» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
77 / 248
»»

Wox ::

Aha. Sem zdaj ponovno pingal iz konzole in mi kaže zelo podobne čase kot tebi. Vendar ko zaženem igro ET (Enemy Territory) mi tam kaže precej višje pinge, skače od 92ms do 101ms. Če se dobro spomnim mi na SiOLu ni šlo prek 50ms. No ja, mogoče je strežnik zabasan, ker laga kar precej.
Commodore 64

TommyLee ::

Evo moja zgodba se od (30.10) nadaljuje. Danes zvem da sem od centrale oddaljen 1590m. In me ne bojo prklopl zarad 90m. Hihi :\
www.dornik.si

polde66 ::

mene zarad 23 metrov
sicer je zadeva taka če bi blo po predpisih je tvoja pogodba in moja pogodba vezana na čas ko sva jo sklenila in pod pogoji kateri so veljali takrat, vprašanje pa je kaj pridobim oz kaj lahko izgubim s tem. Mam siol 4/512 kateri mi deluje kot treba in vprašanje kaj bi z T-2 pridobil na nekvalitetni liniji razen manjše cene. Če bi mi uplovd delal vsaj 1 mega bi blo idealno, vendar se bojim da temu nebi bilo tako.
polde

r5r ::

TommyLee: Lahko poveš ulico... :)

Jaz sem oddal povpraševanje danes, oddaljen sem pa okoli 900m.
And it makes me wonder.

jerry2000 ::

Pa kako veste kolio ste oddaljeni, po TIS? Jaz sem 1570 ali koliko. Zakaj ne bi prikljapljali nad 1500m? Kje to piše?
Jerry and Tom

r5r ::

Lahko izmeriš s koraki, s kolesom, z avtomobilom, saj na spletnih straneh piše lokacija centrale. Sicer ni natančno, saj lahko kabel kje kakšno zanko ali dve naredi. >:D
And it makes me wonder.

Ja polje pa res to to -( 1570 metrov od most. Čeprav imam BTC centralo bližje, menda spadamo pod Moste. Kako naj pa to ugotovim, kam spada šteilka? Pošta prihaja v moste, verjetno je tudi centrala potem ta prava.

Samo router mi potegne downlaod le 250KB/sek :-( SMC 7004BR. Očitno bom moral novega kupiti, direkt pa dela 1200 KB/sek :-/ Rabim ali poceni ali pa dual WAN router (teh ni za dobiti).
Jerry and Tom

TommyLee ::

@polde66: Bilo bi fer, ker sem že takrat oddal pogodbo, da bi mi prklopl, če bi delal bi, drugače ne. Bi pa veliko pridobil s tem, ker trenutno sploh nimam interneta.

@r5r: Pod pristavo 7
www.dornik.si

zoro100 ::

Eto po več kot pol leta čakanja so me včeraj poklicali iz Telekoma in povedali, da bodo pripravili vse kar je potrebno za priklop interneta int. ponudnika podjetja T-2 in da mi bodo tudi prinesli potrebni razdelilnik, za priklop telefonije in Interneta-ponudnika T-2.
Čez približno 1 uro pa so me še poklicali iz T-2 in se prav tako napovedali, da bodo prišli danes ter opravili priklop interneta (seveda čakal pa sem toliko dolgo ker nameravam še obdržati PSTN telofonijo pri Telekom Slovenija). Kako bo vse to delovalo bom še poročal, drugače pa upam, da bo držal pregovor "KDOR ČAKA-DOČAKA".

l.p. se še slišimo :)

rakusj ::

No pa še jaz pristavim lonček,da vas malo nasmejem (meni pač ne gre na smeh :( )
Skratka relativno hitro so me priklopili,pogodba sredi februarja,priklop 4.4,pa se je najpre izkazalo da je parica v bajti "mrtva",ker je nekje na poti prekinjena. Telefona na tem naslovu ni bilo že cca. 20 let. Pa sem napeljal nov kabel v telekomovo omarico,se priklopil na krone in je začelo delat.
And now for the funny part: modem se mi sinhronizira na 14Mb/128kbps !! Jupi a ne....
Naročen imam paket 10/2 + TV.
Zdaj pa vsak dan prijazno pokličem kaj bodo naredili,kdaj bood pogledali,itd...itd...

