» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
78 / 248
»»

Brane2 ::

"Internet Protokol" , na kratko IP.
Če ima paket spedaj IP header, je "internet".

Če pa imaš ti spisek izjem, pa ga lahko predebatiramo.

Rad bi videl tole kot utemeljitev za zavrnjeni račun.

O tehnikalijah in definicijah se lahko pogovarjami v nedogled, a tu je šlo za reklamacijo storitve.
On the journey of life, I chose the psycho path.

|SNap| ::

Poglej, zame je kvalitetno opravljena storitev ISPja to, da moji paketki pridejo do cilja in da paketki, ki so namenjeni meni, pridejo do mene. Če ne pridejo, pa naj bo zaradi nedelujočih povezav s tujino, routing problemov, packet lossa ali pa če jih nekatere samovoljno stran pomečejo, je to napaka.

Sej ne nasprotujem filtriranju portov, kjer so dejavni črvi, ampak hudiča, naj ponudijo možnost odjave od te dodatne "storitve". Pa če potem na abuse dobijo opozorilo, da se s tvojega IPja širi kakšna zalega, ti spet uvedejo prisilno filtriranje.

Poglej, zame je kvalitetno opravljena storitev ISPja to, da moji paketki pridejo do cilja in da paketki, ki so namenjeni meni, pridejo do mene. Če ne pridejo, pa naj bo zaradi nedelujočih povezav s tujino, routing problemov, packet lossa ali pa če jih nekatere samovoljno stran pomečejo, je to napaka.

S tem se v večjem delu strinjam.

Sej ne nasprotujem filtriranju portov, kjer so dejavni črvi, ampak hudiča, naj ponudijo možnost odjave od te dodatne "storitve". Pa če potem na abuse dobijo opozorilo, da se s tvojega IPja širi kakšna zalega, ti spet uvedejo prisilno filtriranje.

Tudi to je večjidel res. Lepo bi bilo imeti totalka nefiltriran dostop. Ne moreš jih pa v to prisiliti. Če jim ni do tega, jim pač ni.

Tu moram reči, da jih razumem. Kvadrilijarda mulcev, ki laufajo BT 100 na uro, zahteva nefiltriran dostop, preko katerega seveda vneto delajo sranja.
Ker take težko tožijo ( kaj lahko iztožijo ? Žepnino za naslednjih 7.000 let ? ), se pač tega ne grejo.

Bežen pogled z Etherealom ali čem podobnim ti kaže neprestane smb zahteve sosedov na DSLu, ki bi stalno radi nekaj, da o DNS poizvdbah za imena na lokalnem omrežju ne govorimo. Povsem jasno je, zakaj so ti porti blokirani.

Muzo ::

Imam T2 že ene 3 mesce, zadnjič sem pa bral da je nekdo rekel, da ima z eno številko aktiviran tako PSTN vhod kot IP telefon.

Zdj pa eno vprašanje, kako bi recimo to dosegel.. če bi imel aktiven še en analogen vtič za telefon, bi z analognim modemom lahko pošiljal fakse ane? Pa da bi še vedno imel samo eno številko, to bi šlo? Ne bi nič sprejemal, samo pošiljal.

Kako nej torej pridem do tega?

Hvala :)

Brane2: To imaš sicer prav, da jih v to ne moremo prisilit. In ok, če je njihova poslovna odločitev taka, se lahko jaz postavim na glavo pa tega ne spremenim.

Vseeno pa sem mnenja, da bi, na zahtevo, morali popolnoma odstraniti filtre. Pa četudi je za to potrebna papirnata prošnja.

Tudi ne vidim specifičnega smisla v filtriranju ravno SMB. Kaj pa ko bo postfix/sendmail exploit zuni, bodo filtriral 25, ko pa bo ranljiv Apache pa 80 al kaj?

Je pa res, da povprečni uporabnik ne poganja smtpdja in httpdja, windows file sharing pa lahko, brez da se sploh zaveda. Ampak tak verjetno ne gre pošiljat mailov, da mu odblokirajo porte.

Tody ::

Če bi bil jest T2 ti bi dal podpisat pildek da če skozi tvoja vrata (katerakoli) pride kaka svinjarija, si pravno in materjalono odgovoren...

janko771 ::

Mene zanima kolk priključkov vdsl ima že T-2 do danes tko mal za info sprašujem.
lp
jest

Tody, zato pa ti nikoli ne boš T2...

Irmscher ::

Dobil pozitiven odgovor s Telekoma za priklop skupno razvezanega dostopa, samo net vdsl 10/2.

Na T-2 rekli, da bo priklop nekje 25.4 (+/- 3 dni), še prej bom dobil klic s Telekoma.

