Forum » Mobilne tehnologije » EDGE prenos
EDGE prenos
De_Rasor ::
Imam Nokio 6230, in že lep čas ga uporabljam kot modem za povezavo s compom v internet. Sedaj sem se spomnil, da so mogoče posodobili centralo v EDGE in ženska na telefonu mi je potrdila. A kaj ko jaz ne morem izkoristiti EDGE prenosa, ker ko se povežem v net, mi kaže okence "Connected at 115.2 kbps", edge pa je v teoriji 236 kbps. Problem je, ker port, kjer so nastavitve prenosa je maksimalno 115200 (COM3), sicer imam pod modem povezave še več, vendar sam COM port mi ne pusti večjih hitrosti?
Kaj mi je storiti?
Kaj mi je storiti?
Imam preko Bluetooth povezave , windows mi sam instalira telefon kot modem (na virtualni COM)
b ::
Uhh... pol pa ne vem.
A si poskusil namestit softver od Nokie? Bi moral dobit na CD-ju zraven telefona, vsekakor pa tudi na www.nokia.com.
A si poskusil namestit softver od Nokie? Bi moral dobit na CD-ju zraven telefona, vsekakor pa tudi na www.nokia.com.
Matri[X] ::
Meni preko bluetootha downloada 33kB/s, torej ~384kbit/s, pa v XPjih tudi pise da je povezava 115.200 bit/s.
sm ugotovu v čem je problem... pri nas ni še EDGE , se je ženska mal zmotla, se mi je zdelo. GPRS pa, izmeril sem hitrost in je 72 kbps
klemen22 ::
Matri[X]: a teb to 33kb/s vleče stalno ali je to sam občasno. Ker namreč men se zdi da se umts tej hitrosti približa bolj poredko. Upam da bo tut mobitel kmalu ponudu kak neomejen dostop do neta preko umtsa,seveda z razumno naročnino. Sicer pa zgleda da bo treba počakat na 4g ker tam bo pa prenos hudo izboljšan
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)
ABX ::
Če je dober signal mi vleče po 35-40kb/s. In tudi upload je zelo dober 10kb/s. Problem je samo odzivni čas (180-200ms).
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!
dejvidlj ::
Meni vleče konstantno okoli 45 KB/sek, seveda se ta hitrost doseže in potem konstantno vzdžuje šele pri nalaganju večjih datotek(od 1 MB naprej). Upload je pa pri meni ponavadi preko kartičnega telefona Dragon E600 dobrih 8 KB.
Don`t worry, be happy
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Simobilov internet unlimited preko gprs-ja se splačaOddelek: Omrežja in internet | 3720 (2685) | tictac |
» | Simobil-Gprs (strani: 1 2 3 )Oddelek: Omrežja in internet | 12876 (7638) | [_MW_] |
» | Internet v rovtah=) (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 6808 (4607) | Duke Nukem |
» | Podrazanje inpulzov in alternativa!Oddelek: Omrežja in internet | 1914 (1558) | Mitch |
» | Telemach na 1 MbitOddelek: Omrežja in internet | 2799 (1697) | udarnik |