Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi
uporabnik12 ::
Tezava z index.hr je pri t-2 ip naslovnem prostoru. To mi je rekel tudi na t.2. Dokler sem bil v IP poolu 84.255 je delalo, niso pa delale baje neke druge strani. Sedaj mi ne dela index.hr sem pa v poolu 84.212.x.x. Po daljsem cepanju neta dol med nadgradnjo sem staknil ta IP in proble. Po mojem nios objavljeni tile subneti na glavnih ruterjih.
Baje bo se to uredilo, zdaj vedoc kak to t.2 dela pol bo to do novega leta:)
In ne ni tezava v mojih racunalnikih.
Baje bo se to uredilo, zdaj vedoc kak to t.2 dela pol bo to do novega leta:)
In ne ni tezava v mojih racunalnikih.
OZZY ::
@uporabnik12
zelo zanimivo stanje je pri meni glede tega indeksa in pa stgrani vremenko....Z mojega računalnika lahko do tega dostopam brez problema, moj fotr, ki ma računalnik isto priključen na svič pa z svojega računalnika do teh strani ne more dostopat. odpira se vprašanje zakaj....
Meni ne dela ze mesec, dva ne. Da klicem in dobim modela, ki bo "povedal naprej"? Ne da se mi. Zato prosim, ce kdo ima podoben problem in se mu da zapravljat cas z njimi naj jim zatezi. Jaz jih imam ze res pun k,, pa mi niti ne dela tako slabo, ampak imajo pa vsak teden neko novo presenecenje.
Drugac pa:
Tracing route to www.index.hr [217.14.208.70]
over a maximum of 30 hops:................................
zelo zanimivo stanje je pri meni glede tega indeksa in pa stgrani vremenko....Z mojega računalnika lahko do tega dostopam brez problema, moj fotr, ki ma računalnik isto priključen na svič pa z svojega računalnika do teh strani ne more dostopat. odpira se vprašanje zakaj....
Go with the flow.
pivmik ::
Po moje www.index.hr blokirajo določene IPje, verjetno zaradi kakšnih (D)DoS napadov.
LP, Gregor GRE^
nekdo123 ::
Jest mam 84.255.x.x ... in index.hr dela...
Najbolj možno se mi pa zdi PicNiKovo mnenje.
Najbolj možno se mi pa zdi PicNiKovo mnenje.
Po moje je DDoS...
Jaz imam 89.212.x.x in www.index.hr mi NE dela.
Ping:
C:\>ping www.index.hr
Pinging www.index.hr [217.14.208.70] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Ping statistics for 217.14.208.70:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
Torej hostname mi resolva vendar potem ni odgovora.
Jaz imam 89.212.x.x in www.index.hr mi NE dela.
Ping:
C:\>ping www.index.hr
Pinging www.index.hr [217.14.208.70] with 32 bytes of data:
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Ping statistics for 217.14.208.70:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
Torej hostname mi resolva vendar potem ni odgovora.
LP, Gregor GRE^
marnit ::
ping www.index.hr
Preverjanje dosegljivosti www.index.hr [217.14.208.70] z 32 B podatkov:
Iztekla se je časovna omejitev za zahtevo.
Statistika preverjanja dosegljivosti za 217.14.208.70:
Paketov: Poslanih = 4, Prejetih = 0, Izgubljenih = 4 (100% izguba),
Meni tudi ne dela. Ip= 89.212.xxx.xxx
Preverjanje dosegljivosti www.index.hr [217.14.208.70] z 32 B podatkov:
Statistika preverjanja dosegljivosti za 217.14.208.70:
Paketov: Poslanih = 4, Prejetih = 0, Izgubljenih = 4 (100% izguba),
Meni tudi ne dela. Ip= 89.212.xxx.xxx
Irmscher ::
Jz mam 84.255.xxx.xxx pa mi odpre, samo je čudn routing...
