» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
44 / 248
»»

elhombre ::

@dmok
Vceraj sem downloadal z 1MB/s in na TV ni bilo nobenih motenj.Imam 10MB/10MB paket.Ce pa testiram linijo na T-2 testni strani pa ob izkljucitvi TVja pridobim cca 10 % na brzini.Sem na parici dolgi >1500 m.Upload je pa cisto druga pesem,zaenkrat imam samo 1MB od 10MB.
Doomsday is coming!!

dmok ::

Vceraj sem downloadal z 1MB/s in na TV ni bilo nobenih motenj.Imam 10MB/10MB paket.Ce pa testiram linijo na T-2 testni strani pa ob izkljucitvi TVja pridobim cca 10 % na brzini.Sem na parici dolgi >1500 m.Upload je pa cisto druga pesem,zaenkrat imam samo 1MB od 10MB.

To pomeni da je največji download na tvoji liniji več kot 10Mb/s in imaš za TV dovolj rezerve. Pri meni pa ni tako: brez TV imam hitrost downloada (test na T-2 strani) 9Mb/s, ko pa vklopim TV pa približno 5Mb/s. Parico imam pa pribl. 1800m. Na T-2 bi mi naj tudi že odprli pipico. Zgleda da je vse skupaj odvisno od linije, varovalk, nastavitev, temperature vode v WC školjki in kdo ve česa vsega še. Jaz npr. ne morem hkrati gledat dveh TVjev, imam takoj kockice na obeh. Če tega ne bodo zrihtali se bom pogajal za paket 5/1 za 7499,90 SIT.

d.

antonija ::

1/1 kosta 7kSIT, ti se bos pa spogajal za 5/1 za 7,5kSIT? Ce ti slucajno uspe prosim napisi ker pol se grem jaz vsekakor pogajat za vmesne pakete>:D
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

petrusko ::

POZOR: Obveščamo vse uporabnike, da bo zaradi vzdrževalnih posegov v četrtek, med 0:00 in 1:00, prišlo do dveh 5-minutnih prekinitev v delovanju DNS strežnikov in spletnega mesta T-2.

Ginginova ::

Čisto za informacijo, sedaj delajo tako odhodni kot dohodni klici tudi v/iz Veginega mobilnega omrežja v/iz omrežja T-2. Tako, da je povezljivost omrežja T-2 z ostalimi v Sloveniji več ali manj kul, mislim, da manjka le še povezljivost z Voljinim fiksnim telefonskim omrežjem. ;)

Ogo

Klici na 080 še vedno ne delajo. Menda se tudi to že ureja.

d.

R1t0-PO ::

Poln upov sem se že nekaj pred 13:00 vrnil domov in čakam na T-2 moža z vso opremo. Me je danes tudi v kaselcu čakala kuverta z paswordom in podatki o priključku.
Skrita številka ob 8.45 pokliče in vpraša "če so me od Tele-koma že odklopili." "niso, še zdaj vse dela.." "aha bom potem robo prinesel." "Danes bomo v Postojni nekaj naročil porihtali", je še dodal. Močno upam, da bo vse OK, brez par dni down time-a.
Itak da bom poročal kako stojijo zadeve, ko bo preklop uspel.

no, ne vem kaj naj vse zahtevam, da ne bom potem brez neta toliko časa kot nekateri tu gor... Najbolje da mi kar vse poveže, ker nisem toliko zverziran kot nekateri, ki ste si sami priklopili in povezali. A pride zraven kak dolg kabel, ker imamo v stanovanju dva računalnika in je modem v eni sobi (pa tud switch), do drugega pa le kabel 15 m.
Ostaja vera, upanje, ljubezen. Največja med vsemi pa je Ljubezen...

sznn ::

Če boš rabil pomoč, povej, ti pridem jaz priklopit zadeve, sem iz Postojne. Ko dobiš opremo seveda.
Piši mi na zasebna sporočila.

