» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
43 / 248
»»

elhombre ::

@Matic0
Zaenkrat vem samo za navigacijo menija ( lahko ga vklopis z tipko TV pod rdeco tipko ),verjetno bodo kanali drugace sortirani ( tematsko ali jezikovno );preklapljanje naj bi bilo hitrejse;tipke TV/Text/Hold/Mix in se katere druge naj bi dobile dokoncno funkcijo ( ce si nasel kodo za svoj TV );mogoce novi kanali ki so se v temi itd..
Doomsday is coming!!

MrStein ::

clarity99:

sasos: wireless dela na spodnjem nivoju retryje, se pred IPjem, in zato ni ravno najboljsi za streaming zadeve. Zato se tudi pri UDPju paketki ne zgubljajo, se pa zadeve zatikajo. :(

Lahko te retry-je komot izklopiš v nastavitvah WLAN kartice oziroma ruterja.

pizdindim:
Torej, če je na SCARTu signal, ni slike na CINCH in antenskem vhodu.

Jep, to je zato, da ko stara mama priklopi DVD (ali karkoli) na SCART, da ne rabi pol vnuka klicat, da ji sliko preklopi, ampak TV naredi to avtomatsko. :))
Pametne DVD (VCR itd.) naprave pošljejo signal za preklop, le če so vklopljeni.
Če je Amino "neumen", lahko precvikneš ustrezno povezavo v SCART kablu. Poglej v razpored, pin se imenuje neki "switch" ali podobno.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

elhombre ::

AMINET UPGRADE:
Prvi rezultati upgrada so ze vidni;prvic vidim ORF 1 in ORF 2 z normalnim tonom;prvic vidim kanak Escale;Adventure One je se vedno v crnem,prav tako Latino paket ( tezko cakam na Telehit in Ritmoson );navigacija se ne dela.
Doomsday is coming!!

Duke_Nuke ::

Prosim pomoč. Naročil sem IP telefon in en PSTN vmesnik, da bi lahko uporabljal poleg IP telefona še en svoj stari analogni telefon v zgornjem štuku. Ko so mi prinesli robo na dom sem šele kasneje opazil, da sem poleg modema dobil le še vood 142, je to dovolj oz. ali se navadni telefon z telefonskim kablom poveže na telefonska vhoda na levi ( na vood-u)?
Experto Credite

dmok ::

Ko so mi prinesli robo na dom sem šele kasneje opazil, da sem poleg modema dobil le še vood 142, je to dovolj oz. ali se navadni telefon z telefonskim kablom poveže na telefonska vhoda na levi ( na vood-u)?

Točno tako.

d.

OmegaBlue ::

Prosim, da se informacije za update 1. posta pošjlejo meni na ZS ker teme ne utegnem vedno pregledovati, ali morite moderatorjem :).

Hvala LP
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

clarity99 ::

mrstein:

resno? to pa se nisem zasledil? na svoji intelovi 2200 ne vidim nobene taksne nastavitve...

Irmscher ::

Jz sm konc novembra poslal podpisano pogodbo na T-2, odgovora do zdej nobenega, klicat pa jih ne mislim več, ker so skoz zasedeni in samo nabijaš telefon.

Kako se pa prekine pogodba?

Bom rajš počaku na VDSL2 - 100mbit :D

von Vader ::

Se kaj premika glede priklopa tistih, ki hocejo obdrzat TV & ISDN?

NavadniNimda ::

Ja, premika se. Končno!;)

ELEKTROLJUB ::

Irmscher

Zakaj pa ne bi mogel kabelske tv obdržati?
LED svetloba je prihodnost...

sznn ::

@jini, deluje super:D ! Kupil sem F konektor, naredil antenski kabel in priklopil aminota na TV preko antene. Na meniju sem nastavil kanal, nato isti kanal na TVju in slika je tu.
Se sicer vidi malenkostna razlika slike kot pri Scartu, ampak vse skupaj je zelo dobro.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sznn ()

Wega ::

Torej je potrebno samo še pogruntati, kako krmiliti programe na scart ločeno od antenskih, potem pa bi z lahkoto snemal na videorekorder (prek antene) in gledal tv prek scarta.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

mango ::

A lahko pri T-2 vzameš njihov IP telefon in dodatek za podporo PSTN? mislim brezplačno ...:D

Brane2 ::

Wega:

Nisem ravno prepričan, da bo to nujno šlo.

