» »

Kako se rešiti Telekom ISDN?

Kako se rešiti Telekom ISDN?

Samoyed ::

Ali je kdo med vami bil tako uporen in se poskušal rešiti pogodbenih spon predvsem ISDN priključka (in posledično tudi Siol ADSL v oziru na T-2 in podobne)? Ali je komu to morda uspelo, da so prekinili pogodbo? Roko na srce vsi vemo kako nas je Telekom "zavedel" v nakup ISDN kot "pogoj" za ADSL sedaj pa ta to več ni. S tem se je posledično okoriščal tudi Siol saj so Telekomove akcije ISDN bila namenjene najbrž predvsem pospeševanju ADSL.

Tole pišem predvsem iz teh razlogov:
- kršenja dogovorjenih izvedbenih rokov za izgradnjo priključka (sam sem čakal od konca decembra lani do aprila letos)
- neresničnih navedb zaradi katerih so bili kupci "primorani" v nakup ISDN
- ni ponudbe alternativnih možnosti za tiste, ki fiksnega telefona ne uporabljajo ampak so vezani na ISDN naročnino (vsaj sam ne vem zanje) oz. prehod na ADSL brez ISDN

Sam se že pred časom poslal maile na Siol in Telekom a brez odgovora. Če je kdo od "starih" ADSL naročnikov orgiral v tej smeri, da se znebi ADSL ali sploh naveze Telekom/Siol v celoti, bom vsakih izkušenj s tem (in najbrž ne edini) ali celo morebitnih premikov zelo vesel. Hvala!
  • spremenilo: Samoyed ()

Zheegec ::

Saj se ni problem znebiti SIOL/Telekoma, problem je če še imaš zavezujočo pogodbo, ker moraš plačati kazen zaradi predčasne prekinitvne razmerja.

Drug način ti gotovo ne bo uspel, pa če imaš še tako prav.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Samoyed ::

Razumljivo je, da je pogodba zavezujoča predvsem v smeri Telekom do uporabnika potem, ko je podpisana. Problem vidim predvsem v dvostranskosti pogodbe, ki je potemtakem ni saj je kot napisano Telekom najprej brez odškodnine kršil svoje obveznosti, potem pa je to pogodbo "izsilil" (sem le sam in prostovoljno podpisal pogodbo - za vse zagovornika svobodne volje) na podlagi pogojev, ki so bili navedeni kot nujni za pridobitev ADSL, o čemur sedaj ni ne duha in sluha. Ne vem kako je to s pravniškega vidika ampak stvar je, da je pogodba podpisana na podlagi zdaj neobstoječih in tudi neresničnih zahtev - saj se spomnite teksta na Siolovi strani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samoyed ()

Brane2 ::

Mislim,da je narobe, da se s tem obračaš na Telekom. Kaj pričakuješ od njih, tudi če nimajo prav ?
jaz bi si prebral obligacijski zakonik in določila v pogodbi in če misliš, da se lahko zahaklaš na kaj, se obrni na društvo za zašćito potrošnikov.

Lahko tudi na odvetnika, vendar računaj na stroške.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

Kar se zahtev za ISDNom tiče, kako misliš dokazat, da so neresnične ?

Se misliš spuščat v dokazovanej expertrtov na sodišču ?

Če ne misliš it v vse to, ti preostane da lepo odpoveš ISDN in ADSL in jim poveš,da te posledice tega sicer bolijo in ne bi šel v to, a da nočeš imet več opravka z lopovi in zato prehajaš h komu drugemu, ki ponuja tudi VOIP recimo.

Čisto toliko da vidijo,d a so sicer izciganili tistih par kSIT, da pa jih nekdo zato sovraži in da ga zlepa ne bo nazaj. Tudi če jutri ponudijo boljši deal.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Samoyed ::

Predpogoj za pridobitev ISDN je priključek ADSL. Ali to sedaj še velja? Kako pa naj bi imenovali takšno zahtevo, ki najprej nekaj pogojuje potem pa sploh ne obstaja? Niti toliko niso bili, da bi vsaj ponudili "cenejšo" alternativo ampak so to preprosto izbrisali. Če malo zmnožite število tistih ki so takrat vzeli ADSL + ISDN z 3k SIT je najbrž kar solidna vsota, ki pa vseeno sumljivo meji na zavajanje potrošnika, ali pa so bile tiste akcije spomladi le naključje. Priznam pa, da je sistem navadno takšen, da pač sam uporabnik oz. potrošnik mora biti zmeraj v defenzivi, ter tako ne more kaj narediti tudi s pravniško finančnega vidika in more pač potrpeti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Samoyed ()

Brane2 ::


Predpogoj za pridobitev ISDN je priključek ADSL. Ali to sedaj še velja?


Nikoli ni bilo in tudi sedaj ne velja. ISDN maš lahko tudi brez ADSLja.


