» »

T-2: Informacije

T-2: Informacije

Temo vidijo: vsi
««
36 / 248
»»

carota ::

T-2 noce odstraniti prenapetnostnih zascit, temvec da Telekom uporabi kvalitetne, ki ne motijo prenosa podatkov. Telekom zavlacuje. APEK pa sploh ne ve zakaj gre. Rabijo pa 40 dni, da preberejo eno pogodbo in eno pritozbo ter se odlocijo ali je utemeljena ali ne...

DiF0r ::

Ve mogoče kdo kak gre kaj v smer, da bi bil mogoč VDSL z obstoječo ISDN telefonijo?

omarich ::

Eno ? za kolege sotrpine na t-2. Pri t-2 imam telefonijo, uporabljam pa štandardne PTSN telefone, priklučene na Vood.

Opažam motnjo, pri kateri ob klicu bodisi jaz slišim tistega, ki me kliče, on pa mene ne ali je situacija obratna. Večino časa zadeva deluje bp, včasih pa pride do te motnje, ki je rahlo neprijetna. Zamenjali so mi že switch, pa se stvar ni spremenila. Ko sem klical na teh. support so mi mleli nekaj o tem, da se to lahko pojavi pri dolgih tel. žicah od Vooda do telefona, kar se meni zdi total trapasto. PTSN telefonski drat itak prenaša samo analogno nihanje po liniji in sploh ne ločuje med dohodnim in odhodnim signalom, da bi enega od obeh izoliral (oz. bi ta umanjkal).
Ima kdo podobne težave? Morda kakšno idejo, za kaj bi lahko šlo?

elhombre ::

@omarich
Jaz imam podobne tezave.Ce hocem telefonirat BP moram izklopit torrente.Sem na dolgi zici ampak to ne bi smel bit problem.
Doomsday is coming!!

Postajam že zmeden ko berem tole nategovanje T proti T-2 in bi prosil če lahko kdo pojasni tole z konkretnim odgovorom:
1 ) Telekom še ne menja varovalk/paric DA/NE
2 ) Tisti ki jim stvari delajo v redu so blizu centrale in tisto pod 1 ne pride v poštev DA/NE
3 ) T-2 hoce sedaj da se varovalke/parice menjajo za kvalitetnejše DA/NE
4 ) Vse se bo še bolj zavleklo DA/NE
Doomsday is coming!!

djlongy ::

1 ) NE
2 ) NE (odvisno od tipka uporabljene "varovalke", lahko tudi na 600m s kako varovalko deluje slabo)
3 ) DA (v kolikor Telekom insistira na uporabi varovalk)
4 ) niti NE (dobil boš internet, vendar je možno, da ne bo brzine, ki si jo naročil, v določenih primerih pa zaradi varovalk res ne bo sploh internet deloval

Dodajam: danes po posredovanju osebno na t-2 so se fantje zelo potrudili in 99% uredili moj 10/10 paket: d/l je na 1,2MB/sec, upload se še rihta, prišli do 0,6MB/sec - istočasno z IP TV. Varovalka v mojem primeru preverjeno ni vplivala na povezavo (ne vem pa tipa varovalke). Z in brez varovalke isti rezultati.

Dark Angel ::

Sergio:
Poslano: 26.12.2005 13:10:01
Bullshit.

Bandwidth telefona nima NIC skupnega z bandwithom interneta.

:rofl:

Še kako ima skupnega... To si lahko ogledaš pri meni ;) Naj bi imel 10/2 paket internet, telefon + 2 STB. Danes so mi povedali da se mi modem sinhronizira z 10/1 do 14/1.4 . Seveda imam motnje če vse vklopim. Če pustim upload na polno, vklopim 2 TVja mi telefon čist crknjot.

Če ne verjameš kolk zlo ima skupnega se pa oglasi okrog ali me pa pokliči ko bo polno zasedena linija... >:D

Racko ::

Kdo pa ti je to povedal?

msedej ::

Naročil sem se na 10/2 speedtest pa mi vrača 10/1. V čem je problem ???

speedtest.si

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 918.27Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 9.61Mb/s
Slovenec katolik.

Kami ::

Ah, speedtesti so en crap :)

Probaj datoteko uploadat na kaki hiter strežnik, najboljše da kar na T-2-jev FTP če ga maš, drugače pa kakega drugega.

