Forum » Omrežja in internet » T-2: Informacije
T-2: Informacije
Temo vidijo: vsi

uporabnik12 ::
Hmm, vraga. Zdaj sem gledal, iptraf res kaze vecje paketke, saj zgleda da jih lahko iz T-2 mimo onega routerja gredga ven posljes, ampak ker je masina na katero sem uploadal na adsl in je MTU 1492, je ona skoz javljala DF (razvidno iz tcpdumpa), moja pa zahvaljujoc briljantnemu umotvoru T-2 ruterja tega nikoli ni sprejela. Ker je razlika bila samo 8 bytov je to slo menda skozi RWIN ok. Suma 1500 gre ven, ce je onemu prevec ni sans da ti to javi :)
Popizdo bom, kako salabajzersko omrezje. Res mi je ze Siol na k sel, ampak bolj njihov komercialni odnos, kot delovanje. Tam je to bilo postimano. Kaj ce bi nam dali geslo da to nahitro sprekonfiguriramo, pa da dela kot je treba :)
Evo sem se dodatno prevero niti en DF flag ni prisel do mene. Kaj naj nardim da se nekdo gane. Se vam ko dela vse ok bi bolje delalo :)
Popizdo bom, kako salabajzersko omrezje. Res mi je ze Siol na k sel, ampak bolj njihov komercialni odnos, kot delovanje. Tam je to bilo postimano. Kaj ce bi nam dali geslo da to nahitro sprekonfiguriramo, pa da dela kot je treba :)
Evo sem se dodatno prevero niti en DF flag ni prisel do mene. Kaj naj nardim da se nekdo gane. Se vam ko dela vse ok bi bolje delalo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: uporabnik12 ()

|bLaD3| ::
@uporabnik12
Poklici jih, zahtevaj enega od tehnikov.. povej, da poznas resitev in da bi se rad pogovoru z enim od tehnikov. Sicer pa tudi iscejo kader ce te zanima, se zaposlis tam pa porihtas zadeve :)
Poklici jih, zahtevaj enega od tehnikov.. povej, da poznas resitev in da bi se rad pogovoru z enim od tehnikov. Sicer pa tudi iscejo kader ce te zanima, se zaposlis tam pa porihtas zadeve :)

Ginginova ::
uporabnik12, daj uradno javi ta problem na T-2 in sem ziher, da ga bodo uštimali. Pizdit čez njih ne pomaga, ker morda niti ne vedo za problem. Itak imajo dela čez glavo, tako da ne morejo vsake malenkosti na roke čekirat. Če pa dobijo konkretno pritožbo, kateri je priložena diagnostika, pa sem ziher, da bodo reč uštimali.
Ogo
Ogo

Tody ::
sznn
jest mam tastarga siolovega pa nima RF toda če ima potem nevidim ovir :) Lahko si pa tudi kak Scart razdelilec kupiš pa boš rešen večine muk...
jest mam tastarga siolovega pa nima RF toda če ima potem nevidim ovir :) Lahko si pa tudi kak Scart razdelilec kupiš pa boš rešen večine muk...

