» »

letališki tatovi....

letališki tatovi....

klanjsekII ::

Me zanima ali je že imel kdo izkušnjo, da so mu iz kovčka ukradli stvari in sicer medtem ko je kovček potoval od sprejemnega mesta na letališču pa do traku za prevzem?

Sam sem namreč imel možnost izkusiti prav to. Ob prevzemu prtljage sem namreč takoj pregledal ali je vse na mestu in žalostno ugotovil, da temu ni tako. Vse sem prijavil na dotično firmo (delta airlines), ki mi je izdala potrdilo in nakazala katere papirje moram poslati, a iskreno dvomim, da bom kdaj videl kakšno odškodnino.

Skratka, žalostno je predvsem to, da je situacija izničila idejo zaupanja, ki je sicer temelj odnosa med potnikom in letalskim prevoznikom. Beda.:(

BigWhale ::

Mogoce pa je bil kufer sumljiv, pa ga je homeland security odnesel :P

para! ::

Ja, kaj pa ČE bi bla notr bomba. A, a a aA ?

Sicer pa, ali naj bi letalski prevoznik odgovarjal za morebitno krajo/škodo prtljage? Sprašujem, ker res ne vem, in me res zanima.

LP
Death before dishonor!

AndrejS ::

zato pa je potrebno kovčke zaklepati !

iso2000 ::

Jah, kufer je treba zaklenit. Kaj so ti pa ukradli? Ne mi rečt, da si imel notri kakšno elektroniko ala fotoaparat ali kakšen mp3 predvajalnik?
Veliko sreče pri uveljavljanju zahtevka...

LP

Stepni Volk ::

Random preiskovanje potniških kovčkov je delo za amaterje in zelo nedonosno.
Pravi tatovi se raje specializirani, kradejo raje CPU, spomine, HDD-je in kar je še tega. Za Brnik ne bi vedel, a zagotovo vem, da se je dogajalo na večjih letališčih, kar vam bo lahko potrdil marsikateri trgovec.

damjanmi ::

To se je meni nekoc zgodilo. Pomoje, da na letaliscu v Bankoku...ampak sem opazil sele doma. Vzeli pa so en cd player en ram...tipkovnico so pa pustili. Pa kovcek je bil zaklenjen!!!!!


lp

klanjsekII ::

1) v zda je potrebno pustit kovcke odklenjene.

2) ja, ukradli so mi fotoaparat.

3) ravno danes sem jih klical in so mi povedali, da sem si sam kriv, da oni pač ne morejo odgovorajat za robo ki je v kovčkih in da mi vse to lepo piše na ovitku od karte. Sem jim rekel, da sem karto dobil šele ko sem že oddal kovček, pa nič. No response. Res lepo. Skratka v kovčkih lahko imate le "usrane gate in štunfe", vse kar ima kakršno koli vrednost vam lahko ukradejo.

iso2000 ::

Ja hudiča saj zato pa imaš ročno prtljago, ki jo neseš s seboj na krov. Jaz vedno takšne stvari - fotoaparat, mp3 predvajalnik itd stlačim v en nahrbtnik pa s seboj neseml. Prvič ti lahko ukradejo, pa tudi prav nežni niso s prtljago, kolikor sem jaz opazoval. Je pa res, da sem do sedaj letal le po evropi in ne vem kako je v zda.

LP

krneki0001 ::

Zdej ko so mal pred propadom američanom vse prov pride, pa morjo krast. >:D hec

Mogoče bi moral to prej vedeti - v kovčkih je lahko samo obleka - karkoli drugega ti pokradejo ali pa polomijo ko mečejo naokoli te kovčke.
S seboj je najbolje imeti ruzak in v njem vse tiste stvari, ki nočeš da ti jih ukradejo.

M-man ::

Nežni prav sigurno niso s prtljago. Še posebej če se prestopa iz letala na letalo in če so to manjša letala, ki se ročno nakladajo, razbiti kovčki niso nobena posebnost. Prav zato se dragih kovčkov ne splača kupovati. Enostavne ključavnice se sicer ljudem zdijo smešne in neučinkovite, vendar je proces zlaganja v letalo tako hiter, da zlahka onemogočajo odpiranje in krajo.

To so običajno manjše, sprotne kraje. Kot je nekdo že omenil, pa so večje kraje usmerjene v elektroniko (računalniška oprema, predvajalniki, projektorji, mobilni telefoni…). Po možnosti proizvajalec na zaboj še natančno napiše, kakšna je vsebina pošiljke. Na večjih letališčih si v skladiščih lahko privoščijo praktično vse – odpiranje embalaže, krajo, nadomeščanje vsebine z različnimi stvarmi (da teža ostane enaka) in praktično skoraj originalno ponovno pakiranje. Manjša letališča oz. skladišča (tudi Brnik) so v celoti pokrita z video nadzorom tako, da do takih stvari skoraj ne more priti. Vračilo denarja za ukradeno blago pa je tako ali tako boj z birokracijo.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)

Tu\/0k ::

Bom kar tukaj vprašal.
Kmalu prvič potujem z letalom pa me zanima kako mora bit označena prtljaga in ali moram sam ali se dobi na letališču posebej pač za to namenjeno...

LP

Jackal ::

Mojemu sodelavcu so ukradli (ali izgubili) kovček z orodjem na poti iz Teherana (Prevoznik je bila Lufthansa). Ga je hotel vzet s sabo na letalo, vendar je bil prenevaren, saj so bili v njem razni izvijači, klešče itd... Kovček je bil vreden okoli 1200eurov, a mu je po kakšnih dveh mesecih uspelo iztržit le nekaj čez 700eurov odškodnine.

perci ::

razbiti kovčki niso nobena posebnost. Prav zato se dragih kovčkov ne splača kupovati

No, s temle se pa ne morem strinjat. Samsonite kufri se ne razbijejo. Zato so pa dragi. Brat je s svojim naredil ze nebroj potovanj (je turistični vodič) pa ni bilo potrebno se niti eno popravilo. Vsa kolesa so na svojem mestu, vse laufa kot prvi dan. Je pa res, da je ze cist spraskan, ampak to je pac normalno za plastiko. S kufrom je blo opravljenih ze enih 50 letov in enih 50 avtobusnih potovanj.

M-man ::

Ne seveda je povsem možno pač, da se mu nič ni zgodilo. Hočem smo povedat, da se meni osebno zdi škoda dajati veliko denarja za kovčke, ker se občasno poškodujejo. Pred kakšnim letom je znanec recimo kupil čisto nov kovček omenjene znamke, dal šez 60k in dobil nazaj povsem razbitega - verjetnost, da se ti kaj takega zgodi je sigurno minimalna. Drugače se pa lahko, ko dobite kovček v roke razbit, pritožite in vam je prevoznik dolžan dati odškodnimo - ne bi pa vedel v kakšni višini.

Kovček ti drugače označijo ob oddaji, ampak lahko vseeno še sam nalepiš/vstaviš nalepko s svojim naslovom oz. mobitel, linijo leta... Ni potrebno ampak ne škodi, ker se tisti listek, ki ti ga na letališču dajo, lahko strga.
Alea Iacta Est. (Julius Caesar)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ryanair in prtljaga (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12517745 (3619) kajtimara
»

Letalski nasveti

Oddelek: Loža
304164 (3488) St235
»

prvič na letalo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7519397 (15592) nodrim
»

potovanje z adrio - prtljaga...vprasanje za veterane (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10524048 (20981) xsum1
»

Prtljaga na letalu (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6017648 (16175) 2x'=2

Več podobnih tem