Al pa, da si kdo kaki fajl od tebe potegne, še najbolj ziher test

@djlongy
Meni so rekli na T-2 da bojo poslali na Telekom pisno zahtevo za pregled moje linije.Ali je res tak postopek ?Kako ves da je bil tehnik res v tvoji centrali skupaj z Telekomovcem ( oni imajo kljuce ).Ce mojo linijo testirajo od T-2 serverja so rezultati pred in po odklopu isti.
Doomsday is coming!!

dejanslo ::

ja pri vas, ki vam linija ne doseže uploada, ki ste ga naročili, itak da vam zj*be telefon, če uploadate na polno, ker je vsa linija na voljo internetu
There`s More Than One Way To Do It

|bLaD3| ::

Sporočilo za javnost
Objavljeno: 27.12.2005

Podjetje T-2 je od Telekoma Slovenije prejelo v podpis aneks k pogodbi o polnem razvezanem dostopu, s čimer Telekom Slovenije neposredno krši izdano odločbo APEK. Ta jasno zahteva, da Telekom Slovenije omogoči podjetju T-2 uporabo celotnega frekvenčnega spektra bakrene parice in torej ne pomeni zahteve po odstranitvi prenapetostne zaščite.

Telekom Slovenije je dolžan zagotoviti prepustnost bakrene parice celotnemu spektru VDSL. Če meni, da potrebuje zaščite, jih lahko namesti, vendar te ne smejo vplivati na VDSL signal.
T-2 je Telekomu ponudil sodelovanje pri ugotavljanju primernosti zaščit za prenos VDSL signala tudi z dopisom dne 21.12.2005, na način, da Telekom najprej odstrani varovala, in potem ob sodelovanju T-2 namešča različne tipe varoval, in tako ugotovi, katera so primerna.

V aneksu Telekom pogojuje odstranitev prenapetostnih varoval s prevzemom odškodninske odgovornosti za katerekoli škodo, ki bi nastala ob morebitnih prenapetostnih pojavih, za škodo tako Telekomu Slovenije, kot tudi tretjim osebam. V tem primeru Telekom Slovenije ponuja odstranitev varoval v roku 15 dni od podpisa takega aneksa. Telekom Slovenije na ta način izsiljuje podjetje T-2, saj pogojuje izvajanje odločbe APEK-a s podpisom aneksa, ki s to odločbo nima nič skupnega.

Telekom Slovenije s tem direktno krši izdano odločbo APEK, ki jasno zahteva da Telekom Slovenije omogoči podjetju T-2 uporabo celotnega frekvenčnega spektra bakrene parice. To seveda ne pomeni zahteve po odstranitvi prenapetostne zaščite.

T-2 je po meritvah vpliva različnih tipov varoval na karakteristiko VDSL signala ugotovil, da jih nekatera sploh ne prepuščajo, nekatera močno motijo, pri nekaterih tipih varoval pa ne prihaja do nikakšrnega motenja VDSL signala. Iz tega sledi, da TS lahko zagotavlja varovanje svojega omrežja in ob enem omogoča nemoteno uporabo celotnega spektra VDSL.

Telekom Slovenije s tem, da ne omogoča uporabe celotnega frekvenčnega spektra na bakreni parici, podjetju T-2 še naprej onemogoča nemoteno ponujanje storitev in s tem, tako podjetju T-2, kot tudi naročnikom njegovih storitev povzroča zelo veliko škodo.

V podjetju T-2 dobivamo vtis, da Telekomu Slovenije ni potrebno poslovati v skladu z zakonodajo v Republiki Sloveniji

T-2, služba za odnose z javnostmi

**

:)

sleby ::

kje se naredi nov email? a ni blo receno, da naj bi vsak druzinski clan dobil svoj email.
ubistvu se mi ne gre za miljon mailov samo naredu bi enga novga ker so na t2 za*ebal naslov.

Jaffa ::

Sam tole s telekomom pa že res presega vse meje ...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

tihipes ::

Meni še 14 dni po priklopu nič ne dela (lučka link na modemu utripa) Po meritvah na T2 so rekli, da je 2060 m kabla, da bi moralo delovat, vendar ne pridejo vsi signali skozi, da bodo javili Telekomu, da pa ne vejo, kdaj bo delovalo ker je za to kriv Telekom. Ima kdo izkušnje z podobnim primerom, ker ne vem koliko časa bom čakad da bo delovalo, če sploh kdaj bo, ker nujno potrebujem telefon in internet .

