» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
49 / 248
»»

pizdindim ::

T-2 ni trgovina, torej lahko dela tudi v nedeljo.
O prepovedi nedeljskega dela za študente pa tudi nič ne vem. Najbrž jim nočejo dati večjih honorarjev kot med tednom.

boris70 ::

Kaj je zdj s tem skupno razvezanim dostopom?

Par strani nazaj je blo omejen da se neki premika, premaknl pa se očitno ni nič. Zdaj je minilo že 4 mesece odkar t-2 ponuja svoje stoitve pa še vedno nič s skupno razvezanim dostopom.
Boriss

antonija ::

Vprasi na telekom kdaj mislijo met razcepnike na zalogi... Mislim da so si v pogodbi dal 6 mesecev casa, tako da se dva meseca pa lahk najdejo nov izgovor zakaj ni se nic novega...;((
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

boris70 ::

še dva meca pa še to z možnostimi 1:100 da bo, pa sej to ni res, ...
Boriss

elhombre ::

@
buhica1-glej podbevna
podbevna
Ja vecino od tega dela,fantje iz helpdeska se hodjo igrat takrat ko imajo pavzo.Glede nedelje pa lahko recem samo to:Don't shoot the messenger.
Doomsday is coming!!

TRIROG ::

ej posluste tole ...

18.1 klic iz T-2 da je telekom potrdil prosto parico in da bo priklop izveden v roku 14 dni ...
si mislim ... hja hits so to resil, glede na to da so 13 dal sele novo poizvedbo ...

no vceri 23.1. me poklice prijazna gospodicna iz T2 in mi rece da so me mislil priklopit v sredo (25.1.) ampak da so ugotovil da je 13. potekla rezervacija parice, tako da je blo 17.1. dana nova zahteva - pozor gre za cist drugacno informacijo ...mislim ... zdej bom caki do konce februarja ...

milsim ... kako se grejo lahko TAKE poteze ? Anyone?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

Malkec ::

T-2 vlece optiko po Mariboru in bo preselil HQ v Maribor ko bo to koncano.V Ljubljani bo ostalo samo nekaj serverjev za backup.

Oo super :D Če bodo vse strežnike preselili v Betnavski grad ( ?!?! ) potem sem od tja oddaljen samo 2km >:D Se že ve, kje bo ta novi HQ?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Malkec
Mogoce na naslovu:Streliska 150.
Doomsday is coming!!

Manu ::

Glede skupno razvezanega dostopa sem naredil nekaj klicev na T-2, Telekom in APEK. Čakam samo še na jutrišnji odgovor APEK-a.

Ko sem klical, sem dobil neke meni nejasne informacije.

Malo počakajte, da jutri dobim odgovor. Potem bomo začeli malo bolj konkretno.

reber ::

Tudi jaz sem poklical na T-2 glede skupno razvezanega dostopa, pa so mi povedali da bo enkrat marca, da bodo začeli s tem. Ponujali so mi da odpovem telekomove storitve, pa sem jih vprašal, če jim kaj ni jasno, da sem se že v prvi pogodbi jasno izrazil o tem, da isdn ostane in da naj mi ne omenjajo več odpovedi telekomovih storitev, ki delujejo dobro, za razliko od njihovih, ker je jasno dejstvo, da T-2 stritve zaenkrat še precej škripljejo, telefon pa to.

orbter ::

Jaz sem pa danes prišel razkurjen s T-2. Če po telefonu zvenijo zmedeno, so tam še bolj. Po navodilu tehnične pomoči sem vrnil Belco telefon s prošnjo za vklop analognega porta na Vood-u - zato ker je Belco preštorast in ker so PSTN prenosni telefoni dandanes že zelo poceni in imajo prav tako ID funkcijo, ki naj bi po besedah nekaterih v tem forumu delovala.

Torej, deklič tam me je najprej prepričeval, da tega ne delajo. Slučajno je prišel mimo nek tehnik, ki ji je pojasnil da to seveda naredijo in, da je to narejeno takoj, ker na daljavo Vood-u aktivirajo PSTN port. Deklič mi pa čisto odsotno in nezainteresirano pove, da bo mogoče danes, mogoče čez en teden ter mi pred nos pomoli list papirja in reče naj napišem prošnjo.

