» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
39 / 248
»»

MEDENA ::

msedej : jaz ne bom :)

podbevna ::

Ja danes nekaj delajo. Meni net ni delal kakšni dve uri (TV in telefon pa). Zdaj na prvi pogled vse spet dela.

clarity99 ::

uporabnik12:

pri meni zadeve se vedno blokirajo. pingi sicer zdaj vecinoma grejo skozi, ampak novih TCP povezav pa se ne da odpreti, ce torrente zalaufam. :(

uporabnik12 ::

Ugotovil sem kaj Azureusa moti. Ce imas vklopljen Distibuted Database tracking imas pol izpadepaketkov. Se vedno trdim da je to z nekim usmerjevalnikom/firewalom in sumim na 84.255.209.129.
Ta database tracking deluje preko UDP porta. Ocitno nekje ne zleze kot bi moral. Ko se izklopi ta plugin, ni niti enega izpada.
Bi res lahko kdo iz T-2 na onem usmerjevalniku nardil da spusca vse kar mora, al je res to kaj z linijo v zvezi.

Brane2 ::

A lahko probaš poslat prej nekam na blef ven udp paket s tem portom, kjer naj bi to delalo ?

Iptables ima pogoj "established,related" tudi za udp, čeprav ne vem, kako naj bi to laufalo,saj je udp stateless.

Mogoče stvar čaka, da ti pošlješ kaj na ta udp ven in potem dovoli komunikacijo na tem portu ? :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

V logu vidim da gredo paketi, ampak je veliko dying povezav, zelo mali procent living, mislim da mora bit nekaj z velikostljo paketa. Po mojem ne more biti normalno da ti ne mores ping -l 1400 nekam poslat. Saj to ni Dial-Up, kar je se najhuje ne dobis nazaj nikakrsen info od drugega hosta. Ziher tu kaj poka. Mogoce se pol kak Rwin rasuje al kaj. Mogoce celo kaj MRU. Pazi kaj je tud zanimivo, ko padajo paketki ko sneg, ce pingas sebe od zunaj (beri neke druge masine) dobis lep reply.

elhombre ::

Me prav zanima kaj bo jutri zjutraj,zaenkrat je izginilo nekaj kanalov ali pa imajo napacen audio PID in ni zvoka.Internet spet dela ampak ne tako kot bi lahko.Jaz sem ze dopoldan opazil da nekaj delajo ker mi je linija dol padla trikrat samo za par minut;pol sem videl na torrentu brzine cez 850kB/s sedaj je pa spet vse po starem,boljse kot Siol ampak se vedno srednja zalost.Da o uploadu ne govorim.Mislim da jih ne zajebava samo internet ampak tuid multiplex,zgleda da gotovih kanalov sploh ne morejo vklopit (za nekaj kanalov se nimajo kartic ).Jutri bom najprej vse skupaj resetiral.pol bomo pa videl kaj so ponoc spacal skupaj.
Doomsday is coming!!

@uporabnik12
Ja na torrentu tudi jaz vidim da se povezave izgubljajo,zato prav pride uTorrent ki osvezi povezavo vsakih par minut,lahko pa se to izvede tudi rocno kar res pomaga.
Doomsday is coming!!

Ampak samo povezave UDP, vsaj pri meni danes. Ko sem ugasnil distributed database tracking, dela lepo, niti en izpad pinga vmes. Je pa tudi res da ta plugin uporablja pig na ugotovi peere. Mogoce celo kak fw to vzame kot ping flood. V vsakem primeru na SiOLu to ni delalo. Izklop plugina je zacasno zdravilo, ne pa resitev.

Dark Angel ::

Tko za informacijo:
1.) Danes so mi na T2 razložili, da oni sami omejujejo število aktivnih povezav. Naj bi jih omejevali na nekaj čez 20. Razlog kao varnost pred črvi in podobne zadeve. Zato tudi ko je vklopljen kakšen P2P progi (like emula al pa XYZtorrent) se začenjajo paketki izgublojat. Več kot je povezav, več paketkov gre rakom žvižgat. To velja že za paket "nizka varnost"
Rešitev: Manjše število povezav v p2p ali pa teženje na T2 naj ta "feature" izklopjo.