Naj me zaposlijo v poslovalnici Maribor pa je :) Sem jim poslal mail, pa so prebrali odgovora ni. Iz helpdeska je sicer en pisal, da ko pridejo tehniki da bojo preverli. Upam da so ti tehniki bolj na ravni sistemskih inzenirjev, ne pa ti ko modeme priklaplajo. Ne vem mogoce da posljem mail direktorju, ceprav nocem bit nesramen pa it mimo hierarhije. Je pa res da ko beres po netu admini popizdevajo ko kdo tak routerje zapre. ICMP se zapre selektivn, naprimer echo reply. Mogoce pa je kaj drugega razlo, ceprav zgleda kot da so pravila na FW.
Najlepse se vidi da je nekaj hudo v kur**, ce downloadas tole:
http://www.speedguide.net/files/TCPOpti...
pa pol probaj maxmtu zavihek, napisi nek naslov pa buuum.
Katastrofa.
Do hopa ko je se vse OK:
Pinging [84.255.208.255] with 40 bytes ->bytes=40 time=54ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 750 bytes ->bytes=750 time=32ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1125 bytes ->bytes=1125 time=35ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1312 bytes ->bytes=1312 time=37ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1406 bytes ->bytes=1406 time=37ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1453 bytes ->bytes=1453 time=38ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1476 bytes -> ..fragmented
Pinging [84.255.208.255] with 1465 bytes ->bytes=1465 time=38ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1470 bytes ->bytes=1470 time=38ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1473 bytes -> ..fragmented
Pinging [84.255.208.255] with 1472 bytes ->bytes=1472 time=38ms TTL=126
The largest possible non-fragmented packet is 1472 (1500 - 28 ICMP & IP headers).
You can set your MTU to 1500
Do kanin.arnes.si ali pa bilo katerega iza magicne T-2 skatle, ki je lacna po paketkih:
Pinging [193.2.1.87] with 40 bytes ->bytes=40 time=27ms TTL=246
Pinging [193.2.1.87] with 750 bytes ->bytes=750 time=33ms TTL=246
Pinging [193.2.1.87] with 1125 bytes ->Request Timed Out
Couldn't determine largest possible MTU due to packets being lost.
You might want to try a different URL
Ce tega ne uredijo so hudo bogi, ce pa to uredijo pa jim odpravi 90% tezav si morajo eni dat odpoved:)
Najlepse se vidi da je nekaj hudo v kur**, ce downloadas tole:
http://www.speedguide.net/files/TCPOpti...
pa pol probaj maxmtu zavihek, napisi nek naslov pa buuum.
Katastrofa.
Do hopa ko je se vse OK:
Pinging [84.255.208.255] with 40 bytes ->bytes=40 time=54ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 750 bytes ->bytes=750 time=32ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1125 bytes ->bytes=1125 time=35ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1312 bytes ->bytes=1312 time=37ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1406 bytes ->bytes=1406 time=37ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1453 bytes ->bytes=1453 time=38ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1476 bytes -> ..fragmented
Pinging [84.255.208.255] with 1465 bytes ->bytes=1465 time=38ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1470 bytes ->bytes=1470 time=38ms TTL=126
Pinging [84.255.208.255] with 1473 bytes -> ..fragmented
Pinging [84.255.208.255] with 1472 bytes ->bytes=1472 time=38ms TTL=126
The largest possible non-fragmented packet is 1472 (1500 - 28 ICMP & IP headers).
You can set your MTU to 1500
Do kanin.arnes.si ali pa bilo katerega iza magicne T-2 skatle, ki je lacna po paketkih:
Pinging [193.2.1.87] with 40 bytes ->bytes=40 time=27ms TTL=246
Pinging [193.2.1.87] with 750 bytes ->bytes=750 time=33ms TTL=246
Couldn't determine largest possible MTU due to packets being lost.
You might want to try a different URL
Ce tega ne uredijo so hudo bogi, ce pa to uredijo pa jim odpravi 90% tezav si morajo eni dat odpoved:)
Zgodovina sprememb…

Fury ::
Ti pejt ke na njihov naslov, stop notr in najd enga tipa pa se zmenta... pa nej ti dajo sluzbo pa vse zrihti pa bo... sam ne po mailu pa telefonu ampak mors it prov fizicno ke.

elhombre ::
@uporabnik12
Tvojo posto in ostale rubrike bere kar nekaj ljudi na T-2 vkljucno z Turkom.Malo potrpi,da najdejo napako.
Tvojo posto in ostale rubrike bere kar nekaj ljudi na T-2 vkljucno z Turkom.Malo potrpi,da najdejo napako.
Doomsday is coming!!

clarity99 ::
uporabnik12:
pri meni je tudi isto, tole z MTUjem je ful cudno. Sem si pa sedaj nastavil MTU pri sebi na 1024, kar je ocitno se najvec kar gre skozi, pa so se vedno tezave z torrenti in izpadov paketkov.
Po moji logiki, ce bi bil to res edini problem, tega ne bi smelo biti, ker moj comp ne posilja vec paketkov vecjih od 1024?
pri meni je tudi isto, tole z MTUjem je ful cudno. Sem si pa sedaj nastavil MTU pri sebi na 1024, kar je ocitno se najvec kar gre skozi, pa so se vedno tezave z torrenti in izpadov paketkov.
Po moji logiki, ce bi bil to res edini problem, tega ne bi smelo biti, ker moj comp ne posilja vec paketkov vecjih od 1024?