2 8 ms 7 ms 8 ms 84.255.208.134
3 * 8 ms 7 ms 84.255.208.129
4 10 ms 10 ms 11 ms kklag1-176-61.net.uta.at [212.152.176.61]
5 37 ms 37 ms 51 ms c124wintx1-pos1-0-0.net.uta.at [212.152.193.50]
6 59 ms 41 ms 41 ms tele2-TGigE-vie.net.uta.at [212.152.189.66]
7 43 ms 44 ms 44 ms vie3-core.pos0-0.swip.net [130.244.205.49]
8 41 ms 51 ms 41 ms univie1-core.pos3-0.swip.net [130.244.194.114]
9 41 ms 42 ms 43 ms 62.156.138.58
10 44 ms 44 ms 44 ms 217.239.38.177
11 * * * Request timed out.
12 18 ms 18 ms 18 ms pluton.siol.net [193.189.161.1]
13 41 ms 50 ms 39 ms 193.77.254.214
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
2 8 ms 7 ms 8 ms 84.255.208.134
3 * 8 ms 7 ms 84.255.208.129
4 10 ms 10 ms 11 ms kklag1-176-61.net.uta.at [212.152.176.61]
5 37 ms 37 ms 51 ms c124wintx1-pos1-0-0.net.uta.at [212.152.193.50]
6 59 ms 41 ms 41 ms tele2-TGigE-vie.net.uta.at [212.152.189.66]
7 43 ms 44 ms 44 ms vie3-core.pos0-0.swip.net [130.244.205.49]
8 41 ms 51 ms 41 ms univie1-core.pos3-0.swip.net [130.244.194.114]
9 41 ms 42 ms 43 ms 62.156.138.58
10 44 ms 44 ms 44 ms 217.239.38.177
11 * * * Request timed out.
12 18 ms 18 ms 18 ms pluton.siol.net [193.189.161.1]
13 41 ms 50 ms 39 ms 193.77.254.214
14 * * * Request timed out.
15 * * * Request timed out.
16 * * * Request timed out.
17 * * * Request timed out.
18 * * * Request timed out.
19 * * * Request timed out.
OZZY ::
kako je možno, da se kur*ev ip ne spremeni na drugem računalniku in ostaja 89.212.xxx.xxx ...karkoli nardim vedno dobi nazaj isti ip...
Vsekakor e to zlo moteče, ker lahko iz mojga dostopam iz drugega, ki je v mreži pa ne...
Vsekakor e to zlo moteče, ker lahko iz mojga dostopam iz drugega, ki je v mreži pa ne...
Go with the flow.
IVo ::
Eno vprašanje glede varnostnih paketov...nizki, srednji, visoki...amm kakšna je razlika? Za vsak slučaj sm vzel visokega (zadnje čase sm tarča vseh mogočih virusov, trojancev...sploh ne vem kak comp še dela...aja NOD32 ). A to kej vpliva na P2P? Mislim če mi zapre kašne porte?
NavadniNimda ::
INFO glede INDEX.HR - porihtano iz subneta 89.212.xxx.xxx!
Obvestili so T-2, da so sedaj uredili routing s svojim partnerjem na poti med T-2, Avstrijo, Slovenijo in INDEX.HR (Več podatkov ni na voljo za objavo na Forumu).
Tolk za info - ni vedno T-2 kriv za tegobe v tem Vesolju!
Obvestili so T-2, da so sedaj uredili routing s svojim partnerjem na poti med T-2, Avstrijo, Slovenijo in INDEX.HR (Več podatkov ni na voljo za objavo na Forumu).
Tolk za info - ni vedno T-2 kriv za tegobe v tem Vesolju!
Vanich ::
Mene pa še ena stvar matra glede telefonskega kabla.
Kabel namreč v stanovanju imam, vendar je "mrtev" - je ostal
od prejšnjega lastnika, jaz telefona nimam priklopljenega.
Zanima me pa, a morem extra težit najprej na telekom, da mi
priklopjo telefon in pa koliko bi to koštalo če je to u pitanju.
V obrazcu za prijavo na T2 imašp na voljo rubriko "nimam telefona", operater na T2 pa pravi da oni vse zrihtajo na telekomu - jest morem imeti samo kabel v stanovanju.
A je to res ?
Kabel namreč v stanovanju imam, vendar je "mrtev" - je ostal
od prejšnjega lastnika, jaz telefona nimam priklopljenega.
Zanima me pa, a morem extra težit najprej na telekom, da mi
priklopjo telefon in pa koliko bi to koštalo če je to u pitanju.