2.) Očitno imajo tudi narobe (namerno ali ne???) nastavljen vsaj en router. Zato tudi večji (oz. normalni) MTU ne pride čez. Sprobal tracert na njihov webserver. Do 84.255.209.129 lahko pošiljam poljubno velke paketke, za tem maksimalno 900 bajtov.
Rešitev: Klicanje T2 naj si poštimajo ruterje.

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Po mojem ne more biti normalno da ti ne mores ping -l 1400 nekam poslat.

Ne vem, kaj pri tebi pomeni opcija -l, pri meni ni vezana na velikost. Pomeni koliko paketov naj zadeva pošlje, reden se začne sekirat za prvi ACK. Pri meni se -s nanaša na velikost paketa. In ta je lahko pri pinganju arnesa največ 996 (paket velikosti 1004 byte).

Mi lahko magari na zs pošlješ/si izmenjava IPja in probava zadevo en proti drugemu ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Skratka kanta. Se mi je zdelo tud ja da ko je stran bolj bogata in vzpostavi vec sessionov istocasno da malo pocaka z nalaganjem. Zdaj si mislim zakaj.
Oni ruter je itak v k nekaj, pa tud sumim da ga bojo postimali. Da pa zapirajo nekaj stevilo povezav pod pretvezo nekih crvov, dajte no prosim. uplink jim je verjetno ubogi pa omejujejo pretok.

Torej ne drzi:

Brez časovne vezave!
Brez priključnine!
Možno tudi brez PSTN, ISDN ali IP telefona!
Brez omejitev prometa!

Hoto sem spremembo od siola kjer nobeden ni mel nekih hudih filozofij vsiljevanja varnosti, zdaj jo mam. FUJ!
Po mojem z klici se ne bo dalo nic dosec, ce drzi kaj so ti rekli.
Vecina torrent klientov danes v osnovi podpira DHT oz. trackerless nacin delovanja, ki pa dokler se baza ne razporedi odpre vecje stevilo konekcij. Ce to zaqpirajo so ali neizkuseni, ali pa zelo izjuseni in to pocno zanalasc.

Zgodovina sprememb…

@uporabnik12
Jaz ne razumen teh izgub paketov.Pri meni pise uToprrent da sem izgubil na en DVD samo 2MB date in to ne zaradi hashfail check errorja.
Ce bi se paketi res zgubljali tako na veliko kot ti trdis bi morala biti izguba na en DVD veliko vecja.Nekdo trdi da je stevilo povezav omejeno,kar verjetno ne drzi,ker sem ze sam imel povezanih na dveh torrentih vec kot 600 peersov plus cca 300 seederjev in je vse delal normalno.Je pa res da ce vidim 1500 peersov da se ne morem povezat na vse,ker to pa ze uTorrent ne pusti.Danes sem zvedel da Telekom niti slucajno ne bo spustil T-2 tehnika v svojo centralo,samo v kolokacijsko.T-2 je najel tretjo stranko za vzdrzevanje DSLAMov in pravijo da je ze bilo nekaj primerov ko so prisli Telekomovci v centralo in so kar izkljucili elektriko ( prejsnji teden v Siski ).Ce APEK ne bo dal Telekomu resno denarno kazen nad katero se bo Telekom zamislil o svoji bodocnosti smo mi se nekaj mesecev cisto brez sans.
Doomsday is coming!!

