Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

Hammer123 ::
WarpedOne:
Imaš tudi specialne daljince. Doma imamo en daljinec za tv, stb, dvd-player, danes bom pa zraven dodal še en wireless transmiter za tv/av.
Imaš tudi specialne daljince. Doma imamo en daljinec za tv, stb, dvd-player, danes bom pa zraven dodal še en wireless transmiter za tv/av.

WarpedGone ::
Skratka štorasto. kot da ni možno narest stb-ja, ki bi bil sposobn hkrati dekodirat treh streamov in jih oddajat na treh kanalih. Zram dat pa dost sposobn uni-daljinc, s katerim lepo nadomestiš vso navlako daljincev na mizi.
Bom ostal na kabelski lepo, jebeš ta preseravanja.
Bom ostal na kabelski lepo, jebeš ta preseravanja.
Zbogom in hvala za vse ribe
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WarpedGone ()

WarpedGone ::
1. 25k SIT, kolikor je doplačil za še en STB je 100EUR
2. če ne marajo mojih 300EUR, tut mojih 30EUR ne bojo dobil
2. če ne marajo mojih 300EUR, tut mojih 30EUR ne bojo dobil
Zbogom in hvala za vse ribe

Tody ::
Jah samo več kot ene 30 EUR ni v nabavi... Sicer pa bodo ponudil tudi hujši sprejemnik, ki bo bil tudi za HDTV primeren.

Sergio ::
Warped: Mislim da je vse samo se vprasanje casa.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

freserovski ::
Torej, če na Siol pošljem povpraševanje za ADSL in je ta storitev možna (od telekoma sem dobil preko T-2 odgovor, da priključek ni možen, ker nisem na samostojni parici) potem se lahko pritožim in nekak preko tega dobim priključek T-2 - Telekom me mora priključit na samostojno parico?
Ali kako je s tem :) ?
Ali kako je s tem :) ?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

OldSkul ::
Pri meni isto. Pravjo, da mi moglo bit že prejšnji teden, a ni blo in so mi spet rekli, da ta teden bo pa 100%. No, bomo vidli¨, Telekom seveda ni še nič klical. Jst jih imam že počas zadost. Eni so dobil T-2 kar kmalu, torej s tem mislim dva tedna po 1.aprilu, jst pa čakam in čakam. Ma nej greju u *****! Sicer sem pa manj kot 600m oddaljen od centrale. Ne vem, zakaj tako hiter odziv Telekoma pri enih, in počasen pri drugih?!? WTF
Zgodovina sprememb…
- spremenil: OldSkul ()

NavadniNimda ::
Zato, ker Telekom ne more dosti hitro odklapljat in preklapljat ljudi na T-2.
Nikomur ni znan vrstni red, po katerem izbirajo...
Nikomur ni znan vrstni red, po katerem izbirajo...

OldSkul ::
Ja, super ne. Sej problem je samo v tem, da čakam že od konca oktobra, medtem ko so eni dobili T-2 +T-1 že kmalu po oddaji pogodbe konec marca. Samo to je problem. Upam seveda, da se zahtevek za preklop ni izgubil nekje v telekomovi birokraciji.

romancretnik ::
Pogodbo na T2 poslal 2.2.2006, 15.4. prejel mail, da so poslali na T1 poizvedbo, 24.4. (včeraj) me je klical s T1, da pride naslednji dan okol 9:30. Komaj čakam...
Aja, lokacija: LJ, Šiška, 800m od centrale
Aja, lokacija: LJ, Šiška, 800m od centrale
l.r.

freserovski ::
na moje vprašanje par postov nazaj pa nihče ne zna odgovorit? Nobene podobne izkušnje?
Problemi so, problemi bodo! Kurc jih gleda!!

Cobra, probaj. Je že bilo par primerov na tem Forumu, kjer so naredili točno to - in poslali potem vse skupaj na T-2, ki potem ukrepa pri APEKu in podobnih "neodvisnih"
agencijah.

