Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

AlienGT ::
elhombre: DVD že ima loop-through zanko, samo ta gre preko RF kabla (kot pri klasičnem antenskem kablu), ne preko scarta. Jaz imam izhodni kabel iz aminota scart-m. Res je, da bi bilo možno iz aminota potegniti signal tudi preko RF kabla, kar sem tudi probal, samo je izguba signala občutno opazna, tako da ta varianta ne pride v poštev. Kako imaš ti speljane kable/katere, samo scart?
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

krho ::
Tisti, ki imate tudi telefonijo pri T2. Ali imate kaj echo-ta. Ker ko sem včeraj govoril s sosedom sem slišal sam sebe kot echo, včasih pa celo njega...
Tudi on je rekel, da sliši echo.
Tudi on je rekel, da sliši echo.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

SasoS ::
ne...utp kabel vštekaš direktno v antenski vhod. Če ne gre, si pomagaš s kleščami ali kakim drugim orodjem.

To kar rabiš je vmesnik
. TV je kompresiran z mpeg. Noben TV tega ne zna dekompresirat sam.

elhombre ::
@Alien GT
Pravis da ima tvoj rekorder tri scart vhode;priklopi Amino na prvega kod dekoder 1.Jaz imam priklopljenega z scart kablom na vhod 1/dekoder.
Pravis da ima tvoj rekorder tri scart vhode;priklopi Amino na prvega kod dekoder 1.Jaz imam priklopljenega z scart kablom na vhod 1/dekoder.
Doomsday is coming!!

To kar dobiš zraven pri T-2...amino. To priklopiš na SCART od tv-ja. Digitalnega video izhoda žal stvar nima.

pesko ::
Še zadnjič...(če sem prav razumel)
Čeprav imam digitalno TV, moram signal peljati preko amina... Na aminu je utp priključek, na TV pa imam DVI-D in scart.
Ali je vseeno, na kateri priključek dam na televiziji?
Hvala
Čeprav imam digitalno TV, moram signal peljati preko amina... Na aminu je utp priključek, na TV pa imam DVI-D in scart.
Ali je vseeno, na kateri priključek dam na televiziji?
Hvala

MaCoFaCo ::
A ne bi bila ena varijanta, priklop na en poceni računalnik z grafično kartico, ki ima digitalni izhod?
Btw, kolikšna je sploh razlika med priklopom na analogni in digitalni izhod?
Btw, kolikšna je sploh razlika med priklopom na analogni in digitalni izhod?

Offside ::
Lep pozdrav vsem skupi!
Jest sem naročnik T-2 približno 1 mesec. Naročeno imam internet1/256, 2 telefona in 3 TV-je. Od centrale sem oddaljen 450m. Internet dela uredu. V primeru TV pa so bile težave. Najprej je delala samo ena, po nekaj klicih na TV pa so odprli pipco in zdaj delata 2. 14 dni nazaj sem jim napisal še dopis, da če ne bodo zrihtali še delovanje tretje TV jim bom vrnil aminota. Pisnega odgovora in računa še nisem dobil. Na T-2 odgovarjajo zelo različno in sicer da imam DL 18 MB/s, DL5 MB/s , tako da je to dovolj za delovanje vseh naprav, drugič pravijo, da imamo slabe kable od centrale do hiše in zadnja verzija je, da TK še ni odstranil varovalk, da se sicer pogajajo in mogoče se bodo dogovorili v februarju. Upam, da so problem varovalke in da bo po odstranitvi deloovalo vse.
Zanima me, če ima še kdo težave s prekinjanjem telefona, ko uporablja npr. DC++. Mogoče tudi to nakazuje, da je problem v varovalkah, ker naj bi za telefon bil pomemben ravno UL?
2. A je že komu uspelo urediti imenik telefona tako, da ne iščeš po tel. številkah, temveč po imenu?
lp
Jest sem naročnik T-2 približno 1 mesec. Naročeno imam internet1/256, 2 telefona in 3 TV-je. Od centrale sem oddaljen 450m. Internet dela uredu. V primeru TV pa so bile težave. Najprej je delala samo ena, po nekaj klicih na TV pa so odprli pipco in zdaj delata 2. 14 dni nazaj sem jim napisal še dopis, da če ne bodo zrihtali še delovanje tretje TV jim bom vrnil aminota. Pisnega odgovora in računa še nisem dobil. Na T-2 odgovarjajo zelo različno in sicer da imam DL 18 MB/s, DL5 MB/s , tako da je to dovolj za delovanje vseh naprav, drugič pravijo, da imamo slabe kable od centrale do hiše in zadnja verzija je, da TK še ni odstranil varovalk, da se sicer pogajajo in mogoče se bodo dogovorili v februarju. Upam, da so problem varovalke in da bo po odstranitvi deloovalo vse.
Zanima me, če ima še kdo težave s prekinjanjem telefona, ko uporablja npr. DC++. Mogoče tudi to nakazuje, da je problem v varovalkah, ker naj bi za telefon bil pomemben ravno UL?
2. A je že komu uspelo urediti imenik telefona tako, da ne iščeš po tel. številkah, temveč po imenu?
lp

