Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

andrej71 ::
@ Janny, Antonia
Hvala.
V splošnih pogojih sem našel tole:
12. člen
T-2 je dolžan:
- zagotavljati storitve T-2 v predpisani oziroma dogovorjeni kakovosti,
[.....]
- odpraviti napake v najkrajšem možnem času, pri čemer mora začeti z njihovim odpravljanjem v dnevu prijave motnje,
[.....]
Torej, tale člen pogodbe očitno kršijo. Razen, če vnos moje prijave v računalnik štejejo kot "začetek odpravljanja".
Kaj lahko naredim z računom, pa še ne vem. Ampak to, da mi en teden odbijejo, je res najmanj.
Hvala.
V splošnih pogojih sem našel tole:
12. člen
T-2 je dolžan:
- zagotavljati storitve T-2 v predpisani oziroma dogovorjeni kakovosti,
[.....]
- odpraviti napake v najkrajšem možnem času, pri čemer mora začeti z njihovim odpravljanjem v dnevu prijave motnje,
[.....]
Torej, tale člen pogodbe očitno kršijo. Razen, če vnos moje prijave v računalnik štejejo kot "začetek odpravljanja".
Kaj lahko naredim z računom, pa še ne vem. Ampak to, da mi en teden odbijejo, je res najmanj.

elhombre ::
janny76
Nevem zakaj omenjas Siol,drobnopisani tekts v pogodbi razresuje Siol od vsakrsne odgovornosti za nedelovanje kanalov na TV,za izpade linije,za spremembo programske sheme itd..Moram priznat da so tehniki/terenci vedno bili zelo azurni,vse ostalo je bilo pa katastrofa.Sem na parici stari 30 let pa nihce noce nic slisat da bi jo zamenjali.Lahko se menja samo parica od omarice v stanovanje na moje stroske.
Nevem zakaj omenjas Siol,drobnopisani tekts v pogodbi razresuje Siol od vsakrsne odgovornosti za nedelovanje kanalov na TV,za izpade linije,za spremembo programske sheme itd..Moram priznat da so tehniki/terenci vedno bili zelo azurni,vse ostalo je bilo pa katastrofa.Sem na parici stari 30 let pa nihce noce nic slisat da bi jo zamenjali.Lahko se menja samo parica od omarice v stanovanje na moje stroske.
Doomsday is coming!!

andrej71 ::
Vidim, da so danes postimali (po malo manj kot 5 dneh oziroma 3 delovnih dneh). Tako da se sedaj vracam med zadovoljne uporabnike T-2.
Se zmeraj pa ne vem, kaj je bil vzrok za prekinitev.
Se zmeraj pa ne vem, kaj je bil vzrok za prekinitev.

Ed004 ::
Mogoče komu delajo TV programu, ki so jih danes dali na seznam? RTS Maribor, Top TV, Paprika?!
Nekateri tuji so od samega začetka na seznamu, nikoli pa niso delali?!
any information?
Kako pa sploh naredijo update na aminotu? mora biti skoz prižgan, ali pa ga je treba vsakič ugasniti?
Nekateri tuji so od samega začetka na seznamu, nikoli pa niso delali?!
any information?

Kako pa sploh naredijo update na aminotu? mora biti skoz prižgan, ali pa ga je treba vsakič ugasniti?

Jan987 ::
mene pa zanima če se mi splača menjavat siolov študenski 1mega za isto hitrost pr t2. Al je vredo dat jurja mn pa met tolk problemov?

dejanslo ::
mene pa zanima če se mi splača menjavat siolov študenski 1mega za isto hitrost pr t2. Al je vredo dat jurja mn pa met tolk problemov?
če nimaš nobenih problemov pri siolu, pingi so ok, potrebe po več pa nimaš, jaz ne bi..
če nimaš nobenih problemov pri siolu, pingi so ok, potrebe po več pa nimaš, jaz ne bi..
There`s More Than One Way To Do It

|bLaD3| ::

