» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
37 / 248
»»

donstojko ::

če že vsi jokate. naj še jaz malo... že 10.10 sem poslal pogodbo, od t2 pa ne duha ne sluha..zgleda da majo v močvirjeki spet prednost.. žalostno ...

l0wc4 ::

Ne se sekirat jaz sem poslal pogodbo 12.10., včeraj so me poklicali, danes so prišli. Sem pa iz Prekmurja, tak da bodo tebe tudi obiskali. Od kod pa si?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: l0wc4 ()

dejanslo ::

@dejanslo
Signal po elektricnem omrezju!!Ne vem kaj caka Elektro Slovenija,v ameriki ze obstajajo operaterji ki ponujajo internet po elektricnem omrezju.Testirajo to tudi anglezi.Nisem pa se nikjer zasledil podatka koliko je broadband v resnici sirok,kaksni so paketi.

Ne ne, nisem imel tega v mislih. Mislil sem signal znotraj hiše in to samo za TV. To pa imamo tudi že v Sloveniji, ocene izdelkov pa je na internethnih trgovinah podalo že kar nekaj uporabnikov torej ljudje to že uporabljajo in ni vrag, da en od teh ne bi imel T-2 :) Če bi to delovalo, bi to bla vsekakor idealna rešitev za prenašanje signala na drugo stran hiše, ker signal pri starejših izdelkih šiba 10+mbps, pri novejših pa tudi do 80+mbps.. Pri wi-fi skozi par sten pa vsi vemo kako je. Sicer Asusova nova Broad Range tehnologija dela čudeže, ampak ni ga čez žico imo. Če vam je pa kablovje po celi bajti kul, pa je spet druga stvar...
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

banzaj ::

MISTERIJA

AMINO 110 - Help ???? Malo nazaj sem imel kratkotrajni izpad električnega omrežja, zdaj pa AMINO 110 bluzi nekje po internetu in pravi "no data could be fetched for this URL (011). Na izbiro imam OK, nakar me vrže v komandno vrstico in javi URL fetch aborted. Srani "about/:blank.htm" najbrž res ni, ampak od tule ven noče nikakor zlesti. Trza edino tipka MENU, kjer se lahko sprehajam po menijih. Če pritisnem na kak kanal se pokaže številka, vendar so fonti drugačni kot prej, slike pa od nikjer. Pri ponovnem priklopu se vaja ponovi. A ima kdo kako idejo?

Najbrž bi mogel biti url kam na T2 cepljen?

Brane2 ::

To bi šlo verjetno v isti koš kot problem z torrenti ( upload ) torej problem na serverju.A je kdo ki ima 10/1 paket in je oddaljen več kot 2km in mu stvari delajo ??

Jaz sem tak. 2.140 m in stvari kar nekako delajo. Ne vem točno s katero hitrostjo se mi modemsinhronizira, mislm da je tehnik nazadnje reku 12/0.836, vendar so sedaj nekaj spreminjali in mi speedtest kaže uploda 900+K/s.

Telefončki mi delajo, TV dela, net dela. Če kdaj potegnem kak torrent dol, gre včasih nekoliko počasi ali pa sploh ne, a za to se ne mislim sekirat.

Če kdo ne more dolpotegnit tazadnje Narnie, naj jih pač prijavi sodniku za prekrške >:D

Njihovega DNS strežnika ne uporabljam, prav tako ne POP maila in ne morem nič reči o tem. SMTP pa uporabljam in ta dela B.P.
Smo meli nek problem, ko je blo treba obvestit folk o novih telefonskih preko maila in server ni hotel pošiljati maila na kup naslovov naenkrat, prijava problema je rešila zadeve v 15 minutah.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Brane2 ()

uporabnik12 ::

Hmm, zdi se mi da je tezava s temi torrenti in nasploh z pingom ter odzivnostjo, v tem da mi je MTU samo 1024. Upam da to lahko zrihtajo z drugo nastavitvijo.

Ginginova ::

banzaj, probi STB izklopit iz štroma za kakih 10 minut, nato ga nazaj vklopi in počakaj 5 minut, da se reč pobere.

Ogo

ZGOLJ V VEDNOST IN RAVNANJE !