Amino je majhen čriček in ni rečeno, da ima dva video izhoda, oziroma da bi ju moral imeti. RGB signal se modulira, da dobiš antenski.

Tako je verjetno tudi tam. RGB, ki gre na Scart, gre tudi na modulator in ven dobiš RF.

Tle ni samo problem dveh video izhodov, pač pa bi za dva signala potreboval tudi sorazmerno več procesorske moči itd.

No, bog daj da bi delalo, samo malo sem skeptičen...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

A lahko pri T-2 vzameš njihov IP telefon in dodatek za podporo PSTN? mislim brezplačno ...

Jaz imam točno to in mi je bil rečeno, da je brezplačno. Dobiš pa dve številki - eno za IP telefon in eno za PSTN izhod na Vood-u in potem seveda plačuješ 1500 SIT naročnine na mesec.

d.

SasoS ::

2 kanala ne bo šlo saj bi rabil 2 "tunerja" (tuner v tem primeru video procesor). Amino lahko sprejema samo 1 kanal naenkrat.

antonija ::

Ja, premika se. Končno!

Kaj se premika? A telekom ze omogoca razvezan dostop?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

NavadniNimda ::

Antonia - počakat bo treba na kakšno uradno izjavo, verjetno te dni, tudi kakšna novica se bo od kje znajdla v medijih, in podobno. Vse je v korist T-2, torej v korist slovenske internetne javnosti.:)) Če smo nestrpno čakali 3 mesece, bomo potrpeli še teh par tednov ali dni.:|

antonija ::

Sej jst sm ze zmeri pri telemachu ker se mi zdi skrajno neumno kupovat stvari takoj ko se pojavijo na trgu in njihovo delovanje ni vsaj delno preverjeno (pa ne mislim na testiranje na nekaj izbrancih, ampak delovanje v javnosti pri n uporabnikih in vseh moznih zapletih do katerij lahko pride - je prislo). Mam pa se vedno doma pogodbo ki jo lahko posljem kadar hocem, samo zanima me kako je s tem. A to so spet odlocbe APEKa da telekom mora nekaj narest (in pol zacne telekom postavljat pogoje pod katerimi je pripravljen ubogat APEK), a se res kaj premika?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

fRiK0 ::

Veste kaj je fullk zanimivo in tud malo smesno po svoje? Vceraj sem igral CoD2 na SiOL CoD2 serverju in sem mel najnizji ping, pa vrjamem, da je blo na serverju veliko SiOL uporabnikov :D Jim pa morajo zadeve res slabo laufat, da ima nekdo iz T2 pr njih najnizji ping :D
Hvala

LP Tadej

m.i.h.a. ::

Torej danes sem dobil vse potrebno za priklop na T-2 omrežje (linija brez TK priključka), ampak telekomov uslužbenec ni mogel izvesti priklopa, ker ni imel naloga za priklop, ki naj bi jim ga posredoval T-2.
Je imel še kdo takšne probleme in kako hitro so jih rešili (če so jih sploh)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m.i.h.a. ()

luser2 ::

Brane2:

V bistvu TV "signal" v osnovi ni RGB ampak YUV, digitalen ali analogen.

Wega:

Za hkratno snemanje enega in gledanje drugega programa potrebuješ dva dekoderja-sprejemnika-tunerja, kakorkoli že rečeš temu. Če pa želiš samo to, da snemaš isti program kot ga gledaš, pa pelji video izhod iz STB-ja preko videorekorderja na TV, prvi ti snema drugi predvaja isti signal.

Tako imam jaz narejeno, Kiss DP558 mi snema TV preko Scarta, TV pa gledam preko antene (sicer gre pa signal tako ali tako v Scart input v DP558, scart output pa v TV in prav tako kaže sliko. Problem je če ga imam ugasnjenega potem lahko gledam TV samo preko antene.
Je pa seveda to en in isti program.

Duke_Nuke ::

Ali se splača "težiti"(seveda na prijazen način) Telekomovemu serviserju0:) za čimprejšnji odklop. Dokopal sem se do tel.številke monterja, ki ima moj preklop na programu. Se mi lahko to maščuje, v smislu nagajanja (se prikaže varovalka, ki je prej ni bilo ali kaj podobnega):| ?
Experto Credite

MrStein ::

clarity99:
resno? to pa se nisem zasledil? na svoji intelovi 2200 ne vidim nobene taksne nastavitve...

Poglej nekje pod "Advanced". Ali pa v Device Manager.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

bojanbass ::

Pozdravljeni!