LP

R1t0-PO ::

u, super, hvala :D Love u guys :)) Ma sam ne tku kot bi si kdu mislu :P

ok, če me ne bo ene par dni gor pomeni da sem brez neta, drgač pa jih bom kar nafehtal da mi oni poštimajo, pa bo. drgač pa, če se ne oglasim renato
aja, pa glih parkirali so zdej pred blokom, ajde:)

Evo tehnik odšel..
Privezal mi je vse skupaj, bil zelo prijazen in zdaj sam še čakam na telekom. Sem jih klical pa mi je gospa rekla da ko "dobijo nalog" da me odklopjo, pajade!!
Ostaja vera, upanje, ljubezen. Največja med vsemi pa je Ljubezen...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: R1t0-PO ()

Mirtma ::

Bilo bi prelepo, da bi bilo res. Sicer je tehnik res priklopil zadeve, vendar je lučka utripala. Me je potolažil, da je v Krškem sicer vse v redu, da je menda edini kraj, kjer se vsi držijo dogovorov in povezave delajo tako, kot morajo. Ni mi dalo miru, pa sem klical na Telekom. Izvedel sem, da še naročila nimajo, ko pa sem povedal, da do sedaj nisem imel niti ISDN niti analognega priključka, pa je rekel, da priklop ne bo možen, ker imajo vse parice polne (razen rezerve, seveda). Ni mi bilo jasno, kako so potem lahko dali potrditev, da je priklop možen. Je rekel, da tudi njemu ni jasno. Klical sem zopet tehnika, ki je obljubil, da bo kontaktiral na T2, kako je s tem, in mi povedal številko odobritve od Telekoma. Skratka...

Jaz sem danes od T-2 dobil informacijo, da v mojem kraju centrala sploh še ni operativna, čeprav je gor na listi operativnih že od 1. oktobra 2005. :|

Več kot mesec dni so mi nakladali, da je reč možna, da je Telekom odobril priklop konec novembra, da so oni dali nalog za preklop prve dni decembra, zgodilo pa se ni natanko nič. No, danes mi je bilo vsega že dosti in sem zvrcnil na Telekom ter mi človek pove, da ima vso papirologijo že nared, le da mu T-2 ni poslal podatkov kam naj mojo bakreno žico sploh priklopijo in zato ni opravil odklopa obstoječega ISDNa ter ADSLa in seveda preklopil reči. Nato urgiram na T-2 nakar punca na njihovi pomoči reče, da se bo pozanimala in me pokliče nazaj, da v mojem kraju sploh niso še opravili kolokacije in da ne ve, kdaj bo. :(
WTF? Kaj pa ste počeli 3 mesece? Še pogodbo ste mi poslali podpisano in požigosano par dni nazaj. Sedaj pa kao reč sploh ni možna in to 250 m stran od centrale, ki je na njihovi listi že od samega začetka obstoja T-2. In nihče ne ve sploh kdaj bo? Hmmm .... ;((

Ima še kdo podobne prigode s T-2? :\

Ogo

NavadniNimda ::

OGO - iz kje si (katera centrala)?

fast ::

Ogo jaz

d0rK ::

Ce koga cist inforativno zanima...

Na 059000000 jih dela 8. Tko, da ne prevec pizdit cez njih, ce ste predoug cakal.
Mi je pa mudel reku, da po 20.00 ni skor nc klicev.

Navadni Nimda: Centrala Ilirska Bistrica
Fast: Sedaj smo očitno že najmanj dva s podobnim problemom. Kaj so tebi porekli? A so ti dali kak časovni rok, ko naj bi bila kolokacija v tvojem kraju nared?

Ogo

Zgodovina sprememb…

Moja centrala je Ljubljana-Tacen, na spisku od samega začetka in je še vedno na spisu :D , takoj za popolno razvezo, ker ne maram telekoma, papirji vse OK, tud odklopil so me in imam vso opremo T-2 doma :P , nakar telekom ugotovi, da centrala nima kolokacije, ker je v načrtu za selitev, morala bi biti preseljena že v začetku decembra, pa bom lahko vesel če bo v začetku februarja. Seveda se nadaljnih komplikacij zelo veselim ;(( , saj imam velike možnosti da namerno nagajajo .
Pogodbo oddal cca. 17.10.05, odklop 21.11.05.

Sicer ne vem kako to poteka, ampak T-2 bi lahko vedel kje in v kateri centrali ima svojo opremo.
Seveda domnevam da gre to drugače, T-2 dostavi telekomu D-salme ai nekaj pač, katere mora montirati telekom, saj t-2 nima vstopa ,... ,telekom reče narejeno, t-2 ne preverja, ker še ni naročnikov in to je to.