yani2000 ::
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
razneslo me bo!!! *bbboooommm*!!!
http://www.t-2.net/ponudba_index.html
razneslo me bo!!! *bbboooommm*!!!

http://www.t-2.net/ponudba_index.html

kitl76 ::
Lol 100/100 preko optike kar 103k na mesec. Očitno se bodo te optike posluževale lahko samo firme. Sicer piše, da bodo cene vmesnih paketov dodane še naknadno samop glede na to ceno bodo tudi manjši paketi relativno zelo dragi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kitl76 ()

BananaMan ::
janny, mislim da se gre tuki bolj za prestiž, 100 mega linije siol še vsaj 10 let ne bo videl ;) (lol @ lokal pirate s 100 mega linijo
)

junkie

zee ::
IMHO bo to samo na začetku.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

dmok ::
@janny76: primerjaj 103k SIT na mesec za 100Mb/100Mb s poslovnim ADSL paketom, ki ga ponuja SiOL: 8192kb/768kb za 70k SIT mesečno. V obeh cenah je DDV vključen. Katera cena se ti zdi bolj "lol" ?
d.
d.

kitl76 ::
Fantje in kdo od vas bo tole naročil me prov zanima. Nihče se pravi je to namenjeno firmam. Siol ima najete vode že dolgo in to ni noben prestiž. ADSL za fime je resnično drag to ne rečem. Hotel sem samo povedati, da vsi ki so nevem kaj pričakovali preko optike si tega enostavno ne bodo mogli privoščiti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kitl76 ()

siolova

zee

opajec ::
Verjetno to ne sodi sem, ampak na trenutno situacijo ki se dogaja in vas veliko bere to temo, da ne boste tolko piz*ili čez T2. Sem pri Telemachu (v nadaljevanju Telesmeh ali še kaj hujšega) že 4 leta. Enkrat sem že opisal, da so nam starim naročnikom,ko nam je potekel aneks hotli utoriti novega za 24 mesecev ko so uvedli nove pakete lani septembra (prej sem mel ankes za 36 mesecev,ker sem bil med prvimi pri njih v Domžalah). Decembra ali januarja so uvideli, da jim očitno stari naročniki bežijo(mo) (ne morem k T2,ker me T1 ne spusti) in so nam starim aneks za nove pakete (dvig hitrosti) ukinili oz nam ga več ni treba podpisovati. Sedaj pa tisto najlepše od telesmeha. Na zadnji položnici in potem še po e-mailih so nam poslali reklamo, da naslednji dan ko prineseš oz. ko dobijo novo naročniško pogodbo, bomo lahko začeli uporabljati nov paket oz. novo hitrost. Telesmeh je na našem tržišču prisoten kar nekaj več časa kot T2 in očitno niso nič kaj boljše organizirani kot T2. Novo pogodbo sem namreč sam odnesel na Telesmeh in danes po štirih ( 4 )
dnevih sem še vedno na starem paketu oz. stari hitrosti. Očitno imajo še vedno porodne težave!!!
V vednost vsem, ki pizd**e čez T2 in njihovo organiziranost.