Nato sem jo prosil, da pogleda kako daleč so z mojimi prijavami napak (1. ne delujejo klici na nekatere številke v T-2 omrežju, 2. Ne deluje Call waiting, čeprav bi po njihovi pogodbi morala). Malo je poklofala po računalniku in rekla, da naj počakam da vklopijo PSTN in podam NOVO PRIJAVO napake, kljub temu, da sem ji rekel, da nobenemu, ki ga poznam ne dela call waiting, in da so znani primeri ko klici znotraj T-2 ne delujejo in končno da moja menjava telefona nima nobene veze z omenjenima napakama. Pa je takoj našla novo temo z vprašanjem "Zakaj pa niste že na začetku rekli, da hočete PSTN...". Razlogi jo v njenem primeru prav malo brigajo.

Ob odhodu sem jo še vprašal če se reverz kaj spremeni ob vračilu telefona, ter ji pokazal, da je na njem vpisan Belco in se je spomnila, da bi pa mogoče res naredila kopijo ter vpisala vračilo.

Na T-2 res delajo kar eni študentje, zgleda pa da tudi tehnično nepismeni in nezainteresirani študentje.

In sedaj ko sem brez telefona in čakam na milost vklopa PSTN, naj težim z vprašanji "A je že" po mobitelu?

P.S. Tole sporočilo ni mišljeno kot pljuvanje čez T-2. Z njihovimi storitvami sem glede na dane razmere še kar zadovoljen. Verjamem, da imajo polne roke dela ampak če povem po pravici: to ni moj problem.

Malkec ::

elhombre: Sej pravim, a ni Streliška 150 = Betnavski grad?
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

dejanslo ::

t-2, cerkev, isti šmorn :)
There`s More Than One Way To Do It

Brane2 ::

Danes sem dobil svoj prvi račun od T-2.

V njem je telefonskih naročnin za 1.300 SIT +DDV, impulzov za naročnine za cca 1.900 SIT +DDV, TV naročnina je 1.600 SIT + DDV in dva extra telefončka skupaj sta 25 kSIT + DDV.

Internet naročnine ni not. Ne vem zakaj. Mogoče sem dobil "skonto" zaradi problemov, ki sem jih imel, mogoče pa račun za to pride posebej, bo obračunan skupaj z naslednjim mesecem ali pa se morajo še zmenit, kako mi bodo zadevo obračunali.

V glavnem, MEEEGAAAA ! T-1 nabijem na *#$% ! >:D

Obenem sem dobil od SiOL-a "poslovilen" račun za 13 KSIT za del decembra ( prej 21.4 kSIT).

Prej sem redno plačeval 21.4 kSIT za ADSL 4/0.5M in cca 20 kSIT za trapast ISDN.

Delček razlike sem pravkal nakazal PINKYju v humanitarne namene: dostavo pizze (2+1 gratis) lačnemu geeku. :))
On the journey of life, I chose the psycho path.

MEDENA ::

Brane2: res ne vem kaj si ti delal za 20k pri ISDNju no....pa 21 jurjev za 4/0.5....Sploh ne vem čemu si imel na podjetje, da boš prihranil kaj ?

Saj piše n avsakem računu kaj sem počel.

Nimamo ravno malo telefonarjenja. Kar pa se ADSL računa tiče, poglej si SiOLov cenik

Aja, kase šparanja tiče, podobno se obnašajo mnoga, če ne kar vsa podjetja, ne glede na stanje na računu- do zadnjega tolarja.

Najlepši primer- ravno T-1. Še ne pomnim, da so mi kdaj pozabili zaračunati zamudne obresti, tudi če je šlo za en sam dan. Težijo, tudi če gre za napako v stotinih.

Valjda vedno iščeš optimalno varianto.

Sploh ne vem čemu si imel na podjetje, da boš prihranil kaj ?

Telefon je bil na podjetje. Sem razmišljal,d abi ADSL prepisal nase, pa se mi ni dalo. Je takoj v igri ene pr drugih davkov in razlika ni velika.

Iz te perspektive je zame T-2 idealna izbira. Telefonskih cifer imam ko Bela Hiša, net laufa, TV je pa praktično "bonus", čeprv ga v bistvu ne rabim nujno, pride pa prav.

Resda niso premagali vseh težav ( npr. telefonija ima še precej problemov), a že tako kot je, je zame mega.

SPAM :D

Ne, ni spam. Ne zanima me, če ti stoji in če bi rad daljšega.