Da, sem jaz tudi probal omejit pa ni dost pomagalo, vprasanje kaj je se na tistem routerju. Ziher pa je nekaj s tem v zvezi. Ne vem zakaj nekaj v prazno zapirajo. Kljub temu da posiljas 1024 ti spet ne more nekdo javit da posljes manj, nekatieri na netu imajo tudi manj kot 1024. Najcudneje je to da je razlicno uza upload in download. Recimo glej ce gres testirat na http://www.speedguide.net/analyzer.php ti lepo rece da lahko sprejmes 1500 MTU, najbrz gre za se kaj v ICMP ko se ne bi smelo v celoti zapret. Saj je tona teh flagov tam. najlepse je da pa do 84.255.208.255 gre vse lepo, razen kar imam ping 28 ms namesto 7, to pa je res lahko profil VDSL modema kriv. Vsekakor pa lahko lepo posiljas paketke na ta naslov.
Mogoce je kaj celo tam omejeno na stevilo istocasnih konekcij.
Mogoce je kaj celo tam omejeno na stevilo istocasnih konekcij.
Zgodovina sprememb…

elhombre: Ja sej verjamem da bi rad to resli, me pa malo jezi ves ker dela zdaj to ko analogni modem (pretiravam:)) na silolu pa je delalo lepo, edino mel sem jih pun k, pa sem mislo ajde da podprem T-2, proti Goliatu.
Jaz bi na njihovem mestu poklico koga od principala za to skatlo, mislim da je Unisphere Solutions, Siemens je menda to kupo zdaj. Kot drugo bi pa ukino vse filtre ce jih je kaj pa pogldeal ce dela. Mozno da so to ze probali.
Jaz bi na njihovem mestu poklico koga od principala za to skatlo, mislim da je Unisphere Solutions, Siemens je menda to kupo zdaj. Kot drugo bi pa ukino vse filtre ce jih je kaj pa pogldeal ce dela. Mozno da so to ze probali.

no, jaz sem se se malo igral s tem in ugotovil naslednje - ce torrentem pocasi vecam stevilo povezav - recimo zacel sem z 10povezavami, nato cez kaksno minuto povecal na 20 itn, zadeva ne blokira.
trenutno ima torrent ene 60 povezav, max pa nastavljen na 250 pa nic ne strajka.
bom se malo preverjal, ampak izgleda da pride do problema takrat, ko je naenkrat veliko novih povezav vzpostavljeno. Zanimivo je tudi, da ce potem ko ti zacne blokirat, vse takoj zapres, zadeva se vedno kaksno minuto ne dela, pa ceprav se po liniji skoraj nic ne prenasa. Meni to disi po kaksnem prepametnem firewallu, ki to vzame za kaksen napad crva ali kaj podobnega.
trenutno ima torrent ene 60 povezav, max pa nastavljen na 250 pa nic ne strajka.
bom se malo preverjal, ampak izgleda da pride do problema takrat, ko je naenkrat veliko novih povezav vzpostavljeno. Zanimivo je tudi, da ce potem ko ti zacne blokirat, vse takoj zapres, zadeva se vedno kaksno minuto ne dela, pa ceprav se po liniji skoraj nic ne prenasa. Meni to disi po kaksnem prepametnem firewallu, ki to vzame za kaksen napad crva ali kaj podobnega.

@clarity: Tocno to sem jaz tudi opazil, razen da ne spsuti komunikacije za MTU, kar mi gre na zivce, je najbrz kaksna omejitev koliko odprtih syn paketov na sekundo dovoli. V vsakem primeru bi bilo treba povsod ukinit firewalle in se v rnit k bistu, kar je "Last mile technology" in zagotovit da do DSLAMA dela cimbolje. Ne pa se v palec strelat z nekimi zascitami :) Ce jih moti da dela ping, naj omejijo reply na 10 ping/sec, ce ne druga naj dajo Linuxe in IPTABLES :)
Zgodovina sprememb…

ce na utorrentu nastavim max. povezav/sec na 1, dela ok, in zadeva ne blokira.
vsaj zaenkrat.
vsaj zaenkrat.