G[e]c ::
Evo meni so danes iz T2 prinesli oprem, vendar me telekom še ni izklopil.
Zanima me, a potem ko pride stric iz telekoma in mi vzame opremo a potem meni T2 takoj dela al more spet pridt en od T2ja?
Zanima me, a potem ko pride stric iz telekoma in mi vzame opremo a potem meni T2 takoj dela al more spet pridt en od T2ja?

marklar ::
sem priklopil Aminota na štrom, mrežni kabel na Vood 292 v Lan G, ter scart na TV. na tvju pa dobim samo črno sliko in napis Loading...
v čemu je problem?
thx lp,
v čemu je problem?
thx lp,

roCkY ::
Na koncu šihta še dodatek za navadne smrtnike zanimiv za prebivalstvo Kranja.
Kar sprejemljivo saj je zastopit, da gre zraven telefonija in TV po ostalem ceniku. Torej bo omogočen tudi HDTV, ko bo, in to vsekakor pomeni dolgoročno rešitev telekomunikacij po sprejemljivi ceni.
Kar sprejemljivo saj je zastopit, da gre zraven telefonija in TV po ostalem ceniku. Torej bo omogočen tudi HDTV, ko bo, in to vsekakor pomeni dolgoročno rešitev telekomunikacij po sprejemljivi ceni.

|bLaD3| ::
Dostop do interneta preko optike
1 Mbps / 1 Mbps 7.000 SIT
10 Mbps / 10 Mbps 14.000 SIT
100 Mbps / 100 Mbps 103.000 SIT
1 Gbps / 1 Gbps 1.003.000 SIT
Opomba 1: vse cene že vsebujejo DDV.
1 Mbps / 1 Mbps 7.000 SIT
10 Mbps / 10 Mbps 14.000 SIT
100 Mbps / 100 Mbps 103.000 SIT
1 Gbps / 1 Gbps 1.003.000 SIT
Opomba 1: vse cene že vsebujejo DDV.

Tribal ::
Sam sem presrečni uporabnik T-2 povezave v svet in sicer 10/10 Mbit linije. Oddaljenost od centrale je okoli 600m, moram reči da je sam priklop sicer trajal zelo dolgo, od 10.10.2005. Ampak sedaj ko sem priklopljen stvari delajo tako kot morajo. Sicer internet ne laufa s 100% polno hitrostjo. Ampak sem presenečen nad hitrostjo. Max upload sem dosegel 960kb/s in to preko azureusa, stalno je okoli 850kb/s. Max download sem spravil maximalno do 1070kb/s, kar je tudi neka povprečna vrednost okoli 1mb/s.
Telefonov nam sicer še niso 100% zrihtali, kličemo lahko ven, a dobiti nas še ne morejo. Emaili laufajo. Tako da sem zelo zadovoljen z njimi, ter z njihovo službo.
Pohvaljen T-2 zelo sem zadovoljen z vašo storitvijo.
Telefonov nam sicer še niso 100% zrihtali, kličemo lahko ven, a dobiti nas še ne morejo. Emaili laufajo. Tako da sem zelo zadovoljen z njimi, ter z njihovo službo.
Pohvaljen T-2 zelo sem zadovoljen z vašo storitvijo.

jini ::
@marklar
jaz sem gledal loading... 1 mesec, nakar so končno zamenjali stikalo in od takrat zadeva deluje. morda si pa dobil moje stikalo
jaz sem gledal loading... 1 mesec, nakar so končno zamenjali stikalo in od takrat zadeva deluje. morda si pa dobil moje stikalo

CCfly ::
Tista škatla z modro lučko, ki je pravzaprav ruter.
"My goodness, we forgot generics!" -- Danny Kalev

DixieFlatline ::
Zdej prednost optike preko klasičnega VDSLja je ?
Pomoje ne bo nujno vzet interneta, če boš hotu met tv al pa telefon.
The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

Vinetou ::
Razlika med optiko in med VDSLjem ... je velika, saj kot prvo s T-2 nisi povezan z eno zastarelo Telekom infrastrukturo, kjer je ene 1000 varovalk pa izgub pa oddaljenosti faktor kako ti zadeva na koncu deluje, pa kaj vse si lahko vzameš. Optika ima takorekoč neomejeno propustnost, zato boš ti po domače povedano s T-2jem v vsakem primeru sinhroniziran s 100Mb/s kar pomeni da boš lahk gledal 10 televizij hkrati pa 10 telefonov hkrati uporabljal pa še vedno ti bo 10/10 paket delal s polno hitrostjo