Ed004
Top Tv In RTS Maribor delata,TV Paprika pa laufa ze par dni.Resetiraj Amino pa se ti bojo novi kanali nalozil.
Top Tv In RTS Maribor delata,TV Paprika pa laufa ze par dni.Resetiraj Amino pa se ti bojo novi kanali nalozil.
Doomsday is coming!!

hehe, ne, vendar to pri vseh ne odtehta stabilnosti (ne pozabimo, da t-2 zaenkrat še ne deluje popolno..). zato pa sem napisal "jaz"..
add: to je pač stvar posameznika..
add: to je pač stvar posameznika..
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dejanslo ()

Malkec ::
POZOR: V noči iz torka na sredo, med 23:00 in 4:00, bo zaradi vzdrževalnih del Mobitela, d.d., moteno klicanje v njihovo omrežje. V sredo zjutraj, med 0:00 in 1:00, bo prišlo do kratkotrajnih prekinitev pri delovanju telefonije zaradi vzdrževalnih del T-2. V četrtek 9.2., med 8:00 in 9:00, bo prišlo do 2-minutne prekinitve na povezavi s slovenskimi internetnimi ponudniki. V petek 10.2., med 0:00 in 6:00, bo prišlo zaradi nadgradnje omrežja do nekaj krajših prekinitev vseh storitev na sledečih območjih: Koper, Ljubljana, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna.
Polno prekinitev in nadgradenj
Polno prekinitev in nadgradenj

/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

somebody99 ::
A ima se kdo taksne tezave, da prizge racunalnik zacne downloadati in dela hitrost normalno recimo 1200 kbs tako kot mora delati za paket 10/2, potem pa malo brska po internetu in download pade na 200 kbs, tudi ce potem neham brskati po internetnih straneh se download ne popravi, dokler ne izklopim racunlanika in ga ponovno prizgem.

@somebody99
Imas probleme z porti,Windowsi imajo omejeno stevilo portov.Na internetu obstajajo programcki ki to popravijo,lahko pa gres tudi na microsoft in breberes navodila kako se v registry popravi da prides do vec portov.
Imas probleme z porti,Windowsi imajo omejeno stevilo portov.Na internetu obstajajo programcki ki to popravijo,lahko pa gres tudi na microsoft in breberes navodila kako se v registry popravi da prides do vec portov.
Doomsday is coming!!

somebody99 ::
Drugac tist sm popravu ko sm mel omejeno stevilo povezav, ko ma service pack 2.
A mi lahk predlagas kaksen program prosim. Je pa tud da mi je delal normalno nekaj casa.
Al pa kako stran ko pise kje se to popravi v reqistru, kr res nimam pojma o tem:)
lp
A mi lahk predlagas kaksen program prosim. Je pa tud da mi je delal normalno nekaj casa.
Al pa kako stran ko pise kje se to popravi v reqistru, kr res nimam pojma o tem:)
lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: somebody99 ()

SasoS ::
el...kej veš kakšen je časovni plan za tv kanale (predvsem me zanima čarlitv...mati želijo ;)). Pa kaj je z VH1?? Niti mrdne ne...dočim Classic dela ok.

tehnakar ::
Mene pa nekaj zanima. Imam samo tel. od telekoma, zdej bi pa rad imel še t-2(internet in tel.) tako da bi mel oboje skupaj. Ali moram naročit še en priključek pri telekomu in ga nato preklicati, ali lahko t-2 napelje svoj kabel iz omarice do mene?

