Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

CCfly ::
Osebno mislim da bi bilo smotrno zacet gradit optiko cez 5-10 let za petkrat nizjo ceno.
Naj bo prvo jasno, da je cena priključka prek optike in bakra v letu 2005 cenovno skoraj enaka. Pozabite na baker.
http://www.scomptec.co.id/fiber.htm
Naj bo prvo jasno, da je cena priključka prek optike in bakra v letu 2005 cenovno skoraj enaka. Pozabite na baker.
http://www.scomptec.co.id/fiber.htm
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

Vinetou ::
Hvala bogu in Gratelu za optiko. Brane trenutno je najprimernejši čas za optiko v Sloveniji! Zakaj? Ker je več kot očitno to edini način kako se boriti proti Telekomovemu monopolu, saj v tem primeru konkretno T-2 ne bo več odvisen od njihovih zanič žic in varovalk in ne vem česa vse še. Poleg tega, ko si enkrat na optiki maš mir za dolgo časa, ker karkoli bo novega na trgu boš lahko imel (ciljam na HDTV, katerega predvidevam da VDSL ne bo shandlu... vsaj več TVjev hkrati ne). In najlepše je to da bodo priklopi pri T-2 hitri (brez nesmiselnih Telekom poizvedb ki trajajo mesece) in da ti ne bo treba kr naprej spreminjat internet ponudnika.

Brane2 ::
Ja, bi se strinjal.
Videt je, da se bo TK dokončno zaklal s temi s*anji z varovalkami, razcepniki itd.
Če ne bi delal frke, bi imel mir mogoče še kako leto ali dve, tako pa bo optika tu hitro...
Videt je, da se bo TK dokončno zaklal s temi s*anji z varovalkami, razcepniki itd.
Če ne bi delal frke, bi imel mir mogoče še kako leto ali dve, tako pa bo optika tu hitro...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Tody ::
sve se vrača sve se plača :) Optika je itak zakon, in če je ne bodo zdej porival naprej zakaj bi bilo čez 5 let bolje ? Če nebi forsiral IP telefona kot ga dones, čemu bi čez 5 let bilo to OK ?
Je pa optika seveda dosti bolj smislna v naselju ene par stebričkov in folk lepo še zmeri po bakru sprejema zadevo... če pa gradite hišo .... sledi svetlobi
Je pa optika seveda dosti bolj smislna v naselju ene par stebričkov in folk lepo še zmeri po bakru sprejema zadevo... če pa gradite hišo .... sledi svetlobi

FR34K ::
Priporočal bi da Omegablue na prvo stran izpiše še nekatere pomembne informacije(kot je recimo playlista programov za VLC, geslo za prOn programe itd.), seveda če se mu da pregledati teh 100 strani. Vas ki pa pišete v temo vprašanja "zakaj je prišlo do izpadov takrat in takrat..." pa, da pogledate na stran od T-2 ker piše za vsak izpad, če pa slučajno ne piše, mate pa številko ki jo lahko zavrtite zastojn, in vprašate zakaj so izpadi. Odsvetujem smetenja po tej temi ker je smeti že PREVEČ
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FR34K ()

banzaj ::
Majo vraga številko kamor pokličeš. Pokličeš in poslušaš "lagano muziko", meni že 5 tednov nagaja TV, slika se pokocka in ustavi, zvok grgra, pol pa zgine pa čez nekaj časa ponovi vajo. V vsem tem času sem jih priklical 3x od tega mi je enkrat takoj povezavo ven vrglo, tako da še povedat ne morem.
Na računu pa dobim podatek da sem pol ure govoril z njimi. Pol ure sem POSLUŠAL BEDASTO GLASBO. Ali ima še kdo drug v Kranju podobne težave. Sem pa celih 505 metrov od centrale. Sevewda se ne zgodi nič, tehnikov ne morem priklicat, pokliče pa nazaj tudi nihče. Internet sicer nekako fura od 650 do 900kbps dol, ven pa 30-50. Skoz bl žalosten sem.Pa še po naši gasi niso optike vlekli, tako da še tu ne bo nič.
Na računu pa dobim podatek da sem pol ure govoril z njimi. Pol ure sem POSLUŠAL BEDASTO GLASBO. Ali ima še kdo drug v Kranju podobne težave. Sem pa celih 505 metrov od centrale. Sevewda se ne zgodi nič, tehnikov ne morem priklicat, pokliče pa nazaj tudi nihče. Internet sicer nekako fura od 650 do 900kbps dol, ven pa 30-50. Skoz bl žalosten sem.Pa še po naši gasi niso optike vlekli, tako da še tu ne bo nič.