Irmscher ::
Kako poteka to usklajevanje priklopov Telekoma in T-2?
Telekom pozitivno odgovoril na poizvedbo, T-2 poslal Telekomu predlagani datum priklopa 25.4 (danes), zgleda da od priklopa nebo nič...
Na Telekomu nimajo pojma, niti o razcepnikih ;)
Telekom pozitivno odgovoril na poizvedbo, T-2 poslal Telekomu predlagani datum priklopa 25.4 (danes), zgleda da od priklopa nebo nič...
Na Telekomu nimajo pojma, niti o razcepnikih ;)

boris70 ::
Ja Sadrj79 sj jst tud čakam od oktobra pa še vedno nč, sploh me niso niti poklical, nč nobenga glasu. One k so pa 30dni nazaj podpisal pogodbo pa bodo stvar seveda takoj dobil, kje je tu logika??? Mal so neresni na tem t2. Zgleda so nas od oktobra nekje v predalu založil

Boriss

Tilen ::
Najprej tiste, za katere ni potrebno veliko finančnega vložka za omogočanje priklopa in hitro cuzanje $$$, to je jasno. Počakaj, da se jim malo nabere, pol pa boste tut tisti v hudih rovtah dobili, kjer je to seveda mogoče. ;)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()

McHregec ::
V začetku oktobra sem naročil T-2. Označil, da bi rad obdržal Telekomov telefon. Gospod iz Telekom je že bil pri meni in mi je namestil vdsl splitter. Čakam samo še tehnika iz T-2, da mi pride namestit modem. Lokacija: Šiška, 300m od centrale.
EDIT: tehnik je že priklopil t-2 :)
EDIT: tehnik je že priklopil t-2 :)
Destroyer Of The Worlds.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: McHregec ()

Swiwer ::
Tudi jaz moram povedati, da sem nad T-2 kar se tice pomoci narocnikom globoko razocaran. To kar bi moralo biti prakticno nezaslisano se pri tej firmi dogaja ocitno veckrat kot ne. Opremo za VDSL so nam prinesli vendar vse skupaj ni delovalo. Na helpdesk klicarim ze teden dni vendar konkretne pomoci nisem dobil. Mimogrede opazam tudi neizobrazenost telefonistov na tem podrocju. Narocili naj bi nas na meritev linije vendar tehnikov ni od nikoder. Ob vsakem klicu obljubljajo samo ze zlajnano "bomo dali naprej" medtem ko konkretnega termina obiska tehnika ni in ni. Skratka slamparija in razocaranje. Upal sem na vec.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Swiwer ()

OZZY ::
vsem, ki se pritožujejo čez t-2 lahko samo potrdim. Da o njihovi neposobnosti ne govorim. Dva tedna govorijo, da bojo dali naprej za priklop in še niso...Najbolj pa mi je tisto, da ne vejo zakaj niso. Tko da ko se izteže tistih 14-15 dni za priklop od pozitivnega odgovora telekoma, pisno prekinem pogodbo zaradi neizpoljnevanja njihovih obvez. Škoda živcov, da bi se z takimi bedaki ukvarajal. Cenovno ugodno zame ne bo odtehtalo vsaj malo pozitivnega odnosa do potencialnih naročnikov, kar pa t-2 izgleda ne pozna.
Go with the flow.

bluefish ::
zgleda, da je fraza "bomo dali naprej" moto firme. Tudi na moj mail so odgovorili enako. Kot je že bilo napisano pa se je tukaj ves odnos prekinil, brez konkretnih datumov ali dogovora.
Zdi se mi sramotno, da kljub temu majhni oddaljenosti od centrale čekam že skoraj pol leta od prve prošnje. Nekako do sredine januarja so krivdo še lahko prelagali na Telekom, sedaj pa se vidi kaj je v resnici narobe.
Zdi se mi sramotno, da kljub temu majhni oddaljenosti od centrale čekam že skoraj pol leta od prve prošnje. Nekako do sredine januarja so krivdo še lahko prelagali na Telekom, sedaj pa se vidi kaj je v resnici narobe.