Še to,od centrale je zračne linije cca.1100m,samo nekako dvomim da je razdalja faktor,ker ima kolega nekaj cca. 10 hiš naprej,se pravi dlje od centrale paket 8/1 in modem sinhroniziran na 25/6....

e-spy ::

Zanima me zakaj je kljub nizki varnosti t-2 filtrira sledece porte,
135/tcp filtered msrpc
136/tcp filtered profile
137/tcp filtered netbios-ns
138/tcp filtered netbios-dgm
139/tcp filtered netbios-ssn
445/tcp filtered microsoft-ds

da bi jih odprli pa nocejo nic slisat.
Kako bi jih prisilu, da mi jih odprejo.
Hvala za informacije
-- by e-spy

CCfly ::

Povej en dober razlog, da bi imel te porte odprte v svet.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

SasoS ::

hvala bogu da to blokirajo. smb nima kaj delati na internetu. če to uporabljaš je skrajni cajt da se zmisliš kaj drugega.

bartmatej ::

@jerry2 : Pri nas dobiš Dual WAN router : http://www.netgear.com/products/details/FVS124G.php.
Cena cca 55.000 SIT, uvoznik Domex.

LP Matej

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

e-spy , mikisoftovi porti so blokirani, ker bi šlo čez njih 70% vseh virusov.

Microsoft : Varnost nam je pomembna. Varnost naših denarcev, da ne bo pomote.

;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Neaktiven ::

Sauron
Smo v hiši, ki ima dva stanovanja in en telefonski priključek. V našem stanovanju imamo ISDN telefon in ADSL modem, v drugem stanovanju pa je samo ISDN modem.
Zanima me, če je možno obdržati ADSL modem in ISDN telefon v našem stanovanju, v drugega pa namestiti VDSL modem? Lahko oba modema delujeta brez problemov ali to sploh ni možno?
Če ni možno, me zanima še, če se lahko ustvari nov prikluček v drugem stanovanju (iz priklučka ki je že v hiši), v našem stanovanju pa se obdrži ADSL in ISDN? Ali je potreben čisto nov PSTN priključek od telekoma?

mitja_i
Uporaba ADSL in VDSL skupaj na eni parici ni mogoča. Za storitev VDSL dostopa do interneta je ADSL potrebno odjaviti. Na novi parici je pa seveda lahko vzeti samo VDSL.

Danes pa sem od njih dobil tale odgovor:
Za priklop na naše storitve potrebujete le telefonsko vtičnico. Se pravi v
tistem stanovanju kjer želite priklop mora biti prosta telefonska vtičnica.

Takrat, ko so mi namontirali ISDN in ADSL so iz vtičnice potegnil drug kabel, tako da je vtičnica na nek način prosta in to razumem tako, da je očitno možno uporabljati ADSL in VDSl modem skupaj. Ali so to kar nekaj odgovorili samo da so odgovorili?

Ni možno. Poleg vtičnice rabiš imeti tudi lastno linijo do telekomove centrale. V tvojem primeru si isto linijo delita 2 stanovanji (vse skupaj je 1 ISDN priključek ki ima 2 govorna kanala če prav razumem). VDSL ali ADSL modem zasede frekvence nad govornim področjem, v tvojem primeru je to že zasedeno z ADSL modemom. Naročiti moraš še en priključek pri telekomu če ADSL želiš obdržati.

freserovski ::

Torej, če na siol pošljem povpraševanje za ADSL in je ta storitev možna (od telekoma sem dobil preko T-2 odgovor, da priključek ni možen, ker nisem na samostojni parici) potem se lahko pritožim in nekak preko tega dobim priključek T-2 - Telekom me mora priključit na samostojno parico?
Al kako je s tem :) ?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

|bLaD3| ::

:>

Ginginova ::

He, he. Telekom in T-2 na enem kupu. :D

Ogo

T2 blokira še en port, ne vem točno številke, ampak tistega, kjer je IP telefonija :-( zato mi Volja telefonija ni delala (ena linija od obeh). So mi dali na Volji drug port, zdaj pa dela... Pa preden kdo vpraša zakaj imam na Volji IP telefonijo, ker sem jo prej vzel, kot sem vzel T2. In mi dela čisto solidno.

PS - Tisti router sem pa gledal, samo mi je pa res predrag :-(

Jerry
Jerry and Tom

|SNap| ::

CCfly: Kdo pa pravi, da jih hoče met odprte v svet?

Ah kje, sej lastnega firewala pa itak nihče ne zna nastavit tako, da dovoljuje dostop samo z določenih IPjev, doh ... :\

Nej pa dodajo še eno možnost, "Brez varnosti", za tiste, ki sploh nočejo, da se t-2 vmešava v njihove paketke več, kot je nujno potrebno :) In potem lahko na "Nizki varnosti" še vedno lepo blokirajo porte, ki so trajno/trenutno ogroženi zaradi wormov.

Če meni samba porti ne bodo delovali, bom veselo reklamiral račune, in napisal da mi internet ne dela tako kot mi mora...

CCfly ::

Nizka varnost ne nikakršna varnost.

Ah kje, sej lastnega firewala pa itak nihče ne zna nastavit tako, da dovoljuje dostop samo z določenih IPjev, doh ... :\
VPN-ja tudi nihče ne zna postavit, doh.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Antonius ::

Ali je že kdo s telefonom pri TS in internetom pri T2? In če je, kakomu stvar "špila"?