V obrazcu za prijavo na T2 imašp na voljo rubriko "nimam telefona", operater na T2 pa pravi da oni vse zrihtajo na telekomu - jest morem imeti samo kabel v stanovanju.
A je to res ?
madmitch ::
Pepi, a si ti len, retarderan al vse skupaj malo je***?
Najmanj stomiljonkrat je bilo povedano. ČE MAŠ DRAT MED CENTRALO IN TVOJO ŠTEKDOZO ZA TELEFON je to dovolj. tko je to.
Ostalo ti bodo povedali na T-2. Prejšno sredo so dobili navodila, da lahko potencialnim uporabnikom izdajo tako skrivne podatke, kot je odgovor na to tvoje vprašanje.
Najmanj stomiljonkrat je bilo povedano. ČE MAŠ DRAT MED CENTRALO IN TVOJO ŠTEKDOZO ZA TELEFON je to dovolj. tko je to.
Ostalo ti bodo povedali na T-2. Prejšno sredo so dobili navodila, da lahko potencialnim uporabnikom izdajo tako skrivne podatke, kot je odgovor na to tvoje vprašanje.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
Vanich ::
Hehehhhehhe.
No vidš madmitch, a je blo tko teško povedat ?
Sicer mi je isto povedal že operater, kar sem napisal v
zgornjem postu, samo sem hotel še potrdilo. Is that a crime ?
Sem pa vesel za zelo hiter odgovor - zej se pa lahko takoj
naročim.
Razen.... še ena stvar...... ni mi še čist jasno koji kurac je razlika v skupno razvezan in pa polno razvezan dostop do interneta, če sploh ne vzamem telefona ampak samo TV in pa internet ? V prvem primeru plačujem naročnino
Telekomu, v drugem pa T2 ju.
Samo zej mi pa ni jasno: a ni naročnina za tel. 1000 SIT ?
A ti veš, mogoče, madmitch ?
Sej si lahko žaljiv v odgovoru kolikor hočeš, samo če bi bil malo bolj originalen, bi me še bolj zabavalo.
Sploh pa (offtopic) se na tem forumu manjka en nemoderiran
sektor, kjer bi si lahko *&$%# vse po spisku.
A ni blo pred nekaj časa en voting na to temo ?
Potem pa ni blo nič......
No vidš madmitch, a je blo tko teško povedat ?
Sicer mi je isto povedal že operater, kar sem napisal v
zgornjem postu, samo sem hotel še potrdilo. Is that a crime ?
Sem pa vesel za zelo hiter odgovor - zej se pa lahko takoj
naročim.
Razen.... še ena stvar...... ni mi še čist jasno koji kurac je razlika v skupno razvezan in pa polno razvezan dostop do interneta, če sploh ne vzamem telefona ampak samo TV in pa internet ? V prvem primeru plačujem naročnino
Telekomu, v drugem pa T2 ju.
Samo zej mi pa ni jasno: a ni naročnina za tel. 1000 SIT ?
A ti veš, mogoče, madmitch ?
Sej si lahko žaljiv v odgovoru kolikor hočeš, samo če bi bil malo bolj originalen, bi me še bolj zabavalo.
Sploh pa (offtopic) se na tem forumu manjka en nemoderiran
sektor, kjer bi si lahko *&$%# vse po spisku.
A ni blo pred nekaj časa en voting na to temo ?
Potem pa ni blo nič......
BlueRunner ::
NavadniNimda 26.8.2006: "Uporabnik12 - problem, kot vidiš, je pri SiOLu, kot pred kakšnim mesecem. Spet jih bo moral nekdo poklicati in potem bodo porihtali, saj znajo."
NavadniNimda 28.8.2006: "Obvestili so T-2, da so sedaj uredili routing s svojim partnerjem na poti med T-2, Avstrijo, Slovenijo in INDEX.HR (Več podatkov ni na voljo za objavo na Forumu)."
NavadniNimda 28.8.2006: "Tolk za info - ni vedno T-2 kriv za tegobe v tem Vesolju!"