@Elhombre:
Primer:

Das ping kanin.arnes.si ali karkoli, prizges azureusa, s kakim torrentom , ter vklopljenim Decentralised Databaseom pa ti zacne dropat ping, stekat DNS in ostalo. Ker v tem trenutku nastane veliko UDP povezav, to niso paketki, s katerimi prenasas torrente, ampak spomocjo katerih deluje ta decentralised databse, ki sluzi da lahko kotalis kako Linux distribucijo" brez potrebe da obstaja tracker. Podobno kot emule, ali pa Exeem. Stos je v tem da takrat imas res veliko povezav, kako r outgoing, tako incoming. Ce to izklopim, ne izpade nobeden paketek. Na Trieri in SiOLu to ni delalo. Go figure :)

Meni P2P dela normalno. Oziroma nisem opazil izgub paketov. Res je tudi, da nisem nikdar analiziral števila peersov (imam default nastavitve na ABC).

Toda hitrosti so približno take, kot so bile obljubljene in sem normalno povezljiv.

Verjame, saj pravim sedaj, ko sem ukinil ta plugin, ki je v novih azureusih builtin, dela vse normalno, razen pac hitrosti in pinga (varovalke). Pa MTU me jezi tud:)
Je pa nekaj ziher drugace ker to je drugje delalo.

SasoS ::

@Brane2: -l je v windowsih, -s je v linuxu ;)

@elhombre: za te izgube poskrbi že TCP/IP sam, aplikacija izgub paketov ne bo opazila (zaradi retransmissionov), je pa zato hitrost nižja kot bi bila.

Jaz imam trenutno 58 aktivnih povezav (cat /proc/net/ip_conntrack | grep ESTABLISHED -c) pa nič ne blokira. Se pa strinjam da blokiranje aktivnih povezav ni ravno to kar bi ISP moral početi...

jype ::

Ja, netfilter v linuxu dela conntrack tako, da prvi UDP paket naredi state entry, ki ima dolocen TTL, ki se resetira vsakic ko gre UDP paketek v katerokoli smer. Tako lahko zagotovis, da bodo odgovori na DNS poizvedbe matchale ESTABLISHED,RELATED filter, ko pridejo nazaj, ne bodo pa prisli od zunaj not kar eni x udp paketki.

Pri asimetricnih povezavah link pri uploadih postane "jumpy" zato, ker imate v modemu queue, ki je dolg par sekund. V ta queue grejo tudi ack tcp paketi od download streamov, ki se zato upocasnijo (ker TCP tako deluje). Wondershaper je za domaco uporabo odlicna rec...

uporabnik12:
jaz sem distributed bazo ze nekaj casa nazaj izklopil, pa je sicer res da dela malo bolje, torej pingi se ne zgubljajo, nove tcp povezave pa se vedno blokirajo. danes pa itak od 11h naprej nic vec ne deluje (tv,tel. dela, internet ne)

je pa res da se linuxu bolje obnasa kot na XPjih. Na XPjih sem moral povecati TCP retryje v registriju, linux ma ocitno malo bolj robusten stack. vseeno pa blokirajo povezave.

Kaj nardit? :) Danes pa so mi javli iz SiOl da so me odklopli. Po mojem klicarjenje ne pomaga, ker itak studenteki nimajo vpliva, oni ko je pa to nastavo je ze tak zelel. Mogoce kak hate page:)

Zdaj mi je kolega prevero na siolu se enkrat tam se to ne dogaja, tudi ce je distributed database vklopljen. Sem ze mislo da je tam tudi bilo ceprav sem bil 100% preprican da ne. Zdaj je preverjeno tam tega ni. Bruhanca.

Zgodovina sprememb…

@uporabnik12
A ti govoris o DHT opciji pri novih verzijah torrent clientov ?Vecina tega je na privat trackerjih prepovedana;jaz imam to opcijo izklopljeno.Danes vse nagaja tudi pri meni vendar mislim da sem kriv jaz,ker sem pozabil nastavit upload da mi ne grejo torrenti cez 30kB/s ( vsi skupaj ),takrat se mi komplet vse sesede.Ko popravim upload vse zopet normalno dela.
Doomsday is coming!!

