» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
103 / 248
»»

madmitch ::

Jaz vzamem pattona.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Zgodovina sprememb…

• spremenil: madmitch ()

MEDENA ::

Večji paketi pa so itak pred večino konkurenčnih paketov na svetu!
(američani plačujejo tudi po 400 USD na mesec za linijo 3Mbit/1.5Mbit!!!)

umiram od smeha...to si verjetno mislil 40,00$ ali manj....>:D

artes ::

Povprečne "realtime" podatke o hitrosti po celem svetu si poglejte na: http://www.numion.com/
in za našo SLOVENIJO:
http://www.numion.com/YourSpeed3/Graphs.php?Country=si&Type1=Today

Glede teoretičnih hitrosti VDSL in razdalj si preberite na: http://www.dslforum.org/aboutdsl/vdsl_tutorial.html

in dodatno še tule: http://www.cisco.com/univercd/cc/td/doc/cisintwk/ito_doc/adsl.htm

za teste pojdi na: http://www.speedtest.net/

uživajte

SpaWn ::

900m - 1200m t.m.h. do12 Mbis/sec downl. t.m.h. do 2,5 Mbit upload

- ni sans...

Pa je točno tko kot piše, mam jst malo ceč celo. Kar pobere spliter rata lih 10/2.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SpaWn ()

darkolord ::

Eno vprašanje, preden pokličem na T-2...

Imam 10/2 paket. Dela super. Po nekaj časa, ponavadi po kakih dveh tednih opazim, da mi download pade na 7 mbit. Ko restartam modem, deluje spet takoj 10mbit.

A je kaj narobe z modemom ali je že čas, da prestavim modem k vtičnici? :8)

artes ::

Kako si pa ugotovil da imaš samo 7Mbit prenosa.
Internet testi niso zanesljivi. Rezultati so odvisni od več faktorjev, ki jih najbrž poznaš in se dnevno spreminjajo.
Dejanska propustnost interneta niha.
V povprečju je okoli 3Mbit.

T-2 jevce ne sekirat zaradi takih banalnosti.

Če misliš, da ti reset modema pomaga, ga resetiraj.

sss ::

Če misliš, da ti net ne dela tako kot bi moral jih nadleguj kolikor se da.

darkolord ::

Kako sem ugotovil da imam samo 7Mbit? To pa res ni težko... prenašam en fajl (iz slovenskega serverja), vleče 680 kilo. Naredim test, pokaže nekaj manj kot 7Mbit. itd... Resetiram modem, vleče iz istega sourca 1150. Zgodilo se je že večkrat.

NavadniNimda ::

Dej modem nekam na samo, pa na čisto kratkem kabelčku naj bo. Pa nas pol obvesti tukaj.:|

Qcube ::

Torej. Danes dobil T-2. Razdalja 1680m po kablu 1380m po zraku (nisem še zasledil, da bi kdo imel na tej razdalji). Modem se sinhronizira z 6MB/380Kb. Pingi so od 11ms (mail.siol.net, kanin.arnes.si) do 40ms(www.google.com). Deluje pa zaenkrat v redu brez prekinjanja.

t0r0 ::

Qcube: si obdržal ISDN, maš PSTN, mav obrazlož?

Jst obdržim ISDN sm pa 1450m od centrale

Qcube ::

Sem odjavu ISDN, ker če ne bi trajalo še 2 leti preden me priklopijo :) .

Pol je pa logično ja. Ja jst bom še doug čaku:( , če se nam prej predn se stvar premakne premislu pa kej druzga naroču, slabo kaže za 1x

OZZY ::

he he...Apek kaznoval telekom... L I N K
Go with the flow.

EvilDare ::

Na koliko pa se podaljša razdalja če odjaviš telekom isdn?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EvilDare ()

OZZY ::

cc do 500 metrov po pogovoru s tehnikom.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OZZY ()

Vanich ::

A je kdo tu iz Jesenic - Plavž in si lasti T2 ? (Revolucija)
Ali pa razdalje 1200 - 1300 m od pošte na Jesenicah ?