deniss23 ::
JAZ mam pa problem da ko nalagam torrente mi vse drugo ne deluje od mejla do www. strani na t-2 pravijo da mora vse delovati...ampak meni ne...kdo ve kaj bi to blo narobe?

dejanslo ::
denis poglej v drugo temo o t-2, tam je napisano. večkrat.
There`s More Than One Way To Do It

Malkec ::
banzaj: probaj jih poklicat po 8. uri zvečer (med tednom).
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Kajzar ::
denis223: Tvoja težava nima zveze s T-2, ampak je problem v Windows 2000/XP. Za BT-je uporabljaj uTorrent, dobiš ga na http://www.utorrent.com/download/1.4/ut...
V tem programu nastavi hitrost svoje povezave in boš lahko vlekel BT-je gor in dol ter deskal brez problema.
V tem programu nastavi hitrost svoje povezave in boš lahko vlekel BT-je gor in dol ter deskal brez problema.

HVALA...SM GA DAL DOL...Sam V PRIMERJAVI Z BIT COMETOM, TA že lep čas stoji na 0 % kako to, ali je treba še kaj nastaviti?

denis23: Testiraj delovanje uTorrenta s kakim projektom s strani http://www.filemp3.org/
lahko da vlečeš dol kak mrtev bt ali pa imaš številko porta narobe nastavljeno. na zgornji strani boš našel samo hitre in aktivne bt-je s katerimi boš lahko testiral delovanje programov. vse nastavitve uTorrenta nastaviš preko Options/Speed Guide, poskusi s portom številka 49152
lahko da vlečeš dol kak mrtev bt ali pa imaš številko porta narobe nastavljeno. na zgornji strani boš našel samo hitre in aktivne bt-je s katerimi boš lahko testiral delovanje programov. vse nastavitve uTorrenta nastaviš preko Options/Speed Guide, poskusi s portom številka 49152

clarity99 ::
kajzar:
ne siri laznih govoric, T-2 ima se vedno tezave s torrenti, vsaj pri nekaterih userjih in zaenkrat se ni nobene resitve. In na helpdesku dobis razlicne informacije, od tega,da so zdaj na firewallu res vse izklopili in da bi moralo delati, do tega ko naslednjic klicejo, da se ne vedo kje je narobe in da se res trudijo, da bodo zrihtali.
Problem ni v XP SP2 zadevah ali v klientih, ker dela isto tudi na Linuxu in z vsemi moznimi klienti, ki sem jih sprobal.
enim pa ocitno dela ok, tako da je zadeva malce cudna.
Denis, na kateri centrali si ti? Meni je enkrat za 20 minut delalo ok, potem ko so resetirali centralo. Sem pa na LJ Center 1.
elhombre: lahko ti kaj poizves kako je s tem?
ne siri laznih govoric, T-2 ima se vedno tezave s torrenti, vsaj pri nekaterih userjih in zaenkrat se ni nobene resitve. In na helpdesku dobis razlicne informacije, od tega,da so zdaj na firewallu res vse izklopili in da bi moralo delati, do tega ko naslednjic klicejo, da se ne vedo kje je narobe in da se res trudijo, da bodo zrihtali.
Problem ni v XP SP2 zadevah ali v klientih, ker dela isto tudi na Linuxu in z vsemi moznimi klienti, ki sem jih sprobal.
enim pa ocitno dela ok, tako da je zadeva malce cudna.
Denis, na kateri centrali si ti? Meni je enkrat za 20 minut delalo ok, potem ko so resetirali centralo. Sem pa na LJ Center 1.
elhombre: lahko ti kaj poizves kako je s tem?