@elhombre: Distributed database somthing uporablja DHT, banan je samo bitcomet al keri ze. Vidis da tebi tud te ne deal kot mora. Ne vem sem malo ze utrujen s tem. Mene vec na helpdesk ne jemljejo prevec resno, a lahko kdo poklice pa se kako rece da odpravijo te omejitve in zrihtajo da se mreza obnasa po svojem standardu.

14:30 sedaj gre patmtu discovery kot je treba. Koncno. Pa so le nardili kar hitro. Jaz sem znan da sem neucakan :)
Samo se odpravit kaksne omejitve, bodisi connection per sec ali max open connections, sploh za UDP, pa dela pol menda vse. No razen varovalk:P

Lep je videt:

Pinging [193.2.1.87] with 40 bytes ->bytes=40 time=27ms TTL=247
Pinging [193.2.1.87] with 750 bytes ->bytes=750 time=32ms TTL=247
Pinging [193.2.1.87] with 1125 bytes ->bytes=1125 time=36ms TTL=247
Pinging [193.2.1.87] with 1312 bytes ->bytes=1312 time=38ms TTL=247
Pinging [193.2.1.87] with 1406 bytes ->bytes=1406 time=39ms TTL=247
Pinging [193.2.1.87] with 1453 bytes ->bytes=1453 time=39ms TTL=247
Pinging [193.2.1.87] with 1476 bytes -> ..fragmented
Pinging [193.2.1.87] with 1465 bytes ->bytes=1465 time=39ms TTL=247
Pinging [193.2.1.87] with 1470 bytes ->bytes=1470 time=39ms TTL=247
Pinging [193.2.1.87] with 1473 bytes -> ..fragmented
Pinging [193.2.1.87] with 1472 bytes ->bytes=1472 time=39ms TTL=247
The largest possible non-fragmented packet is 1472 (1500 - 28 ICMP & IP headers).
You can set your MTU to 1500

Zgodovina sprememb…

Meni so danes zamenjali STB i3 za Aminota. Slika je še boljša, hitreje se preklaplja in pilot je normalen in normalno prime.

Samo navodila so pa kratka in bedna. Pilota se da npr. sprogramirati na določeno znamko TV, da ga lahko uporabljaš tudi za TV (in nimaš v uporabi dveh, če hočeš npr.dati bolj naglas). Za to pa sem moral uporabiti Siolova navodila, ker v teh to niti omenjeno ni. Še link do navodil, če zanima še koga.
http://storitve.siol.net/fileadmin/user...

@podbevna
Kaj pa ce imas LCD ?Recimo kaj novejsega,kje dobis kode potem ??
Doomsday is coming!!

podbevna:

a si prosil za zamenjavo? si sel na brncicevo po njega ali so ti ga prinesli?

msedej ::

Paketi se mi izgubljajo. Kadar mula švica ne morem surfat oz. moram skoz relodat strani. Poklical sem na T2 in jim pojambral, da imam paket 10/2, uploda pa nisem nikoli imel čez en mega.
Odločil sem se, da bom vseeno plačal prvi račun.

A se da na telefonu naštimat, da izpiše ime klicatelja ??? Vnešen je v imenik pa ga ne šmirgla. Aja... a komu dela tale HOLD opcija ???
Slovenec katolik.

MEDENA ::

čemu plačat nekaj kar ne dela :\ 8-O

paketi se zacnejo izgubljati na 84.255.209.129.
Tam so lepo postimali da je sedaj MTU in pathMTU OK.
Upam da bojo se porihtali da ne dropa konekcije, bodisi da je to nek rule ali pa nekaj narobe.
Pravgotovo to ni ok da ruter pocne, saj 10/2 mega link ni treba tako omejevat, ce gre za omejitev.

@msedaj
Moral bos pocakat tako kot vsi ostali na nov software/firmware ki ga trenutno pisejo ( vsaj upam ).
Doomsday is coming!!