A se še vedno da prevzeti modem na Brnčičevi?

DixieFlatline ::

Kdo ve, kako je z novimi STBji, ki naj bi bli že nekaj časa na testiranju?
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

OldSkul ::

Irmischer, a veš kdaj je T-2 dobil ta odgovor?
Ker pri meni, so dobili pozotiven odgovor 10.4.2006 in zdaj isto čakam...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OldSkul ()

Pojma nimam, pogodbo sm poslal v zač. decembra 05, 7.4 je pa bila poslana še ena poizvedba na Telekom, tokrat tudi potrjena.

Sm pa 320m od centrale v LJ ;)

MrStein ::

Tody:
Če bi bil jest T2 ti bi dal podpisat pildek da če skozi tvoja vrata (katerakoli) pride kaka svinjarija, si pravno in materjalono odgovoren...

To bi moralo veljati za vse po defoltu, brez trošenja nekih papirjev (razen enega izvoda Uradnega Lista). ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

dean444 ::

Mja kolegica je poslala 15.03.2006 povpraševanje telefon in internet pri t2- in so jo v soboto že preklopili in ji vse ful dobr dela. je iz most.
Sam sem naročil samo net in me še nihče klical, povraševanje pa sem poslal 1.03.2006, se pravi da je že potekel 30 dnevni rok.
xy

keeneye ::

Če koga zanima...

Pravkar so (T-2) upgrejdal stacionarne telefone,
tako da imenik deluje tako kot mora (iskanje klicočega po imenu in ne
po telefonski številki kot je bilo doslej).

Dum spiro spero

AndY1 ::

Eno vprašanje: s sodelavcem imava T-2 1/256 paket (vsak na svoji lokaciji, celo različni mesti). Pri polno odpretm uploadu nama povezava izgublja pakete. On ima Linux, jaz WinXP, on Linux router, jaz SMC barikado, tako da so konfiguracije popolnoma različne.

Pri ping-anju www.t-2.net (pri polno odprtem uploadu) imam jaz cca. 10% packet loss, on pa ima 18% packet loss. Sicer ping ostane pri 20ms samo packet loss je pa očiten.

Edit: Aja, traceroute pokaže, da so izgube na prenosnih poteh izven mojega routerja.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: AndY1 ()

sadarj79: 7.4 poslana poizvedba na Telekom, 13.4 je Telekom odgovoril pozitivno.

AlienGT ::

SasoS: "amino nima s tem nič, brskaš s komando od televizije"

Poslušaj, glede na to da se uporablja priloženi daljinec od aminota tako za upravljanje Settop-boxa kot tudi za TV (torej tudi za gledanje teleteksta), ponovno sprašujem kako je poleg neke glavne strani mozno izbrati podstran z daljincem od aminota.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

SasoS ::

Odvisno od televizije, meni na Philipsu prav tako ne primejo tipke za podstrani čeprav ostale (več ali manj) delajo. Aminotov daljinc ni univerzalen, le olajša ti kakšne funkcije da recimo ne iščeš panično daljinca od TV da daš mute. Če hočeš imeti vse funkcije na enem daljincu kupi kakega univerzalnega s funkcijo učenja. Še enkrat, Amino nima nič s teletextom :)

Irmischer, hvala.

Se pa vidi, da kar hitro odgovorijo na povpraševanje. Torej potem rabijo še recimo en teden, da odobrijo priklop.

Orchestra ::

Trenutno plačujem ADSL1/256 pa misnem prešaltat na T-2 8/1.Sem 350m od centrale(po zraku)...kolk košta odjava siola(še 12 mescov)?

Jan987 ::

okol 15k

Prospekt ::

Za tiste ki ne veste kako bi izmerili razdaljo med centralo in svojo bajto (or whatever)seveda zračno....

Rabite samo Telekomov imenik z načrti/zemljevidi mest, tam nekje izberete orodje meri razdaljo in voila.
Natančen naslov centrale dobite na T-2.net.
Kako dobit telekomov imenik je pa druga zadeva hihi.
Jest sm oddaljen 978m :>

|bLaD3| ::

Wooohoooo zadeva v Šiški zelo hitro napreduje.. ze posravljajo omarce po blokih :D

Ja, to sam tm na prek. bridagah :D

No, pa je le bila neka korist od partizanskih brigad... :D

nekdo123 ::

A se sam men, a se še kermu zdi, da je T-2ju padel dol six router/server? Čist ves promet na ostale Slovenske operaterje gre čez Avstrijo/Nemčijo:

c:\>tracert www.arnes.si

Tracing route to kanin.arnes.si [193.2.1.87]
over a maximum of 30 hops:

1 3 ms 2 ms 1 ms 192.168.0.1
2 13 ms 11 ms 13 ms 84.255.208.255
3 14 ms 11 ms 11 ms 84.255.208.129
4 16 ms 17 ms 19 ms kklag1-176-61.net.uta.at [212.152.176.61]
5 24 ms 23 ms 23 ms C76wmode1-tengigE-4-2.net.uta.at [212.152.192.174]
6 144 ms 131 ms 208 ms C76wmode1-tengigE-4-2.net.uta.at [212.152.192.174]
7 22 ms 23 ms 25 ms vie3-core.gigabiteth1-0.swip.net [130.244.205.57]
8 37 ms 37 ms 38 ms fra2-core.pos12-0.swip.net [130.244.193.154]
9 36 ms 38 ms 37 ms weis-core-1.pos0-0.swip.net [130.244.194.181]
10 38 ms 38 ms 37 ms some.frankfurt.router.Level3.net [130.244.200.86]
11 46 ms 37 ms 37 ms ae-0-52.bbr2.Frankfurt1.Level3.net [4.68.118.34]
12 48 ms 48 ms 50 ms so-3-0-0.mp2.Vienna1.Level3.net [4.68.128.6]
13 49 ms 48 ms 48 ms so-11-0.hsa2.Vienna1.Level3.net [4.68.124.190]
14 48 ms 48 ms 48 ms 212.73.202.142
15 62 ms 63 ms 63 ms so-1-2-0.rt1.vie.at.geant2.net [62.40.113.2]
16 72 ms 71 ms 71 ms at.si1.si.geant.net [62.40.96.14]
17 76 ms 73 ms 71 ms arnes-gw.si1.si.geant.net [62.40.103.50]
18 77 ms 71 ms 71 ms larnes6-V101.arnes.si [212.235.160.245]
19 71 ms 72 ms 71 ms rarnes13-G0-1x103.arnes.si [212.235.160.238]
20 78 ms 73 ms 72 ms kanin.arnes.si [193.2.1.87]

Trace complete.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nekdo123 ()

NavadniNimda ::

Tracing route to kanin.arnes.si [193.2.1.87]
over a maximum of 30 hops:

1 8 ms 7 ms 8 ms 84.255.208.255
2 7 ms 20 ms 7 ms 84.255.208.129
3 7 ms 7 ms 7 ms 84.255.208.132
4 7 ms 7 ms 7 ms six.arnes.si [193.2.141.33]
5 8 ms 7 ms 8 ms rarnes13-G0-2x105.arnes.si [212.235.160.226]
6 8 ms 8 ms 8 ms kanin.arnes.si [193.2.1.87]

NavadniNimda: Očitno T-2jevi tehniki res velik berejo tale forum, ker so poštimal! Zdej dela.

Pa valjda ne misliš, da delajo zdele zvečer ob tej uri?!8-O

Drugače si ne predstavljam, zakaj zdej dela, pred uro in pol pa ni?

darkolord ::

Danes to (vsaj) od 16h ni delalo...

White666 ::

A mogoče imel kdo podoben problem : Imam povezavo 10/2. Zjutraj prižgem računalnik, povezava se vzpostavi o.k. (speedtest.si Uploud: 1,76 Mb/s , Download 9,55 Mb).

Po določenem času (5min- 2uri) pa izlopi povezavo (local area connection unplugged) , se samodejno ponovno vzpostavi , vendar z močno okrnjenim uploudom (max. 600 Kb/s). Tako tudi ostane dokler ne ugasnem modema za kakše 10 min in ponovno priklopim.

Zahvaljujem se za kakršnokoli pomoč.

čemanca ::

Živ!

Samo za info..........imam telf. pri t1 in intern. pri t2 (1/256 paket). 2 dni nazaj so priklopili zadevo in špila zelo dobro. Sicer sem se malo načakal od oktobra, ma upam da zej bo laufalo. Moram pohvalit t1 in t2 za prijaznost okoli priklopa.

Lp iz Ajdovščine

cortez ::

lep pozdrav!

zanima me, v kolkem času me bo priklopu T2, saj ga čakam že 2 dni. Telekomovc mi je pršu že v četrtek dopoldne, T2 pa še ni od nikoder!!!