BISTVENA razlika. :D

mapet ::

Mene pa zanima, če je morda kdo od vas dobil račun za storitve, čeprav ne dosega obljubljenih hitrosti? Ali so račun temu primerno oklestili?
Spodaj bom prilimal teste iz www.speedtest.si in se jasno vidi, da ne dosegam hitrosti 10/2MB! Ko sem nato pisal na t-2 so mi odpisali, da bodo moj problem trenutno rešili tako, da mi bodo malo odprli pipico? Ko pa bo končana tožba proti Telekomu pa mi bodo kao našli trajno rešitev! Spodaj bom prilimal tudi odgovor t-2! Kaj si mislite?

Lp
Pero

Odgovor glede hitrosti:
Spoštovani!

Vašo težavo bomo začasno rešili tako, da Vam bomo malce ''odprli pipico''. Ko bo končana tožba proti Telekomu bomo našli trajno rešitev.
Lepo Vas pozdravlja
T-2 služba za naročnike

Meritve:
Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 574.01Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 6.78Mb/s

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 574.01Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 6.80Mb/s

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 569.25Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 6.83Mb/s

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 574.93Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 6.82Mb/s

zee ::

@mapet: ti imaš bistveno več kot 10/2 paket, če malo poračunaš cifre.

Z desetimi megabiti bi moral imet MAX 1 MB/s downloada, imaš pa skoraj 7 MB/s.
Z dvema megabitoma bi moral imeti MAX 256 KB/s uploada, imaš pa več kot dvakrat toliko.

Naj me prosim kdo popravi, če se motim.

Še eno vprašanje bolj informativne narave: ima kdo T-2 na območju Murgel?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zee ()

Zee, motiš se. Njemu cifre kažejo kot da ima paket 7/0.5
Pazi, MB in Mb ni isto.

krho ::

Sosedu je TELEkom v soboto odklopil navaden telefon, v ponedeljek pa internet. Robo od T-2 ima doma, sedaj čaka na milost TELEkoma, da ga prestavijo na T-2 opremo.

P.S. Naročilo je oddal konec oktobra. Najprej je prijavil tako, da bi obdržal telefon. Potem je dobil odgovor, da bo hitreje, če naredi popolni razvezan dostop, to je bilo v začetku Decemra, čez 14 dni je dobil odgovor, da TELEkom pravi da ni prostih paric. Zgleda, da se sedaj končno nekaj premika, je pa skrajno jezen na našega NEmonopolista TELEkom.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krho ()

Xplicit ::

mislm da se ni blo to vprasanje:

mi mamo doma na eno tel. linijo vezane 4 telefone, pa me zanima ce je mozno ce se vzame t2 telefonijo, da ostanejo vsi stirje telefoni vezani na eno samo linijo - stevilko? oz. ce je kej za doplacat oz. dokupit ksno 'strojno' opremo (katere se ni ze zraven ob priklopu)?

Kajzar ::

Takole berem kake težave imate in bom napisal kako srečo in komedijo sem imel jaz pri priklopu na VDSL.

V stanovanju sem živel v kameni dobi, brez interneta in aktivnega PSTN. Po 3 tednih od podpisa pogodbe s T-2 je tehnik od Telekoma sam opravil potreben preklop za nemoteno delovanje VDSL, brez da bi bili tehniki od T-2 sploh navzoči (to sem zvedel šele kasneje). Tehnik od Telekoma se je zglasil tudi pri meni doma in preveril, če je signal OK in je seveda bil. Nato je odšel, še prej sem pa pohopsal njegovo gsm številko :D

En teden kasneje, torej 4 tedne od podpisa pogodbe sta prišla k meni domov dva tehnika od T-2, ful prijazna mlada fanta. Dejala sta, da bosta samo provizorično priklopila naprave, ker da morajo še izvršiti preklop ob prisotnosti Telekomovih tehnikov. Tedaj še nismo vedeli, da je v bistvu preklop že bil izvršen, zato sem se sprijaznil z dejstvom, da neta tisti dan še ne bo. Po odhodu tehnikov T-2 sem z namenom pospešitve procesa poklical po gsm-u tehnika od Telekoma in ga vprašal, če se lahko še isti dan dobi s tehnikoma od T-2. Rekel je da ni problema. Nato sem klical tehnika od T-2 in jima dal telefonsko od tehnika od Telekoma, da se zmenijo. Po pogovoru med tehnikoma od T-2 in Telekoma je tehikoma od T-2 postalo jasno, da naj bi zadeva že delovala in sta še isti dan še enkrat prišla T-2 tehnika do mene doma in usposobila net. 2 dni kasneje, to je danes mi je začel delovati tudi PSTN telefon, samo en dan kasneje kot sta mi je obljubila T-2 tehnika (oddal sem namreč vlogo za rekonfiguracijo Vood-a za PSTN, ker njihovega žičnatega nisem hotel); lahko kličem in tudi drugi me lahko kličejo, deluje v obe smeri.