;(( ;( ;(( ;(

ogo nisva samo dva, nas je veliko velč , samo drugi niso tu :D , vsaj z moje centrale najmanj 4je istočasno.

OK, vem za DVE centrali: ena je Brežice, ena Pobegi pri Kopru. Telekom že Februarja lani OBLJUBIL, DA JE POVEZAL kolokacije z vodi (račune izstavljajo, dobičkonosneži Telekomarski, že od aprila lani!). Če se ne motim, sta v Sloveniji še DVE taki centrali, kjer Libor, tovariš Mitič in tovariš Drempelj nategujejo sebe in okolico. Probam enkrat zvlečt katerega od T-2jevcev na pir in izmolst potem kako dodatno informacijo, potem objavim tule.>:D Z vsaj enim sem bil sošolc na faksu.8-)

Zame pa Telekom ŠE VEDNO ni odgovoril T-2ju (od konca novembra).;(( Cajt bi bil, da Janša popuca mal tale Telekomarski javašluk v komšiluku. Tole pa že dolg ni več smešn.;( ;((

fast:
Meni se zdi, da gre v večini za T-2 zajeb, kar se kolokacij tiče, ker T-2 ima dostop do kolokacijskega prostora in za montažo svojega DSLAMa mora on poskrbet. Ajd, v tvojem slučaju je res morda zajebal Telekom, ker kao seli centralo. Samo pri nas je telefonska centrala na isti lokaciji že skoraj 100 let in se mi zdi, da je za bluzenje na slednji kriv predvsem T-2, ker se ni prepričal, če je reč res operativna. Zabluzil je že s tem, ker sploh ni šel preverjat, kaj se dogaja z mojim priklopom, temveč sem moral jaz petkrat poklicat na T-2 in še na Telekom, da se je reč odvrtela. Pa še od petih klicev na T-2 sem petkrat dobil drugačen odgovor, od tega, da še čakajo na Telekom, preko tega da je Telekom zahteval nek nov formular, ki so ga poslali prejšnji teden in da bo priklop opravljen v roku dveh tednov pa do današnjega šoka, da ni opravljene kolokacije. 8-O V principu glede na raznovrstnost s strani T-2 podanih bulšit odgovorov, se mi zdi, da so na T-2 nekaj zbluzili, da še njim samim ni jasno kaj. ;((
V glavnem, sem se nehal sekirat in sem danes na T-2 poslal uraden dopis (priporočeno s povratnico), da naj mi odgovorijo v kolikšnem času bo priklop možen. Me niti ne zanima kdo je zajebal, če so oni (kar je 90%), naj se zbrihtajo, če je Telekom, pa naj se z njimi zmenijo kdaj bo reč urejena in mi odgovorijo, da vem na čemu sem. :|

NavadniNimda:
Glede kolokacij, če jih Telekom ni zvezal z vodi, je pač na T-2ju da to poizve. Konec koncev se ne more konektirat na te DSLAMe iz Ljubljane in gre težit Telekomu, kaj in kako. Če Telekom ni namestil kolokacijskega delilnika in podobnih reči na katere zvežejo drate, da T-2 sploh lahko priklopi uporabnika, jim pač zatežijo, se dogovorijo za rok, kdaj bo reč nared ter obvestijo stranko, da je prišlo do zamude, vendar da bo problem urejen v x dneh/mesecih/letih. Če reč ne bo nared še mesece, se kraj flikne iz liste operativnih central. Ne pa bulšitirat stranki, ki prej ko slej resnico izve in pri njej T-2 s svojimi bulšit odgovori lahko izgubi celotno kredibilnost, še posebej, ko gre za podjetja. :|
Vsak lahko zajebe, to je meni jasno in v osnovi ni problem. Problem je, če moram jaz 5 krat težit v zadnjih par dneh in klicarit na Telekom, da se situacija končno razčisti, ker nihče iz T-2 ni šel povprašat Telekom, zakaj x uporabnikov še ni priključenih, kljub temu, da so reči šle že dva tedna čez skrajni rok. Treba je namreč migat, popraševat pri Telekomu in pri svojih ljudeh, ki skrbijo za omrežje in konec koncev ustrezno obveščat stranko o morebitnih težavah s priklopom. :|