št pogodbe. 5044

koliko računalnikov lahko priključiš na vdsl aparat?

frenk ::

cortez: jest sm deset dni čakal s tem da sm jim težiu praktično vsak dan po minulem tretjem dnevu

BendeR ::

Em, kdaj ste vi dobili podpisano pogodbo vrnjeno? Pri meni bo počasi 2 mesca, pa ni blo še nič slišat od njih. Na zadnje sem poslal mail in še niti poizvedbe niso poslali - 1 tedn nazaj.:\

CoC ::

Js se vedn cakam na T2. Ne sicer tako dolgo kot drugi ampak je vseeno precej vec kot 30 dni. In izgleda da bom cakal se vsaj kak mesec, glede na to, da sem od centrale oddaljen 1300m. Sem pa zaslediu ugodno ponudbo pri kabelskem operaterju.
In me zanima, ce lahko prekinem pri T2 pogodbo brez kaksnih penalov? (od dneva poslane pogodbe je vec kot 30 dni, priklop pa se vseeno ni biu izveden)

Hvala za odgovor!

|bLaD3| ::

CoC:
Seveda lahko.

CoC ::

Ej hvala ti za res hiter odgovor:)

augustus ::

Čemanca!

Verjetno si prvi v Ajdovščini, ki ima T2. Ali pa vsaj prvi, ki ima T2 in spremlja ta forum. Kje v Ajdovščini pa si? Jst sem na Ribniku, oddaljen od centrale kao 1000 m in še čakam na kakšno informacijo od T2.. Res je sicer, da ima Telekom precej bližje nas še eno centralo, vendar ta očitno ni nadgrajena za VDSL.

čemanca ::

Živ!

Ja, sem eden prvih moje vrste v Ajd. (telf t1 in intr. t2)....tako je nekaj rekel monter iz t2.
Priklop je bil po 2 dneh, ko sem dobil modem. (res sem tudi malo "podreza"l t2)!
Sem zraven zdravstvenega doma......t2 mi je rekel da sem 237m od centrale.
Ne vem kako bo z 1000m od centrale. Dejmo rečt, da enkrat bo.
Mislim da bo v prihodnosti več ponudnikov in možnosti do hitrega interneta. Upam da bo t2 tudi kaj ustimal glede tistih preko 1000m.

Veliko mirnih živcev in potrpežljivosti!:))

LP!

augustus ::

Čemanca hvala!

Upamo na najboljše. Potrpežljivosti pa ne bo zmanjkalo. Če je ni zmanjkalo do zdaj z dial-up dostopom ...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: augustus ()

Swiwer ::

Nam so pred nekaj dnevi Telekomovci namestili na naso analogno (PSTN) telefonsko linijo tisti VDSL razcepnik (splitter), ki naj bi bil potreben za delovanje VDSL-ja. Zatem so iz T-2 prinesli se vso svojo opremo. Problem pa je to, da na VDSL modemu utripa lucka LINK ves cas in ker na T-2 niso vedeli za kaj gre so nas narocili na neke meritve. Ocitno VDSL signal ne pride v nas modem. Zanima me, ce je se kdo od vas dobil od Telekoma ta VDSL splitter na PSTN linijo. Meni je malo cudno ker na njem pise VDSLoISDN splitter. Ne vem zakaj ISDN ce je pa to PSTN linija. Je to prav ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Swiwer ()

Probi brez splitterja samo modem & internet.

mitja_i ::

Itak, da je ISDN vmesni, saj so rabili 6 mesecev, da si jih nabavili. Misliš, da imajo dva modela? Ne, saj ISDN in PSTN deluje v podobnih frekvencah in če ti splitter počisti ISDN linijo, ti bo tudi PSTN.

Jst sm si že zrihtal ISDN modem, saj imam še en račun pri Siolu prek firme tako, da sm si priskrbel internet tud če mi net ne bo kkšn dan delal, ker naslednji teden so rekli, da dobim T-2 net + seveda obdržim T-1 telefon.

fantasist ::

mene pa zanima, kako je z montazo T-2ja? so kaksne vecje tezave al lhk to vsak smrtnik montira zadevo?
so mogoce tudi kje kaksna navodila za montiranje T-2 sistema?

Pomoje je boljše, da počakaš prihod monterja T-2.

Kot prvo, nevem če je še možen osebni prevzem opreme na Brnčičevi.

Ni problem zvezat, problem je, če bo sploh delalo :)

WarpedGone ::

Vprašanje:

Kako zgleda rokovanje s STBjem v praksi?

Predvidevam, da ta oddaja vedno na istem kanalu, na TVju maš pa vedno nastavlen na ta kanal. Ma STB svoj daljinc al kej podobnga?

In če mam 2 STBja, enga za TV, druzga za videorekorder, ma pol vsak svoj daljinc? In mam polno mizo daljincev?
Zbogom in hvala za vse ribe
««
78 / 248
»»