Narocu sem tv prikljucek na t-2 in se cakam na priklop, me pa nekaj zanima:
-kako bi dobil preko tv kartice najboljso kvaliteto slike (preko katerga prikljucka)?
sigurno je s-video boljsi od navadnega, ampak a obstaja se kaka moznost?

verjetno tale STB pretvori v analogen signal al se motim? potem mora tv kartica to spet v digitalno obliko spravljat in so izgube?
-a je STB sploh potreben za gledanje preko tv kartice, a rabis to, samo ce gledas na tv (recimo ce se da kar direkt na racunalnik priklopit brez STB-ja)??

-kaj pa ce bi hotel gledat na tv-ju in racunalniku naenkrat dolocen kanal?

na tv kartice se bolj malo spoznam, tko da bi prosu za cim vec informacij! (recimo kaksna bi bla najbolj primerna za zgornje potrebe)

Hvala!

Ne rabiš tv kartice...malo poišči po forumu je bilo že dosti napisanga kako gledat signal direktno.

vem da ne rabim, ampak jaz bi rad mel oboje (na tv in compu), ker bi pol pahko kej posnel iz tv-ja ter zaripal.

luser2 ::

bojanbass:

če boš uporabil kako Leadtekovo WinFast kartico in S-Video analogni vhod, bo zadeva zgledala lepo. Ali pa Hauppauge WinTV-PVR-150, za mislim da 17k SIT ima notri H/W MPEG-2 enkoder, uporablja zelo malo procesorja med snemanjem. Sam uporabljam WinFast TV2000 XP Expert, S-Video vhod (Composite je slab) in pa http://www.dscaler.com/ z vključeno TomsMoComp deinterlace metodo, slika mi je bolj všeč kot preko VLC (kljub D/A in nazaj A/D pretvorbi), moraš pa imeti pravi adapter ("ženski" SCART na S-Video) ali pa ustrezni kabel. Za snemanje pa je boljši VLC, ker posnameš signal brez pretvorb in pa seveda VLC ne potrebuje dodatnih škatel ter kablov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: luser2 ()

somebody99 ::

kam pa pol priklucis kabl za tv, kr na mrezno al kam, da snemas prek VLC??

roCkY ::

VLC je programček za predvajanje digitalnih avdio/video zapisov na računalniku. Podobno kot MS Mediaplayer, BSPlayer itd., le da ima še druge funkcije in med drugim omogoča tudi zajemanje oblike signala v kateri se pošilja TV. V bistvu ti opravi isto kot STB le da sliko pošlje direktno na računalniški monitor STB pa jo spremeni v analogni zapis jo pošlje PAL sprejemniku v TV ali na PC TV tunerju.

V računalnik pripelješ digitalen zapis TV prek LAN vhoda. Enako kot ostali internetni promet. Ni kabla za analogni TV signal.

A pol s tem VLC-jem lahko kanale izbiras al kako? se pravi ne rabis tv-kartice spljoh?
a nima drgac tale amino izhod s-video? zakaj bi rabu scart->s-video?

a bi potem dalo nardit tako, da bi najprej prisel v pc z mreznim kablom ter prek VLC gledal kanale, ter potem bi recimo iz druge mrezne sel ven v STB in iz tam na TV? to bi bla idelana resite zame se mi zdi!

hvala za informacije

se pravi ne rabis tv-kartice spljoh?

in kaj sem jaz napisal? :\
Stream lahko forwardiraš če bridgaš mrežni, še lažje je pa če daš en switch...pa v eno luknjo vtakneš PC, v drugo pa Amino :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SasoS ()

DiaMonD ::

Zivjo!

Kako pa nastimas v programu porte, oziroma kako sploh zadevo ustimas da predvaja?
Shine on...

Sam sem zdaj zadevo povezal tako kot pravi SasoS in dela VLC brez težav: iz Vood-a sem iz LAN C napeljal kabel na switch, iz switcha pa potem dalje en kabel na STB drugega pa na PC, v katerem imam dve mrežni kartici (eno za TV in eno za internet). Na mrežni kartici, ki jo uporabljam za TV sem nastavil IP naslov 10.0.0.1, gateway pa 10.107.0.1. Za vsak primer sem vključil še Windows XP firewall in spustil skozi samo UDP port 5000. V VLCju sem potem samo še naložil playlisto (link do nje imaš v eni drugi temi). In to je vse.