Jan987 ::
možno je tud to da majo bl švoh centrale na katere je pač vbe,šeno veliko userjev in ti si pač iz ljubljane kjer je veliko uporabnikov hkrati dostopa in možno da imajo oni kakšno tako blokado da pač ima internetni promet prednost pred torenti. V manj obremenjenih centralah pa po mojih izkušnjah (pogovori z uporabniki) povsod zadeva teče bp.

elhombre ::
clarity99
jani123
Meni torrenti delajo BP.Mislim da ce ima kdo nizko varnost potem T-2 odpade kot vzrok problemov;problem je treba iskat na racunalniku.
Jaz se spomnim dve leti nazaj ko sem se uporabljal emulo in overnet,brez firewalla je slo v redu,celo oba hkrati z firewallom je bilo po parih minutah konec;drugi problem so routerji in pa seveda windowsi.Meni dela uTorrent brez enega patcha,nimam routerja,imam pa system mechanics pro 6 ki ima vgrajen Kaspersky Anti-Hacker in Anti Virus.Za nekatere masine so potrebni patchi ( vec o tem na utorrent forumu ).
Nekaterim dela PC z Zone Alarm firewallom,meni ni nikoli,tudi Panda firewall ni na mojemu PCju nikoli delal z torrenti.Probal sem tudi Symantec ter McAfee pa sem imel same probleme.Drug teden bom probal srednjo varnost samo da vidim ce torrenti delajo,pa bom napisal kaj o tem.
jani123
Meni torrenti delajo BP.Mislim da ce ima kdo nizko varnost potem T-2 odpade kot vzrok problemov;problem je treba iskat na racunalniku.
Jaz se spomnim dve leti nazaj ko sem se uporabljal emulo in overnet,brez firewalla je slo v redu,celo oba hkrati z firewallom je bilo po parih minutah konec;drugi problem so routerji in pa seveda windowsi.Meni dela uTorrent brez enega patcha,nimam routerja,imam pa system mechanics pro 6 ki ima vgrajen Kaspersky Anti-Hacker in Anti Virus.Za nekatere masine so potrebni patchi ( vec o tem na utorrent forumu ).
Nekaterim dela PC z Zone Alarm firewallom,meni ni nikoli,tudi Panda firewall ni na mojemu PCju nikoli delal z torrenti.Probal sem tudi Symantec ter McAfee pa sem imel same probleme.Drug teden bom probal srednjo varnost samo da vidim ce torrenti delajo,pa bom napisal kaj o tem.
Doomsday is coming!!

clarity99 ::
elhombre: imam nizko varnost. Kot sem rekel sem probal razlicne kliente in razlicne OSe. Priklopil sem racunalnik tudi direktno na modem brez Vooda, pa je isto.
Dela utorrent z omejitvijo povezav na 2/sec kar pa je nesprejemljivo.
Na Siolu dela zadeva OK, z vecimi stevili povezav in istem racunalniku, torej mora biti zadeva na T-2.
Dela utorrent z omejitvijo povezav na 2/sec kar pa je nesprejemljivo.
Na Siolu dela zadeva OK, z vecimi stevili povezav in istem racunalniku, torej mora biti zadeva na T-2.

clarity99
A si ze poskusil nalozit fix programcke(patch) ki jih dobis preko uTorrent foruma ??So v Mini Quide kako do vecje brzine v rubriki Speed Problems in pa v rubriki General.Ko bos to naredil se zopet javi.
A si ze poskusil nalozit fix programcke(patch) ki jih dobis preko uTorrent foruma ??So v Mini Quide kako do vecje brzine v rubriki Speed Problems in pa v rubriki General.Ko bos to naredil se zopet javi.
Doomsday is coming!!