maksimsi ::
Zdravo
Meni so glih v torek priklopili paket 10/2. Tehnika sem vprašal kolko je upload
in je reko da skoraj 2mbit. Ko sem preverjal na speedtest.si mi je izmerilo
7Mbit / 190kbit. Čez nekaj ur je začelo delati 9Mbit/250kbit.
Klical sem po telefonu in jih celo dobil s stacionarnega. Ženska si je zabeležila
in rekla da naj jih spet pokličem za kakšen dan ali dva. Upam da so samo narobe
nastavili profil in da niso spet kake varovalke pri telekomu.
Razdalja do centrale je cca 1600-1700m. ADSL 4Mbit mi dela bp. Kak pa mate kaj vi
izmerjene hitrosti pri tej razdalji? Še bolj pa me zanima do kolko metrov vam dela
10/10 Mbit ?
lp
Meni so glih v torek priklopili paket 10/2. Tehnika sem vprašal kolko je upload
in je reko da skoraj 2mbit. Ko sem preverjal na speedtest.si mi je izmerilo
7Mbit / 190kbit. Čez nekaj ur je začelo delati 9Mbit/250kbit.
Klical sem po telefonu in jih celo dobil s stacionarnega. Ženska si je zabeležila
in rekla da naj jih spet pokličem za kakšen dan ali dva. Upam da so samo narobe
nastavili profil in da niso spet kake varovalke pri telekomu.
Razdalja do centrale je cca 1600-1700m. ADSL 4Mbit mi dela bp. Kak pa mate kaj vi
izmerjene hitrosti pri tej razdalji? Še bolj pa me zanima do kolko metrov vam dela
10/10 Mbit ?
lp

SasoS
Nic ne vem,vidim samo da se dela.Televisa.FR 2 in FR 3 so vceraj izklopili,danes je vse nazaj in dela BP.Mislim da je lahko problem v papirjih,avtorska zascita itd.Dosedaj se kar drzijo obljubljenega in scasoma bomo imeli najboljso TV na balkanu,ce ne se kaj vec.Manjka samo se kaksen dober filmski kanal ali pa VOD.
Nic ne vem,vidim samo da se dela.Televisa.FR 2 in FR 3 so vceraj izklopili,danes je vse nazaj in dela BP.Mislim da je lahko problem v papirjih,avtorska zascita itd.Dosedaj se kar drzijo obljubljenega in scasoma bomo imeli najboljso TV na balkanu,ce ne se kaj vec.Manjka samo se kaksen dober filmski kanal ali pa VOD.
Doomsday is coming!!

Sergio ::
POP TV so koncno zrihtali, tako da je celo na obeh kanalih zvok.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

somebody99
Na microsoft.com v search programu vtipkaj " port problems "in bos dobil navodila kako se to popravi.Ce si pa registriran na emule ali kaj podobnega imas pa to resitev na forumu.
Na microsoft.com v search programu vtipkaj " port problems "in bos dobil navodila kako se to popravi.Ce si pa registriran na emule ali kaj podobnega imas pa to resitev na forumu.
Doomsday is coming!!

SasoS ::
Jap, zgleda da Pop in A ne lovijo več na anteno...na popu dela zvok, na A-ju je pa dosti boljša slika kot prej (ni več tok temna).

deniss23 ::
napisano imajo da kao delajo tv paprika net tv,,,itd, niso več v fazi,,,ampak jaz jih ne vidim na svojem tv-ju kaj pa drugi?

uporabnik12 ::
maksimsi: Zal si predalec. Meni dela na 1400 m kabla 9.4/1.3 Več ne gre, tako da ce si ti res na 1700 m, sumim da bo slo več.

dmok ::
Kot je bilo že večkrat povedano - ni vse odvisno od razdalje. Če si znotraj dosega VDSL je veliko odvisno tudi od kablov (presek, prehodi iz ene debeline na drugo, ...). Meni npr. dela na 1850 metrih kabla približno 9.3/1.1. Nekaterim dela na krajši razdalji slabše, tu in tam komu pa menda na večji razdalji boljše.
d.
d.

deniss23
Kolk kanalov imas ?? Moral bi jih imeti 113.
Resetiraj se enkrat vse,razen telefona.
Kolk kanalov imas ?? Moral bi jih imeti 113.
Resetiraj se enkrat vse,razen telefona.
Doomsday is coming!!

uporabnik12 ::
Dmok: Zivi bili pa videli. Sploh ne vem kdo je potegno te razdalje, da kao dela. Povsod pise da je VDSL range 600m. Da bi nekomu nad 1300 m delalo 10/2 pa sumim da bo kdaj.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uporabnik12 ()

