» »

Cena vspostavitve nove tel.parice

Cena vspostavitve nove tel.parice

miskoslo ::

Ker doma v stanovanju (blok) nimam telefonske parice me zanima kaksna je cena vspostavitve le-te. Na telekomovi strani pise:

Naziv storitve Enota mere Cena v SIT (brez davka) Cena v SIT (z davkom) Stopnja davka
1. TELEFONSKE STORITVE
1.1. PRIKLJUČNINA
1.1.1. Novo naročniško razmerje enkratno 17.769,40 21.323,28 20 %

Predvidevam da ta cena pomeni, da serviser priklopi parico na primerno mesto na regleti. Koliko pa stane tudi da kabel napeljejo in kdo to dela (GVO).

Pogovarjamo se pa za LJ, siska, do centrale u stegnah je cca 400m

Sicer mam zdaj kabelski TV/Net ampak me zanima tudi malo alternativa.

Buggy ::

Kot je znano meni, je taka cena kot si napisal enotna za postavitev komplet infrastrukture do tel. omarice na tvoji hisi/stanovanju. ne glede ali te samo prikljucijo na regleti ali pa delajo izkop ali postavljajo tel. drugove in vlecejo kable do 2km dolzine.
Me pa lahko kdo popravi ce se motim.

ToniT ::

Ko sem se jaz pred dvema letoma priklapljal na telefon, je bila ta cena skupaj z vsemi kabli (+ 1 drog).

jespren ::

Drži.
To je cena, ki velja tudi za Aljažev stolp.
Kje in kako bodo pa oni to do tebe spravl, pa tebe ne zanima.:D

LP
Kam sem že dal.....

zu_dr ::

Če si v bloku pol je sigurn kšna parica prosta. Če pa slušajno ni velja cena do omarice inštalcija je tvoja stvar dela pa to (GVO)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zu_dr ()

Paramedic ::

Ko sem se jaz pred ~dvanajstimi leti priklapljal na telefon, je bila ta cena skupaj z vsemi kabli (+ 1 drog) ~3000 DEM >:D.


Pa prav se napiše VZpostavitve.
End transmission.

Zgodovina sprememb…

ToniT ::

@Paramedic:
Ko smo pri mojih starših pred cca 15 leti priklapljali telefon, smo tudi plačali 2000 DEM, pa še vse jarke smo skopali (tudi za primarne vode). Sem pa dobil priznanje od KS za prizadevno delo...:D
Časi se spreminjajo....

Yoda Master ::

Da ne bom nove teme odpiral:
A kdo ve koliko stane zamenjava naročnika PSTN priključka. Če je zdaj lastnik le tega Janez Novak, lastnišvo bi pa želela imeti Francka Novak?
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

PaJo ::

Kolko se spomnim podobnega problema pri prijatelju, so mu za to zeleli racunat 10k, od tega je nekje 4 leta nazaj, ker pa je vzel isdn pa je bilo zastonj, pac telekom politika;(
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Buggy ::

Je pa pri vzpostavitvi tel. prikljucka nekaj manjsih problemov, ki se posredno navezujejo na tvoje vprasanje.
Stvar je namrec taka, da telekom izbere cenejso varianto kako bo parica prisla do tebe, kar pa ni nujno da tebi ustreza.
Naj navedem primer, ki je slucajno moj ;((
Hiso imam na desni strani ceste, po levi strani ceste pa tece tel. zemeljski vod in tam cca 50m je tudi razdelilna omarica. Ker imam pri novogradnji pripravljeno tel. vozlisce in telefonsko omarico na moji hisi v kletnem delu (zemeljska instalacija) sem pricakoval, da bom na hiso dobil zemeljski vod. Pa ni cisto tako. Na isti strani ceste kot sem jaz je namrec 70m stran sosednja hisa (stare hise 30 let in tudi telefonski vodi so do teh his po zraku so stari in naredijo eno veliko zanko (cca 500m vec kot linija pod mojo hiso na levi strani ceste, ki je nova)
Ker so stroski preboja ceste vecji kot pa postavitev stange in kabla po zraku, so mi kot edino opcijo ponudili priklop na staro tel. omrezje ki gre po zraku. Seveda sosed ni zadovoljen s tem da bo na sredi dvorisca imel stango, meni pa tudi ne pride prav, da dobim priklop na podstresje, ce imam po hisi ze narejene instalacije (montazna hisa - tezko preurejati) in tel. omarico pri tleh v kletnem delu, saj bi izpod strehe moral vleci kabel do kleti, ce bi bilo sploh mozno.
Torej, pri tem verjetno nimam kaj narediti in se moram sprijazniti da tel. parice se nekaj casa (ce sploh) ne bom imel na his :(

dmok ::

Meni so letos maja rekli, da je njihova dolžnost pripeljati kabel do parcele (v mojem primeru gre za hišo). Tako sem moral sam kopati jarek od droga na robu parcele do hiše (druga možnost je bila napeljava po zraku ampak tega nisem hotel), pripraviti prostor za omarico in potem kabel napeljati še do vtičnice v hiši. Kabel od droga do omarice mi je dal Telekom, kabel od omarice do vtičnice sem kupil sam. Če bi enaka logika veljala za večstanovanjske hiše, potem boš plačal napeljavo od omarice na hiši do stanovanja - ali pa napeljavo uredil sam. Je pa možno, da za za take primere veljajo druga pravila. Kliči Telekom.

d.