TROYANS
Prosim vse narocnike T-2 katerih IP je objavljen tukaj da si ocistijo viruse.Brezplacno se to lahko naredi na www.trademicro.com ali pa na www.bitdefender.com
84.255.197.231
84.255.198.93
84.255.203.165
84.255.192.216
84.255.204.31
Hackerji preko vasih racunalnikov napadajo ostale z Loveson attack virusom ( Denial of Services ).
Prosim vse narocnike T-2 katerih IP je objavljen tukaj da si ocistijo viruse.Brezplacno se to lahko naredi na www.trademicro.com ali pa na www.bitdefender.com
84.255.197.231
84.255.198.93
84.255.203.165
84.255.192.216
84.255.204.31
Hackerji preko vasih racunalnikov napadajo ostale z Loveson attack virusom ( Denial of Services ).
Doomsday is coming!!

roCkY ::
Zej si pa javno objavu raj za hekerje?
Aktivna verzija antivirusnega programa z aktivnim posodabljanjem je kar obvezen dodatek naročniškemu paketu saj le kolkrat se spomni uporabnik posodobit brezplačno verzijo, da bi pa original sam nabavu ne to pa ne.
Za lenobe in tiste, kteri mislijo, da niso odgovorni za to kaj se na njihovem računalniku dogaja bo moral kar ISP poskrbet. Verjetno je tudi ceneje kot imet probleme v omrežju?
Samo spomnimo se kako je blo pri Siolu s tem. Šele, ko so bile zadeve dostopne (v zadnji fazi brezplačno-vklučeno v paket) je mir. Dokler ni blo vsaj čekiranje pošte uvedeno je prišlo po več 10 okuženih sporočil dnevno do predala. Pa nonstop je folk jokov, da računalnik ne dela...
Če so cene res na podnu bi blo dobro, da bi T-2 vsaj kot dodatek uvedli ugodno naročilo na kterega od programov.
Aktivna verzija antivirusnega programa z aktivnim posodabljanjem je kar obvezen dodatek naročniškemu paketu saj le kolkrat se spomni uporabnik posodobit brezplačno verzijo, da bi pa original sam nabavu ne to pa ne.
Za lenobe in tiste, kteri mislijo, da niso odgovorni za to kaj se na njihovem računalniku dogaja bo moral kar ISP poskrbet. Verjetno je tudi ceneje kot imet probleme v omrežju?
Samo spomnimo se kako je blo pri Siolu s tem. Šele, ko so bile zadeve dostopne (v zadnji fazi brezplačno-vklučeno v paket) je mir. Dokler ni blo vsaj čekiranje pošte uvedeno je prišlo po več 10 okuženih sporočil dnevno do predala. Pa nonstop je folk jokov, da računalnik ne dela...
Če so cene res na podnu bi blo dobro, da bi T-2 vsaj kot dodatek uvedli ugodno naročilo na kterega od programov.

Tody ::
ma jebeš to če folk ni sposoben skrbet za svoje računalnike naj jim t2 vključi visoko varnost in pozapre vse porte razen 3

opajec ::
@elhombre, a lahko kaj poizveš kaj je s tem, na helpdesku ne vedo nič povedat, traja pa že od 2.11. pa še vedno nič. sem eden med njimi in me zanima ali se sploh kaj dogaja oz. premika
2. Za nekatere naročnike, ki so pri podjetju T-2 naročili tudi storitev telefonije, je Telekom Slovenije zahtevo za preklop na omrežje T-2 zavrnil z obrazložitvijo, da je v telefonskem kablu, v katerem se nahaja bakrena parica naročnika, premalo rezervnih parov. Tudi v tem premeru gre za kršitev zakonodaje in s strani Telekoma Slovenije postavljenih pravil. Zato je dne 02.11.2005 podjetje T-2 pred APEK sprožilo postopek za izdajo odločbe, s katero se Telekomu Slovenije nemudoma naloži priklop teh naročnikov na omrežje T-2.
Tudi ta pritožba je v postopku reševanja.
Rahlo dolgo se že rešuje ta pritožba!
2. Za nekatere naročnike, ki so pri podjetju T-2 naročili tudi storitev telefonije, je Telekom Slovenije zahtevo za preklop na omrežje T-2 zavrnil z obrazložitvijo, da je v telefonskem kablu, v katerem se nahaja bakrena parica naročnika, premalo rezervnih parov. Tudi v tem premeru gre za kršitev zakonodaje in s strani Telekoma Slovenije postavljenih pravil. Zato je dne 02.11.2005 podjetje T-2 pred APEK sprožilo postopek za izdajo odločbe, s katero se Telekomu Slovenije nemudoma naloži priklop teh naročnikov na omrežje T-2.
Tudi ta pritožba je v postopku reševanja.
Rahlo dolgo se že rešuje ta pritožba!