Lp

@bebi
Pojdi na http://prijava.t-2.net/servis/ in se logiraj z emailom in geslom ki ga ze imas.potem bos pa lahko dodal nov email ( 4 max )in geslo,lahko tudi spremenis geslo na starem emailu.
Doomsday is coming!!

sleby ::

kje ze?

rh^ ::

tihipes:
podoben primer - čakam od 22.11 na priklop s strani telekoma, torej več kot mesec dni (5 tednov in en dan točno), čakati bom pa mogu da bo en od telekoma in nekdo od t2 prišel k meni v stanovanje in bosta ugotovila kje je napaka.

omarich ::

@Bebi,
očitno si ob podpisu pogodbe označil(a), da želiš le en poštni predal (zato dodatnega predala zdaj ne moreš dodati). Če bi jih označil/a več (max. je toliko, kot je članov gospodinjstva), bi imela na strani s prijavo navedeno njihovo skupno število in možnost dodajanja!

Edina rešitev - nočna mora 0590 00002 :).

lkdesign ::

Pozdravljeni,
tud jest se pridružujem s takim problemom. Od 25.11. čakam in trošim telefon ali bencin do brnčičeve pa nobenega napredka. Pacienti na T-2 me nategujejo vsak dan sproti. Primer: prejšnji teden v torek pridem tja in ga.v sprejemni po poizvedbi pove da pridejo jutri monterji in naredijo meritve, v sredo nikogar, kličem in mi na helpdesku pove da ima zabeleženo da do konca tedna ali naslednjega pridejo, ampak da gre preverit, nakar ugotovi da pridejo v četrtek ob 11.45, ampak da naj počakam do 14h. Ob 16h grem na brnčičevo, kjer dobim šefa monterjev, kateri mi zatrdi da pridejo sigurno v petek oz. da je bil v četrtek ampak samo v centrali in da se opravičuje, ter zagotavlja da me monter pokliče v petek ter razreši vso stvar. Ok, v petek pokliče monter od Telekoma in pride preverit linijo, ugotovi da z linijo ok in odide. Ampak meni link še vedno utripa. V torek grem spet na brnčičevo, kjer šef monterjev z mano kontaktira po telefonu ki ga ima ga. v sprejemni. On mi zatrdi da so naredili meritev v eno smer, v drugo pa bodo jutri, ko pridejo k meni. Danes pa je ura 12.40 in o njih ne sluha ne duha. Model se me je hotu samo znebit, pa še to v pogovoru pravi da nisem rekorder (s tem se je pa res za hvalit).
A JE TO PROFESIONALNOST? In za vse je kriv Telekom,halo!!

No to je samo cvetka od prejšnega tedna, da o prej ne govorim.

Lp

deniss23 ::

tihipes.....tud jaz mam doma že 2 tedna opremo lučka žmiga...iz t-2 so mi rekli da so opravili meritve in da bi moralo biti vse ok, ampak, ni..torej, zopet je kriv Telekom, ki v omarcah ni preklopil, čakanje: po novem letu-... groza

svit ::

Prosil bi za še kakšno številko od T-2, ker na standardnih številkah (0590 00 000 in 0590 00 002) ne dobim nobenega. Oziroma pridem do bedne bedne glasbe, ki potem igra in igra. Zelo bi bil hvaležen dodatnih številk.
Ni ideje

@omarich
To ne drzi.Potrebno je poslati pimeno zahtevo za dodaten email naslov in ga bos dobil ( pismeno zato ker gre to preko administracije in ne preko helpdeska ).V pismu napisi kaksen naslov bi rad in pa geslo( ki ga bos lahko potem po zelji spremenil ).Jaz sem tako dodal se en email.Ima pa lahko vsakdo 4.
Doomsday is coming!!

dejanslo ::

saj, če je omegablue odsoten, lahko tud kater drug moderator pobriše poste. omega je jasno povedal, da ta tema ni za to, da stresate svojo jezo, ker čakate že ne vem kak dolgo.. clean up pls. če pa ve kdo, ali bi šlo signal od switcha do stb-ja prenašat po električnem omrežju ali ne, pa naj kr pogumno napiše..
There`s More Than One Way To Do It

@dejanslo
Signal po elektricnem omrezju!!Ne vem kaj caka Elektro Slovenija,v ameriki ze obstajajo operaterji ki ponujajo internet po elektricnem omrezju.Testirajo to tudi anglezi.Nisem pa se nikjer zasledil podatka koliko je broadband v resnici sirok,kaksni so paketi.
Doomsday is coming!!

polde66 ::

čakam WiMAX
polde

AlienGT ::

Prosim, da kdo napiše (predvsem problematične) informacije o trenutnem stanju TV preko T2 oz. pove če vse dela Ok. Torej, predvsem me zabnima kakovost slike, izgube zvoka/slike na trenutke, morebitne kocke, trenutno št.kanalov ipd.
Važno je da se dela, pa četudi škoda.