Dal jim bom teden dni, da se zbrihtajo, najdejo odgovor na moje vprašanje o terminu priklopa, potem pa spet udarim eno rundo teženja na T-2 naročniško službo. Konec koncev nimam kaj zgubit, drugim pa tole pišem v poduk, kaj jih lahko doleti, da ne bodo prehitro skakali od veselja. :\

Zgodovina sprememb…

OK, še ta druge dve centrali:
- Ilirska Bistrica (ja, Ogo :O )
- Ljubljana - Tacen
Od prej pa tele:
- Brežice
- Pobegi pri Kopru

Telekom iz tedna v teden "obljublja", da bo vsak cajt, od Aprila lani pa izdaja račune tudi za te kolokacije. T-2 ima (po zagotovilih) svojo ropotijo tam in je pripravljena, ni pa do teh central narejenega voda, ki ga je Telko "dal v najem, da je lahko ustregel zakonodaji". Zvito, ni kaj.;(( T-2 uradno ne obvešča strank o tem, kar sem tlele napisal.:O Ne me vprašat zakaj.:\

Še to: jaz sem iz Ljubljana-Dravlje, centralo lahko vidim iz naslanjača (če je sončno :D ), od konca novembra pa Telko še ni odgovoril na poizvedbo. Očitno je, da v različnih krajih Telekomarji uporabljajo različne metode, da dajo videz legitimnosti. Matr so zviti.:O Cilj je pa isti - folku zagnusit T-2, da bodo šli k Telekomu. No, jaz grem na T-2 takoj, ko bo to mogoče. Če ne prej, pa kasnej.:|

Zgodovina sprememb…

NavadniNimda jest tud:D

Saj bomo preživeli, kak mesec gor ali dol. :D
Samo se mi zdi, da je treba T-2ju težit 100 na uro, ko se kaj zatakne, da se reči začno premikat. Skratka, mali nebogljeni klonček Telekoma. :D
To, da strank ne obveščajo, pa je slabo zanje, ker stranke morajo vedeti, kaj se v osnovi z njihovimi naročniškimi razmerji dogaja in do kdaj se pričakuje razplet njihove težave. :\

Wega ::

Moja zgodba, pa sem tudi na Dravlje vezan. Štala!
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

fromSiOltoT2 ::

kakšno je geslo za zaklenjene programe amino ? ? ?

silvom ::

Tudi jaz sem priključen na centralo v Dravljah od srede decembra - v začetku res bolj slabo , sedaj pa vse : internet 10/2 ,TV in VOIP zelo dobro. Da se ne bom prekmalu pohvalil :\ ...

a obstaja geslo za zaklenjene programe ?????

silvom ::

geslo : 601639

hvala

ELEKTROLJUB ::

Ima mogoče kdo izkušnje z starim i3 Mood 315 in AMINO STB-jem ?
LED svetloba je prihodnost...

sznn ::

@Elektroljub: kaj te zanima v zvezi z Aminom?

Brane2 ::

luser2:

V bistvu TV "signal" v osnovi ni RGB ampak YUV, digitalen ali analogen.

Odvisno od definicije. če govoriš o tem, kaj se dekodiar iz RF-a, dobiš najprej lumo in chromo in potem iz tega po nekakšnih transformacijskih matrikah itd pade ven RGB. Ne spomnim se, če je vmesna faza YUV.

Če pa gledaš signale na SCARTu, mislim da tam YUVja ni ( če ne smatraš pod to composite output), samo RGB.
On the journey of life, I chose the psycho path.

ELEKTROLJUB ::

@sznn
Razlika med njima me zanima.
LED svetloba je prihodnost...

Kako gledat TV in imet moznost snemat brez problemov ??Cisto enostavno:potrebujes DVD rekorder,recimo Panasonic DMR HS2,Amino priklopis na dekoder vhod in potem lahko gledas TV ceprav je DVD rekorder v standby-ju.Ce hoces pa snemat pa prizges rekorder in snemas ali pa sprogramiras timer in snemas.Nobenih dodatnih kablov.
Doomsday is coming!!