opajec
Trajalo bo toliko casa kolikor zakonski roki to dovokjujejo.Poglej enkrat na teden na www.apek.si kaj se kaj dogaja.
Trajalo bo toliko casa kolikor zakonski roki to dovokjujejo.Poglej enkrat na teden na www.apek.si kaj se kaj dogaja.
Doomsday is coming!!

Soni ::
Ali še komu ki ima t2 net ne dela outlook express , pošta odhaja , noče pa jo prejemat, ustavi se na webmailu t2 ,preko siol accounta dela bp.
Testi pingi
siol
T2
prenosi delajo paket 10/10
Current Upstream: 1118.99kb/s
Current Downstream: 1211.96kb/s
Povezave z USA so slabše kot pri siolu in strani odpira dalj časa siol ruta v Frankfurt , T2 preko Avstrije v nemčijo in naprej tko da .....

Testi pingi
siol
T2
prenosi delajo paket 10/10
Current Upstream: 1118.99kb/s
Current Downstream: 1211.96kb/s
Povezave z USA so slabše kot pri siolu in strani odpira dalj časa siol ruta v Frankfurt , T2 preko Avstrije v nemčijo in naprej tko da .....
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Soni ()

Malkec ::
na amisu je 14 ms do tega .at ipja..
Povezaveve do USA pa so iste, mislim da gre promet preko globokomorskega optičnega kabla. Al se motim?
Povezaveve do USA pa so iste, mislim da gre promet preko globokomorskega optičnega kabla. Al se motim?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malkec ()

zato ker že 10 let uporbljam outlook in se mi neda hodit za vsak email čekirat na webmail pa se page je smotan .

VDSL 2
Preberite si clanek na tem linku,zelo zanimivo:
http://www.ikanos.com/news/press/01_04_...
Ikanos je vodilni proizvajalec cipov za VDSL.
Preberite si clanek na tem linku,zelo zanimivo:
http://www.ikanos.com/news/press/01_04_...
Ikanos je vodilni proizvajalec cipov za VDSL.
Doomsday is coming!!

zdej deluje ,potrebno je bilo nastavit na web tuki pod možnosti /posredovanje/vpišeš naslov in preveze na outlook.

NavadniNimda ::
Evo link od APEka, kjer daje direktivo, da Telko NE sme skrivat prostih paric, kot smo bili vajeni do sedaj. To je od 2.2.2006, seveda pa NOBEN od "neodvisnih"
medijev ni niti črhnil o tej temi. Imam občutek, da je APEK objavil tole samo zato, da se bo lahko pred Brusljem kyrčil, kako "dela v skladu z Evropsko zakonodajo in regulativo".
Link na PDFje:
http://www.apek.si/2akt/1akt.html#akt131

Link na PDFje:
http://www.apek.si/2akt/1akt.html#akt131

Muzo ::
t2 ma zdej očitno nov glaovni vmesnik, kjer ti prijazen ženski/dekliški glas, seveda po odvzetem impulzu, da si klical na oddelek za splošne informacije kjer so vsi operaterji trenutno zasedeni in da poklič kasnej, pošl mail ali pa faks. Na 0590 00 002 seveda pove da si klical oddelek za tehnično pomoč, kjer se je potem dejasnko oglasil en poba :)
lp
lp