@AlienGT
Jst imam T-2 televizijo in jo lahko le pohvalim.. zadeva je padla samo enkrat pa se to je padla za kaksne 3 urice, kocke sem videl zelo malokrat. Me pa moti, da še ni vseh programov.. recimo tistih Slovenskih k jih majo gor na strani objavljene sploh ni z izjemo najbolj gledanih, TV SLO, POPTV, TV PIKA,..

Kot sem zapisal zgoraj lahko zadevo le pohvalim, zaenkrat deluje super.. Nazadnje ko sem govoril z mojim "insiderjem" pri T-2 mi je ta omenil da bodo vsi programi na voljo do konca decembra.. upam da bodo res :)

Sergio ::

Edino na POP-TVju ne dela levi kanal zvoka. Sicer pa vse OK.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

uporabnik12 ::

Vceraj sem dobil T-2. Dela bolj bogo. Najnizji ping imam 28 ms. Download je priblizno 10 Mbitov, upload pa niti 1 Mbit. Vse je pocasno in neodzivno. Bilinga niso vklopili. Najbloj cudno je da TV dela. Kadar pa vklopis kak torrent, internet cisto preneha z delovanjem.

A ima se kdo drug kaksen problem.

Glasbo od T-2 helpdeska ze vem napamet.

V cem je problem?

Senzacionale ::

torej je T2 ze zacel priklapljat prve uporabnike, a stvar ne deluje v redu.
http://www.dostavahrane.si

Malkec ::

T-2 je priklopil že kar nekaj uporabnikov. Baje okol 3000. In nekje 5 od teh 3000 se tukaj pritožujejo, da jim dela slabo.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Wega ::

V bistvu pop TV ne dela stereo niti po navadni anteni, tako da verjetno to ni problem T2. Menda se dogovarjajo za direkten priklop, ker sedaj tudi T2 lovi preko antene in pretvori v signal.
Wega,
lep, postaven, pameten
in skromen.

SasoS ::

Ja upam da bo direkten priklop...ker pop in a kanal je bolj kriza. Ostali so kul.

GucciSLO ::

Kot rečeno ni priklopil nekaj uporabnikov ampak nas je kar nekaj... Ja NAS!!! Ravnokar so me preklopili. Brez bolečin in vse razen telefona dela lepo in kot obljubljeno. UL dela s polno paro 2 M. DL nisem še niti probal, pingi me pa itak ne zanimajo.
TV dela brez problemov. Samo priklopil sem aminota in nekaj še šlatal po računalu. Ko sem vklopil TV je že bil na 1. programu SLO.
Samo še pokličem na T2, da mi zrihtajo telefonijo in smo zmagali.

Kar tako naprej T-2!!!

@Sergio
To glede POPTVja se mi je pa vedno zdelo da je problem v VLC predvajalniku, na televiziji pa tud opazu nism, hehehe :) Upam, da bojo cim prej zrihtal :>

malkec: To da jih je samo 5 od 3000 sem jaz tudi mislil. Glej ga zlomka. Postal sem eden od petih. Suma je v glavnem, da nihce ne pove kaj je narobe pri meni, kdaj bodo popravili. Skratka Siol mi je delal brezhibno leta 4/512, sedaj pa imam internet za mail brat.

Razocaran v glavnem :(

FR34K ::

Tale uporabni12 mi deluje kot kakšen SIOLovec:)) Saj lahko greš brez skrbi nazaj na SIOL, ki pa nam skoraj vsem "smrdi". Prosil bi za uslugo, če mi lahko kdo, ki mu T-2 deluje vredu, pinga tale naslov 62.75.174.57

Najlepša hvala že vnaprej

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FR34K ()

Freak: ne kenjaj, kaki siolovec. Povem ti samo kak je. Zal mi sedaj tole sklopocalo od T-2 ne dela, nihce pa mi ne zna rect zakaj ne. Upam da se bo to se tebi zgodlo, pa da ti deca u rikverc hodala.

petrusko ::

@Freak:

ip-62-75-174-57.admania.de
Reply from 62.75.174.57: bytes=32 time=46ms TTL=118
Reply from 62.75.174.57: bytes=32 time=42ms TTL=118
Reply from 62.75.174.57: bytes=32 time=40ms TTL=118
Reply from 62.75.174.57: bytes=32 time=43ms TTL=118

evo ti ena statistika ki pa ni iz T-2.
Kdaj boš pa kaj pametnega na apach-ija dal? Pa ftp imaš zaprt za anonimneže? 8-O
LP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: petrusko ()