Edina težava pri T-2-ju je večno in velikokrat neargumentirano izgovarjanje "znalcev" na Telekom+SiOL. Krivda pa je pri tistih, ki na T-2 zaposlujejo apologete, da ne rečem kaj hujšega, namesto kompetentnih strokovnjakov. Če bi bili nekateri ljudje toliko obsedeni s svojimi strankami, kot so obsedeni s svojo konkurenco, bi stranke živele v pravi medmrežni nirvani.
Sicer pa je tehnologija čudna reč. Tako, kot stvari trenutno stojijo, tudi pri najboljši volji ne bo delovala vedno in povsod, pa če sliši na ime ADSL, VDSL ali pa WiMax. Vendar pa je večno izgovarjanje na druge že čisto preživeto. Če zadeva ne dela, pač ne dela. Normalni ljudje se trudijo težave odpraviti in tega ne obešajo na velik zvon, nekateri malo bolj "strokovni" pa naokoli razlagajo kdo vse (drug) je kriv.
Sicer pa bi se lahko nekdo enkrat zahvalil vsem tistim, ki v Sloveniji bolj ali manj internetne zadeve "skup držijo": D.K. (Amis), G.B. (Arnes), T.H. (Arnes), B.J. (SiOL), N.M. (SiOL), D.B. (T-2), E.S. (T-2), M.S. (Telemach), D.J. (Telemach), J.E. (Voljatel), ... in še veliko njihovih sodelavcev, ki jih ne srečaš tukaj, ker se posvečajo svojemu delu in svojim strankam, ne pa iskanju krivcev za težave. Slavo in denar požanjejo drugi, ti pa se vsak tan trudijo, da bodo stranke zadovoljne. 50 ljudi v celi Sloveniji za 200.000 strank v celi Sloveniji... 50 ljudi, ki vedo, da ne delajo samo za podjetje X, temveč delajo za ljudi, ki potrebujejo Internet in še kaj poleg.
PS: S T-2 sem imel kar nekaj stikov. Na žalost, ali pa srečo, sem imel priložnost govoriti tako s strokovnjaki, kot tudi s "strokovnjaki". Kot je že nekaj ljudi ugotovilo, bo pogovor s prvim razrešil težavo v nekaj urah, največ dnevih, pogovor z drugim pa bo prezplodno poslušanje opravičil o temu, kako je kriv Telekom, SiOL, oprema, slaba napeljava, ... po tem vrstnem redu. Kot vedo (kot pri vseh drugih podjetjih) ni tukaj T-2 ne boljši, ne slabši od drugih podjetij.
NavadniNimda 28.8.2006: "Obvestili so T-2, da so sedaj uredili routing s svojim partnerjem na poti med T-2, Avstrijo, Slovenijo in INDEX.HR (Več podatkov ni na voljo za objavo na Forumu)."
NavadniNimda 28.8.2006: "Tolk za info - ni vedno T-2 kriv za tegobe v tem Vesolju!"
Edina težava pri T-2-ju je večno in velikokrat neargumentirano izgovarjanje "znalcev" na Telekom+SiOL. Krivda pa je pri tistih, ki na T-2 zaposlujejo apologete, da ne rečem kaj hujšega, namesto kompetentnih strokovnjakov. Če bi bili nekateri ljudje toliko obsedeni s svojimi strankami, kot so obsedeni s svojo konkurenco, bi stranke živele v pravi medmrežni nirvani.
Sicer pa je tehnologija čudna reč. Tako, kot stvari trenutno stojijo, tudi pri najboljši volji ne bo delovala vedno in povsod, pa če sliši na ime ADSL, VDSL ali pa WiMax. Vendar pa je večno izgovarjanje na druge že čisto preživeto. Če zadeva ne dela, pač ne dela. Normalni ljudje se trudijo težave odpraviti in tega ne obešajo na velik zvon, nekateri malo bolj "strokovni" pa naokoli razlagajo kdo vse (drug) je kriv.