SasoS ::

Brane...luma in chroma sta YUV ;)

Max Power ::

mene pa zanima ,ce je ze kdo poskusil priklopit na switch voip telefon in analognega kr sem videl ,da ima tudi analogni izhod,da bi oba delala istocasno.Trenutno uporabljam voip bi pa bilo zelo fajn ce bi lahko uporabljal se analogca ker ni ozicen:\
hm...

mene pa zanima ,ce je ze kdo poskusil priklopit na switch voip telefon in analognega kr sem videl ,da ima tudi analogni izhod,da bi oba delala istocasno.Trenutno uporabljam voip bi pa bilo zelo fajn ce bi lahko uporabljal se analogca ker ni ozicen:\

Sicer nisem prepričan ampak mislim da ti mora tiste izhode T-2 aktivirat. Pa še zdi se mi da potem dobiš za izhod eno številko zraven. Vsaj jaz sem jo. Dela pa.

Drugače pa poskusi pa boš hitro videl če dela ali ne.

d.

luser2 ::

Brane2:

Imaš prav, odvisno kje gledaš zadevo, sam sem mislil na MPEG2, ki pride do STB-ja, ta je osnova, luma in chroma sta v tem primeru ločeni (Y in UV), na SCART pride pa odvisno od nastavitve v STB-ju, če nastaviš S-Video potem je še vedno luma/chroma, isto velja za Component, AmiNET110 podpira vse možne izhode preko SCART-a: Composite, RGB, S-Video in Component, v tem primeru samo RGB ne loči lume in chrome, Composite pa zopet odvisno kako gledaš, ali glede na žice ali modulacijo :-) RF je pa itak najslabša možna izbira za gledanje/snemanje TV-ja, ki ga dobiš v digitalni obliki.

bradek ::

Pred pol ure sem govoril s helpdeskom T-2 in so mi povedali da so ravnokar prejeli odlok s katerim APEK zavezuje Telekom da omogoci prost "prehod paric" k T-2 (brez izgovorov da gredo nazaj v rezervo).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bradek ()

Na katero bo telekom spet postavil svoje pogoje, recimo da mora T-2 te parice vrnit če jih dejansko kdaj zmanjka :D :D

antonija ::

Al pa se bo T pritozil, najverjetneje pa kar ignoriral celotno stvar dokler ne bo spet v medijih...;((

Kako je pa z razvezanim dostopom pri T-2 situacija (PSTN pri telekomu in VDSL pri T-2)? Je ze kaj novega?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Na katero bo telekom spet postavil svoje pogoje, recimo da mora T-2 te parice vrnit če jih dejansko kdaj zmanjka

Pa še to bo samo znak dobre volje Telekoma, ker odločbe APEKa za Telekom itak niso obvezujoče. :)

d.

bradek ::

antonija, to o cemer ti govoris je skupni razvezan dostop. Sem ga povprasal tudi o tem, pravi da nic novega.

BananaMan ::

opažam preobrmenjenost telekomove hrbtenice, max dl mi je na 1mega siol liniji padel na 70-80 kb/s 8-O, mislim da ne gre za preobremenjenost centrale.... je še kdo opazil padce v hitrosti? (sprašujem vse, ki imate dsl =) )
junkie

T-2 AFAIK ni povezan s telekomovo hrbtenico (Telekomovo infrastrukturo uporablja samo od kolokacije centrale do naročnika - torej parico) zatorej to pišeš v napačni temi :))

ok, potem mi pa sploh ni jasno zakaj telekom tolk ovira t2. :\ a ma kdo mogoče info kolk bandwidtha ma t2 do dunaja?
v čem je potem poanta prostih mest v centrali? se opravičavam, če sprašujem bedarije ....
junkie

@BananaMan
Telekom ovira T-2 zato ker z vsakim ki presedla od Telekoma na T-2 izgubi cca SIT 200.000,00 na leto.malo zracunaj kaj bo cez leto ali dve z Telekomom.
Doomsday is coming!!

ta cifra je overrated. in kaj mene ovira da enostavno ne odjavim isdnja doma? za telefonarit ma cela familija mobitele... in grem stavit da bodo odvetniki in vsi ki delajo dodatne ure zaradi tega več denarja pobral telekomu kot t2.
junkie

Tical ::

Mene zanima ali se vsem uspe prijaviti na servisne strani?
Sem klical na t2 in so rekli da njim dela brez problema(se prijavijo na mojo servisno stran)...
Doma pa mi nikakor ne uspe. Sprobal že vse možne varjante.
Ma kdo kako idejo?

error7891 ::

Poskusi z drugim brskalnikom.
««
44 / 248
»»