STB je sem poizkusil izklopiti, pustiti pri miru, enega sem imel iz napajanja celo noč pa ni nič pomagalo. Do tistega praznega URL je prišel naprej pa ni mogel. Na T2 so po 10 minutah začeli čudežno delovati, in v tistem URL se je pojavil naslov od T2 (http://tvgui.t-2.net/), ja to je tisti, ki ga je BRANE posredoval pred časom za listo kanalov. Brez povezave na T2 pa stvar težko deluje. Mislim, da so na novo naložili firmware, al pa se je v kranju sesula centrala. Ampak internet in telefon sta delovala, priklicati se na T2 tko ni dalo nobenga, zato sem šel kar tja pa so potem zadeve "čudežno" spregovorile.

Na servisno stran se nisem mogel prijaviti z svojim poštnim naslovm in geslom, ker bazi nista bili usklajeni. Ko so to uskladili se lahko tudi prijavim tako kot vsi ostali.

tako, VSAK ZAKAJ IMA SVOJ ZATO. Mislim, da bo najbolje iti na T2 v službo. Če si pri koritu se da kaj pomagat. Ali pa ne, saj pregovor pravi, da je kovačeva kobila bosa!

NavadniNimda ::

Banzaj, dej poročaj pol enkrat, kako kej dela TV. Zdajle bodo prazniki, upam, da jim ne bo sneg vseh anten zasul. Kocke na TV so ena stvar, ledene kocke na TV pa čisto druga!:))

Tv je zadnje tri tedne še kar v redu delal, razen nekaj kanalov, ki so še mrtvi in nekaterih ki so občasno malo kockali. Ampak zna biti med prazniki mal problema. Drugače sem imel v zadnjem tednu v paketu 1000/256 za ene 200k downloada, delala sta 2 TV ja na različnih kanalih, pri telefonu pa ob silnem prometu občasno mal prekinja.Pri TV ne opaziš če se kak frame zgubi, le kadar se slika pokocka, pri zvoku pa takoj zaslediš motnje. Moram reči, da se popravljajo in se zadeve stabilizirajo. Od začetka je bla pa žalost, posebej z unimi I3 stb-ji, pol so mi jih pa 5 zamenjal, na koncu sem dobil AMINO 110, od takrat dalje, do misterije včeraj, je blo pa kar OK.

Matic0 ::

Ali nudite prostor za spletno predstavitev?

Vsakemu naročniku storitev T-2 pripada 10MB prostora na strežniku. Za večje kapacitete je potrebno to pisno zahtevati.

Zanima me kje točno lahko dostopam do tega 10MB prostora za predstavitve?

Racko ::

Brane2: Kako si zvedel, s kaksno hitrostjo se ti je sinhorniziral modem? Kako si prisel do tehnika?

LP

elhombre ::

@Racko
Oseba na helpdesku mora osebno kontaktirati tehnika ( eno nadstropje višje )in ta mu bo povedal kako se modem sinhronizira.Helpdesk nima teh podatkov na svojem PCju.
Doomsday is coming!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: elhombre ()

dejanslo ::

Glede prenašanja signala po električnih žicah sem poklical na T-2 (čakal sem minuto + nisem znan po sreči => ne vem kaj nekateri tolko jamrajo :)) pa so mi rekli da bojda to ne gre. Osebno ji tega (študentki s prisrčnim glasom) ne verjamem in še naprej iščem junaka, ki ma T-2 in to doma.
There`s More Than One Way To Do It

simcre ::

A je kdo meru napetosti na liniji, ki pride v hišo oz. če bi vedu kolikšnje bi morale biti.

lp

Ginginova ::

simcre, VDSL uporablja visokofrekvenčno napetost za prenos signala po bakreni parici, kar pomeni, da z navadnim voltmetrom ne boš kaj dosti nameril.