Sicer pa bi se lahko nekdo enkrat zahvalil vsem tistim, ki v Sloveniji bolj ali manj internetne zadeve "skup držijo": D.K. (Amis), G.B. (Arnes), T.H. (Arnes), B.J. (SiOL), N.M. (SiOL), D.B. (T-2), E.S. (T-2), M.S. (Telemach), D.J. (Telemach), J.E. (Voljatel), ... in še veliko njihovih sodelavcev, ki jih ne srečaš tukaj, ker se posvečajo svojemu delu in svojim strankam, ne pa iskanju krivcev za težave. Slavo in denar požanjejo drugi, ti pa se vsak tan trudijo, da bodo stranke zadovoljne. 50 ljudi v celi Sloveniji za 200.000 strank v celi Sloveniji... 50 ljudi, ki vedo, da ne delajo samo za podjetje X, temveč delajo za ljudi, ki potrebujejo Internet in še kaj poleg.
PS: S T-2 sem imel kar nekaj stikov. Na žalost, ali pa srečo, sem imel priložnost govoriti tako s strokovnjaki, kot tudi s "strokovnjaki". Kot je že nekaj ljudi ugotovilo, bo pogovor s prvim razrešil težavo v nekaj urah, največ dnevih, pogovor z drugim pa bo prezplodno poslušanje opravičil o temu, kako je kriv Telekom, SiOL, oprema, slaba napeljava, ... po tem vrstnem redu. Kot vedo (kot pri vseh drugih podjetjih) ni tukaj T-2 ne boljši, ne slabši od drugih podjetij.
NavadniNimda ::
BLUE RUNNER:
Prosim preveri glede INDEX.HR (pa pol natepavaj o Wimaxu, pticah selivkah in partijskih piknikih na prostem)
Nikogar ne obtožujem ničesar - tako bo tudi v bodoče.
Prosim preveri glede INDEX.HR (pa pol natepavaj o Wimaxu, pticah selivkah in partijskih piknikih na prostem)
Nikogar ne obtožujem ničesar - tako bo tudi v bodoče.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()
havay ::
LEp pozdrav
Mam en problem z t2-netom glih dons so me prklopl in mam statičn IP rad pa bi povezal preko routerja še na drugi PC kle pa nastane problem
ko hočem nastavit nastavitve od IPja Getwaya ter DNSJOV mi Router javi Da SE IP ne ujema z njegovim tosepravi je še od prej OD ADSLA zgleda ustou nek GATEWAY IP shranjen pravi mi tudi nej reseteram modem kar tudi storim in isto sranje
Router je pa SMC7004 VBR BARRICADE nebi vedu več kaj storiti prosim za pomoč
Mam en problem z t2-netom glih dons so me prklopl in mam statičn IP rad pa bi povezal preko routerja še na drugi PC kle pa nastane problem
ko hočem nastavit nastavitve od IPja Getwaya ter DNSJOV mi Router javi Da SE IP ne ujema z njegovim tosepravi je še od prej OD ADSLA zgleda ustou nek GATEWAY IP shranjen pravi mi tudi nej reseteram modem kar tudi storim in isto sranje
Router je pa SMC7004 VBR BARRICADE nebi vedu več kaj storiti prosim za pomoč
stilko
MrStein ::
stilko, v ruterju nastavi pod WAN nastavitvami :
- tip : static
- IP : kot ti ga je dodelil T-2
- maska : kot ti ga je dodelil T-2
- gateway : kot ti ga je dodelil T-2
- DNS : kot ti ga je dodelil T-2
LAN nastavitve : vseeno (dobre so tak, kot si imel prej; več si čaral, več problemov boš mel )
- tip : static
- IP : kot ti ga je dodelil T-2
- maska : kot ti ga je dodelil T-2
- gateway : kot ti ga je dodelil T-2
- DNS : kot ti ga je dodelil T-2
LAN nastavitve : vseeno (dobre so tak, kot si imel prej; več si čaral, več problemov boš mel )
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Nagi Bator ::
IVo, si pa malo len ne ?
http://www.t-2.net/ponudba_varnost.html
prosto razlozeno:
visoka=noP2P
srednja=omejen P2P
nizka=pali misko
http://www.t-2.net/ponudba_varnost.html
prosto razlozeno:
visoka=noP2P
srednja=omejen P2P
nizka=pali misko
yanch ::
A mi lahk kdo pove (najbujše če je iz Nove Gorice) če ma t-2 kej motenj, če dela lepo, skratka če je ql...
t0r0 ::
NavadniNimda:
Ti delaš na T2 kokr opažam tlele gor, me pa zanima nekaj, če si mogoče kej na tekočem s podatki in sicer kdaj bojo kej dvignili oddaljenost od centrale, če obdržiš ISDN? Kašna bo naslednja oddlajenost?