Ker me zanima, kako to laufa, ker me voreng mika se naročit
na T2.

Na Jesenicah sicer prevladuje Telesat kabelsko omrežje - Homerca, ki je v šestih letih dodal enega ali dva nova brezvezna televizijska programa - ostalih 45 pa pol pizde mrzle vode niso vredni -in bi se že zaradi televizije splačalo naročiti.
Internet pa zaračuna 6900.- SIT + 3150.-SIT kabelska televizija.
Že tu se mi splača, če sploh ne pomislim na tistih 130 TV kanalov na T2 naspram 50 absolutno obupnih kanalov na Telesatu.

T2 ima sicer moj brat, vendar je on oddaljen 50m od pošte
in ne morem primerjat, ker mu vse deluje brez problema, pa
čeprav je priklopil modem na cca 12m telefonski kabel.

taurennn ::

na voljo so se modem, patton, cpe... settop je sel...

madmitch ::

taurennn, maš PM
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

IceBreakr ::

Pepca*Kardelj: mam jest, ampak v drugo smer od pošte ;) ca. 1400m baje (navem kako gredo tel kabl, toj vse zastaran še nekej), čeprav so trdil sprva 704m. T2 dela kr prima na 10/2, tv+stac.tel mam zaenkrat še Telemach oz. Telekom. Aja, nekajkrat na dan vrže ven povezavo za 2-15min, čakam še odgovor tehnikov od prejšnjega četrtka...
IceBreakr

A, živjo IceBreakr.
Mene pa glih za televizijo zanima najbolj če deluje brez problema na tej razdalji.

Potem me še zanima (saj bom vprašal še na T2)
ali se je mogoče naročiti na T2, če nimaš stacionarnega telefona ?
Kabel od telefona sicer imam v stanovanju (od prejšnega lastnika), samo telefon pa ni priklopljen gor.

Pa še tole: a lahko naročiš samo TV ali samo internet ali
samo TV in interent brez telefona, ali moraš vzeti vse skupaj ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

IceBreakr ::

Naročiš kar hočeš. Če še nimaš doma telekoma bo verjetno zadeva še najbl simpl, ker te ne ovirajo. Naslednji mesec grem še stacionarca prenest na T2, ker so na isdn naravnost oderuške naročnine.
IceBreakr

uporabnik12 ::

Kaj so vse te nadgradnje omrezja zadnje case. A gredo na vdsl2. Bo treba tud modeme menjat?

bradek ::

IPTV ma spet nadgrajen vmensik. Izgleda hudo noro! :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bradek ()

Magician ::

Pred parkimi dnevi nazaj sem dobil končno naročniško pogodbo od T-2, da je možen priklop k njim v kraju Mežica ( na njihovi strani je še vedno centrala v izdelavi ). :\

No v glavnem seveda se bom priklopil, me pa zanima naslednje. Vzeli bomo tudi telefonijo.
Doma imamo trenutno ISDN. Telefon imamo v pritličju in v I. nadstropju . Kaj moram zdaj naročiti 2 telefonska priključka ali 1 ? Gre lahko na oba telefona 1 telefonska številka ? Rad bi seveda imel 1 številko ker 2 ne rabimo ! Je potem pri T-2 možnost da na telefonu kot pri ISDN pokaže kdo te kliče ? Ter kaj je to PSTN vmesnik ali bom to rabil slučajno ? ( faxa nimamo )

Kje lahko izvem koliko sem oddaljen od centrale, ki bo po vsej verjetnosti na POŠTI ?

Hvala !

Se opravičujem za mogoče je za koga neumno vprašanje, vendar ne vem kako pri njih zadeve točno tečejo. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magician ()

MTm2H37rqt7B ::

Odlicen nov vmesnik!!! THUMBS UP!