podbevna ::
Nekateri imate smolo, T-2 pa je očitno še vedno (oz. vedno bolj) preobremenjen z priklapljanjem novih naročnikov...
Pri meni je bilo ravno 5 mesecev brezhibnega delovanja. Prenosi v praksi ustrezajo paketu, TV deluje brezhibno (unlike Siol prej...), telefon deluje brezhibno, storitve so zanesljive (izpada sem imel do sedaj 2, pa še to le za nekaj minut)...
Ko sem imel začetne težave s telefonom je bila pomoč težko dosegljiva (prezasedena), a ko sem enkrat prišel skozi so se res potrudili zame.
V glavnem za T-2 sem se odločil na začetku oktobra lani, ko nisem vedel ničesar, razen, da imam poln kurac Siola (bil sem ena od prvih ADSL strank, pa so z mano ravnali kot svinje z mehom...) Nikdar mi ni bilo žal. Dobim veliko več, za veliko manj denarja.
Pri meni je bilo ravno 5 mesecev brezhibnega delovanja. Prenosi v praksi ustrezajo paketu, TV deluje brezhibno (unlike Siol prej...), telefon deluje brezhibno, storitve so zanesljive (izpada sem imel do sedaj 2, pa še to le za nekaj minut)...
Ko sem imel začetne težave s telefonom je bila pomoč težko dosegljiva (prezasedena), a ko sem enkrat prišel skozi so se res potrudili zame.
V glavnem za T-2 sem se odločil na začetku oktobra lani, ko nisem vedel ničesar, razen, da imam poln kurac Siola (bil sem ena od prvih ADSL strank, pa so z mano ravnali kot svinje z mehom...) Nikdar mi ni bilo žal. Dobim veliko več, za veliko manj denarja.

bubiCh ::
Pridružujem se "podbevna", že 4 mesece mam T-2 (paket 1/1 ) pa laufa ko noro. Samo mal problem je če navijem torrente do 80-90 kB v obe smeri, saj zacne mal prekinjat telefon. So mi rekli, da vedo za to in da delajo na tem.
Je pa zakon telefonija. Prej sem moral preko compa in skypa telefonirat (polno familije v tujini), zdaj pa se lepo zleknem na kavč in blablam po starem prenosnem ISDN telefonu z isto ceno, pa še predplačila ne rabim.
Novo mesto, Slavka Gruma, 1384m od centrale, popolno razvezan dostop.
Je pa zakon telefonija. Prej sem moral preko compa in skypa telefonirat (polno familije v tujini), zdaj pa se lepo zleknem na kavč in blablam po starem prenosnem ISDN telefonu z isto ceno, pa še predplačila ne rabim.
Novo mesto, Slavka Gruma, 1384m od centrale, popolno razvezan dostop.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: bubiCh ()

Wox ::
Ja sej ko T-2 dela, pač dela. Tu ni kaj za rečt. Problem je priti do te faze in odnosu T-2 do potencialnih uporabnikov. Tu je problem.
Commodore 64

romancretnik ::
Po skoraj teh mesecih čakanja sem dočakal. Telekomovec je danes prinesel splitter, pol ure za tem mi je pooblaščenec T2 prinesel modem in zadeva je zaigrala. Juhuhu!
Aja, pa še to: prijazen telekomovec se je sam označil za poštarja, saj je le pozvonil, mi dal tisto malo šibično škatlico in to je to. Tudi o političnosti zavlačevanja T1 sva spregovorila dva stavka, nato pa mi je zaželel lep dan in odvihral novim "izzivom" nasproti.
Aja, pa še to: prijazen telekomovec se je sam označil za poštarja, saj je le pozvonil, mi dal tisto malo šibično škatlico in to je to. Tudi o političnosti zavlačevanja T1 sva spregovorila dva stavka, nato pa mi je zaželel lep dan in odvihral novim "izzivom" nasproti.
l.r.

Pokliči jih vsaj en dan preden pride Telekomovec odklopit.
Glede priklopov - Telekom je tisti, ki pove kdaj je kdo na vrsti za preklop. Predstavljaj si 2 metra visok stolp papirnih prijavnic. Telekomovec jemlje dol iz vrha, poštemplja in jih recimo 400 pošlje na T-2 kot odobrene in potem gre domov. Ko pride drug dan spet v službo, je un kup že pol metra višji, dol jih jemlje pa spet iz vrha... in tako zgleda, kot da so tisti, ki so se prijavili jeseni, na slabšem, saj so očitno na dnu kupa. Tko pač je, Telekom uporablja vsako finto, da bi otežil prehod folka k drugemu operaterju.