Gregor P ::
Danes so nam poslali s T-2 sporočilo za javnost o boljših časih za T-2 naročnike:
Delo.si: Se naročnikom T-2 obetajo boljši časi?
Odločbi Apeka Telekomu Slovenije naj bi končno sprostili priključevanje večjega števila naročnikov T-2, ki jim je bilo to doslej onemogočeno.
Delo.si: Se naročnikom T-2 obetajo boljši časi?
Odločbi Apeka Telekomu Slovenije naj bi končno sprostili priključevanje večjega števila naročnikov T-2, ki jim je bilo to doslej onemogočeno.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

iration ::
Dobre novice.
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

kingsix ::
za vse tiste katerim povezava praktično neha delovat ko imajo torrente zalaufane...
jaz sem imel isti problem in je zdaj odpravljen, klical sem na t2 in ugotovil da si mi dali varnostno cono na ''Srednja varnost'' čeprav nisem tega zahteval. Privzeto bi naj bila nizka. Zdaj ko sem na nizki ni nobenih problemov, emule imam zaj high id , vse poveže veliko hitreje etc. :)
jaz sem imel isti problem in je zdaj odpravljen, klical sem na t2 in ugotovil da si mi dali varnostno cono na ''Srednja varnost'' čeprav nisem tega zahteval. Privzeto bi naj bila nizka. Zdaj ko sem na nizki ni nobenih problemov, emule imam zaj high id , vse poveže veliko hitreje etc. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kingsix ()

Z nekajmesečno zamudo naj bi bil Telekom pripravljen tudi, da s T-2 opravi skupno testiranje razcepnikov, kar naj bi naročnikom VDSL interneta omogočilo, da ohranijo svoje naročniško razmerje za telefon pri Telekomu in hkrati naročijo splet in internetno televizijo pri T-2.
u u u u *otroško navdušenje*, počasi pa bo :)

OldSkul ::
Še to naj uredijo, da maš lahko vdsl z telekomovim telefonom, pol bo pa vred. Drugo me praw mal briga ;)

DixieFlatline ::
To so prave cene optike!
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Malkec ::
Se vidi da se držijo napovedi da bo 10/10 za 10k
Samo kdaj bo to kaj do Maribora prišlo

Samo kdaj bo to kaj do Maribora prišlo

/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/

Kajzar ::
10 Mbps / 10 Mbps:
Optika...10.000 SIT
VDSL.....14.000 SIT
Temu se reče spodbujanje razvoja optike (za 30% nižja cena pri optiki), kapa dol T-2. Gremo jarke kopat za optiko, da bo hitreje prišla do nas
Optika...10.000 SIT
VDSL.....14.000 SIT
Temu se reče spodbujanje razvoja optike (za 30% nižja cena pri optiki), kapa dol T-2. Gremo jarke kopat za optiko, da bo hitreje prišla do nas

frenk ::
matr tole bo pa še letel
kuj k bo kabl tle grem na optiko
škoda da optika še ni položena po večini slovenije...pol sploh nebi blo problemov s telekomom
zgleda je telekom dojel da je optika resna konkurena bakreni parici in bojo zdej pomoje z veseljem sprejel naročnike T-2

kuj k bo kabl tle grem na optiko
škoda da optika še ni položena po večini slovenije...pol sploh nebi blo problemov s telekomom
zgleda je telekom dojel da je optika resna konkurena bakreni parici in bojo zdej pomoje z veseljem sprejel naročnike T-2

Tody ::
gremo organizirat kle nas je čez palc 20.000 tko kot so bile včasih mladinske brigade al kako že :) 
OPTIKA V VSAKO SLOVENSKO HIŠO !
NAREDITE MI TO DEŽELO (SPET) OPTIČNO !

OPTIKA V VSAKO SLOVENSKO HIŠO !
NAREDITE MI TO DEŽELO (SPET) OPTIČNO !