Sedaj je oddlajenost 900m.
Ti delaš na T2 kokr opažam tlele gor, me pa zanima nekaj, če si mogoče kej na tekočem s podatki in sicer kdaj bojo kej dvignili oddaljenost od centrale, če obdržiš ISDN? Kašna bo naslednja oddlajenost?
Sedaj je oddlajenost 900m.
Surfar ::
Amm, zakaj ne posodabljajo na T2 spletni strani tiste zemljevide, kjer je razvidno kje je dostop že mogoč? Podatki so še vedno za maj...
No če bere to kdo, ki je zaposlen na T2, bi bilo super če bi to ažurirali, saj se mi zdi brezveze tok težit, če je v mojem kraju še vedno v izgradnji, čeprav so mi marca obljubljali, da bo najkasneje do junija vse nareto.
Aja, kam naj kličem za informacije, če je dostop že mogoč, na številko za Splošne informacije, ali na številko za Tehnične informacije?
(Ali pa če kdo ve, ali je v Dravogradu centrala že zgrajena? (nočem več pošiljat mejlov, ker mi tak ne odgovorijo nazaj...))
No če bere to kdo, ki je zaposlen na T2, bi bilo super če bi to ažurirali, saj se mi zdi brezveze tok težit, če je v mojem kraju še vedno v izgradnji, čeprav so mi marca obljubljali, da bo najkasneje do junija vse nareto.
Aja, kam naj kličem za informacije, če je dostop že mogoč, na številko za Splošne informacije, ali na številko za Tehnične informacije?
(Ali pa če kdo ve, ali je v Dravogradu centrala že zgrajena? (nočem več pošiljat mejlov, ker mi tak ne odgovorijo nazaj...))
mitko25 ::
Finance: Dostop do interneta v petek še cenejši
1. septembrom bodo vsi večji ponudniki dostopa do interneta bodisi znižali cene bodisi uvedli druge ugodnosti, kot sta dvig hitrosti in polovične cene do konca leta. Najobširnejšo ponudbo ima Siol, največji slovenski ponudnik dostopa do interneta, unikatno T-2 z videotelefonijo in visokoločljivostno (HDTV) televizijo, najdražjo pa Sinfonika.
Jesenske prodajne akcije je večina telekomunikacijskih operaterjev napovedovala že v začetku poletja. UPC Telemach, največji slovenski kabelski operater, še preskuša delovanje internetne telefonije za celovito ponudbo triple play (internet, internetna telefonija in televizija).
Siol in T-2 z največ novostmi
Siol je pocenil znane pakete solo, duo in trio in uvedel novi paket za manj zahtevne uporabnike, v času naročniško-prodajne akcije pa za te pakete veljajo za nove naročnike (ob vezavi na 24 mesecev) do konca leta polovične cene. Siol še ne bo ponudil televizije HDTV, so se pa v vodstvu odločili za akcijo Pripelji prijatelja, ki zdajšnjim naročnikom omogoča dodaten popust. Pri T-2 cene telefonije in televizije ne bodo spreminjali, povečali bodo le hitrosti dostopa, bodo pa ponudili videotelefonijo in televizijske programe visoke ločljivosti.
Kabelski operaterji zamujajo z IP-telefonijo
UPC Telemach in Ljubljanski kabel že več mesecev preskušata internetno telefonijo (IP) in jo bosta po zadnjih napovedih ponudila še to jesen. UPC Telemach preskuša opremo in delovanje pri dveh manjših alternativnih ponudnikih. Julija Čeh, pri UPC Telemachu odgovorna za odnose z javnostjo, je povedala, da bodo storitev triple play ponudili v kratkem.
l.p.M.
1. septembrom bodo vsi večji ponudniki dostopa do interneta bodisi znižali cene bodisi uvedli druge ugodnosti, kot sta dvig hitrosti in polovične cene do konca leta. Najobširnejšo ponudbo ima Siol, največji slovenski ponudnik dostopa do interneta, unikatno T-2 z videotelefonijo in visokoločljivostno (HDTV) televizijo, najdražjo pa Sinfonika.
