Forum » Pomoč in nasveti » Odkrusen proc!!!
Odkrusen proc!!!
Pat_MaGroin ::
Kupil 6Cu+
Najprej bentil nad glasnostjo. Nato pri montazi odkrusil rob procesorja. Procesor dal nazaj in s strahom prizgal. Zadeva na prvi pogled deluje brezhibno. Kaksne so zdej moznosti, da bo kej stekal, se rebootal, nagajal? Posledice odkusenega, a delujocega proca?
Hvala!
Najprej bentil nad glasnostjo. Nato pri montazi odkrusil rob procesorja. Procesor dal nazaj in s strahom prizgal. Zadeva na prvi pogled deluje brezhibno. Kaksne so zdej moznosti, da bo kej stekal, se rebootal, nagajal? Posledice odkusenega, a delujocega proca?
Hvala!
JLP ::
Hja jest sm mel okrusen TB 900 in sm mel nekej malih problemov. Vse je delal razn da je zvok nekej hreščov. In to ne vsak zvok. Sam wave out. Če sm Špilov isto zadevo prek DirectSounda / DirectSound3D pol je use delal brez problemov. Najlepš se je to opazl pr Winampu k sm Wave pa DirectSound output preklopu.. Druga težava je bla ta, da so ble ene slikce u IEju kr nekej skoruptane. Iste slikce so u Mozilli, Operi in Amayi delale brez problema. Pol sm mev še probleme k sm špilov kake DivX filme. Slika se je mal tazmazala pa ene par artefaktov se je poznal. Poleg teh treh problemov je vse delel čist OK.
Live long and prosper!
chucki ::
mene pa zanima kako si lahko tak nerodn da odlamaš proc.? Kok vam to rata? Enkrat sem pijan rihtu računalnik pa je vse blo ok!
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
cahahopie ::
A bi blo to tud možno pri meni (pri mojmu TB 1,3)?
Sicer... z zvokom ni nič narobe, le gif-i se mi pačijo (predvsem ti smiliji). Sem eno stran polno smilijev odpru pa se je vse total spačl. Včasih sem tud kar tako začne pačit in se mi vsa okna IE spačijo. Groza! To samo v IE. Včasih tudi v photoshopu.
Seveda... je nato vprašanje 1001 odgovor.
Lahko, da bi bil premalo hlajen proc. (precej visoke temp. 55-65 C). Ali zelo slabo hlajen Kyro2 (en samo bogi ventilator... vsi ostali Herculesi imajo še kakšno rebro na ramih). Ali obkrušen proc. A obstaja kakšen programčič, ki bi stestiral če so napake na procesorju? Sam ne tist, ki testira če so hrošči na K6. Tega sem že laufa.. pa ni nič javo napak.Hmm... ma brezveze.
Sicer... z zvokom ni nič narobe, le gif-i se mi pačijo (predvsem ti smiliji). Sem eno stran polno smilijev odpru pa se je vse total spačl. Včasih sem tud kar tako začne pačit in se mi vsa okna IE spačijo. Groza! To samo v IE. Včasih tudi v photoshopu.
Seveda... je nato vprašanje 1001 odgovor.
Lahko, da bi bil premalo hlajen proc. (precej visoke temp. 55-65 C). Ali zelo slabo hlajen Kyro2 (en samo bogi ventilator... vsi ostali Herculesi imajo še kakšno rebro na ramih). Ali obkrušen proc. A obstaja kakšen programčič, ki bi stestiral če so napake na procesorju? Sam ne tist, ki testira če so hrošči na K6. Tega sem že laufa.. pa ni nič javo napak.Hmm... ma brezveze.
data22 ::
Ma jaz se čudim da niso pri AMD sposobni
narediti bolše glazure,ma tak so mehki da ga še pogledat ne smeš,pa se že obkruši.
narediti bolše glazure,ma tak so mehki da ga še pogledat ne smeš,pa se že obkruši.
VASkO ::
chucki, to je odkrusen, zanic, ali pa procesor z *znanim hroscem, ce reklamiras, ga ti morajo zamenjati.
*pacijo se slike jpg, gif,itd. pri filmih mpeg so packe... to je znani bug, prizadetih je zelo malo procesorjev, zamenjaj
*pacijo se slike jpg, gif,itd. pri filmih mpeg so packe... to je znani bug, prizadetih je zelo malo procesorjev, zamenjaj
JLP ::
Sam res bi lahk bl zavaroval core od CPUja. Sam tko saj več zaslužjo k morš pol novga nabavt k se okruš. Drgač zamenajo ti ga pa sam če ti ga oni not dajejo. Če ga sam inštaliraš nimaš garancije, saj večinoma je tko.
cahahopie:
Probej še tanajnovej drajverje za plato pa grafično. Če se prov spomnm bi mogl te buge u 8.162 drajverjih za Kyrota odpravt.
cahahopie:
Probej še tanajnovej drajverje za plato pa grafično. Če se prov spomnm bi mogl te buge u 8.162 drajverjih za Kyrota odpravt.
Live long and prosper!
Shadowman-x ::
Mlacom prodaja (vsaj na ceniku so) kovinske ploščice za proce, morda bi bilo za razmisliti.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [C++ DirectX] DirectSound vodič za začetnikeOddelek: Programiranje | 1746 (1532) | W3by |
» | Program, ki zkorišča zvočo kartico.Oddelek: Programiranje | 1990 (1355) | Microsoft |
» | kX SBLive! GonilnikiOddelek: Zvok in slika | 1554 (1268) | KiLLeeY |
» | Okrušen DuronOddelek: Pomoč in nasveti | 1083 (811) | Tavher |
» | 3D Mark 2000 in 2001 = VELIK PROBLEM :)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1916 (1776) | BustA |