Forum » Zvok in slika » dvojna slika pri videu zajetem s tv kartico
dvojna slika pri videu zajetem s tv kartico
droid ::
vem da je nekaj treba na programu za zajemanje videa nekaj naštimat da tega ne naredi a nevem kaj.
mi lahko kdo pove kaj nardit?
Hvala!
mi lahko kdo pove kaj nardit?
Hvala!
- spremenil: droid ()
laguna ::
Če je to hitro vrteča se črka, je to zajemanje opravljeno prepleteno, in posledica tega so vidne "dvojne" slike, zato moraš odpravit prepletanje, torej funkcija deinterlace. To funkcijo ima že sam po sebi vgrajen DIVX kodek, ima pa tudi zelo dober brezplačen in zelo uporaben program Virtual dub. Lepo pa bi bilo, če se glede te slike napiše kaj več, s čim je zajeto, kako, v kakšen kodek, FPS, ..., izvor slike (kabelska, SVHS, composit...)
PS
Če boš tako zajeto sliko gledal na TV in boš jo zajel kot interlace, ne boš videl dvojnih črk!!!! Vendar je tu problem stiskanja videa, ki ni tako učinkovito.
LP
PS
Če boš tako zajeto sliko gledal na TV in boš jo zajel kot interlace, ne boš videl dvojnih črk!!!! Vendar je tu problem stiskanja videa, ki ni tako učinkovito.
LP
lagunaaaa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: laguna ()
SasoS ::
Slika je že deinterlacana in sicer z blend metodo. Ugasni deinterlacanje in uporabi kak bolj napreden algoritem.
droid ::
program: pinnacle studio plus 10
kodek: dv
25fps
senamano je iz vhs kasete na katero je snemano z navadno anteno
direkt s kasete na tv se tega ni
na programu sem iskal kje bi ble kašne nastavitve v zvezi z deinterlacanjiranjem a nisem našu.
kodek: dv
25fps
senamano je iz vhs kasete na katero je snemano z navadno anteno
direkt s kasete na tv se tega ni
na programu sem iskal kje bi ble kašne nastavitve v zvezi z deinterlacanjiranjem a nisem našu.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [uradna tema] Pinnacle (strani: 1 2 3 )Oddelek: Zvok in slika | 20177 (7723) | dire |
» | iz hi8 (analog) ali vhs na pc z VIVO karticoOddelek: Zvok in slika | 1820 (1612) | lalan |
» | TV Tuner (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4391 (3439) | tec |
» | Najboljse zajemanje videa na pc?Oddelek: Programska oprema | 2219 (1854) | rimljan |
» | DV v mpeg,divx,...Oddelek: Programska oprema | 2023 (1875) | pivmik |