Definitivno nek glup Intrusion Detection Sistem. To treba izklopit. Ne bom placeval 10/2 pa mel 1 connection per sec:)
Ziher morajo porihtat te max per sec, pa ICMP.
Ziher morajo porihtat te max per sec, pa ICMP.

Malkec ::
uporabnik12 in clarity99 : zanimiva ugotovitev
Probajta se osebno zglasit na t-2 in se pomenit, bodo že uštimaili stvari.
Btw, ve kdo, kje se nahajajo strežniki od t-2? Ker malo težko verjamem da je to v Mariboru v Betnavskem gradu. Čeprav sem par tednov nazaj vido bagere, ki so kopali in polagali nek črn kabel

Btw, ve kdo, kje se nahajajo strežniki od t-2? Ker malo težko verjamem da je to v Mariboru v Betnavskem gradu. Čeprav sem par tednov nazaj vido bagere, ki so kopali in polagali nek črn kabel

/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

mitko25 ::
Pravkar sem govoril s tehnično podporo na T-2 glede nizkega uploada.(imam Paket 10/2 dela mi na 10 /1)... Težava je v varovalkah za upload, ki jih telekom noče odstraniti oz. se že dogovarjajo za rešitev. Kdaj pa bo, mi ni znal razložiti.
l.p.M.
l.p.M.

Malkec ::
Ma to je pizdarija, če gre vse preko Ljubljane. Isto ko na Silolu. Štajerski konec ma slabe pinge. 
Ker trenutno ma amis super sporihtano. Iz MB direkt na dunaj Vixen 1Gps direkt linija. Zato pa mamo 20ms nižje pinge kot silolovci.

Ker trenutno ma amis super sporihtano. Iz MB direkt na dunaj Vixen 1Gps direkt linija. Zato pa mamo 20ms nižje pinge kot silolovci.

/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Malkec ()

Muzo ::
Men so dons na t2 rekl, da že 14 dni niso dobil rezultatov poizvedb.. med drugimi so mojo poslali 29.11. pa še ni odgovora :( Kaj lahko sploh naredim?

djurodrljaca ::
Kaj a se bomo sedaj šli kdo ima daljšega?
No potem lahko povem da sem poslal podpisano pogodbo 8.10.2005 in bi me moral telekom priklopiti že do 16.11. vendar je v omarici kabel še zmeraj v zraku.
Je bil pa v četrtek pri meni telekomovec (me je okrog petih poklical, če lahko pride preverit linijo) in je prišel do mene z adsl modemom in mi rekel da je postavil testno linijo v centrali ter pogledal če se bo modem povezal. In modem se ni hotel povezati (velio presenečenje).
Naj omenim še to, da sta bila do sedaj pri meni dva neuspela poskusa priklopa s strani telekoma. Prvič je imel monter napačen naslov (kot sem izvedel od t-2 naj bi bila to napaka telekoma) in me ni mogel povezati, ker je bilo v centrali napačno zvezano. Čez dva tedna je prišel drug monter, ki je bil pred blokom kratek čas in ni nič sporočil če je sploh kaj delal.
No in sedaj nazaj na mojo zgodbo...
Potem je šel ta monter pogledat če se mu modem poveže v omarici in mi je potem sporočil, da kabel sploh ni priklopljen na omrežje (drugi monter očitno ni naredil totalno ničesar) ter da je na kablu listek za t-2. In to je za telekom opravljen priklop (telekom je takrat t-2 sporočil da so me priključili - ta "priklop" se je zgodil 13.12.).