Muzo in ostali
Zadnje case je cas cakanja zelo skrajsan vendar so se vedno ozka grla,sploh v penedeljkih.Najboljse je poslat mail na:
helpdesk01@t-2.net helpdesk02@t-2.net itd... do helpdesk08@t-2.net.Na odgovor se ne caka en teden kot v zacetku ampka se mail obdela se isti dan.Seveda ce pa se nisi prikljucen je pa edina resitev GSM.
Zadnje case je cas cakanja zelo skrajsan vendar so se vedno ozka grla,sploh v penedeljkih.Najboljse je poslat mail na:
helpdesk01@t-2.net helpdesk02@t-2.net itd... do helpdesk08@t-2.net.Na odgovor se ne caka en teden kot v zacetku ampka se mail obdela se isti dan.Seveda ce pa se nisi prikljucen je pa edina resitev GSM.
Doomsday is coming!!

Roadkill ::
OK, po zacetnem navalu bi se mogle stvari v naslednjem mesecu nekako umiriti. Zato me zanima, ce je kdo oddal pogodbo v zadnjem mesecu in ce so mu ze kaj priklopili oz sporocili kdaj mu bojo.
Torej zanima me, koliko casa bi cakal, ce bi zdaj oddal pogodbo. Ce ima kdo kaj izkusenj.
Torej zanima me, koliko casa bi cakal, ce bi zdaj oddal pogodbo. Ce ima kdo kaj izkusenj.
Ü

Roadkill
Odvisno kje stanujes.Jaz sem bil prikljopljen prej kot v enem mesecu ( Ljubljana ).
Odvisno kje stanujes.Jaz sem bil prikljopljen prej kot v enem mesecu ( Ljubljana ).
Doomsday is coming!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: elhombre ()

#000000 ::
Hja zgleda da se zadeve premikajo, na občutno oz. hiper odzivni čas.
Kolegica je 'LJ polje ima ISDN' v sredo vprašala kej menim o T2, 'sem reku naj pač proba' sej baje lahko vedno odjaviš, v četrtek popoldan mi je poslala email iz svojega T2 priključka.
Tole pa je brzina, zvečer je poklicala, drug dan priklop. Super nimam kej rečt, glede delovanja pa ne ve povedat kej doti ker pač šele pr dni uporablja.
Zgleda da je prišel pravi čas, za prehod. LP
Kolegica je 'LJ polje ima ISDN' v sredo vprašala kej menim o T2, 'sem reku naj pač proba' sej baje lahko vedno odjaviš, v četrtek popoldan mi je poslala email iz svojega T2 priključka.
Tole pa je brzina, zvečer je poklicala, drug dan priklop. Super nimam kej rečt, glede delovanja pa ne ve povedat kej doti ker pač šele pr dni uporablja.
Zgleda da je prišel pravi čas, za prehod. LP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()

@#000000 - dej preveri, če ni ta kolegica zaposlena tam ali kot študentka, ali kej podobnega. Mislim, da je une 15+14 dni pač zakonit čakalni rok, manj bo pa težko.
In še nekaj: nekateri še vedno nimamo VDSL, pa smo že koncem novembra naročili.

In še nekaj: nekateri še vedno nimamo VDSL, pa smo že koncem novembra naročili.

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NavadniNimda ()

Ginginova ::
He, he, Nimda, kje so tvoje veze na T-2?
Jaz sem reč tudi že novembra oddal, pa se lahko slikam okrog priklopa na T-2. Še dobro, da me niso odklopili od Telekoma, ker bi potem vzel AK-47 v roke.
Ogo

Ogo

#000000 ::
Ja ne res, ne zajebavam se, in ja ni zaposlena tam niti tko niti kot študentka, in klicala je prvič tja čist na blef, jest tud nisem mogu verjet, a mogoče vpliva to da ni prej mela nobenga interneta nikoli vsaj v tej bajti ne, verjetno je pač mela ogromno srečo. Upam da bo pr men tud tko, oz. če bi bil 100 bi to naredu takoj. LP
ps. no ogoče vendarle pozna koga tam, nekam expres pa je vseeno.
ps. no ogoče vendarle pozna koga tam, nekam expres pa je vseeno.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: #000000 ()

@OGO - ti imaš srečo, ker lahko sedaj pokličeš in zahtevaš, da se ti nadaljuje s pogodbo. Ilirska Bistrica je končno on-line.
Jaz sem pa sredi Ljubljane v Šiški, in so izgleda "nekaj zabrljali". Meni je vseeno, a so bili eni ali drugi (ali oboji
). Tudi jaz sem še na ADSLju, ki roko na srce dela čisto v redu in bo ustrezna uteha, dokler ne dobim VDSL.