Rešilo me je to, da sem bil 'oborožen' z gsm številkami od ključnih tehnikov, ki so bili vsi pripravljeni sodelovati. Res pa je, da bi lahko T-2 tehnika vsaj na blef probala, če le deluje, ampak jima nič ne zamerim, kdo bi pa pričakoval da je Telekom že vse naštimal.

Niti enkrat nisem še klical na zloglasno številko 0590-00000, pošiljam izključno mejle, in deluje. Podporo strankam ima T-2 v razsulu, to je res, ampak dokler mi bo delalo, me to niti ne gane dosti :))
Smrt monopolistom, svoboda napredku.

SasoS ::

Xplicit: a to PSTN telefoni? Te lahko bp vežeš na VOODa (če ti aktivirajo analogni izhod). Z ISDN je malo drugače se mi zdi...

BlackHole ::

Kako je pa kaj s servisom oz. če se pokvari kak del opreme pri T-2? Sem slišal, da baje ga najebeš, če ti kaj crkne. So to samo zlobni jeziki ali je kaj na tem? Kako je sploh pri Siolu in ostalih ponudnikih ADSL-a s tem?
LP Marko

antonija ::

Vsi ki jim na tem forumu kaj ni delalo so nesli nazaj na T-2 in dobili novo... Se noben ni napisal da so ga kaj zajebavali...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

MrStein ::

Xplicit:
mi mamo doma na eno tel. linijo vezane 4 telefone, pa me zanima ce je mozno ce se vzame t2 telefonijo, da ostanejo vsi stirje telefoni vezani na eno samo linijo - stevilko?

Ja.

Če imaš res smolo, boš rabil kaki ojačevalec kupit. Sicer pa isto, kot si imel prej.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Sergio ::

BlackHole: Crknil Patton. Nedelujoc Vood. Oboje blo zamenjano no questions asked.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Zee: zamešal si bite in bajte (se zgodi tudi najboljšim :)) )

Kb = kilobit
KB = kilobajt

Mb = megabit
MB = megabajt

wifi4all ::

je ze kdo probal, da bi imel ip telefon (T2) in pstn (T1)? najbrz bi bilo potrebno imeti 2 linije, ne?

a kdo kaj sledi zadevo (postopek) pri APEKu, kdaj naj bi T1 omogocil deloma razvezan dostop T2?
Under Water Hockey
http://www.phljubljana.si/

Manyana ::

Če prav razumem, je potrebno za odpoved pogodbe za delno razvezan dostop to storiti pisno?
Prosto po Prešernu ali obstaja kakšen obrazec ipd?

Saj bom to storil s stisnjenimi zobmi, ampak dial-up me ubija...

Hja malo daleč je recimo nekomu 50km do LJ....bog nedaj nekomu iz Kopra ....T2 bi moral imeti več lokalnih izpostav......tko kot TELEKOM recimo.:)

Kekec ::

Ali je morda kdo Iz Žalca ki je že priklopljen na T2????????
lp

No jaz še kar čakam konfiguriranje PSTN porta na Voodu. Lahko bi prej povedali, da najprej naredijo preklop in potem vrnem telefon ne pa obratno tako, da sem sedaj brez telefona in jih kličem iz službe, kjer dobim vedno isti odgovor, da se ta stvar zna zavleč za kar nekaj časa.

Zakaj so mi potem rekli naj telefon kar prinesem in da je stvar narejena takoj na daljavo in na licu mesta? Meni se to zdi precej neresno. Če kdo kliče na stacionarca, dobi signal, da telefon ni priklopljen. Pri vsej zadevi skupaj se pa lahko najbolj smejijo na Mobitelu ...

to je čudno...jaz ko sem bil tam, sem vrnil telefon in hkrati so mi prekonfiguriral vooda. vse skupaj ni trajalo več kot 5 min.

SasoD: Sem potem zgleda imel smolo da sem nabasal na neko "plavušo"...

