Forum » Pomoč in nasveti » Zunanji disk padel po tleh, se kaj moznosti zanj?
Zunanji disk padel po tleh, se kaj moznosti zanj?
umetnic ::
Ne bom jokal kaj vse sem imel na njemu, ker enkrat me pa ze mora izucit, da bom delal redno backupe...a kljub temu me zanima ce je kaksna moznost za popravilo.
Disk imam v IcyBox ohisju, padel pa je v lezeci legi z visine 40cm na tla. Nic se ni odbijal ali kaj podobnega...samo plop!
Sedaj, ko ga prikljucim, se slisi samo zelo tiho skrtanje, ki se ponavlja nekajkrat v sekundi, torej veliko hitreje kot ura recimo. To je tudi vse. V delujocem stanju bi se slisalo kako se plosce zacnejo vrtet, tako pa nic.
Sodec po ostalih postih na forumu, lahko v lastni reziji menjam le elektroniko, na ostalo pa lahko pozabim. Seveda je se v garanciji, a se ji takoj odpovem, ce bi le lahko kako dobil podatke nazaj.
Odstranil sem zunanje vezje malo popraskal po kontaktih in ga ponovno namestil. Brez uspeha.
Sedaj me ima da bi ga se enkrat spustil na tla, ces, morda pa spet zacne delati...
Ali lahko naredim se kaj drugega. Imam se en identicen disk...z enako elektroniko...ceprav, dvomim, da je padec lahko poskodoval zunanjo ploscico...
Disk imam v IcyBox ohisju, padel pa je v lezeci legi z visine 40cm na tla. Nic se ni odbijal ali kaj podobnega...samo plop!
Sedaj, ko ga prikljucim, se slisi samo zelo tiho skrtanje, ki se ponavlja nekajkrat v sekundi, torej veliko hitreje kot ura recimo. To je tudi vse. V delujocem stanju bi se slisalo kako se plosce zacnejo vrtet, tako pa nic.
Sodec po ostalih postih na forumu, lahko v lastni reziji menjam le elektroniko, na ostalo pa lahko pozabim. Seveda je se v garanciji, a se ji takoj odpovem, ce bi le lahko kako dobil podatke nazaj.
Odstranil sem zunanje vezje malo popraskal po kontaktih in ga ponovno namestil. Brez uspeha.
Sedaj me ima da bi ga se enkrat spustil na tla, ces, morda pa spet zacne delati...
Ali lahko naredim se kaj drugega. Imam se en identicen disk...z enako elektroniko...ceprav, dvomim, da je padec lahko poskodoval zunanjo ploscico...
Backup not found: ( A )bort ( R )etry ( S )lap nearest essedi.it seller.
misso ::
Verjetno ti je šlo mehanski del diska(plošče ali pa glave) ne pa elektronika. Tako da do potatko nazaj prideš je zelo zelo malo verjetno.
Ti želim veliko uspeha
Ti želim veliko uspeha
REZ ::
Nam je lih tako enkrat padel, še manj kot pol metra, pa ni bilo rešitve... vseeno pa se pozanimaj pri kakih firmah, ki se s tem ukvarjajo.
pingec ::
Uff, ma je že ob naslovu zmrazilo
Vrjetn bi ti disk znali popravt le kakšni profesionalci oz. bi ti podatke na drugega prenesli, ampak bi te to stalo za 10 novih in več
Vrjetn bi ti disk znali popravt le kakšni profesionalci oz. bi ti podatke na drugega prenesli, ampak bi te to stalo za 10 novih in več
Normalnost je povprečje nenormalnih ljudi.
fras ::
Nes ga v jae, al pa se kr po telefonu zmen. Mislim da bodo to tam znal popravit za kake 5 cukov.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Servis prenosnega diskaOddelek: Pomoč in nasveti | 5188 (4523) | BorutK-73 |
» | Kako popraviti disk?Oddelek: Strojna oprema | 2981 (2681) | Glugy |
» | Trdi disk padel na tla:(Oddelek: Pomoč in nasveti | 3243 (2449) | opeter |
» | SAMSUNG 640GB HD642JJ (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 17111 (12273) | e-marko |
» | Zunanji disk padel na tlaOddelek: Strojna oprema | 2838 (2234) | cypher |