Malkec ::

PING 62.75.174.57 (62.75.174.57) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 62.75.174.57: icmp_seq=1 ttl=120 time=28.2 ms
64 bytes from 62.75.174.57: icmp_seq=2 ttl=120 time=32.6 ms
64 bytes from 62.75.174.57: icmp_seq=3 ttl=120 time=28.2 ms
64 bytes from 62.75.174.57: icmp_seq=4 ttl=120 time=30.9 ms

--- 62.75.174.57 ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 received, 0% packet loss, time 3031ms
rtt min/avg/max/mdev = 28.242/30.031/32.602/1.857 ms

Jaz mam majnšega :D (amis kabl)
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

Ping @ T-2

**
C:\Documents and Settings\Rok>ping 62.75.174.57

Pinging 62.75.174.57 with 32 bytes of data:

Reply from 62.75.174.57: bytes=32 time=49ms TTL=116

Ping statistics for 62.75.174.57:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 49ms, Maximum = 49ms, Average = 49ms
**

svit ::

Zdravo,

ponovno sprašujem za dodatne tel. številke od T-2. Ker sta standardni številki "mrtvi" oziroma se nobeden ne javi. Uporabljam pa 0590 00 000 in 0590 00 002.

Hvala
Ni ideje

klemenSLO ::

A se da kkšno anketo klele zraven prpet???:

tok da dobimo mal konkretnega občutka kok je priklopljenih in kar je še bolj pomembno - koliko je s storitvijo zadovoljnih, oziroma kej dela in kaj ne.

Se mi zdi da sm vidu sam ene 3 poste 'popolnoma' zadovoljni' ostalim pa ne dela/slabo dela

Včeraj je T'2 poslal fax na Telekom z zahtevo da se mi pregleda linijo.Danes se je že oglasil serviser in mi povedal da imam navadno plinsko prednapetostno varovalko in da jo ne bo odstranil dokler se T'2 in Telekom ne zmenita ter da ta varovalka tako ne povzroča nobenih problemov.Zahteval sem na T-2 da uredijo obisk obeh tehnikov hkrati,pravijo da to ni problem,mogoče še letos ( v Ljubljani gre vse malo hitreje ).Opazil sem tudi to da je pri telefoniranju vse v redu če dobim klic od zunaj,če pa jaz kličem ven je pa katastrofa.To bi šlo verjetno v isti koš kot problem z torrenti ( upload ) torej problem na serverju.A je kdo ki ima 10/1 paket in je oddaljen več kot 2km in mu stvari delajo ??
Doomsday is coming!!

MrStein ::

uporabnik12:
Zal mi sedaj tole sklopocalo od T-2 ne dela, nihce pa mi ne zna rect zakaj ne.

Ko meni ene web strani na SiOL-u niso delale, tudi noben ni znal povedat zakaj. (Ja, z drugimi ISP-ji so te iste strani delalo brez problemov)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Da, ampak tu ne dela nic. Vse timeouta. Ping, DNS, bilo kaj. Najbolj hecno pa je da ping iz interneta k meni dela, od mene pa ne. Nekaj je ocitno hudo narobe z linijo, morda varovalke, ne vem. Samo ko ne mores na t-2 nikomur povedat kaj je narobe. Kak naj jaz gospodicni razlozim da ko je vecje stevilo sej, da enostavno preneha delovat upload, ali pa da je velikost paketa premala za to povezavo. Problem je ker ni povratne iformacije. Da bi vsaj kdo rekel, varovalka je, bomo porbali odstranit. Ne, nihce nic.
Na SiOL-u razen arogance podjetja, ne helpdeska, ter nedelovanja IPTV (delovanja ampak s kockicami) ni bilo (vsaj pri meni) nikoli problema z netom. Torentki so leteli z 500 k in to je bilo to. Net pa je se vedno letel.

Ahh...

l0wc4 ::

Danes mi je T2 prinesel vso opremo, samo niso mogli ničesar narediti ker Telekom še ni odnesel svoje opreme in ukinil številke ipd. Je kdo to imel, kaj je najbolje poklicati na Telekom ali pa čakati? :(

Brane2 ::

Pokliči na Telekom in prijazno povprašaj.
On the journey of life, I chose the psycho path.
««
36 / 248
»»