Jesenske prodajne akcije je večina telekomunikacijskih operaterjev napovedovala že v začetku poletja. UPC Telemach, največji slovenski kabelski operater, še preskuša delovanje internetne telefonije za celovito ponudbo triple play (internet, internetna telefonija in televizija).
Siol in T-2 z največ novostmi
Siol je pocenil znane pakete solo, duo in trio in uvedel novi paket za manj zahtevne uporabnike, v času naročniško-prodajne akcije pa za te pakete veljajo za nove naročnike (ob vezavi na 24 mesecev) do konca leta polovične cene. Siol še ne bo ponudil televizije HDTV, so se pa v vodstvu odločili za akcijo Pripelji prijatelja, ki zdajšnjim naročnikom omogoča dodaten popust. Pri T-2 cene telefonije in televizije ne bodo spreminjali, povečali bodo le hitrosti dostopa, bodo pa ponudili videotelefonijo in televizijske programe visoke ločljivosti.
Kabelski operaterji zamujajo z IP-telefonijo
UPC Telemach in Ljubljanski kabel že več mesecev preskušata internetno telefonijo (IP) in jo bosta po zadnjih napovedih ponudila še to jesen. UPC Telemach preskuša opremo in delovanje pri dveh manjših alternativnih ponudnikih. Julija Čeh, pri UPC Telemachu odgovorna za odnose z javnostjo, je povedala, da bodo storitev triple play ponudili v kratkem.
l.p.M.
Half-Saint ::
Do pred kratkim sem bil uporabnik SiOL ADSL. Od četrtka dalje pa sem pri T2. Problem je v tem, da sem imel prej iz telefonske vtičnice napeljana 2 kabla - en je šel na Callipso ADSL modem, drugi na Iskratel NT1. Ko je prišel monter iz Telekoma je odnesel neko škatlico, in prinesel splitter. Potem je prišel stric iz T2, priklopil modem in šel. Stvar naj bi stestiral O.K.. Pravim "naj bi", ker me ni bilo zraven. No, njihova ideja, da bi bil modem pri NT1 končniku meni ni bila všeč, ker bi moral vlečt 20 metrov utp kabla čez celo stanovanje spet.
Pameten kot sem, sem poskusil priklopit VDSL modem tako kot je bil prej. Itak, da ni delalo. Zdej sem že en teden brez neta, ker se modem ne poveže s centralo (modem sem vmes testiral pri kolegu in dela). Morda sem kaj narobe povezal, ko sem vse skup selil nazaj na NT1. Mi lahko kdo razloži kako mora bit vse povezano, da ne bom še 14 dni čakal koga iz Telekoma/T2, da se me usmili?
Hvala in LP!
SainT
Pameten kot sem, sem poskusil priklopit VDSL modem tako kot je bil prej. Itak, da ni delalo. Zdej sem že en teden brez neta, ker se modem ne poveže s centralo (modem sem vmes testiral pri kolegu in dela). Morda sem kaj narobe povezal, ko sem vse skup selil nazaj na NT1. Mi lahko kdo razloži kako mora bit vse povezano, da ne bom še 14 dni čakal koga iz Telekoma/T2, da se me usmili?
Hvala in LP!
SainT
SasoS ::
Vleci kabel, modem mora biti čimbližje spliterju. Če ne boš pa jamral da nikamor ne gre in da pada dol...
Problem je v tem, da nisem prepričan ali je splitter sploh prav priključen na NT1... kako naj to preverim?
lyn@ ::
hmmm
priljuček ---> modem ---> comp .... net mora delat.
Z razdelilcem je pa tko :
priključek ---> razdelilc ---> modem
---> razdelilc ---> telefon
Pri men je telekomovc NT1 pustu, čeprou nima funkcije (ni povezan).
Tko mam jst . Dela.
priljuček ---> modem ---> comp .... net mora delat.
Z razdelilcem je pa tko :
priključek ---> razdelilc ---> modem
---> razdelilc ---> telefon
Pri men je telekomovc NT1 pustu, čeprou nima funkcije (ni povezan).