Elhombre odkrito povedano ne vem. V Siolovih navodilih piše, da če ni tvoje znamke vpišeš kode za Philips ali NEC. Če pa to ne deluje pa pokličeš 080100 (lahko poskusiš lagati, da si njihov naročnik). Sam sem se prijavil tudi za dostop do support strani za Amino. Stran je zaklenjena, a lahko zaprosiš za dostop. Javili so mi, da mi bodo dali pass, ko bom "approved". Bom videl če je tam kaj pametnega. Lahko pa kličeš na tehnično pomoč T-2 (na koncu je 02) in jim zatežiš.

Clarity ne nisem prosil, sami so me poklicali, ga prinesli in prišli po starega. Ta in naslednji teden bodo zamenjali vse STBje za Aminote 110, tako da bodo poklicali tudi tebe.

Edit: Še support stran od Amina: http://www.aminocom.com/support/index.h...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podbevna ()

TRIROG ::

heh ... t-2...:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TRIROG ()

heh... kosmiči...:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: podbevna ()

delfinus ::

Kolega je narocil ta T-2, nekaj malega zamude je bilo, prisla sta dva, po njegovih besedah studenta, prinesla opremo, rekla TU-TU-TU-TU odlozila na tla in sla v 5 min. Naj omenim se, da kolega prej nikoli ni imel Ineta niti ISDN. Dala nista informacije o uporabniskem imenu in geslu za email, niti, da VOIP ne bo deloval 3 dni. To se je dogajalo v Laskem. Brez osebne pomoci pri priklopu bi ne bilo nic. Se tudi drugim dogaja tako?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delfinus ()

roCkY ::

Osebje na terenu se povsod rado tako obnaša. Da več cajta za štarijo ostane. Žal je odgovornost do dela marsikdaj zelo zelo slaba.
Zato ni druge kot ne pustit da odide dokler ni zadeva jasna.
V tem primeru, če morda niti T1 še ni odklopil lepo škatlce na mizo zložit in povezat. Da pol ostane le še priklop na linijo....

Yoda Master ::

delfinček: Priklapljajo študenti. Verjetno sta tko hitro šla, ker so plačani na priklop. Drugače je pa tudi smešen tvoj kolega, ker jaz vem da sem mogel podpisati, da mi zadeve delujejo, da se mi modem postavi in da IP telefonija deluje, tako da ne vem zakaj je podpisal, če mu še kaj ni bilo jasno.

Pri meni vem, da je model vse prklopu, me poklical na IP telefon, da je vidu če dela. Še speed test, sva zagnala, da sva vidla, če delujejo obljubljene povezave.
There is no emotion, there is peace. There is no ignorance, there is knowledge. There is no passion, there is serenity. There is no death, there is the Force.

delfinus ::

Hec vsega je, da so ga zbudil zgodaj zjutraj, njegova punca je sprejela ta dva, je sel na wc, prisel nazaj pa jih ni bilo vec, punca je podpisala in sta sla kot megla. Nihce ni bil poprej uporabnik internet storitev, torej tudi ne more vedeti kaj kje in kaj paziti. Pozitivna stvar je to da sem js igral zato ta isti dan vlogo monterja, poplacano z vecerjo in buteljko dobrega vina. Opozoriti pa vseeno zelim na nemaren odnos T-2 podizvajalcev (studentov), ki ne dajejo vseh informacij ali pa svoje delo ne opravljajo tako kot je treba. lp, D.

Tomaz27 ::

Eno vprašanje ki mislim da še ni bilo zastavljeno, pa če ve kdo odgovor:

Sem med tistimi, ki smo naročili skupno razvezan dostop oz internet pri T-2, rad pa bi obdržal ISDN in telefon. Pred 2 mesecema sem poslal pogodbo in ker takšnih dostopov ne omogočajo so mi nazaj poslali novo pogodbo, kjer so mi ponudili možnost popolnoma razvezanega dostopa, ki pa je nisem podpisal in nisem poslal nazaj. Sedaj me zanima sledeče, me bodo iz Siola avtomatsko preklopili na T-2 takrat ko bo takšen dostop omogočen? Ali pa bo treba takrat na novo podpisati pogodbo? Jaz glede na vse težave ki jih imajo uporabniki T-2 v tem času močno upam da me čez 2 meseca ne bodo avtomatsko skenslali iz siola in priklopili na svoje omrežje. Verjetno je tista prva pogodba tako ali tako nična, glede na to da so vsi roki navedeni v njej že zdavnaj preseženi.

