Forum » Pomoč in nasveti » CPU unworkable or changed
CPU unworkable or changed
M323SBA ::
Pravkar sem zamenjal hladilnik na CPU-ju. CPU je prescott 3.0, plata pa abit IC7-G.
CPU sem vzel iz socketa, da bi očistil staro termalno pasto, ga vložil nazaj in namestil nov hladilnik (CNPS 7700 baker). Ob zagonu pri seznamu IDE-naprav mi javi "CPU unworkable or changed - check CPU soft menu". Potem lahko z F1 nadaljujem ali pa grem v bios.
Kakšna ideja? Se mi zdi, da obstaja precej lahka rešitev. ;)
CPU sem vzel iz socketa, da bi očistil staro termalno pasto, ga vložil nazaj in namestil nov hladilnik (CNPS 7700 baker). Ob zagonu pri seznamu IDE-naprav mi javi "CPU unworkable or changed - check CPU soft menu". Potem lahko z F1 nadaljujem ali pa grem v bios.
Kakšna ideja? Se mi zdi, da obstaja precej lahka rešitev. ;)
gfighter ::
Možno je tudi, da ga nisi dal nazaj dovolj dobro in je kakšen slab stik. Meni se je isto dogajalo s celeronom na slotu 1. En nosilec je bil odtrgan, zaradi tega se je proc premikal in posledica je bilo občasno sporočilo CPU is unworkable. Če v BIOSu ne boš nič opravil, še enkrat razdri procesor ter ga pazljivo montiraj nazaj. Ni hudir, da ne bi pomagalo (pri meni je bila dovolj že rahla brca )...
M323SBA ::
Evo, sem že porihtal. Še enkrat sem mu dodelil pravi tip procesorja in shranil nastavitve. Zdaj je vse okej. ;) Hvala vsem!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PC se ne žažene oz. se po nekajkratnem resetiranju (ABIT NF7; AMD2500+)Oddelek: Strojna oprema | 1570 (1347) | Pyr0Beast |
» | Problem z procesorjem/matično?Oddelek: Pomoč in nasveti | 1275 (1115) | G-man |
» | Hlajenje na slotuOddelek: Hlajenje in modifikacije | 1318 (1109) | Freak |
» | Celeron 2 600@900Oddelek: Navijanje | 1505 (1257) | matevzm |
» | Cel 600 na BH6 preko slotketa HELP !!Oddelek: Pomoč in nasveti | 1248 (1054) | Jeri |