Tko mam jst . Dela.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: lyn@ ()
Pr meni je tko.. nekako.. priključek > NT1 > splitter > modem/telefon..
samo jaz sem to malo drkal in ne vem, če je splitter prav priključen na NT1 (nima označenih priključkov). Sklepam, da če telefon dela je že OK.
Aja, pa še zmer ne dela. In na T-2 pravijo, da pride drug tedn MOGOČE tehnik. Kaj se njim res jebe, če je stranka en mesec brez neta?
LP
samo jaz sem to malo drkal in ne vem, če je splitter prav priključen na NT1 (nima označenih priključkov). Sklepam, da če telefon dela je že OK.
Aja, pa še zmer ne dela. In na T-2 pravijo, da pride drug tedn MOGOČE tehnik. Kaj se njim res jebe, če je stranka en mesec brez neta?
LP
lyn@ ::
imho lahko probaš modem povezat direkt na prikjuček, da ugotoviš ali se ti sploh "sinhronizira" na centralo..
A NT1 sploh rabš ?
A NT1 sploh rabš ?
Hvala za skico. Moj splitter je VDSLoISDN, če se ne motim.
Ko so mi montiral ADSL pred 2 letoma so tel. vtičnico onemogočili (prerezal žice) in potegnil ven dva 4-žilna kabla. En ta kabel pelje v mojo sobo in je bil prej vtaknjen v ADSL modem.
Včeraj sem probal na ta kabel obesit zgoraj omenjeni splitter in nato na splitter modem. Ne dela. Ne dela niti, če dam modem direktno na ta kabel. Če jst kej vem, se rabita samo dve sredni žili in bi to moralo funkcionirat.
Skratka.. to ni to? Ali pa jst kej narobe delam.
LP
SainT
Ko so mi montiral ADSL pred 2 letoma so tel. vtičnico onemogočili (prerezal žice) in potegnil ven dva 4-žilna kabla. En ta kabel pelje v mojo sobo in je bil prej vtaknjen v ADSL modem.
Včeraj sem probal na ta kabel obesit zgoraj omenjeni splitter in nato na splitter modem. Ne dela. Ne dela niti, če dam modem direktno na ta kabel. Če jst kej vem, se rabita samo dve sredni žili in bi to moralo funkcionirat.
Skratka.. to ni to? Ali pa jst kej narobe delam.
LP
SainT
butrca ::
Predvidevam, da bi moral razcepnik dat, pred ta kabel, ki gre v tvojo sobo, najbrž je bi tudi prej tam razcepnik za ADSL!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: butrca ()
Ne, tud prej tam ni blo nič. Garantirano ni v drugo monter iz Telekoma nič šaril okoli vtičnice. Bom danes odprl vtičnico in pogledal, če ni kaj not skrito :)
LP
LP
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Half-Saint ()
NewsFlash#1:
Na InfoTV (pregled tiska) sem slišal, da bo jutri Telekom ZVIŠAL cene impulzov in naročnine. (še en razlog več za it na IPTV)
NewsFlash#2:
APEK preprečil Telekomu dvig novih cen za razvezan dostop do krajevne zanke (najemnina, ki jo plača T-2, a lahko ima server v Telekomovih centralah - če bi uspel zvišat bi imeli dražje VDSL cene). VIR
Telelopovi.
Na InfoTV (pregled tiska) sem slišal, da bo jutri Telekom ZVIŠAL cene impulzov in naročnine. (še en razlog več za it na IPTV)
NewsFlash#2:
APEK preprečil Telekomu dvig novih cen za razvezan dostop do krajevne zanke (najemnina, ki jo plača T-2, a lahko ima server v Telekomovih centralah - če bi uspel zvišat bi imeli dražje VDSL cene). VIR
Telelopovi.
LP, Gregor GRE^
biasko ::
heloo
mena pa zanima tole:
V bajti imam 3 ISDN telefone ki so stari 3 mesece. Ali dobim tisti umesnik za ISDN telefone in koliko jih lahko priklopim? ker mi je škoda metati stran.
Hvala!
mena pa zanima tole:
V bajti imam 3 ISDN telefone ki so stari 3 mesece. Ali dobim tisti umesnik za ISDN telefone in koliko jih lahko priklopim? ker mi je škoda metati stran.
Hvala!