Forum » Pomoč in nasveti » Moč/hitrost procesorja
Moč/hitrost procesorja
farko ::
Sicer se bo morda katermu zdelo smešno vendar me zanima koliko moči in kako se to meri s procesorjem.Sem okli tega popoln lajek zanima me pa če imam procesor 3000mhz na kolikšno moč potem procesor dela na 3000 ali manj ker mi je prijatelj nekaj razlagal pa ne vem ali me je hotel nalagat ali pa se ni zmotil.Za odgovore hvala.
[Naslov teme naj odraža problem - Cyb3r]
[Naslov teme naj odraža problem - Cyb3r]
farko
- spremenil: Damjan Jagar ()
jurre ::
odvisno, ce imas pentium 4 3.0ghz ima res 3ghz in deluje pri tej frekvenci.
AMD procesor pa ima oznako 3000+ in deluje pri 2,2ghz (ce se ne motim) in je primerljiv s p4 3.0ghz (ceprav dejansko dela pri "samo" 2,2ghz)
Najbolje da poves kater procesor imas, ali pa si nalozis kaksne program npr. everest, oz pogledas v nadzorno plosco in system (tam pise procesor, oznaka in hitrost)
AMD procesor pa ima oznako 3000+ in deluje pri 2,2ghz (ce se ne motim) in je primerljiv s p4 3.0ghz (ceprav dejansko dela pri "samo" 2,2ghz)
Najbolje da poves kater procesor imas, ali pa si nalozis kaksne program npr. everest, oz pogledas v nadzorno plosco in system (tam pise procesor, oznaka in hitrost)
vres.ales ::
ja samo ti procesor itak dela samo s hitrostjo ko ti jo vodila na plati podpirajo zato ti je itak vseen če maš neki ful dobr procesor
si raje neko ful dobro plato nabaviš
si raje neko ful dobro plato nabaviš
Dead_Eye ::
heh, desktop PC-ji delajo vedno s polno hitrostjo (npr. 3000Mhz), tudi ko ne delaš nič z njimi. Prenosniki(vsaj boljši) pa imajo tehnologijo ko se frekvenca procesorja zniža ko nič ne delaš da varčuje z baterijo(npr. če boš igral igro,... bo delalo 100%, 3000Mhz, če boš samo kej pisal v wordu pade na 2000Mhz ali manj)*
*Mhz so samo za njegovo lažjo predstavo.
Glede pr ratingov pa ti je že obrazložil jurre.
*Mhz so samo za njegovo lažjo predstavo.
Glede pr ratingov pa ti je že obrazložil jurre.
The one and only
Jan987 ::
Amd 64 3000+ na podnožju 939 je enak/boljši od pentiuma 4 3000Mhz.
Amd sempron 64 3000+ pa je slabši od obeh zgoraj navedenih, amd sempron 3000+ pa je se slabši. vendar pa so vsi zgoraj navedeni procesorji boljši od celerona 3000Mhz, zadnji (sempron 3000+ 8na socket A) pa je pribljižno enak Celeron D 3000Mhz
Aja pa amd anthlon 64 3000+ na 939 podnožju ima frekvenco 1800Mhz
Amd sempron 64 3000+ pa je slabši od obeh zgoraj navedenih, amd sempron 3000+ pa je se slabši. vendar pa so vsi zgoraj navedeni procesorji boljši od celerona 3000Mhz, zadnji (sempron 3000+ 8na socket A) pa je pribljižno enak Celeron D 3000Mhz
Aja pa amd anthlon 64 3000+ na 939 podnožju ima frekvenco 1800Mhz
Moj procesor je amd athlon 3000+2000 mhz 64 bitn compjuter pa je tron v njem pa je plata motherboard zraven piše na škatli k8 upgrade to k8 939 pin cpu with asrock 939cpu board.
farko
fahrenGONE ::
Je pa se Sempron Socvket 754 (brez 64 bit), ki bi rekel da je boljsi od istega Celerona. Se pa splaca pogledat opise na HW straneh in potem vidis kje se kateri bolje odreze in za kaj rabis ti PC.
overlord_tm ::
v njem pa je plata motherboard
PS: naslednjič uporabi tudi kake vejice, da se ve kje se zadeva konča.
Rabi ga hčera za šolo jes pa občasno malo surfam po internetu sin pa za kako igro.Zanimal me je zato ker mi,ga je enden dal čisto v koš da ni tisto kar bi pač naj bil zato sem spraševal.
farko
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri CPU mate in utemeljite zakaj? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Strojna oprema | 24537 (16317) | 54j0 |
» | navijanje AMD procesorja (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 6382 (4985) | Davidf1 |
» | Kateri procesor imate???Oddelek: Strojna oprema | 1818 (1313) | Legoless |
» | Kateri procesor naj kupim : Intel ali AMD !Oddelek: Kaj kupiti | 2614 (1899) | Mr_Globus |
» | nasvet pred nakupom ali Oh, ti MHzOddelek: Kaj kupiti | 1226 (969) | Tarzan |