Jan987 ::

dej preber zadnji dve strani no!

damjan11 ::

pingi so do k...a. Internet pa je le

Antonius ::

Jani123: dej preber zadnji dve strani no!

Zato tudi sprašujem. Eni so napisali, da jih bodo priklopili takoj v začetku aprila, sedaj pa nič ne napišejo kako ta kombinacija deluje. Tudi sam nestrpno čakam, ker sem internet na ta račun že odpovedal, telefon pa moram pri TS ohraniti!

OldSkul ::

Lejte, jst tud kmalu dobim VDSL, seveda imam namen obdržati telekomov telefon. In obljubim, da bom povezavo izdatno testiral in vse postal sem!

Brane2 ::

Če meni samba porti ne bodo delovali, bom veselo reklamiral račune, in napisal da mi internet ne dela tako kot mi mora...

"Smb" še ne pomeni internet.
On the journey of life, I chose the psycho path.

CyberPunk ::

Meni omenjeni porti delajo oz. verjetno niso blokirani. Vsake toliko mi v logu od firewalla namrec vpise, da je blokiral poskus dostopa na 137. :)

Imam pa blokiran dostop do spletne strani Ljubljanskega kabla... Enostavno je ne odpre, traceroute pa se ustavi na kklag1-176-69.net.uta.at.
Konkurenca... :P

Samo a ne gre promet v tujino preko tega celovskega UTA noda tudi od SIOLa??
(Se bo Hajder odlocil preorati svojo njivo in odkopat kak dvojezicni napis, pa bo sel kabel. 8-O )

Aha, port 80, recimo, pa bi po tvoje bil zadosten razlog? Ali pa če ne bi mel dostop do npr. vseh US strani?

Dej prosim pust presojo kateri porti so pomembni vsakemu uporabniku, ane, ne pa da neki posplošuješ.

VPN-ja tudi nihče ne zna postavit, doh.

In zakaj _BI_ postavljal VPN, če bi lahko dostop preprosto omejil na določene IPje? Dela je definitivno manj.

Pa ne mi zdej s kako enkripcijo, ker ni nujno da vsi prenašamo zaupne podatke. Sicer pa tudi nikogar ne moti, ko svoj pass za S-T pošilja prek http, ne pa https.

Gost ::

Torej po zadnjih nekaj straneh sem ugotovil, da če si oddaljen več kot 1500 metrov, te nikakor ne priklopijo. Jaz sem oddaljen pa 1700-1800 metrov. Se mi sploh splača ubadati?

Klemenn ::

meni so rekli ne, vse kar lahk narediš je to, da pošlješ preklic pogodbe :\

Irmscher ::

|bLaD3|: Šiška ane? :) Za Celovško? :D

afneguncam ::

Ve kdo kaj je zdaj z polrazvezanim dostopom ali kaj ze pac je ta dostop (ISDN ostane telekomov)? Kdaj bi naj zaceli s priklopi? Se da pinge kupit kje drugje, ker so baje slabi!? Gledal sem v TUŠ in majo pinge do 20ms za 3.990sit v Merkatorju pa za 4.990sit pinge do 15ms... To bi se lahko splačalo, ali pač? To je (č)rna? Naj ji povem?

MEDENA ::

HAHAHAHAHHAHAAAAAAAAAAAAAAAA

RRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR :D

OldSkul ::

A si naumen al se delaš?

Wox ::

Mal preveč šunke je pojedu. Slaba prebava pa te zadeve.
Commodore 64

Mirtma ::

Meritve oddaljenosti do centrale po TISu so samo za prvo oceno in so zelo nerealne. Bistven je dejanski kabel, katerega dolžino lahko izmerijo iz telefonske vtičnice. Po karti sem oddaljen cca 1750 m (kar je v oktobru lani še zadostovalo za priklop). Ko so opravili meritev na vtičnici, se je pokazalo, da je do centre kabla kar 2100 m!!! Kar je čisto preveč.

Tako se npr. lahko zgodi, da je zgradba, ki je fizično bolj oddaljena od centrale, po kablu bližje (ker gre kabel najprej tam in potem naprej - kot je v mojem primeru :( )

Orchestra ::

Pozdravljeni!

Sem še eden poba,ki mu je zadišalo po T-2.Ker sm gorenske narave in tudi mati ni kaj prevec vesela na stroski, bi prosil,da mi predlagate katero pot ubrat.

Torej:Leto nazaj sem kupil ADSL 1/256 za 1 tolar in ISDN za 30kosov (telefon+ISDN).Do izteka adsl-a je še okoli 12 mesecev(če je cel rok 24mesecev?).

Hočem pa vzet paket pri T-2 8 Mbps / 1 Mbps.