Glede priklopov - Telekom je tisti, ki pove kdaj je kdo na vrsti za preklop. Predstavljaj si 2 metra visok stolp papirnih prijavnic. Telekomovec jemlje dol iz vrha, poštemplja in jih recimo 400 pošlje na T-2 kot odobrene in potem gre domov. Ko pride drug dan spet v službo, je un kup že pol metra višji, dol jih jemlje pa spet iz vrha... in tako zgleda, kot da so tisti, ki so se prijavili jeseni, na slabšem, saj so očitno na dnu kupa. Tko pač je, Telekom uporablja vsako finto, da bi otežil prehod folka k drugemu operaterju.

Irmscher ::
Na tiste poizvedbe poslane od oktobra naprej, za skup. razv. dostop Telekom sploh ni odgovarju

S 1. aprilom je začel - ampak takrat je bil (kako simbolično) un kup visok že 2 metra.
In od takrat samo še raste, kljub temu, da preklapljajo iz Telkota na T-2 kot norci.

In od takrat samo še raste, kljub temu, da preklapljajo iz Telkota na T-2 kot norci.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()

Imam eno vprašanje: A še komu povezavo prekine nekje od 7.-9. ure zvečer do 2.-3. zjutraj?
je mogoče to zato, ker preklapljajo na centralah? Tudi ponoči?
Lp!
je mogoče to zato, ker preklapljajo na centralah? Tudi ponoči?
Lp!

Problem je, ker se je to zgodilo že tretjo noč zapored.
Aja, kateri program bi uporabil, v katrega bi se shranjevala povezava(kdaj je bila prekinjena,...). Kajti na t2 rečejo samo da je delalo, sam pa potem ne morem nič.
Lp!
Aja, kateri program bi uporabil, v katrega bi se shranjevala povezava(kdaj je bila prekinjena,...). Kajti na t2 rečejo samo da je delalo, sam pa potem ne morem nič.
Lp!

VidKo ::
Jaz mam pa eno vprasanje. Trenutno imam telekomov ISDN in pa ISDN bazo Gigaset 4170. Ce se odlocim za T2 telefonijo, se da to zadevo uporabljat naprej ali pa bom lahko vrgel vse skupaj v smeti?
Lp, VidKo
Lp, VidKo

smak ::
Lahko te potoložim in potrdim, da je to t-2 patented model obnašanja : jaz sem čakal na t-2 že od začetka oktobra,
nakar se prikaže oprema v februarju. Odklop in priklop pa sledi po 5-tih tednih.
Klicaril sem le teh pet tednov, da bi izvedel kdaj bodo poslali naročilo za odklop na Telekom in vedno so obljubili, da takoj.
Ko sem zvedel, da je prišlo potrdilo od telekoma, da je možen priklop sem šele verjel, da bo kaj iz tega.
Prklop je bil ok, vse dela ok (telefon, internet).
Prosim jih sicer že mesec dni, da mi vklopijo analogni telefon na vrg142 pa brez uspeha, a to je že mali problem, rešljiv
v naslednji petletki. Škoda, da si kvarijo ugled. Ko bi imel user in geslo za vrg142, vem da je cca 1 minuto dela !!!
Upam, da sem potolažil vse, ki že dolgo čakajo in še niso obupali in da so dojeli, da dokler samo nalagajo neke naučene
odgovore, ki smo jih že večkrat prebrali na forumu, to pomeni samo odlaganje a upanje ostaja .
nakar se prikaže oprema v februarju. Odklop in priklop pa sledi po 5-tih tednih.
Klicaril sem le teh pet tednov, da bi izvedel kdaj bodo poslali naročilo za odklop na Telekom in vedno so obljubili, da takoj.
Ko sem zvedel, da je prišlo potrdilo od telekoma, da je možen priklop sem šele verjel, da bo kaj iz tega.
Prklop je bil ok, vse dela ok (telefon, internet).
Prosim jih sicer že mesec dni, da mi vklopijo analogni telefon na vrg142 pa brez uspeha, a to je že mali problem, rešljiv
v naslednji petletki. Škoda, da si kvarijo ugled. Ko bi imel user in geslo za vrg142, vem da je cca 1 minuto dela !!!
Upam, da sem potolažil vse, ki že dolgo čakajo in še niso obupali in da so dojeli, da dokler samo nalagajo neke naučene
odgovore, ki smo jih že večkrat prebrali na forumu, to pomeni samo odlaganje a upanje ostaja .

