stara 14 dni ti jo naj zamenjajo sej je garancija menda.ti si kupil ziher iz razloga in če si pošteno plačal ti tudi oni naj dajo pošteno ispravno plato.
farko
Vsi tisti ki ste se mogoče že veselili in mogoče razmišljali o modifikacijah za hlajenje, raje še počakajte, ker se mi zopet pojavlja ista napaka kot prej (freezanje v špilih) in VPU recover.
Zdej sem še bios updatal z starejšo verzijo, ki naj bi bila bolj stabilna. Zaenkrat lepo kaže ampak bomo vidl kako se bo izteklo v igrah in hardcore nonstop benchmarkih.
Izklopu sem tudi fast write v biosu in smartgardu in ... V glavnem sive celice že odmirajo od procesiranja. Upam da bom oziroma bomo pršli do uspešnega zaključka, ki bo v pomoč tudi drugim.
Po moje ni z plato nič narobe (primer: prebral preko googla da se je tipu ful grela grafika in je skor znoru, ko pa je zamenjal driverje je bila povsem druga pesem). Problem so nastavitve (BIOS in windows) in driverji za strojno opremo.
Želim si sam da bo čim prej konc.
Zdej sem še bios updatal z starejšo verzijo, ki naj bi bila bolj stabilna. Zaenkrat lepo kaže ampak bomo vidl kako se bo izteklo v igrah in hardcore nonstop benchmarkih.
Izklopu sem tudi fast write v biosu in smartgardu in ... V glavnem sive celice že odmirajo od procesiranja. Upam da bom oziroma bomo pršli do uspešnega zaključka, ki bo v pomoč tudi drugim.
Po moje ni z plato nič narobe (primer: prebral preko googla da se je tipu ful grela grafika in je skor znoru, ko pa je zamenjal driverje je bila povsem druga pesem). Problem so nastavitve (BIOS in windows) in driverji za strojno opremo.
Želim si sam da bo čim prej konc.
FisH <><
Problemu sem prišel do dna.
1. Bios "downgrade" na 1009 verzijo-najbolj stabilna (google).
2. Disable AGP fastwrite in sideband address v biosu.
3. Original driverji ki pridejo zraven plate in grafike na CD-ju (v 3DMark 2001SE dobim
1500 točk več kot z najnovejšimi driverji).
4. Disable fastwrite v SMARTGARD (catalyst) in disable VPU recover.
Še nekaj: Ko sem poganjal 3DMark 2001SE (samo game test) v infinity loop se mi je računalnik po 1,5 ure oziroma cca 110 loopih ugasnil (kot bi šel v standby-potreben reset). Ugotovil da je problem v 3DMark 2001SE , kajti v 2005 mi je mašina BP laufala več ur .
Lahko da to že veste ampak sem vseeno napisal kot opozorilo, če bo komu pomagalo.
1. Bios "downgrade" na 1009 verzijo-najbolj stabilna (google).
2. Disable AGP fastwrite in sideband address v biosu.
3. Original driverji ki pridejo zraven plate in grafike na CD-ju (v 3DMark 2001SE dobim
1500 točk več kot z najnovejšimi driverji).
4. Disable fastwrite v SMARTGARD (catalyst) in disable VPU recover.
Še nekaj: Ko sem poganjal 3DMark 2001SE (samo game test) v infinity loop se mi je računalnik po 1,5 ure oziroma cca 110 loopih ugasnil (kot bi šel v standby-potreben reset). Ugotovil da je problem v 3DMark 2001SE , kajti v 2005 mi je mašina BP laufala več ur .
Lahko da to že veste ampak sem vseeno napisal kot opozorilo, če bo komu pomagalo.
FisH <><
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | rač. se ne zažene, northbridge blazno vročOddelek: Strojna oprema | 1759 (1398) | vander |
» | [Zračno hlajenje] Hlajenje Chipseta (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 14256 (8235) | Buldožer |
» | Hlajenje z 0dBOddelek: Hlajenje in modifikacije | 2070 (1413) | Brvar |
» | Intel pentium 4 Northwood 2.4 ghzOddelek: Navijanje | 2016 (1377) | fire_3 |
» | AMD 3000 Box- 6000 RPM?!?Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 1585 (1266) | BogyX |