Sam ne vem, ali naj obdržim ISDN, ali grem na PSTN pa obžalujem 30 jurju za telefon, ali grem na T-2 in dobim tisto neumno (059 xxx xxx) telefensko številko in "morda" kličem ceneje in plačam jurja na mesec namesto 2500 ali 3500SIT.

Če ne bom održal ISDN/PSTN bom moral dat jurja več za internet, ampak bom zelo prihranil na telefonskem priključku(T-2 - 1000 sit).

RAČUNICA #1:
ISDN 3500 SIT + 6500 SIT (Uporabim ISDN)
10kSIT +ODKLJUČNINA ADSL

RAČUNICA #2:
PSTN 2500 SIT + 6500 SIT (Uporabim svoj stari analogni telefon, 30kSIT za ISDN čudo pa vržem stran)
9KSIT +ODKLJUČNINA ADSL

RAČUNICA#3:
T-2 1000 SIT + 7500 SIT (Uporabim ISDN telefon, ki ga zastonj priključim na t-2 omrezje)
8500 SIT +ODKLJUČNINA ADSL

Popravite me,če sm kje zamutil

Zgodovina sprememb…

zoro100 ::

Ja mene so ravnokar v petek 14.04.2006 ob 13.00 uri priklopili. S tem, da sem vzel samo internet in sicer paket 4 Mbit/s- 512 kbit/s, dočim sem obdržal navadni PSTN telefon od telekoma. Pri tem sem na priklop čakal od oktobra 2005. v Četrtek pa me najprej pokličejo iz telekoma in povejo, da bodo v petek naredili priklop ter mi prinesli "PRIKLOPNIK" za katerega so se kregali pol leta. Še isti dan cca. 1.5 ure kasneje pa me pokličejo iz T-2 in povejo, da me bodo priklopili na T-2 v petek. In dejansko so se držali ure kot telekomovci kot pogodbeniki iz T-2 ter mi naredili priklop.

Moje meritve na speedtest.si so naslednje:

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 496.87Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.82Mb/s

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 503.32Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 3.84Mb/s

na T-2 strani pa mi je vleklo datoteko povprečno z 475 kbit/s.

Takole z prenosom sem zadovoljen in do sedaj mi dela lepo. Od centrale sem oddaljen cca 200 (kraj Žalec) m in ko so me priklapljali so rekli, da zaenkrat priklapljajo samo tiste, za katere 100% lahko zagotovijo, da bo prenos deloval.

l.p.

Orchestra:

Pozabil si stroške zamenjave ISDN s PSTN.
Točka 1.1.9 na ceniku telekoma. 11 jurjev

V enem letu dobiš nazaj na račun manjše naročnine.
Motiti se je človeško.

Orchestra ::

Takole.Mati je rekla,da bo odklopila telefon(ne bo ne ISDN ne PSTN) in ,da naj za internet poskrbim sam(T-2).Kolk je treba plačat za odklop vsega skupaj?(ISDN sem po moje že plačal-30kSIT na 12 mesecev, adsl mam pa še 12 mesecev)

TOREJ:Zanima me cena preklopa na T-2(odklop telefona)

Brane2 ::

Aha, port 80, recimo, pa bi po tvoje bil zadosten razlog? Ali pa če ne bi mel dostop do npr. vseh US strani?

Dej prosim pust presojo kateri porti so pomembni vsakemu uporabniku, ane, ne pa da neki posplošuješ.

Ne posplošujem. Samo pravim, da smb promet še ni "internet" in da samo zaradi njega verjetno nimaš osnove za reklamacijo računa.

Če si pa prepričan v nasprotno, prosim, navali...
On the journey of life, I chose the psycho path.

"Internet Protokol" , na kratko IP.
Če ima paket spedaj IP header, je "internet".

Če pa imaš ti spisek izjem, pa ga lahko predebatiramo.
Motiti se je človeško.

mitja_i ::

Nizka varnost(Privzeto): Vsa vrata (porti) so odprta navznoter in navzven, razen vrat na katerih delujejo virusi, črvi, itd. Vrata zapira tehnika T-2 po lastni presoji.

Jose ::

Imam PSTN in v hiši tri analogne telefone. T-2 sem naročil oktobra 2005. Želim ohraniti delovanje vseh treh analognih telefonov, ki so zdaj na isti parici. Kakšno je zaporedje (oziroma povezava in kabli) naprav od komunikacijske omarice naprej, še posebej zato, ker želim ohraniti vse tri analogne telefone delujoče? Kable si moram verjetno sam potegniti?

Hvala, JOSE.

AlienGT ::

Tegale milim da nisem zasledil v celotni temi, pa tudi v navodilih ni najti. Zanima me namreč, kako listati po podstraneh teleteksta, saj ne najdem ustrezne tipke na daljincu za amino. Se komu kaj sanja?
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

amino nima s tem nič, brskaš s komando od televizije
««
77 / 248
»»