Forum » Omrežja in internet » wireless network - cca. 3km
wireless network - cca. 3km
n0n4m3 ::
pozdrav
na žalost sem ugotovil, da mi adsl ne bi vlekel, ker sem predaleč stran, zato sva s sosedom prišla na drugo idejo in sicer, da bi pri frendu, ki je bliže centrali (cca 2,5km) postavila wireless router z zunanjo anteno dometa tistih 4km ter da bi tako vzpostavili wan omrežje na katerem bi bili potem vsi trije skupaj na netu.
je to sploh izvedljivo, ali so izgube pri hitrosti prevelike? ali bi potem na mojem računalniku prav tako potreboval zunanjo anteno dometa 4km, ali je dosti če imam običajno wireless kartico?
Lp
na žalost sem ugotovil, da mi adsl ne bi vlekel, ker sem predaleč stran, zato sva s sosedom prišla na drugo idejo in sicer, da bi pri frendu, ki je bliže centrali (cca 2,5km) postavila wireless router z zunanjo anteno dometa tistih 4km ter da bi tako vzpostavili wan omrežje na katerem bi bili potem vsi trije skupaj na netu.
je to sploh izvedljivo, ali so izgube pri hitrosti prevelike? ali bi potem na mojem računalniku prav tako potreboval zunanjo anteno dometa 4km, ali je dosti če imam običajno wireless kartico?
Lp
There is no gravity, Earth just sucks.
Jinto ::
Antena mora biti na obeh straneh, hitrost pa bi morala bit zadovoljljiva. Znanec ima cca 650kB/s prenosa na 5km+.
McNato ::
Vsekakor med antenama ne sme biti nikakršnih ovir - hiš, dreves itd. Pa bo delalo brez problemov.
n0n4m3 ::
hrib je hrib, vmes je pa gozd, še ta majka zravn (tud po hribu je gojzd )
jah nč, treba bo siolu prijazno grozilno pisemce poslat, da nej centralo naštimajo tudi v gorenjem Logatcu
kdo ve mejl od kšnga CEO?
resno: a čm to prašat kr na info@siol.net al je kšn drug naslov za to?
Lp
jah nč, treba bo siolu prijazno grozilno pisemce poslat, da nej centralo naštimajo tudi v gorenjem Logatcu
kdo ve mejl od kšnga CEO?
resno: a čm to prašat kr na info@siol.net al je kšn drug naslov za to?
Lp
There is no gravity, Earth just sucks.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Wifi - na daleč - problem (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10191 (9107) | lebang1 |
» | home made wifi antenaOddelek: Omrežja in internet | 7794 (7363) | Wisor |
» | T.Neomej.Klicni vs. T.Isdn vs. M.Inst.PaketOddelek: Omrežja in internet | 2809 (2466) | jerriho |
» | Wireless omrežje!!!Oddelek: Omrežja in internet | 2275 (1917) | Spajky |
» | volja wireless (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 5096 (3537) | @ljash |