Še povezava do playliste: http://www.si-gamer.net/download/tv.m3u

In povezava do teme: http://www.slo-tech.com/script/forum/izpisitemo.php?threadID=192967

d.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dmok ()

msedej ::

Ojla.

Zanima me kako pri telefonskem klicanju skriješ svojo telefosnko številko. Druga stvar, ki me zanima pa je če se da prikazati ime klicatelja. Klicatelje imam v imeniku vendar mi izisuje njihove številke namesto imen.
Slovenec katolik.

se pravi imas iz switcha na pc dva kabla+se enga na stb?
zakaj se pa ne da preko ene mrezne vse?

je pa tuki nov problem. jst mam namrec eno masino (server) namesto routerja z dvema mreznima (ena pride od zunaj, druga za naprej v mrezo), tv pa bi hotu met na mojem pc-ju.
po prejsnji logiki bi mogu met dva switcha: iz enga bi ble tri povezave(v server za internet, v moj pc za tv in ena za STB), drug pa bi bil za notranjo mrezo med pc-ji. malo zakomplicirano vse skupi-a se da se kako drgac?

bojanbass, res preberi to temo. Vse to smo že obdelali...

One more question:
narocu sm povezavo 1Mb pri t-2. a to pol kej vpliva na TV ali je to loceno?

MUC ::

Vpliva. Ker reklame poberejo malo večji bandwidth, ti bo med njimi download padel za cca 30%, zato čim bolj šoltaj na druge kanale :)

@dmok, si najprej preveril ali 10.0.01 že uporablja kdo drug, da ne bi slučajno komu blokiral aminota, potem pa bo spet klicarjenje na T-2, zakaj meni ne dela TV itd.
Me prav zanima, kako zaščitijo zadeve, da se ne pojavita dva enaka IPja, ki bi se medsebojno motila.

podbevna ::

Bojanbass MUC se dela norca. TV nič ne vpliva na prenose. Jaz imam 10Mb paket, pa mi DL prav nič ne pade, ko gledam TV.

@dmok, si najprej preveril ali 10.0.01 že uporablja kdo drug, da ne bi slučajno komu blokiral aminota, potem pa bo spet klicarjenje na T-2, zakaj meni ne dela TV itd. Me prav zanima, kako zaščitijo zadeve, da se ne pojavita dva enaka IPja, ki bi se medsebojno motila.

Kako pa bi naj to preveril ? Razen tega se mi zdi, da to ni ravno moj problem. 8-)

d.

TV nič ne vpliva na prenose. Jaz imam 10Mb paket, pa mi DL prav nič ne pade, ko gledam TV.

To ni res - kako TV vpliva na tvoj download je odvisno od največje možne hitrosti na tvoji liniji. Pri meni je ta okoli 9M in TV še kako vpliva na download.

d.

Dovolj je, če si nastaviš 10.0.0.2 potem pa pingaš 10.0.0.1. Zdaj res ni problem, bo pa, če bo nekdo uporabil IP tvojega aminota, pa ti ne bo jasno zakaj ti TV ne dela.

Dovolj je, če si nastaviš 10.0.0.2 potem pa pingaš 10.0.0.1. Zdaj res ni problem, bo pa, če bo nekdo uporabil IP tvojega aminota, pa ti ne bo jasno zakaj ti TV ne dela.

Pa mi sploh dovoli nastaviti IP naslov ki ga nekdo že ima ? Pa še nekaj: ugotovil sem, da lahko kot IP vpišem karkoli, pa vseeno dela. Dela mi celo z IPjem, ki sem ga imel na SiOLu. Se strinjam da obstaja možnost da bo do težav prišlo - samo na to mora mislit T-2 ne pa jaz. Razen če sem slabo prebral splošne pogoje in delam nekaj, česar ne bi smel.

d.

Če ti dela z IPjem, ki si ga imel na Siolu, potem pa ne vidim problemov. Mogoče ti pa res ne bo dovlil nastaviti IPja, če je že nekje živ IP.
Da ne bo pomote, ne govorim o ilegalnosti, govorim o preventivi, pač službena slabost. Saj če bo kaj motilo, bodo že kaj pogruntali za zaščito.

Kater IP je naštiman na TV res ni važno ker je promet multicast. Prav tako ne rabiš naštimat gatewaya.

Mirtma ::

No, mene je pred dvema urama klical serviser T2, da bo ob 12:00 prišel priklopit I-net in telefon. Me prav zanima, kako bo šlo. Sicer pa sem podpisano pogodbo oddal 22.10.2005.
««
43 / 248
»»