Jaz sem pa sredi Ljubljane v Šiški, in so izgleda "nekaj zabrljali". Meni je vseeno, a so bili eni ali drugi (ali oboji

Ginginova ::
Nimda, hvala za informacijo, upam, da je Ilirska Bistrica res online. Bom jutri dopoldan spet zatežil na T-2, kaj se dogaja. 
Prejšnji teden namreč še ni bilo prav nobenih dodatnih informacij.
Ogo

Prejšnji teden namreč še ni bilo prav nobenih dodatnih informacij.

Ogo

clarity99, Poslano: 04.02.2006 23:04:47:
"kajzar:
ne siri laznih govoric, T-2 ima se vedno tezave s torrenti, vsaj pri nekaterih userjih in zaenkrat se ni nobene resitve. "
Pri meni delajo bt-ji brez problema. Imam VDSL 1024/256, Windows XP SP2 Pro ang, u Torrent in Bitdefender Internet Security 2006 brez routerja. Prav tako imam statičen IP (nizka varnost). Zato me ne obtoževati, da širim lažne govorice. Imam pa še vedno problem, da vsakršna aktivnost na internetu (tudi navadno deskanje) povzroči prekinitve pri telefoniranju. Sem poslal prošnjo, da mi T-2 rezervira 128/128 izključno za namene VoIP, še čakam na odgovor.
"kajzar:
ne siri laznih govoric, T-2 ima se vedno tezave s torrenti, vsaj pri nekaterih userjih in zaenkrat se ni nobene resitve. "
Pri meni delajo bt-ji brez problema. Imam VDSL 1024/256, Windows XP SP2 Pro ang, u Torrent in Bitdefender Internet Security 2006 brez routerja. Prav tako imam statičen IP (nizka varnost). Zato me ne obtoževati, da širim lažne govorice. Imam pa še vedno problem, da vsakršna aktivnost na internetu (tudi navadno deskanje) povzroči prekinitve pri telefoniranju. Sem poslal prošnjo, da mi T-2 rezervira 128/128 izključno za namene VoIP, še čakam na odgovor.

alo ja jaz mam še vedno probleme z torrenti men nič ne deluje če kaj vlečem...sem pa iz Novega mesta...

whewek ::
V zacetku decembra sem poslal poizvedbo, ok so bli kr hitri pa mi prinesl aparature konec decembra!
Naslednji dan me odklopijo s telekoma. Ko sem dan za tem poklical na t-2 so mi rekli: ja priklobljeni boste takoj po praznikih.
Dobro.. cakam in cakam.. se kar nic, evo zdej je tu ze februar in ko ze skor znorim, pa hocem spakirat use pa jim nest pa v glavo vse skupi zabrisat, pa me preseneti klic gospodicne ...
da so prejeli moj email, da kao nic ne dela. Pol pa me vprasa ce sem mogoce kaj narobe prklopu, na koncu oba ugotovima da je vse OK, ampak me pac niso priklopli. Na koncu pa se doda: ja sej se bom zanimala pa vas poklicem.
Kaj mi devajo zdej lazno upanje, al svi cakate posteni mesec na internet?
Drugace sem pa s Celja.
Lp
Naslednji dan me odklopijo s telekoma. Ko sem dan za tem poklical na t-2 so mi rekli: ja priklobljeni boste takoj po praznikih.
Dobro.. cakam in cakam.. se kar nic, evo zdej je tu ze februar in ko ze skor znorim, pa hocem spakirat use pa jim nest pa v glavo vse skupi zabrisat, pa me preseneti klic gospodicne ...
da so prejeli moj email, da kao nic ne dela. Pol pa me vprasa ce sem mogoce kaj narobe prklopu, na koncu oba ugotovima da je vse OK, ampak me pac niso priklopli. Na koncu pa se doda: ja sej se bom zanimala pa vas poklicem.
Kaj mi devajo zdej lazno upanje, al svi cakate posteni mesec na internet?
Drugace sem pa s Celja.
Lp