Kako pa naj bi imenovali takšno zahtevo, ki najprej nekaj pogojuje potem pa sploh ne obstaja?


Paketno ponudbo ? Nekaj kot tiste kalkulatorje, ki jih dobiš v pralnih praških ? Posebej ga ne moreš kupit, ker je del paketa.

Druga stvar je to, da je TK takrat trdil, da to v našem omrežju ni možno.

Zakaj je sedaj možno ? Od/iz/govorv je lahko veliko. Lahko da so updateali kak softver ali uporabili druge filtre itd. Tle je fora v tem, da bi jim moral povsem na tehnični ravni dokazovat, da tega niso hoteli in da je bilo možno.

Tudi vprašanje, kaj bi s tem dobil. ADSL so pač ponujali kot paketni deal.

Ne vem no- vso srečo. Jaz osnove za teženje nimam, ker sem ISDN itak rabil. V privat bajti imamo firmo in eno številkko smo nekako morali raztegniti na tri. Ena je ostala domačim, dve pa imamo zase.


Niti toliko niso bili, da bi vsaj ponudili "cenejšo" alternativo ampak so to preprosto izbrisali. Če malo zmnožite število tistih ki so takrat vzeli ADSL + ISDN z 3k SIT je najbrž kar solidna vsota, ki pa vseeno sumljivo meji na zavajanje potrošnika, ali pa so bile tiste akcije spomladi le naključje.


Kakšne pakete bodo ponujali je načeloma njihova stvar, razen če jih je zakon v kaj obvezoval, ker os pač imeli monopol.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Samoyed ::

Popravljam moj prvotni odgovor: Predpogoj za ADSL je priključek ISDN? Ali to še velja? (se opravičujem pozna ura).

Prvotno je bila moja tema namenjena tistim KI NE POTREBUJEJO ISDN TELEFONA! Tisti, ki ga rabijo so si itak nabavili. Zanima me samo ali je možno sploh ta paket pretvoriti v drugega in se tako znebiti ISDN kot dodatnega nepotrebnega stroška, ki izhaja iz takratnega pogojevanja ADSL. ADSL so ponujali kot paketni deal s tem predpogojem, ki je veljal za obvezujočega brez opcije ISDN sploh opredeliti kot zadevo katere namen je le omogočanje ADSL. Čez noč niso pogruntali, da to gre tudi brez ISDN ampak je bila pač takratna poslovna strategija, da si naberejo ISDN naročnikov in potem sprostijo ta pogoj pod pritiskom konkurence.

S tehnične plati ne vem točno kako zadeva poteka vendar Telekom nit ne slovi po odgovornem zagotavljanju tehničnih zmogljivosti. Mislim pa, da bi bilo fer ponuditi vsaj cenejšo možnost odstopa od "zelo enostranske" pogodbe kar pa po moje naletava vsak dan na gluha ušesa.

Dejstvo je popolno zanikanje takratnih zahtev, katerim so se spretno sedaj izognili. Lepo je kako se potrošniki danes z vsem sprijaznimo in smo nase pripravljeni prevzeti stroške za katere se potem izkaže, da so nepotrebni. Hvala bogu, da se je tfg ponudnikov sprostil in da pogodba s Telekomom le enkrat poteče!

ToniT ::

@Samoyed:
ISDN-ja se lahko znebiš brez problema.
Možnosti je več:
- vzameš enega od ponudnikov xDSL in uporabljaš VoIP - ni potrebno doplačilo
- pretvoriš ISDN priključek v PSTN - mislima da je doplačilo cca 10 kSIT
- odklopiš vse....
Če pa si še pogodbeno vezan na ISDN, pa še moraš doplačati kazen, ki jo imaš v pogodbi!

HerrFlick ::

Da je pogoj za pridobitev ADSL priključka ISDN, je poslovna poteza Telekoma. Teoretično bi lahko zahtevali, da bodoči uporabnik ADSL gol teče okoli Telekomove upravne stavbe in vpije "jaz sem suženj Telekoma!". Tehnično gledano pa ISDN ni pogoj za ADSL

janip ::

Kva komplicirate ljudje. Če se hočeš odpovedati ISDN telefonu ga enostavno odpoveš pri telekomu. Sploh če si že odplačal telefon. Drugih sitnosti pa nimaš. Edino kar je nič ne boš dobil za telefon. Telefon je tvoj, linijo pa zastonj vrneš nazaj. Malo si na izgubi s to potezo....
Jani P


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skupinska tožba telekoma glede prisilne nabave isdn priključka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915609 (12955) mailer
»

ADSL brez ISDN - končno (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
11216630 (11257) Tr0n
»

ADSL brez ISDN že prihodnje leto? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
13114144 (10031) Bistri007
»

ADSL za 4 tolarje! Navali narode! :) (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
716658 (4214) clemmy
»

ADSL? (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
816456 (4849) wind

Več podobnih tem