Ogo

Januar:
V januarju dobi Amino nov software,OSD ( meni na ekranu ),teletext,izboljsan kodirni sistem ki bo omogocil hitrejsi preklop kanalov.Ker so trije operacijski sistemi na gotovih nivojih nezdruzljivi se programerji ( nekaj novih tudi iz Siola )trudijo to odpravit.Potem ne bo vec problema z telefoni in torrenti itd..Bomo pa se cakal da bo vse delovalo 100 % ker je za napisat in testirat novega softwarja veliko.
Doomsday is coming!!

sinko999 ::

Malo offopic samo to kar lahko pri nas kupiš deluje samo na eni fazi ne preskoči kar na 2 fazo npr če imaš doma 3 fazni tok, potem preko električnega števca signal ne gre, mogoče imajo američani drugi števec ali pa kaj drugega. Drugače pa signal/hitrost pada dokaj hitro pa tudi postane nestabilni ga zmoti recimo vklop dušilke ipd...
Ni? ni ve?no !

elhombre: Ne razumem povezavo Amino meniji in tezave s telefonom ter nepravilnim MTU.

roCkY ::

Povečaj ga, če ga lahko. Sicer zgubiš odzivnost a morda pomaga.
Pri Siol-Tv je nekaj časa nekaj kanalov prek VLC delalo le, če je bil povišan za 4 krat. Kaj so čarali nimam pojma.

Malo zanimivega branja za cez praznike:
http://abcnews.go.com/Technology/PCWorl...
Doomsday is coming!!

ELEKTROLJUB ::

Vsem želim srečno, zdravo ... in veliko zanesljivega, hitrega in poceni interneta.

ELEKTROLJUB
LED svetloba je prihodnost...

Aktiviran je teletext.Mogoce je potreben reset da bo delal.
Aktiviran je tudi OSD.Do njega pridete z tipko TV pod Rdeco tipko.
Doomsday is coming!!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: elhombre ()

Tical ::

Men na i3 mood 315 teletekst še vedno dela....
Enako je z digitalnim izhodom za zvok....
Je možno i3 setbox zamenjat z aminotom?

Pocasi dojemam kaj je narobe, glede neodzivnosti interneta na t-2 ter tezav s torrenti. Sicer mi se ni jasno zakaj je ping do prvih routerjew 27 ms, ampak to mi niti ni zaenkrat toliko vazno.
Glavni problem je v tem, da imajo na enem routerju nepravilno konfiguriran, bodisi ipfilter ai pa neke vrste firewall.
Ce pogledam tracert do kanin.arnes.si iz moje masine:

2 27 ms 26 ms 26 ms 84.255.208.255 "--- Do tu je MTU 1500"
3 26 ms 25 ms 25 ms 84.255.209.129 "-- Po tem routerju ne gre vec kot 1024 MTU, pravtako se ne dobi packet too large ICMP packet"
4 26 ms 26 ms 26 ms 84.255.208.129
5 26 ms 26 ms 27 ms 84.255.208.132
6 26 ms 26 ms 27 ms 193.2.141.33
7 26 ms 26 ms 26 ms 212.235.160.226
8 27 ms 27 ms 27 ms 194.249.16.206
9 27 ms 27 ms 28 ms 193.2.1.87

Oznacen hop je najbrz miskonfiguriran, tako da ne spusca kontrolne ICMP pakte, ki so potrebni za pravilno nastavitev MTU med dvema hostoma. Sam MTU za tem routerjem je le 1024 kb, ker pa mi zaradi nepravilnosti na njem ne moremo drug host o tem obvestiti se paketki zgubljajo, toliko bolj pri torrentih.

Ali bodo kdaj to popraavili. Jasno je da ni napaka od mene do DSLAMA, amapk za tem. Visji ping je mogoce zaradi kake varovalke:)

PROSIM CE KDO OD T-2 TO BERE NAJ POSTIMAJO 84.255.209.129, njega se tudi od zunaj edinega ne da pingat na tej poti. NE zapira se celoten ICMP !!!!

Zgodovina sprememb…

MrStein ::

Hja, mam občutek, da je 90% vseh problemov na mreži zaradi (narobe nastavljenih) firewallov.

Mel podoben primer (blo na ST ;)): štekalo, ampak pri SiOL je "vse v redu". Potem mi drugo ni preostalo in sem reklamiral račun in glej, par dni potem problem "sam od sebe" zgine.