Rekonfiguracijo Vood-a za PSTN opravijo na daljavo, ni potrebno nikamor hoditi. Meni so jo izvedli v dveh dnevih od priklopa (Ljubljana Šiška). Moraš jim težit pa bo.

ja, jaz sem zatežil da hočem s tehnikom govort...plavuši nisem niti razlagal po kaj sem sploh prišel :P

AlienGT ::

Na naslednje vprašanje mislim da še ni bilo odgovorjeno, zanima pa me kako ste vi to rešili. Iščem rešitev glede hkratnega snemanja programov na DVD rekorder, najbrž pa bi podobno veljalo tudi za video.

Pri antenskem kablu ni nobenih problemov, saj gre povezava kabla stena-rekorder-TV. Lahko predvajamo bodisi TV signal ali pa predvajamo posnetke. Ker pa je Izhod iz aminota scart-m, je tu zgodba "nekoliko" drugačna. Prikazovanje signala na TV je možno po sistemu direktno amino-TV ali pa amino-rekorder-TV. Slednja pa dela le dokler je rekorder "ugasnjen" oz. na standby.

Problem je sledeč: v kolikor želim signal snemati, je potrebno seveda rekorder prižgati, takrat pa zaradi dvojnega signala (frekvence) ne vidiš niti signala na TV, niti ne moreš gledati npr. DVD-ja. Poskusil sem peljati signal kot pri anteni tudi preko RF kabla, vendar je izguba na signalu prevelika da bi bila sprejemljiva.

Edina rešitev, ki jo trenutno vidim je scart preklopnik (1 v 2) oz. rabil bi scart kabel [scart-ž --> 2x scart m], tega žal ne najdem v nobeni trgovini.

S tem pretvornikom bi lahko sočasno pošiljal (isti) signal v TV in DVD recorder, tako da bi bilo možno gledati programe in iste hkrati tudi snemati. Če bi hotel gledati posnetek ali predvajati DVD, pa bi preko drugega scarta priklopil DVD Recorder na TV (ta ima hvalabogu 3 scart vhode). S tem se signala po mojem mnenju med seboj tudi ne bi motila.

Prosim za vaš komentar v kolikor bi bilo to izvedljivo oz. za predlog drugačne rešitve.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AlienGT ()

Colector ::

a bi se dal komu objavit kompletno listo programov za vlc (lahko eno z delujočimi programi in eno z vsemi)?

po možnosti v olkiki vlc playliste (link do nje), drugače bom naredil to jaz samo ko mi rata postavit še http strežnik (beri nekaj dni (ni časa))

lp
Colector

PSTN vklop tretjič...
Zgubili so moj dopis in naj pošljem novega... Mislim, da bom tudi jaz zgubil položnico ko pride...

Pa še dopis: klicali so me nazaj da če ponovno pošljem dopis danes, bo MOGOČE jutri celo vklopljeno!!!!!!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: orbter ()

@AlienGT
Kako to da tvoj DVD rekorder nima loop-through zanke ??Jaz imam Amino priklopljen na DVD rekorder,lahko gledam ko je rekorder v stand-byu ali pa snemam,direkno ali preko timerja.Vse gre preko scart vhoda ( in/out ).
Doomsday is coming!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: elhombre ()

Paramedic ::

Nekaj me tu s TV zanima. Kaj bi rabil za to, da bi en program dal na voljo za gledat iz serverja, se pravi stream server z enim ali več programi, se to da? Pa bi na vseh računalnikih, ki imajo dostop do strežnika gledal TV. No, za dajanje v internet bi blo najbrž prepovedano, kaj pa za doma? Nimam T-2, samo zanima me, če se da.
End transmission.

MrStein ::

Vse se da.
Ali gledaš na vseh PC-jih enako kot na prvem (zamudno, zaradi duple mreže).
Ali en PC "lovi" TV in ga posreduje drugim (idealno v "native" multicast protokolu).
Isto kot v drugi točki, le da bolj ali manj prekodiraš signal.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Keemeen ::

Meni se glih tega usega ne da brat me pa zanima zakaj ponekot čakajo že pa 3 mesece na ta T2

LP

Sem pravkar razšraufal T-2jev VoIP telefon in vdelal par LEDic za LCD zaslonom ter utrgal dol zrcalo v ozadju.

Sedaj displej niti ni tako ogaben.

AntiFriz ::

:)) sam svoj mojster.
««
49 / 248
»»