Res tole pa olajsa zivljene, spored, ETA, kaj sledi... super!:)

powerrrr ::

Jaz imam eno vprašanje.
Ko sem poklical na t2, da vprašam kako je z priklopom, so mi odgovorili, da so telekomovci rekli da na moji lokaciji ni možen priklop, ker parica ni ustrezna. Potem sem poklical na telekom in mi niso znali odgovoriti zakaj je točno parica neustrezna. Rekli so, da je signal najverjetneje multipleksiranin da naj pošljem dopis na telekom Celje, če mi lahko omogočijo priklop na samosotojni fizični vod. To sem tudi storil in sedaj čakam na odgovor.
Zanima me, ali mi mora telekom omogočiti priklop na ustreznen samosotjni vod, oziroma kako naj to dosežem?
Vnaprej hvala za vaše odgovore.

pivmik ::

A lahko kdo objavi screenshote od novega vmesnika?
Hvala :) .

EDIT: Sem našel Navodila za uporabo, so noter screenshoti, zgleda res noro, komaj čakam optiko!
LP, Gregor GRE^

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pivmik ()

TgT ::

Mhm v navodilih :)
Hit'N'Run

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TgT ()

bdx ::

~Pepca*Kardelj: Jst sm s plavža (1300m) in nemorem imeti T-2 interneta, ker bom obdržu ISDN telefon. Če odjavim ISDN in naročim telefon pri njih, pravijo da nebo problemov. :)

TELESAT pa itak smrdi. Samo zažgat jih je treba. :D
progamer

Muzo ::

GUI je res super :) to so pa že prednosti pred kabelsko recimo :) sicer ni ful hudo uporabno, je pa nobel :D

celloak ::

Ne vem kaj tukaj ni uporabnega. Men je stvar _super_ :D :D :D.

Si vidu podatke o naslednjih oddajah? Prtisn tipko desno.

Jst sm s plavža (1300m) in nemorem imeti T-2 interneta, ker bom obdržu ISDN telefon. Če odjavim ISDN in naročim telefon pri njih, pravijo da nebo problemov. :)

Ma, oni bojo rekli da to dela super tud če stanuješ u Afganistanu, samo glede na izjave uporabnikov to še ne pomeni da to drži.
Zato me pa zanima mnenje nekoga ki to že ima na tej razdalji v moji soseščini.

To pa da Telesat pa Homerca smrdi, se pa voha že iz aviona.
Zato ga pa hočem čimprej odjebat, da ga ne gledam več.
Mamicu mu izkoriščevalsko ni dal nobenga novga programa že 5 let.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

T2 že nekej časa opravlja dela na centralah po vseh koncih v slo, se komu sanja kaj se dogaja? Posodabljajo? Ma kdo kakšno informacijo?

Irmscher ::

Poslovna skrivnost! :D :D :D

Nadgrajujejo, ali ne, pocasi se utrujam od te skupine pacijentov. Sedaj iz njihove mreze spet ne gre na dolocene strani. Recimo ne gre na www.index.hr

Zakaj malo ne zamenjajo ljudi, pa da pride enkrat en ko se spozna pa uredi vse. Bog ve na katere se ostale strani ne gre.

nekdo123 ::

meni lepo odpre www.index.hr

coffeetime ::

Pozdravljeni.

Mi lahko kdo prosim pove kako oz. kje naj preverim razdaljo od centrale do hiše? :\
Rad bi preklopil na T-2 ker me Telekom odira! ;(
Za info.centrala je v Goričah ( to je pri Golniku-Gorenjska ) , priključek pa na Trsteniku.Če ima že kdo v tem okolšu T-2 naj sporoči.
Hvala za odgovor.
Lp

Meni ne dela ze mesec, dva ne. Da klicem in dobim modela, ki bo "povedal naprej"? Ne da se mi. Zato prosim, ce kdo ima podoben problem in se mu da zapravljat cas z njimi naj jim zatezi. Jaz jih imam ze res pun k,, pa mi niti ne dela tako slabo, ampak imajo pa vsak teden neko novo presenecenje.