Buggy ::

Saj od omarice na hisi pa do roba parcele imam jaz ze pripravljeno "slepo" cev, tako da bi mi morali pripeljati samo do parcele. Problem je v tem ker bi morali peljati vod cez cesto (neka lokalna cesta) in to je za njih predrago (rezanje cestisca/podkopavanje, zaprtje....). Za njih je bolj elegantno potegnit po zraku, ceprav jaz takega voda ne morem uporabiti (omarica in vozlisce v kleti), pa se sosed ne bo soglasal z postavitvijo droga.
To da je pa od omarice na hisi in razpeljava naprej moj problem pa mi je cisto jasno. Problem je le to, da imam jaz to razpeljavo po hisi ze vso narejeno (stene prebeljene in zice ter vticnice ze montirane) vendar tako da je predviden prilop glavnega kabla v kleti in ne v podstrehi kot bi bil ce bi mi sli vod vleci od soseda po zraku.
Kot sem nekje zasledil naj novih instalacij sploh nebi smeli vleci po zraku, saj mora iti vse pod zemljo...je to res?

dmok ::

Saj od omarice na hisi pa do roba parcele imam jaz ze pripravljeno "slepo" cev, tako da bi mi morali pripeljati samo do parcele.


Pravzaprav nisem odgovarjal tebi. Da pa verjamem, da ti kabel do parcele pripeljejo tako, da imajo najmanj stroškov. Soglasja sosedov (če so potrebna) pa moraš iskati kar sam, vsaj tako je bilo rečeno meni. In hladnokrvno so mi povedali, da če sosedje ne dajo ustreznih soglasij potem pač ne morem imeti telefonskega priključka. K sreči mi je potem sosed, ki ima na svoji parceli drog prijazno dovolil (oz. Telekomu, če mene vprašate, po soglasje sem pa moral sam) da od njegovega droga potegnejo kabel do droga na moji parceli.

d.

SavoS ::

@Yoda Master....Tak problem sem imel jaz pred leti, le da je bil telefon napisan na bivšo punco, jaz bi mogo za prepis plačati 20k sit.... bolj in bolj ko sem jim dopovedoval, jih kicaril, jim pošilčjal dopise, da priključek ostane na isti lokaciji, da se samo ime in priimek spremeni, bolj so me prepričevali, da hočejo 20ksit.... kaj sem storil.... na internetnih straneh Telekoma, sem zasledil nekje eno rubriko, kjer si lahko preverih svoje podatke, če so pravilno zapisani, in sem enostavno tam spremenil, vpisal sem še nekaj drugih podatkov, ki so zadevale zgolj formalnosti in zadeva je bila urejena brez 20k sit.....preglej dobro to njihovo stran, mislim, da je še vedno to možno.....

@EDIT : seveda pod pogojem, da priključek za telefon ostane na istem mestu oz. lokaciji......to pa ne velja v primeru stanovanjskega bloka, ko se recimo seliš iz 1. nadstropja v 5. nadstropje.....

EDIT 2 : http://tis.telekom.si/Spremembe_bele.asp
tu je povezava na popravilo podatkov.....
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SavoS ()

Yoda Master ::

SavoS pa ne bo to spremenilo podatkov samo v telefonskem imeniku?
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

SavoS ::

Jaz mislim, da ne!!, ker jaz sem od tistega časa naprej dobival račun na moje ime....prej je bilo na drugo.....pač izpolni vsa polja, in verjetno te bodo poklicali, da preverijo če je to resnično, kar si napisal.....probaj, nimaš kaj izgubiti!!!

Jaz sem to pred 3. ali 4. leti spreminjal.... hmm se ne spomnim več dobro.....Vem samo, da nisem plačal NITI TOLARJA !!!
Podpis..... Kdo mi je vkradu podpis???


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

RUNE Rural optika na vašem naslovu (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Omrežja in internet
1116210283 (1954) starfotr
»

Telekom omarica v zasebni hiši in udar strele, pomoč! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7811109 (8652) St235
»

priklop optičnega kabla

Oddelek: Omrežja in internet
378579 (7112) Vanadium
»

SiOL - Premestitev modema

Oddelek: Omrežja in internet
182337 (1791) crniangeo
»

Adaptacija hiše - prestavitev priključka električne napeljave.

Oddelek: Loža
69800 (9646) barbarpapa1

Več podobnih tem