No potem lahko povem da sem poslal podpisano pogodbo 8.10.2005 in bi me moral telekom priklopiti že do 16.11. vendar je v omarici kabel še zmeraj v zraku.
Je bil pa v četrtek pri meni telekomovec (me je okrog petih poklical, če lahko pride preverit linijo) in je prišel do mene z adsl modemom in mi rekel da je postavil testno linijo v centrali ter pogledal če se bo modem povezal. In modem se ni hotel povezati (velio presenečenje).
Naj omenim še to, da sta bila do sedaj pri meni dva neuspela poskusa priklopa s strani telekoma. Prvič je imel monter napačen naslov (kot sem izvedel od t-2 naj bi bila to napaka telekoma) in me ni mogel povezati, ker je bilo v centrali napačno zvezano. Čez dva tedna je prišel drug monter, ki je bil pred blokom kratek čas in ni nič sporočil če je sploh kaj delal.
No in sedaj nazaj na mojo zgodbo...
Potem je šel ta monter pogledat če se mu modem poveže v omarici in mi je potem sporočil, da kabel sploh ni priklopljen na omrežje (drugi monter očitno ni naredil totalno ničesar) ter da je na kablu listek za t-2. In to je za telekom opravljen priklop (telekom je takrat t-2 sporočil da so me priključili - ta "priklop" se je zgodil 13.12.).

Meni so sedaj poslali zahtevo da se zrihta linija (beri odstranijo varovalke) Sumim da bojo varovalke kaj drugega kot vecji upload resile. MTU bo se vedno problem, prav tako pa bo izpad paketkov pri vecjem stevilu konekcij. Mogeoce sem samo pesimist. Zdaj naj TK rece d anoce varovalk odstranit pa dolgo ne bom vedel kaj je :)

|bLaD3| ::
Jah fantje, prej bi mislil na varovalke :P Jst sem telekomovcem dal za pivo ko so prsli po modem pa to.. sem mel samo 2 dni probleme z uploadom, zdej pa vedno 10mbs siba :D

Tical ::
Z T2 so sporočili da bodo vsem uporabnikom ki uporabljajo za televizijo setup box i3 mood.... zamenjali z aminotom...
V roku tega oz. naslednjega tedna....
Upam da res..
V roku tega oz. naslednjega tedna....
Upam da res..

SasoS ::
V sredo 4.1.2006 bo med 3:00 in 6:00 prišlo do 5 minutne prekinitve povezave naših naročnikov do vseh storitev. Prekinitev bo nastala zaradi nadgraditve omrežja.
Za morebitne nevšečnosti se vam vnaprej opravičujemo.
mogoče bodo tisti router nadgradili
Za morebitne nevšečnosti se vam vnaprej opravičujemo.
mogoče bodo tisti router nadgradili

Racko ::
POZOR: V sredo 4.1.2006 bo med 3:00 in 6:00 prišlo do 5 minutne prekinitve povezave naših naročnikov do vseh storitev. Prekinitev bo nastala zaradi nadgraditve omrežja.
Ah, za par sekund
Ah, za par sekund

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Racko ()

podbevna ::
Kako je s priklopom predvajalnikov, ki so sposobni predvajati in snemati video stream na T-2 TV? Tak je npr. Kiss 558. Ali ga lahko uporabljaš brez STB?

SasoS ::
A ne bodo imeli šele 6xx modeli IP multicast podporo? Če ne pa načeloma bi moral samo vpisat IP...isto kot za vlc...
btw: kako je s klici v tujino? Je izhodna številka 00 (imam analogni telefon na pretvorniku)? Danes sem nekaj poskušal pa sem dobil da je neveljavna števila še predno sem odtipkal do konca...
btw: kako je s klici v tujino? Je izhodna številka 00 (imam analogni telefon na pretvorniku)? Danes sem nekaj poskušal pa sem dobil da je neveljavna števila še predno sem odtipkal do konca...

@SasoS: Upam da res. Ker cetudi bom mel ulpoad 2 Mbita ce mi res odstranijo varovalke, kar meni , kaksen sem baksuz ne bodo, ne maram neke stople na moji poti v net :) Bom danes testiral do 02.00 :P

NavadniNimda ::
@Uporabnik12 - ne, ne boš testiral do 2:00, ker imajo baje danes vzdrževalna dela ponoči!