Torej najprej kontaktiraj T-2, in se kulturno zmeni.
Če se delajo neumne, reklamiraj račun. (ampak res le, če si 100% ziher da so neresni)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

sznn ::

Če je bilo že objavljeno kaj podobnega, ignorirajte ta post.

Tisti, ki imate Amino sprejemnik, lahko seveda sprogramirate daljinca, da z njim kontrolirate tudi TV. T-2 še ni dal navodil, kako se to stori, prepričan sem da bo kmalu.
Ker tudi Siol TV uporablja aminote, si lahko posnamete navodila z http://storitve.siol.net/fileadmin/useruploads/SIOL_TV_navodila_oktober05.pdf poglejte na stran 5 (za programiranje moraš pritisniti hkrati tipko TV in OK), potem pa vtipkaš kodo televizorja ki jo najdeš na straneh 20-23.

Drugače pa mi T-2 deluje kar v redu, hitrost se občasno spušča pa spet dvigne vendar je iz dneva v dan bolje. Še telefon mora začeti delat pa semna konju.

Srečno!

@uporabnik12
Ja tale tvoj prispevek so si fantje na T-2 ze ogledali in stvar raziskujejo.Trenutno so gotovi kanali zastekani ker so vneseni napacni PIDi pri dodajanju novih kanalov,isto velja tudi za teletext,ki na nekaj kanalih se ne dela.Se popravlja,pravijo.Nov firmware za Amino bo nekje v naslednjih desetih dneh.Baje so govorice da Telekom vraca varovalke tudi tam kjer jih je ze pobral vedno bolj utemeljene.Bil bi ze cas da se tale problem Telekom/T-2 zacne obravnavati v skupscini ker to nic ne kaze na to da zivimo v pravni demokraticni drzavi.Ko je enkrat prizadetih vec kot 5000 ljudi je naloga drzave in njenih organov da to uredijo.
Doomsday is coming!!

|bLaD3| ::

@sznn
Zadeva deluje, sam uporabljam ze od zacetka :)

SasoS ::

Ti ki imaš interne informacije :8), kaj pa I3? Podpira ta zadeva sploh teletext? Bodo menjali za Amino? Kdaj, kako? :P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SasoS ()

wishmaster ::

Hja, mam občutek, da je 90% vseh problemov na mreži zaradi (narobe nastavljenih) firewallov.

Pa kdo bo spet kriv za to ? Spet telekom ,a ne ?
Tud jaz podobne probleme opažamo. Bolj nas jezi nihanje hitrosti in prekinjanje povezave.

Evo, ce rabi kdo za hitr predogled :)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

Ja meni tudi dela, sem samo hotel dati informacijo naprej.

A mogoče kdo ve, če se da priklopiti antenski vhod od Aminota na TV? Nima ravno tak priključek, kot ga imajo naši TVji. Sprašujem zato, ker imam samo en SCART, pa bi rad priklopil DVD na Scart, aminota pa pač na antenski vhod (do nabave LCDja). Predvidevam, da potem amino oddaja na 36 kanalu, tako kot VCR.
Malo sem gledal kanale, pri nekaterih se mi vključi dolby (3sat) sicer 2 kanalni (moram preveriti, če je pravi). Me zanima, če bo na voljo kak filmski kanal s 5.1 dolby zvokom.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: sznn ()

Tody ::

zadevo boš bolj teško priključil na anteno, ker amino nima RF modulatorja torej nezna združit zvoka in slike mogče če kupiš kaj takega... samo ta na sliki ne EURO scart katerega rabiš

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: OmegaBlue ()

V čem je potem sploh smisel antenskega vhoda in izhoda pri aminotu?
In če pogledaš na njihovo stran http://www.aminocom.com/products/pdf/AmiNET110_flyer.pdf, naj bi 110 vsebovala RF modulator output.

LP

Tical ::

Orf 1 vidiš? Včeraj so predvajali hulk-a v dolby digital 5.1.... tudi pro 7 vsake tolko časa predvaja kak film v dd 5.1.
Ve kdo kako je z nami ki imamo i3.... ne dela ne teleteks, ne digital out..