mte ::
Jaz sem pogodbo poslal okoli 20. decembra (lokacija lj šiška), preklopili pa so me 1. februarja. Sicer je bilo nekaj zamude pri obeh operaterjih (t2 je 5.1. dobil pozitiven odgovor od telekoma, naročilo pa so oddali komaj 14.1. - wtf?, potem si je pa še telekom privoščil 3 dni zamude), ampak jim ne zamerim - precej bolj važno mi je bilo da praktično ni bilo downtime-a, saj so mi modem prinesli že par dni pred preklopom in je bilo treba ob izklopu samo kabel prestavit pa je delalo...pohvalno...
Tudi hitrosti mislim da so precej blizu obljubljenih (za 10/2) - sicer torrenti malo štrajkajo ampak sem precej prepričan da je za to kriv moj freebsd router/server, ker teh problemov če ne grem preko njega ni.
Tako da zaenkrat sem zadovoljen uporabnik...
Tudi hitrosti mislim da so precej blizu obljubljenih (za 10/2) - sicer torrenti malo štrajkajo ampak sem precej prepričan da je za to kriv moj freebsd router/server, ker teh problemov če ne grem preko njega ni.
Tako da zaenkrat sem zadovoljen uporabnik...

andrej71 ::
Jaz sem priključek 1024/256 dobil v začetku januarja (kakšnih 6 tednov po naročilu), in takrat je vse delovalo gladko.
Potem pa je naenkrat v četrtek (2.2.) zvečer zveza crknila, lučka link na modemu samo utriplje. Ko sem klical na prijavo motenj, so se najprej čudili, da sem sploh priključen (menda tega niso imeli v evidenci), potem pa najprej da bodo pogledali, potem da bodo v ponedeljek pogledali, sedaj pravijo, da bodo ta teden pogledali.
Izgleda, da bom brez neta vsaj en teden.
A obstajajo kakšni roki, v katerih mora provider odpraviti motnjo? Ali kakšen delež razpoložljivosti, pod katerim ti za tisti mesec ne smejo zaračunati naročnine (čeprav je res, da doslej tako ali tako še nisem dobil nobenega računa)?
Andrej
Potem pa je naenkrat v četrtek (2.2.) zvečer zveza crknila, lučka link na modemu samo utriplje. Ko sem klical na prijavo motenj, so se najprej čudili, da sem sploh priključen (menda tega niso imeli v evidenci), potem pa najprej da bodo pogledali, potem da bodo v ponedeljek pogledali, sedaj pravijo, da bodo ta teden pogledali.
Izgleda, da bom brez neta vsaj en teden.
A obstajajo kakšni roki, v katerih mora provider odpraviti motnjo? Ali kakšen delež razpoložljivosti, pod katerim ti za tisti mesec ne smejo zaračunati naročnine (čeprav je res, da doslej tako ali tako še nisem dobil nobenega računa)?
Andrej

kitl76 ::
Pri Siolu se mora napaka odpraviti v 3 delovnih dneh od datuma prijave napake v primeru resnejšega problema na samem Telekomovem omrežuje se pa lahko rok podaljša na 5 delovnih dni.

antonija ::
Vse obveznosti morajo bit navedene v pogodbi ali spremljajocih dokumentih. Tko da preberi kaj si podpisal, tam notri pise.
Drugace pa ce ti net velik del racunskega obdobja (meseca) ne bo delal, reklamiraj racun in placaj ustrezen delez zneska.
Drugace pa ce ti net velik del racunskega obdobja (meseca) ne bo delal, reklamiraj racun in placaj ustrezen delez zneska.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.