Drugac pa:

Tracing route to www.index.hr [217.14.208.70]
over a maximum of 30 hops:

1.
2 7 ms 7 ms 7 ms 84.255.208.136
3 * 10 ms 8 ms 84.255.208.129
4 12 ms 13 ms 14 ms kklag1-176-61.net.uta.at [212.152.176.61]
5 18 ms 19 ms 20 ms c124wintx1-pos1-0-0.net.uta.at [212.152.193.50]

6 18 ms 18 ms 18 ms tele2-TGigE-vie.net.uta.at [212.152.189.66]
7 20 ms 21 ms 18 ms vie3-core.pos0-0.swip.net [130.244.205.49]
8 19 ms 19 ms 19 ms univie1-core.pos3-0.swip.net [130.244.194.114]
9 19 ms 152 ms 29 ms 62.156.138.58
10 19 ms 21 ms 18 ms 217.239.38.177
11 * * * Request timed out.
12 18 ms 22 ms 17 ms 213.250.19.195
13 20 ms 20 ms 21 ms 193.77.254.214
14 * * * Request timed out.

Sergio ::

Enaki traceroute. Stran dela super in mi jo odpre normalno.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Uporabnik12 - problem, kot vidiš, je pri SiOLu, kot pred kakšnim mesecem. Spet jih bo moral nekdo poklicati in potem bodo porihtali, saj znajo.8-)

Hardstyle ::

@t0r0: centrale posodabljajo oz. urejajo! Naj povem, da so ta teden uredili centralo v Lenartu, ostale centrale pa naj bi končali do konca septembra.

@coffeetime: razdaljo po kablih od centrale do tvoje hiše preveriš tako, da pokličeš na 0590 000 00 in poveš naslov ter kraj, kjer si doma pa ti bodo povedali razdaljo med tabo in centralo po kablu.

Lp,
Rok

Hardstyle ::

@uporabnik12: zakaj misliš, da je problem pri ISPju? Si morda pomislil, da problem leži v tvojem računalniku oz. v tebi samem? Pri vseh ostalih dela stran tako kot mora le pri tebi ne. To je malo čudno! Pa misliš, da je nemogoče, da kaka spletna stran pade dol? Tud to se dogaja veš?

roscha ::

Ne drekat preveč. Tudi meni ne dela index.hr.

In ne ni problem v nedosegljivosti strežnika. index je gor. Pizdarija je na t-2 strani, oz Siolu.

Tko za hec. V katerem IP poolu ste tisti ki vam dela in tisti ki nam ne?

Moj je 89.212.xxx.xxx

Vlady ::

Ewo jaz pa že več kot en mesec čakam na preklop na T-2. Vse sem že poslal in 2x klical, pa so mi rekli, da bodo prišli z telekoma po opremo, ampak jaz še vedno na siol-u. ;((
"Lotereya - naibolee točnyj sposob učeta količestva optimistov"

Sergio ::

roscha: Dela in 84.255.xxx.xxx
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

fizolcek ::

NavadniNimda: iz tega da po 13. hopu ni vec replyja ti sklepaš, da je problem pri Siolu? Če tebi stran odpre, probaj še ti traceroute pa poglej kje se ustavi tebi.

Hint: iz Siola stran odpre pa od istega hopa naprej timeouta

Fižolček - ne iz tega ne sklepam tega. Baje je bil SiOL opozorjen pred 1 mesecem in so popravili. Takrat je bilo nekaj cajta OK. (jaz si ne zmišljujem teh reči.)

Še enkrat: sem na 84.255.xxx in mi dela, če moram že it gledat če dela.

hysteria ::

Meni tudi ne odpre www.index.hr

Sem pa tako kot uporabnik roscha, na IP-ju 89.212.xx.xxx

sleby ::

ma se kdo kak STB odvec?:)
««
103 / 248
»»