Vinetou ::
Ping pri optiki...
The Transatlantic Network Latency Guarantee is average round-trip transmission of 90 milliseconds or less between a Designated Hub Router in the New York metropolitan area and a Designated Hub Router in the London metropolitan area.
Zdej vete kolk je ping med Londonom in New Yorkom. Po sloveniji je to v praksi okol 8ms. Če bi js bil iz kranja pa mel VDSL bi se šel zment da me prklopjo na optiko
The Transatlantic Network Latency Guarantee is average round-trip transmission of 90 milliseconds or less between a Designated Hub Router in the New York metropolitan area and a Designated Hub Router in the London metropolitan area.
Zdej vete kolk je ping med Londonom in New Yorkom. Po sloveniji je to v praksi okol 8ms. Če bi js bil iz kranja pa mel VDSL bi se šel zment da me prklopjo na optiko

dejanslo ::
verjetno bodo vse šibali na optiko zaradi že omenjenih prednosti + nezajebavanja ponudnika omrežja (če jih le-ta ne bo zajebaval)
There`s More Than One Way To Do It

@dejanslo:
"..če jih le-ta ne bo zajebaval"
in potem svizec zavije čokolado ... morda v kakšni drugi državi že, v naši kokoški pa to kar ne bo šlo
"..če jih le-ta ne bo zajebaval"
in potem svizec zavije čokolado ... morda v kakšni drugi državi že, v naši kokoški pa to kar ne bo šlo
zee

bekas ::
yessssssss.....pri nas v KP so začeli tud postavljat optiko,
so začeli s polno paro, do pomladi naj bili, potem pa da vidimo TK, kaj se bo izmislil :)
so začeli s polno paro, do pomladi naj bili, potem pa da vidimo TK, kaj se bo izmislil :)

wifi4all ::
cudim se, da je cena preko optike ali pa preko T1 ista...
ce bi bila cena preko Gratela za malenkost nizja... recimo 500 sit bi dali s tem signal kam naj grejo ljudje... Gratel bo pa itak potreboval kar nekaj uporabnikov (in let), da bo pokril osnovno investicijo
ce bi bila cena preko Gratela za malenkost nizja... recimo 500 sit bi dali s tem signal kam naj grejo ljudje... Gratel bo pa itak potreboval kar nekaj uporabnikov (in let), da bo pokril osnovno investicijo
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/
http://www.phljubljana.si/

Brane2 ::
Zdej prednost optike preko klasičnega VDSLja je ?

Recimo ta, da lahko na svojo obstoječo bakreno parico za dan osamosvojitve priklopiš štrom in opazuješ ognjemet v TKjevih centralah- iz prenapetsotnih odvodnikov, ki "jih ni"...

On the journey of life, I chose the psycho path.

stromar ::
Brane2:
Lahko slikaš kako sedaj izgleda? Sem tudi jaz razmišljal o osvetlitvi
Nevem zakaj niso tega naredili že serijsko
Lp
Sem pravkar razšraufal T-2jev VoIP telefon in vdelal par LEDic za LCD zaslonom ter utrgal dol zrcalo v ozadju.
Nevem zakaj niso tega naredili že serijsko

Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenil: stromar ()

elhombre ::
Vprasanje je kdaj bojo spremenil zakone glede optike ! Obcina ne dovoli optike v primerih ko je manj kot polovica podpisnikov v bloku.A kdo ve kako je z individualnimi hisami ??
Nekaj novih kanalov je zacelo delat v Televisa paketu.
Nekaj novih kanalov je zacelo delat v Televisa paketu.
Doomsday is coming!!

Brane2 ::
Bom prilimal slikco takoj, ko bom lahko. Sedaj se nekaj borim z Wineom, ki neče delat, bi pa rabil nek Canonov Windows softver za konverzijo fotk iz raw formata.
Drugače. tako na uč je zadeva precej boljša, čeprav še vedno nadležna.
Hec je v tem, da ne moreš LCDja osvetlit s strani ( sem probal, rezultati so slabi) ampak ga moraš osvetlit od zadaj, za to pa je potrebno kar nekaj rezljanja. Nisem imel zelenih diod, čeprav bi bile te glede na barvo displeja optimalne in sem uporabil rumene. Tudi solidne mlečnobele folije nisem našel in sem uprabil kar kos nakupovalne vrečke, ki pa je nisem zalepil na displej in se je rahlo nagubala.
Mam feeling, da bi se dalo stvar izboljšati z dodatnim polarizatorjem in spomnim se,d a sem nekoč nekaj takega imel.
On the journey of life, I chose the psycho path.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Brane2 ()

ELEKTROLJUB ::
Je morda že kdo razmišljal kako bi brezžično povezal med seboj VDSL modem in Vood_a?

LED svetloba je prihodnost...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ELEKTROLJUB ()