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tical ()

Zanimivo, ne ORF1 ne vidim in ORF2 mi kaže samo sliko brez zvoka.
Teletekst mi dela normalno. Hvala za info, bom pogledal pro7 ki mi dela normalno.

Najbolje bo pokličeš T2 in jih prosiš, da ti zamenjajo I3 z aminotom.

Sergio ::

Jaz sem vceri gledal novoletni koncert v Dunaju v DD 5.1.

Hehe :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Na katerem kanalu? ORF2, SLO1?

Hmm, IP naslova

84.255.208.255
84.255.209.129

Imata isti MAC, a je to ista skatla?

sznn: ZDF, ce se prav spomnim.
on se ji zoperstavi.

Sergio: Tebi vse dela OK, a lahko prosim nardis en tracert do kanin.arnes.si

pa en ping -f -l 1450 kanin.arnes.si

Thnx

Ne pride cez. :)
on se ji zoperstavi.

Dela ti pa vse OK? Nizek ping, torrenti laufajo brez packet losa na pingu in izpadov DNS zahtevkov?

Meni isto vse spila tako kot more..

Tracing route to kanin.arnes.si [193.2.1.87]
over a maximum of 30 hops:

*tracert*
1 9 ms 7 ms 7 ms 84.255.208.255
2 7 ms 6 ms 6 ms 177.209.255.84.in-addr.arpa [84.255.209.177]
3 7 ms 6 ms 6 ms 129.208.255.84.in-addr.arpa [84.255.208.129]
4 8 ms 7 ms 7 ms 132.208.255.84.in-addr.arpa [84.255.208.132]
5 7 ms 7 ms 7 ms six.arnes.si [193.2.141.33]
6 8 ms 8 ms 7 ms rarnes13-G0-2x105.arnes.si [212.235.160.226]
7 9 ms 8 ms 8 ms ldarnes9-V41.arnes.si [194.249.16.206]
8 8 ms 9 ms 8 ms kanin.arnes.si [193.2.1.87]

Trace complete.
**

*ping*
Pinging kanin.arnes.si [193.2.1.87] with 1450 bytes of data:

Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.
Request timed out.

Ping statistics for 193.2.1.87:
Packets: Sent = 4, Received = 0, Lost = 4 (100% loss),
**

Mi pa trenutno laufajo torrenti z 600kbs.. tko da mogoce niso cist tocni rezultati.

GucciSLO ::

Dolby Digital 5.1 deluje na nemških in avstrijskih kanalih, ki jih najdete na tej spletni strani Media in Pro7
Zadeva deluje. Včeraj zvečer je bil Coneryjev film v DD na Pro7, še neko Sci Fi sranje na 3Sat in novoletni koncert na ORF oz ZDF, ker je ORF brez zvoka ali slike (za zdaj).
Drugače sem pa z T-2 zelo zadovoljen in lepo dela vse od neta, telefona do TV-ja. Samo še z daljincem se pošpilam.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GucciSLO ()

uporabnik12: Ja, vse spila bp.
on se ji zoperstavi.

SasoS ::

Meni tudi dela vse ok, čeprav ping 1450 ne pride skoz. Sem pa uploadal na telemacha pa je bil mtu 1500 (merjeno z iptraf), čeprav tudi do tja ping ne pride. Čudno :-?. Mac imata lahko isti če je nastavljen kak proxy arp. Verjetno da mora bit če je maska 192.0, dejansko pa to ni en subnet saj vidiš da grejo paketi čez routerje.

Cudno. Vseeno je zalost da ni MTU kot na pravem ethernetu. Meni je ping vecji. Ko vklopis kak torrent, tudi ce das omejenos tevilo konekcij, ter kitrost na 10 k uploada zacnejo paketki izpadat itd.
Upam da bo lahko to kdo na T-2 popravo, drugace moram na SiOL nazaj :) Stvar toliko razpade da zacne trokirat telefon, ce pa dam samo nek ftp upload pa mi gre do 110 kbyteov, dovnload pa je blizu 10 Mega.

SasoS: Kaj pa mislis, da bi te v mojem primeru lahko bilo narobe. pa zakaj mam ping do prvega hopa 28 ms, namesto 7. MTU je do tam lepih 1500, tam se vse javi.
««
37 / 248
»»