Saj sem mislil do dveh ponoci.
Pravzprav vidim da do 6ih. Ce pa ne dela pol pa itak grem v LJ v cetrtek.
Pravzprav vidim da do 6ih. Ce pa ne dela pol pa itak grem v LJ v cetrtek.
Zgodovina sprememb…

goba ::
V sredo, 4.1.2006 med 0:00 in 2:00, bodo potekala vzdrževalna dela na telefonskem omrežju. Občasno bodo motena posamična območja za 5 minut.

sznn ::
podbevna: imam Kiss 558, pa lahko snemam nanj le kar pride preko scarta ali preko antene. Kot je ze povedal SasoS, bo šele serija 6xx imela pravo podporo za IP TV, pa še to baje ne v prvem firmware-u. Ker pa DP600 zamuja že kar nekaj mesecev, je mogoče razlog to, da so Kissu naročili novi lastniki (Cisco) da doda podporo že takoj na začetku in da naredijo spodoben FW (za 558 smo čakali 8 mesecev, da sedaj dela kot se šika). Tako da za 558 rabiš svoj STB ali pa pač snemaš preko Scarta.

podbevna ::
Hvala Sznn. Potem bom še malo počakal z nakupom in kupil 6xx, ko pride ven in mu malo pade cena...

Svaka cast T-2 tehniki, porihtali so probleme z torenti, ni izpadov paketkov, ostaja samo visji ping ter MTU, ki me moti. Mogoce je to dvoje se poveznao z varovalkami.
Se enkrat BRAVO!
Se enkrat BRAVO!

Konec veselja :) Vse po starem, ne dela :( 7 minut veselja :)
Ocitno je ko je bil internet dol malo pustlo veselja, prehito sem jih pohvali, me je pa spomnilo to kak je ok ko ti dela, mogoce bom moral odjadrat v drugo smer.
22:09 :) spet dela :)
Ocitno je ko je bil internet dol malo pustlo veselja, prehito sem jih pohvali, me je pa spomnilo to kak je ok ko ti dela, mogoce bom moral odjadrat v drugo smer.
22:09 :) spet dela :)
Zgodovina sprememb…

msedej ::
Jest imam tudi 10/2m dela pa kot 10/1. Pri večjem številu povezav se izgubljajo paketi.
A plačam položnico ?
A plačam položnico ?
Slovenec katolik.

orbter ::
Priklopljen od danes popoldne. Vmes ni delalo kako uro.
Me pa zanima naslednje (z iskalnikom nisem našel da bi kdo o tem govoril):
Ali komu dela Call waiting (čakajoči klic)?
Ali komu dela Web interface na VoIP telefon? IP znam poiskati ampak če vpišem URL v browser se nič ne zgodi.
Koliko časa običajno traja, da telefon omogoča tudi izhodne klice?
Me pa zanima naslednje (z iskalnikom nisem našel da bi kdo o tem govoril):
Ali komu dela Call waiting (čakajoči klic)?
Ali komu dela Web interface na VoIP telefon? IP znam poiskati ampak če vpišem URL v browser se nič ne zgodi.
Koliko časa običajno traja, da telefon omogoča tudi izhodne klice?

Yoda Master ::
A to pomeni, da že izvajajo nadgradnjo omrežja, ker je pri meni telefon že 30 min mrtev?
There is no emotion, there is peace.
There is no ignorance, there is knowledge.
There is no passion, there is serenity.
There is no death, there is the Force.

Kaj pa vem, jaz tudi razmisljam. Niso mi anti, ampak storitev mora bit. Je pa to zacetek. Prvo jim bom verjetno placal za spodbudo
Probaj zdaj, meni zdaj zadnjih par minut ne padajo paketki, ce ti dela zdaj jim placaj :)
Probaj zdaj, meni zdaj zadnjih par minut ne padajo paketki, ce ti dela zdaj jim placaj :)

Brane2 ::
Meni zdaj stvari spet laufajo. Promet na visokih portih (
) spet laufa s polno paro, vse ostalo pa tudi dela.

On the journey of life, I chose the psycho path.