Glede na to da nas je zelo veliko takih ki čakamo z ISDN linijami na T-2 me zanima če kdo ve kaj o tem, ali nas bodo preklopili avtomatsko, ali dobimo nove pogodbe itd.

P.S: na njihovo stevilko sem probal poklicati ze 10x pa ali je skoz zasedeno, ali pa dobim tisto muziko, ki jo nato poslusam 10 minut pol pa mi je too much pa odlozim. Ker kolko mi je jasno to ni brezplacna st. in nevem zakaj bi za neko muziko nabijal impulze.

Hvala za odgovor in lp

Tomaz

petrusko ::

@Lover22
Kaj pa če bi pri telekomu naročili še eno parico - potem pa bi po tej novi parici imel T-2.
Na že obstoječi pa tako kot do sedaj - ISDN in ostalo.

Če se boš kaj zanimal o tem - napiši kakšne možnosti imamo pri tem.

LP Peter

A - še to sem pozabil - avtomatsko se ne bo zgodilo nič!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: petrusko ()

orbter ::

Ali ima T-2 kakšen mail naslov za tehnično podporo, ki ni info@t-2.net?

Kakšne stvari niso tako hudo kritične, da bi jih moral takoj klicati, bi jih pa lahko obvestil po mailu.

Danes so tudi meni zamenjali I3 za Aminota. Škatlica je res mini proti oni prejšnji, drugih bistvenih razlik pa nisem opazil (razen tega da sta se mi mešala daljinca od TV in I3, teletext je premaknil I3 na kanal 6 in podobne neumnosti :P)...težko bi rekel da je preklop bistveno hitrejši kot pri I3. Pri meni tudi tam ni trajalo več kot 3-4s.

kitl76 ::

@Lover22 na to vprašanje smo že odgovarjali v tej temi. No takole je tista prva pogodba, ki si jo poslal ni nič nična če nisi izpolni druge pogodbe in je veljavna in čaka možnost realizacije takoj ko bo mžno te bodo preklopili. Če pa si se premislil tako kot jaz jim moraš pa pisno poslati tornacijo pogodbe in le v tem primeru se pogodba prekine.

Danes T-2 tehniki preverjajo IP telefone,poklicejo te,se oglasis,on zapre linijo ( GSM ).
Doomsday is coming!!

banzaj ::

Svašta !

Sodelavcu so ravnokar na T2 povedali, da je telekom zavrnil njegovo prošnjo za popolni razvezan dostop z razlago, da če bo on odpovedal številko, bodo to žico dodelili nekomu drugemu. TA JE PA DOBRA ! A na T2 nimajo nobenga pravnika, da bi takole neumnost rešil že prej kot pa da ljudi sekirajo. Hallooooooooo, človek je plačal priključek, še sami so mogli kopat pa kabl kupit, zdej pa takole. Mislim da je edina rešitev kaka pritožba na EU inštitucije!

banzaj ::

Adventure one !

Pravkar sem zasledil nekoliko popravljeno TV shemo, kjer za določene kanale piše da so v fazi pripravljanja. Za adventure one pa piše da oddaja 18 ur na dan. Ampak meni ga v 2 mesecih še ni uspelo videti. Ali to pomeni potrditev Einstajnovega izreka, da JE ČAS RELATIVEN. Očitno sem v neki drugi časovni dimenziji kajti tega kanala pri meni NI. Ali pa je v drugi časovni dimenziji T2.

A je kdo drug imel že več sreče?