xgo ::
T2 NA JESENICAH
Telefon obdrzal pri telekomu. Vse dela. Nikoli mi ni dol padlo. Torenti dobr vlecejo.
Edino ping je u kurcu.
Predvidevam da za tujino gre vse preko nemcije.
Telefon obdrzal pri telekomu. Vse dela. Nikoli mi ni dol padlo. Torenti dobr vlecejo.
Edino ping je u kurcu.
Predvidevam da za tujino gre vse preko nemcije.

markk1 ::
evo nekaj kar je primerno tudi za tole temo nov ukrep APEK-a proti T1
APEK je v zadnjem postopku nadzora Telekomu Slovenije kot operaterju s pomembno tržno močjo naložila bistveno skrajšanje rokov za razvezavo krajevne zanke. In sicer se je prejšnji 15-dnevni rok za poizvedbo o osnovnih informacijah za delno ali popolno razvezavo lokalne zanke skrajšal na 15 minut oz. največ tri delovne dni za ostale informacije, rok za izvedbo naročila pa se je skrajšal s prejšnjih 15 na največ sedem delovnih dni. Pri tem prekinitev uporabe storitve ne sme trajati več kot tri ure.
Agencija namreč ugotavlja, da naročniki v nekaterih primerih več kot mesec dni čakajo na širokopasovni dostop celo brez najosnovnejših komunikacijskih storitev, kakršni sta osnovna telefonija in klic v sili, kar je posledica slabe koordinacije med Telekomom Slovenije in novimi operaterji. Takšno stanje je s stališča agencije nedopustno, saj so kršene osnovne pravice uporabnikov do dostopa storitev na trgu elektronskih komunikacijah.
vir: http://24ur.com/naslovnica/novice/gospo...
se en dokaz vec da je t1 dejansko zavlaceval in raztegoval v nedogled
APEK je v zadnjem postopku nadzora Telekomu Slovenije kot operaterju s pomembno tržno močjo naložila bistveno skrajšanje rokov za razvezavo krajevne zanke. In sicer se je prejšnji 15-dnevni rok za poizvedbo o osnovnih informacijah za delno ali popolno razvezavo lokalne zanke skrajšal na 15 minut oz. največ tri delovne dni za ostale informacije, rok za izvedbo naročila pa se je skrajšal s prejšnjih 15 na največ sedem delovnih dni. Pri tem prekinitev uporabe storitve ne sme trajati več kot tri ure.
Agencija namreč ugotavlja, da naročniki v nekaterih primerih več kot mesec dni čakajo na širokopasovni dostop celo brez najosnovnejših komunikacijskih storitev, kakršni sta osnovna telefonija in klic v sili, kar je posledica slabe koordinacije med Telekomom Slovenije in novimi operaterji. Takšno stanje je s stališča agencije nedopustno, saj so kršene osnovne pravice uporabnikov do dostopa storitev na trgu elektronskih komunikacijah.
vir: http://24ur.com/naslovnica/novice/gospo...
se en dokaz vec da je t1 dejansko zavlaceval in raztegoval v nedogled

xgo ::
smak
trenutno imam se telemach kabelsko doma tko da primerjam(vezan se 2 mesca)
lep primer je
ping koth.hu (madzarska)
cable = 20ms, t2 = 65ms
ce hoces ti lahko dam se tracert
trenutno imam se telemach kabelsko doma tko da primerjam(vezan se 2 mesca)
lep primer je
ping koth.hu (madzarska)
cable = 20ms, t2 = 65ms
ce hoces ti lahko dam se tracert
Zgodovina sprememb…
- spremenil: xgo ()

madmitch ::
jani123, to verjetno niti T2 ne ve točno, če pa že, so edini in ti najverjetneje ne bodo povedali.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Tilen ::
Irmscher, pingi po sloveniji so ok, samo tujine se ne dotikat pa je kul.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Jan987 ::
No tud siol ni nevem kako blesteč pri pingih. Sem probal zdele ebay.com pa nimam nobenga p2p programa pržganga tko da je bla čist prosta povezava pa je blo okol 170