Tody ::
POZOR:
V petek 10.2., med 0:00 in 6:00, bo prišlo zaradi nadgradnje omrežja do nekaj krajših prekinitev vseh storitev na sledečih območjih: Koper, Ljubljana, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna.
V petek 10.2., med 0:00 in 6:00, bo prišlo zaradi nadgradnje omrežja do nekaj krajših prekinitev vseh storitev na sledečih območjih: Koper, Ljubljana, Nova Gorica, Novo mesto, Postojna.

majstor ::
Ze skoraj mesec dni imam doma opremo od T-2, vendar me telekom se vedno ni odklopil iz njihovega omrezja, ceprav bi me morali 23.01.2006. Po nesteto klicih in prevezovanjih, me se vedno niso prevezali, T-2 pa pravi da bi me morali ze pred casom....in da bodo ukrepali (to govorijo ze 3 tedne)
Ce mi lahko kdo pomaga da me priklopijo v Kopru, moja stevilka narocnine je 5312
HVALA!

Ce mi lahko kdo pomaga da me priklopijo v Kopru, moja stevilka narocnine je 5312
HVALA!

St@jler ::
Ja lepo da se veselite optike, tud jest se je tukej v Ljubljani.
Samo, kot sem slišal bo baje MOL prekinla pogodbo z Gratelom, ker je bila še v času prejšnih svetnikov kao sklenjena tko pod mizo oz. s podkupninam. In pa tudi zaradi tega, ker se Gratel ne drži nekaterih določil, npr. da mora teren, kjer polaga, v 6 mesecih spraviti v prvotno stanje.
Namesto tega pa po cesti delajo 10 cm širok jarek, ki ga poj zasujejo z neki roza zadevo pa je kao ok. Samo ta reč pa hitr razpade in ojo pomojem kmal luknje.
No sej pravm, da sem to samo slišu (nimam nobenga linka da bi dokazu) in upam da ni res, ker jst bi tud rd šu iz tega stupid ADSL-a & TK.
Samo, kot sem slišal bo baje MOL prekinla pogodbo z Gratelom, ker je bila še v času prejšnih svetnikov kao sklenjena tko pod mizo oz. s podkupninam. In pa tudi zaradi tega, ker se Gratel ne drži nekaterih določil, npr. da mora teren, kjer polaga, v 6 mesecih spraviti v prvotno stanje.
Namesto tega pa po cesti delajo 10 cm širok jarek, ki ga poj zasujejo z neki roza zadevo pa je kao ok. Samo ta reč pa hitr razpade in ojo pomojem kmal luknje.
No sej pravm, da sem to samo slišu (nimam nobenga linka da bi dokazu) in upam da ni res, ker jst bi tud rd šu iz tega stupid ADSL-a & TK.

smeks ::
Fantje, sm se mogu prou registrirat, zato da vam povem dobro novičko, pa mislim da vam bo zanimiva. Ta ponedeljek bosta T-2 in Gratel na internet priklopila prve uporabnike preko optike. In sicer v Kranju na Bleiweisovi cesti. Tisti ki ste z planine pridete na vrsto konec marca. Lp

NavadniNimda ::
Jaz sem pa na radiu slišal, da je Gratel MORAL plačati asfaltiranje ljubljanskemu komunalnemu podjetju in da ni smel asfaltirat nazaj, ampak samo zasut z uno rozasto žljizgo. Če bodo pri nas v ulici "prekinjali" pogodbo za optiko, bomo zamenjali upravnika. Kakor me je obvestil sosed, naš upravnik to že ve in se kar naenkrat obnaša, kot se od upravnika pričakuje!
Ja lepo da se veselite optike, tud jest se je tukej v Ljubljani.

smeks ::
joj, u Kranju je blo najprej takole, najprej so izkopal pa položil cevi, potem so zasuli z uno roza snovjo. čez kak mesec pa še preasfaltirali. brez skrbi, danes ni vidt več nobene roza črte.