BLaCkEnED ::

ha ha, jz bi jih tko napizdu da si nebi upal idat parico komu drugemo,..mislim.. kdo pa jih je placal da so gradili omrezje? drzavljani.
in ker so lepo nategovali folk lahko tudi sedaj nategujejo nove zice!
proklete krave;((

TRIROG ::

tistemu ki je prasal glede popolnoma rezvezanega dostopa ...

sam sem se odlocil za to varjanto pac rekel sem naj mi potegnejo se eno linijo,
telekom je to odobril 7 decembra , danes so mi pri t.2 povedali da bo slo narocilo naprej do 20 januarja ... 2 meseca ... heh tema ... ampak mi je fant zagotovil da bom do konca meseca zagotovo ze na T-2, je pa tko da trenutno uporabljam ADSL ki bo ostal na drugi liniji ...
loceno skupaj z ISDNjem- pac sem v drugem stanovanju ...

acedx2000 ::

Mene pa zanima, če je kdo poskusil igrati online igre.
Ker jaz mam velik problem s tem.
Večina serverjev je posivenih in ping 9999
In to ni vse če stisnem osveži so nekateri serverji, ki so bili osiveni ping 9999 zdaj uporabni - so pa drugi zdaj ping 9999
Je pa 1/3 serverjev, ki so vedno sivi in 9999 ping
Igra je farcry, ki uprablja udp prenos.(z adsl-jem je vse delovalo normalno)
Ali kdo kaj ve o tem? kaj se dogaja

lp

Ostalo brez pripomb : internet - tv - tel

Za nekater : pingi v igrah so enaki ali celo slabši od siola (odvisno kje je server)

Zgodovina sprememb…

roCkY ::

Jaz glede na probleme že dalj časa razmišljam, da bi probal to možnost (T2 kolokacija je v izgradnji).
Paric bo hitro zmanjkalo in če bomo to izkoriščali bo samo še večji šmorn in stroški za TK. Zato upam, da si bo TK nehal izmišljat, da ni paric in bo obstoječo parico brez komplikacij preklopil na T2 centralo.

Tomaz27 ::

Trirog:

In koliko si ti placal za to dodatno parico? Ker ce ni nekaj full stroskov bi jaz mogoce isto naredo, ce mores pa
to pol kot novo linijo placevat pa ne hvala.

Drugace pa bom ocitno mogo stornirat pogodbo ja, a to mores obvezno pisno naredit? Ne mores preko maila ali telefona odjavit? Ker hecno je da pogodba se velja, sej sn jaz storitev naroco za november ne pa za april 2006 ko bo komaj mozen taksen priklop. Pomoje bi mogla taksna pogodba bit nicna, ker so tam v njej bli navedeni roki za preklop, ki so ze zdavnaj potekli in jaz nisem podpisal priklopa v 6 mescih.

Svasta res toti T-2, pomoje pred letom 2007 nebo za it tja. Siol mam sicer 2mbit ampak mi vsaj konstantno dela ze 2 mesca skupaj 24 ur na dan. Z T-2 pa so hitrosti nihajoce, padanje dol, slabi pingi, torrenti stekajo,....
Vglavnem hudo nepripravljeni so sli ocitno na trg. Dvomim da je vsa krivda na strani Telekoma, ceprav mi niso nic kaj pri srcu.

Jaz sem tudi podpisal pogodbo pa se ne spomnim da bi kje bli omenjeni kakšni roki. Tudi v splošnih pogojih jih ni...edino na T-2 strani so v FAQ oddelku omenjeni kar pa lahko vzameš zgolj informativno. Torej pogodba velja dokler je ne prekineš - pisno...tako kot si jo sklenil.
Novo parico plačaš po ceniku telekoma, tam nekaj čez 20.000. Veliko? Koker vzameš, spomni se da je folk za začetku z veseljem plačeval 30 jurjev za adsl (še prej pa po 60 jurjev kot so hoteli kablaši). 20 jurjev prineseš nazaj z nižjo naročnino prej kot v enem letu...
««
39 / 248
»»